שלום לכולם

רגע שאלה!

נסי ממוצעים של 119-117 בטכניון או גם באת"א כי בטכניון זה הגיוני יש להם שיטת חישוב שונה.... באת"א זה מטורף!

Regina Phalange

New member
יש כאלה גם באת"א

לא 119 אולי, אבל 117 זה לא כ-ז-ה בלתי אפשרי. זה תלוי מה מרחיבים- יש לי חברה עם 116 כמעט באת"א, ואני מבטיחה לך שהיא א. יהודייה ב. הכל מלבד מעתיקנית ג. אילו הייתה מרחיבה גם היסטוריה למשל מלבד ספרות, כימיה וביולוגיה- הייתה מגיעה גם ל-117+. זה מאוד תלוי בהרכב תעודת הבגרות. אני מאמינה ש-119 לעומת זאת קיים רק בטכניון..

mmm wondering

New member
יא חביבי ח'אלס וואללה הבנו

נמאס לקרוא את ההודעות שלך כל פעם מחדש על אותו דבר בלה בלה בלההההה בחייאת אבווכ we've got the point..get a lifeeeee נמאס כבר

salma4

New member
אני לא אוסיף לשרשור הזה ..

הרי את הולך לך עם קיר מול העינים חבל על האנרגיה שלי ושל אחרים לשרוף עליך .. רק דבר אחד אומר לך לדבר רק בשביל לדבר זאת לא חוכמה .. אם חברי הפורום ישמעו בקולי יש לי מין עצה קטנה : נסי מצא לעצמו במה כדי שיוכל למשוך צומת לב ואת עוזרים לו חברים .. תנו לו לדבר אל תגיבו כי באמת אין על מה להגיב .. לא משנה מה תואמרו הוא מוכן לשמוע רק את עצמו .. ובשתי מלים : אתה גזען .. אילו חיתה באירופה ותקפתה סטודנטים יהודים בצורה בה אתה תוקף אותנו הסטודנטים הערבים היו קוראים לך אנטישמי .. את שלי בענין אמרתי אני לא אוסיף כלום ..

morancho1

New member
נסי די להתחמם:)

אתה לא חושב שמיצית את עניין הדיבורים כבר? אם העניין נכון או לא, איני יודעת בכנות, בכל מקרה, האשמות שלך מככבות פה בפורום ללא שום הצדקה או בסיס ופוגעות בגולשים הערבים..אם אתה בטוח בעצמך אז לך ותכתוב מכתבים לך ותעשה משהו! ודי לפטפטת...חוץ מלהרגיז פה אנשים לא השגת כלום וגם לא תשיג כלום.

dannykru

New member
בלי להעביר ביקורת על נסי!!!

אני מבין שאת רגילה לשמוע רק שמאלנים, אז תלמדי לשמוע ביקורת..ואם את מתרגזת בקלות אז תמצאי מקצוע אחר!!! וחוץ מזה כל הפורום הזה פיטפוטים והתייפיות נפש, ואם כבר במקום לפטפט על זה תלכי תתנדבי באיזה מקום אם זה כל כך חשוב לך או תשפרי ציונים כדי להתקבל...

לנשום עמוק, להירגע...

נסי העלה את הדיון הזה, אבל זה לא אומר שאסור להעביר על זה ביקורת, כל עוד היא עניינית, כתובה בשפה ראויה, ולא חורגת לנושאים אחרים (מה שאני לא יכולה להגיד על ההודעה שלך). אם יש לך ביקורת על התנהלות הפורום, אתה מוזמן להעביר אותה אלי במסר או אל הנהלת הפורומים. כל הודעה נוספת המבקרת את התנהלות הפורום תימחק.

dannykru

New member
אין לי בעיה עם הפורום

יש לי בעיה עם אנשים שמעבירים על אחרים ביקורת כל עוד הם לא יותר טובים! הביקורת שנכתבה על נסי היא אישית ונכתבת ע"י מישהו שלא מכיר את העובדות, ואילו אני מישהו שכן מכיר אותן!

הביקורת נכתבה ע"י מישהי שמכירה

את הפורום באופן כללי ואת נסי ספציפית. אני לא רואה בהודעה של מורן ביקורת אישית על נסי וגם לא על הדעות שלו. זה בסה"כ ניסיון להרגיע קצת את הרוחות, מאחר והויכוחים האלה חוזרים על עצמם ושום דבר טוב לא יוצא מהם, הם רק פוגעים בפורום.

dannykru

New member
זה בגללך וכמוך!!!

