../images/Emo26.gifאני לוחם, ונגד ההצעה שלך
עם תקופה עשירה מאחורי בתור לוחם, מ"כ, וסמ"ח בהנדסה קרבית, אני חייב לומר שעם כל הרצון הטוב - אם החלטה כזאת הייתה מתקבלת באוניברסיטה (ליצור רף קבלה מיוחד ונמוך יותר ללוחמים לשעבר, "העדפה מתקנת" או איך שתקרא לזה) אני הייתי הראשון שיוצא נגד. אותנו לימדו בצבא לחתור למצויינות ולהתגבר על הקשיים בעצמנו, לא בגלל שמישהו יעשה לנו חיים קלים יותר. אז נכון שתרמנו - אבל זה בא מתחושת שליחות שיש לכל לוחם (מי שלא רוצה להיות לוחם בצבא ימצא את הדרך לצאת מזה, הכי מאוחר בסוף הטירונות). אז נכון שנתנו 3 שנים לא קלות (כמו כל מי שבצבא, במידה זו או אחרת), אבל השכר שלנו אמור להיות תחושת הסיפוק, החוויות, החברות שנמשכת גם במילואים (ולמי שזה לא מספיק לו - גם מענק נדיב ביותר). אז נכון שאולי לנו היה כמעט בלתי אפשרי לשפר בגרויות ופסיכומטרי תו"כ הצבא, ובכך לחיילי העורף היה עלינו "יתרון", אבל שנבכה על זה? שנבקש שיתחשבו בנו ויורידו לנו את הרף? אם נעשה את זה, זה יהיה לצאת נגד כל ערך שלימדו אותנו (יותר חמור מלקנות שיפצור בריקושט). כדברי המ"מ שלי (ז"ל): "להיות לוחם זה לא ברגליים ולא בקצה ההדק, אלא בלב ובנשמה. זה רוח של 'אותי אף אחד לא ישבור, אני תמיד אוביל ותמיד, אבל תמיד, אנצח'". ההודעה הזאת לא באה להביע גאווה, חלילה, אלא תחושה קלה של עלבון (למרות שאני יודע שהכוונה שלך לא הייתה להעליב אלא לעזור) נ"ב- 1. סטי"לניקים, תותחנים, שריונרים, ומוד"ש הם יותר מסתם "קרביים". הם לוחמים. 2. אם הייתי ערבי, הייתי עושה כל מה שאפשר (במגבלות המובנות מאליהן...) כדי להתקבל לרף 'הרגיל', ולא זה של ה'העדפה המתקנת', כמו שאני מקווה שכל אחד מחברי הפורום הערביים גם עושה. גם הייתי מחכה עד גיל 21 (ובינתיים מעביר את הזמן בתרומה לקהילה) כדי להזים טענות כמו שעלו כאן, ולו רק לטובת ההרגשה האישית שלי. 3. בהצלחה לכוווווווווולם!!!!!