שלום לכולם

moran f

New member
ואיפה בדיוק טענתי את זה?

ציונים זה בהחלט לא הכל בחיים. גם צבא לא. אתה נלחם פה באיש קש - מי "לא הסכים שחס וחלילה יצטרך לעשות שירות לאומי בבית חולים"? הטענה שלי היא כזו - היותו של אדם קרבי או לא קרבי לא קשורה להיותו רופא טוב או לא. אם אתה רוצה לדון, בבקשה. אבל אני אשמח אם תצליח להיצמד לטענה שלי ולא תכניס לי מילים לפה.

dannykru

New member
כאילו שום קליטה?

הטענה שלי אם לא הבנת לעומת שלך שהציונים לא קובעים את היותך רופא טוב! תרומה והתנדבות למען אחרים תורמת יותר לסיכוי שתיהיה רופא טוב!

moran f

New member
והקשר לקרבי?

למיטב זכרוני, עוד יש לנו גיוס חובה כאן, ומי שיש לו פרופיל קרבי בדרך כלל מגיע לקרבי גם אם לא ממש בא לו.

dannykru

New member
לא מכריחים אף אחד!

מי שלא באמ רוצה מוצא את הדרך החוצה! תשאלי את החברים "הפציפיסטים" שלך!

אהה

נו באמת, כאילו שצה"ל יתן לכל מי שלא רוצה להיות קרבי לא לשרת בתור קרבי. איפה אתה חי? וכמובן שמי שמצא את עצמו בקרבי בא מתוך תחושת שליחות והקרבה ורצה לתת כל-כך הרבה. ולך עכשיו תתחיל לבדוק מי בא מקרבי ומי לא. מי היה טבח בקרבי ומי היה סמב"ץ. ומה מוגדר קרבי? שריון ותותחנים זה גם קרבי? מוד"ש גם קרבי? סטי"לים זה קרבי? ולמה שהחבר'ה שיושבים בקרייה וקורעים את התחת שלהם כדי שלמטכ"ל יהיה מידע מדויק ולא יתקעו אותם באמצע פעולה לא יקבלו את היחס הזה? הם תורמים פחות? אז נכון שהתנאים שלהם יותר טובים והם יוצאים יומיות אבל גם מטכ"לניקים ושייטת יוצאים יומיות בזמנים שקטים. אז בוא נתחיל לדרג - מי יצא ליותר משימות,למי יש יותר איקסים על הרובה, מי התנדב להישאר יותר שבתות... שנמשיך? אם היית מעלה את העניין הזה לגבי מה שקרה בטכניון עם המעונות, מילא. אבל מה הקשר לרפואה? איפה היית ומה עשית בצבא לא אומר כלום על הרצון שלך לתת ולעזור ללא תמורה. ותעשה טובה - זה שאתה כותב מתוך כעס ורואים את זה, לא עוזר לך ולא לתרבות הדיון, בלי קשר לאם אני מצדד בך ובנסי או לא.

dannykru

New member
בלה בלה בלה

למה שהאחוז של אנשים שעשו צבא לא יהיה זה לזה שבאוכלוסיה? מה צבא פתאום הופך אותך לפחות מוכר? למה שלא יהיה חובת התנדבות בבתי חולים במשך שנתיים לפחות למי שלא עושה צבא או שירות לאומי? בזה פתאום לא צריך שוויון? (אין לי שום כעס, פשוט אני רואה גם קשיים של אחרים. אני לומד כבר 5 שנים רפואה והתקבלתי בניסיון הראשון).

moran f

New member
*חובת* התנדבות? זה קצת אוקסימורון

ואין לי שום דבר נגד צבא, אני פשוט לא רואה למה צריך להעדיף קרביים בקבלה. מי שעומד בתנאים יכנס.

dannykru

New member
את באמת לא קולטת?