איך אפשר לשנות את המצב? רק אם נגנה התנהגות זו ותהיה סלידה מהנוהגים כך... ואילו מה שהמגנים את נסי עושים זה להסתיר את האמת ולהעלים עין...זה גורם לכך שהתנהגות זו תיהיה בגדר הנורמה... כל עוד הדברים אמת אין צורך לפחד פן זה יפגע באנשים אלו! גם אם מדובר במגזר! אין צורך כל הזמן להיות יפי נפש ולרצות את כולם!

moran f

New member
לא הבנתי

לנסי מותר לבקר את כל הערבים בפורום בלי להכיר אותם, אבל לאנשים אחרים אסור לבקר את נסי? הממ... זה נראה מאוד הוגן, בהחלט.

dannykru

New member
הביקורת לא עובדתית ופחדנית!!!

נסי לא ביקר אף אחד באופן אישי! הוא אמר אמרה מיגזרית שהיא פשוט נכונה עובדתית! הבעיה עם הביקורת שהושמעה כלפיו, שביקורת זו אינה מציגה עובדות חדשות או סותרת אותה, אלא סתם מנסה להתעלם מהתופעה! הביקורת באה לייפות את הדברים ולהשתיק את נסי כדי שלא יתעוררו חילוקי דעות! אז מה לעשות ילדים שהעולם לא מושלם וגם הרפואה לו! ואל לנו להתעלם מהמציאות, גם אם זו אינה מתיישבת עם דעותינו הקדומות!!!

moran f

New member
בשביל שהיא תהיה נכונה עובדתית צריך

טה דם - עובדות. יפה מאוד שיש כתבות בווינט שמדברות על אחוז ההעתקות במגזר הערבי, אבל גם אם נתעלם מהנטיה הקלה של ווינט לפופוליזם זה לא אומר הרבה. הרי נסי מנסה לרמוז רמזים ספציפית לגבי הערבים שמשתתפים בפורום, נכון? (או שזה שהרמות הגבה שלו מופיעות בכל פעם שערבי מפרסם ממוצע בגרות מרשים זו בכלל מקריות בתזמון?) אז עובדות עוד אין לנו. הביקורת לא באה ליפות דברים ולהשתיק את נסי, היא באה לבקר את דבריו. כי כמו שזכותו של נסי סמסגרת חופש הדיבור היא להרים גבה בכל פעם שמועמד ערבי מספר מה ממוצע הבגרות שלו, כך גם זכותם של אנשים אחרים לא להרים גבה ולבקר את נסי בחזרה. העולם לא מושלם, והעולם גם לא שחור ולבן. יש ליקויים בכל הכיוונים, וערבים שמעתיקים זו ממש ממש לא הבעיה היחידה שיש. המשפט האחרון שלך מתאים יפה מאוד - להגיד לכל מי שחושב שהבעיה הכי גדולה היא שמועמדים ערביים מצליחים להגיע לממוצעים יפים. או שיש יותר ערבים בפקולטאות לרפואה מאשר אחוזם באוכלוסיה, רחמנא לצלן.

dannykru

New member
יש עובדות ברורות!!!

קודם כל אם תסתכלי בתגובות ותראי שחלקן ממקור ראשון של אנשים שראו העתקות! כולל אותי שבשנותיי בטכניון נחשפתי להרבה העתקות! יתר על כן ישנם אנשים מהאוכלוסיה הערבית שמספרים על הנהלים בבחינות הבגרות בבתי הספר, וכן הם מספרים כי המורים מגלים את התשובות וכי המשגיחים מעלימים עין וכן מעבירים בחינות בין התלמידים...אז עובדות יש! חוץ מזה האוכלוסיה הערבית מקבלת בונוסים על מקצועות שאנחנו לא: ספרות, הבעה וכד'. ולכן הממוצעים הגבוהים! וכן לפי דעתי יש להגביל את אחוז המתקבלים לאחוז באוכלוסיה או לפחות להגדיל את גיל הכניסה ל21. זאת מכיוון שכמו שציינתי אפילו הציונים לא מחושבים באותה השיטה וגם ניתן הזדמנות לשפר ציונים בזמן שחיילנו מקריבים את חייהם. עובדה זו גורמת לכך מספרם של יוצאי צבא בפקולטה לרפואה בטכניון לפחות הוא נמוך מאוד ואין שום סיבה שכך יהיה אחרי שתרמו 3 שנים למדינתנו!!! זה נכון במיוחד לתחום הרפואה, ובמידה וההחלטה הייתה שלי הייתי מחייב את כל הרוצים להתקבל לעשות 3 שנות שירות לאומי טרם הקבלה!

moran f

New member
ברור זה לא

העתקות ברור שיש. מוגבלות למגזר הערבי? ממש ממש לא. אני יודעת שזה נורא לא נחמד להודות, אבל גם יהודים מעתיקים. אף אחד לא הכחיש את זה שיש העתקות במגזר הערבי, שוב, כמו שיש העתקות גם במגזר היהודי. זה לא אומר שכל מי שהממוצע שלו 116 העתיק. אפשר להגיע לממוצעים כאלו גם ביושר. למה צריך להגביל את אחוז המתקבלים לאחוז באוכלוסיה? באמת לא ברור לי הקונספט. הגבלת גיל, שוב בשביל מה? חיילינו מקריבים את חייהם. נכון, כי כולם קרביים. אני שירתתי, וממש ממש לא הקרבתי את חיי. או שאולי צריך לתת לקרביים עדיפות בקבלה? שכחנו שהמטרה היא שבסוףך יהיו רופאים טובים יותר ולא אם הם יהיו דתיים, בנות, ערבים או ג'ובניקים או מה שלא תרצה?

מורן עם כל הכבוד!

אני חושב שקרבי שחירף את נפשו למען המדינה צריך לקבל עדיפות כל עוד הוא מתאים! הוא סיכן את חייו כדי שלך לי וגם למועמדים הלא יהודים יהיה ביטחון כן אני מודה לחלק מהמועמדים הלא יהודים הוא לא ממש עזר ...אבל הוא צריך לקבל איזשהי אפלייה מתקנת כמו במקרים שבני מיעוטים במדינה מקבלים (כי לצערנו היום להיות קרבי זה מיעוט) . אגב הייתי ג'ובניק ככה שאין לי כל אינטרס... סתם ציון היסטורי ב73' אחרי המלחמה אלא שלמדו רפואה בחו"ל והגיעו לארץ למילואים להילחם בזמן המלחמה קיבלו אחריה אפשרות להמשיך את לימודיהם בארץ ולסיים כאן...

moran f

New member
תזכיר לי למה?

אני לא מבינה למה מה שמישהו כן או לא עשה בצבא צריך להיות רלוונטי לרפואה. איך היותו של אדם קרבי הופכת אותו למתאים יותר מלא קרבי ללהיות רופא? ואם הכוונה היא למתאימים, למה בדיוק הם צריכים עדיפות? אם הם יותר מתאימים מהאחרים הם יתקבלו. אתה מציע להוריד את הסטנדרט ולקבל קרביים עם נתונים (מספריים) פחות טובים משל אחרים? או שיש לך איזו דרך חדשה לבדוק מי מתאים שכוללת בתוכה את השירות הצבאי ולפיה קרבי יהיה רופא יותר טוב? אנשים, קבלה לרפואה זו לא הטבה. זה לא צ'ופר. זה לא מענק מוגדל לקרביים שבהחלט מגיע להם. מי שמתקבל לרפואה הולך, בדרך כלל, להיות רופא. אתם באמת רוצים להכניס שיקולים זרים כמו צבא כאן?

dannykru

New member
פשוט אין קליטה!

חבל שאת לא קולטת שציונים זה לא הכל בחיים! חבל שאת לא קולטת שלמי שיש ציונים טובים יותר הוא לא יהיה סטודנט טוב יותר ולא רופא טוב יותר! להיות רופא טוב זה לא לשבת לשנן כמו שעשית לפסיכומטרי ולבגרויות! עובדתית אני בטוח שאם יבדקו יראו שהרופאים הטובים אינם בהכרח אלה עם הציונים היותר טובים! רופא טוב זה מישהו שעושה בשביל אחרים בלי תמורה ולא משתמט מכל עזרה לחברה שבה הוא חי ולא מסכים שחס וחלילה יצטרך לעשות שירות לאומי בבית חולים! תתחילי לקלוט!

למעלה