אני כבר לא מדבר על העדפה? אני מדבר על שוויון הזדמנויות! לאנשים שמשרתים את המדינה ותורמים לה(לא משנה באיזה תפקיד) אין אפשרות לשפר ציונים במשך התקופה הנ"ל, אין אפשרות להרוויח כסף ולחסוך! כמו כן הן מתחרים על המקומות עם אנשים 3 מחזורים אחרי שסיימו ואנחנו רואים שכל שנה הסכמים עולים! אני לא מבין מה הבעיה שכולם יעשו לפחות שירות לאומי (גם הערבים)? הרי זה לא שיש בתי חולים נפרדים? מה הבעיה עם קצת תרומה לקהילה? זה הוגן???

derwansin

New member
../images/Emo26.gifאני לוחם, ונגד ההצעה שלך

עם תקופה עשירה מאחורי בתור לוחם, מ"כ, וסמ"ח בהנדסה קרבית, אני חייב לומר שעם כל הרצון הטוב - אם החלטה כזאת הייתה מתקבלת באוניברסיטה (ליצור רף קבלה מיוחד ונמוך יותר ללוחמים לשעבר, "העדפה מתקנת" או איך שתקרא לזה) אני הייתי הראשון שיוצא נגד. אותנו לימדו בצבא לחתור למצויינות ולהתגבר על הקשיים בעצמנו, לא בגלל שמישהו יעשה לנו חיים קלים יותר. אז נכון שתרמנו - אבל זה בא מתחושת שליחות שיש לכל לוחם (מי שלא רוצה להיות לוחם בצבא ימצא את הדרך לצאת מזה, הכי מאוחר בסוף הטירונות). אז נכון שנתנו 3 שנים לא קלות (כמו כל מי שבצבא, במידה זו או אחרת), אבל השכר שלנו אמור להיות תחושת הסיפוק, החוויות, החברות שנמשכת גם במילואים (ולמי שזה לא מספיק לו - גם מענק נדיב ביותר). אז נכון שאולי לנו היה כמעט בלתי אפשרי לשפר בגרויות ופסיכומטרי תו"כ הצבא, ובכך לחיילי העורף היה עלינו "יתרון", אבל שנבכה על זה? שנבקש שיתחשבו בנו ויורידו לנו את הרף? אם נעשה את זה, זה יהיה לצאת נגד כל ערך שלימדו אותנו (יותר חמור מלקנות שיפצור בריקושט). כדברי המ"מ שלי (ז"ל): "להיות לוחם זה לא ברגליים ולא בקצה ההדק, אלא בלב ובנשמה. זה רוח של 'אותי אף אחד לא ישבור, אני תמיד אוביל ותמיד, אבל תמיד, אנצח'". ההודעה הזאת לא באה להביע גאווה, חלילה, אלא תחושה קלה של עלבון (למרות שאני יודע שהכוונה שלך לא הייתה להעליב אלא לעזור) נ"ב- 1. סטי"לניקים, תותחנים, שריונרים, ומוד"ש הם יותר מסתם "קרביים". הם לוחמים. 2. אם הייתי ערבי, הייתי עושה כל מה שאפשר (במגבלות המובנות מאליהן...) כדי להתקבל לרף 'הרגיל', ולא זה של ה'העדפה המתקנת', כמו שאני מקווה שכל אחד מחברי הפורום הערביים גם עושה. גם הייתי מחכה עד גיל 21 (ובינתיים מעביר את הזמן בתרומה לקהילה) כדי להזים טענות כמו שעלו כאן, ולו רק לטובת ההרגשה האישית שלי. 3. בהצלחה לכוווווווווולם!!!!!

dannykru

New member
מסכים אבל...

לא לכולם יש יכולת כלכלית להעביר שנה או יותר בלשפר ציונים ופשוט אנשים מוותרים על החלום.. ולמה בעצם שתפסיד. האתגר להתקבל עבורך יהיה גדול בגלל ששרתת 3 שנים או יותר? הרי לפני היה יותר קל להתקבל... הבעיה שאף אחד מהערבים לא מתנדב לפני. כל מה שעושים זה לעבוד בתשלום בחנויות או בפסיכומטרי...זאת משום שאינם רואים במדינה כמדינתם ולא רואים כל חשיבות בתרומה לקהילה.. למה לדעתך לא מכריחים לעשות חובת שירות לאומי על כולם? פרט לזאת אני בטוח שכל בן אדם במידה וישקיע 3 שנים מחייו, אפילו בהיותו הטיפש ביותר, יצליח להתקבל לפקולטה... אין מדובר בהטבה..מדובר בהזדמנות שווה והוגנת... במידה ותסתכל במחזור בטכניון אין כמעט סטודנטים שמקבלים ישר אחרי שירות צבאי...הפקולטה מורכבת מערבים, עתודאים ובעלי תואר ראשון ב90%.

derwansin

New member
זה לא האתגר, זו ההגינות

אישית, בהחלט הייתי מרגיש אשמה אם הייתי מתחיל ללמוד רפואה בגיל 18 אחרי פטור מהצבא (גם מהסיבות הכי מוצדקות שיש). בתשובה לשאלתך למה לא מכריחים לעשות חובת שירות לאומי על כולם - תמיד עדיף שהתרומה תיעשה בלב שלם. יש לא מעט שמתנדבים, ועם קצת דוגמא אישית בישראל- יהיו הרבה יותר. כתבת שגם הטיפש ביותר יוכל להתקבל אחרי 3 שנים - גם אם הוא יגיע לרף הנדרש (שגם זה אני מאמין שלא אפשרי), יש את המבדקים שנועדו בדיוק כדי למנוע מצבים כאלה, וגם אם בדרך נס הוא איכשהו יעבר אותם ויתקבל (וכמו שאמרת - אדם טיפש), הוא לא ישרוד בפקולטה מעבר לשנה ב'.

f a t e m a

New member
מי אמר שאף ערבי לא מתנדב!!!

אני אישית התנדבתי בבית אבות למשך שנה..לא שיפרתי ציונים (לא הייתי זקוקה לעשות)..גם כן עשייתי התנדבויות אישיות רבות כמו ללמד שיעורים פרטיים לתלמידים הלא הכי חכמים שיש ללא משכורת...זאת לא רק אני העושה את זה..יש המון שכן עושים..

moran f

New member
אבל יש לו שוויון הזדמנויות

אף אחד לא מונע ממנו להתקבל. הוא יכול לשפר ציונים כשהוא משתחרר. ואגב, לא רק קרביים מתחילים 3 שנים אחר כך - גם ג'ובניקים (ולא, לא כולם יכולים ללמוד תוך כדי). מה הבעיה? עברית. אם אתה מכריח מישהו לעשות משהו, זו כבר לא התנדבות. אגב, בדקת שבתי החולים בכלל צריכים את כל כוח האדם הנוסף הזה?

dannykru

New member
די לחפש תירוצים!!!

דבריי מתייחסים גם לג'ובניקים שתורמים בדרכם תרומה חשובה... שלא תיהיה ההתנדבות... שיהיה שירות לאומי חובה לכולם! ברור שצריכים? מה נראה לך כסף מיותר בבתי חולים לשכר לעובדים? שיעבדו במקום מזכירות, שיעבדו בקלה ועוד מלא תפקידים...

Regina Phalange

New member
ומה יהיה על המזכירות?

על האנשים החביבים (או לחילופין: הכלבות המשועממות) בקבלה? לא מגיעה להם עבודה? זה לא שהעבודות הללו לא מאויישות, יש שם כוח אדם שגם זקוק לעבודה. אם כבר יש משרות פתוחות, אני חושבת שהרבה יותר הגיוני לשלוח לשם אנשים בלי עבודה שצריכים אותה כדי לסיים את החודש. בתי החולים יסתדרו עם הכסף, מה לעשות, ככה בנוי המשק

dannykru

New member
פתאום נעשית כלכלנית?

אז למה של נשכור רופאים מרומניה? אז למה שלא נביא שכירי חרב? די לחפש תירוצים לכל דבר!

Regina Phalange

New member
זה יותר מעניין מרפואה, כלכלה

ובאמת למה לא? שכירי חרב יכולים להוסיף המון! נו, בחייך, כולה מנהלים דיון חביב. אל תיקח אישית כל כך, כולנו משועממים באותה מידה.

למעלה