שלום לכולם

הבהרה

לא טענתי לרגע שהיותו של אדם קרבי הופך אותו למתאים יותר או פחות להיות רופא או שיש קשר כלשהו בניבוי מידת היותו רופא טוב או לא, אולם אני מאמין שאדם שתרם למדינה לפי דעתי קצת יותר בכך שסיכן את חייו ( ואני בתור ג'ובניק כן קרעתי את התחת אומנם בקריה בסיפוק נתונים שאף שימשו במלחמה האחרונה הביאו להשגת יעדים משמעותיים בלחימה ואף הצילו חיי רבים!) צריך לקבל הוקרת תודה בכך והטבות מסויימות כמו במידה והמועמד מתאים יש לתת לו עדיפות מסויימת בקבלה . אגב מבחני מו"ר בעצם באו לבדוק את מידת התאמתם של מועמדים להיות רופאים לא על סמך ציוניהם! ככה שהציון כנראה גם מבחינת הפקולטות לא ממש מראה כמה המועמד מתאים או לא מתאים להיות רופא ....אם שני מועמדים בעלי ציונים זהים ויכולות די דומות עומדים זה מול זה אני הייתי רוצה שהקרבי יקבל עדיפות! מגיע לו גם אם הוא לא היה קרבי מבחירה אלא על עצם זה שהוא העמיד את חייו בסכנה למען שלומי ושלום משפחתי !

moran f

New member
אז תגיד לו תודה יפה

למה לערב שמחה בשמחה? אם אתה רוצה להודות למישהו, אתה באמת חושב שהדרך הנכונה היא לתת לו עדיפות בקבלה? באמת מה הקשר? וכשדיברתי על "מתאים" לא דיברתי רק על ציונים. דיברתי על כל המרכיבים שהפקולטאות בוחרות לתת להם משקל. באמת שלא מענין אותי מה המרכיבים האלה - אם אלה הסטנדרטים, למה לקרבי צריך לוותר?

moran f

New member
אגב, מי השתיק את נסי?

מה שאתה כל כך חושש ממנו הוא בדיוק מה שאתה מנסה לעשות - להשתיק. למיטב ידיעתי נסי עוד חופשי לכתוב בפורום, אתה זה שמנסה להשתיק את הביקורת שיש לאנשים אחרים עליו. ביקורת לא שווה השתקה.

dannykru

New member
כי ביקורת טפשית וילדותית!

ומתעלמת מהעובדות והבעיות!

moran f

New member
אכן, בוגר מאוד

זה שהביקורת לא מוצאת חן בעיניך לא הופכת או לטפשית וילדותית. מאילו עובדות ובעיות הביקורת מתעלמת? מהבעיות האחרות שהביקורת טוענת שיש מלבד "העתקות במגזר הערבי, כן או לא"? אני מצטערת. בעיני להגיד שמשהו הוא לא הבעיה היחידה שיש זה לא ממש להתעלם מבעיות. אבל אולי אני לא מבינה משהו בסיסי בהגדרת המילה "בעיות"?

morancho1

New member
ומאיפה אתה בכלל באת..

ואין לך גם פרטים במידע האישי...ממ..חשוד מאוד. בכל מקרה, שיהיו לך חיים יפים לא תצליח להוריד אנשים לרמה שלך:)

morancho1

New member
תלמד להעביר ביקורת.

כל דבר שאנחנו אומרים לאחרים, יש צורה לומר אותם אם אנחנו באמת רוצים שהמידע יחלחל ולא ייתקל בהתנגדות..וזה מה שקורה כאשר אתה תוקף אנשים, ועל בסיס שגוי. וכדי להוכיח ל"כבודו" שאיני מדברת אלא גם עושה: תקרא את הערה הבאה. שלי ושל השניים לפניי. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1523&msgid=85351901 האם אינך סבור שבדרך זו ביטאנו עצמנו טוב יותר ואולי גם קצת פעלנו לשיפור המצב במקום לקטר עליו כל הזמן.. *הדברים לא נאמרו מתוך התנשאות..מקווה שהפנמת.

Hermionee

New member
מצחיק ../images/Emo6.gif

נסי זגורי .. אני חייבת להגיד לך כל הכבוד על המאמצים שאתה טורח כדי להדביק את מילת "העתקה" למגזר היקר שלי ! פשוט אין עליך.. אתה מה זה נפלא.. אין מילים !! אני צופה מרחוק רחוק על כל מה שמתרחש פה, אבל למה לי לכתוב אם אין מי שומע, חבל לשרוף את הזמן על אנשים שכמוך שהם מה זה מרובעים.. הם אך ורק מתמקדים במה שיש להם בראש אינם יכולים לצאת מה "אני" שיש להם, אינם יכולים לצאת ולראות את העניינים בצד אחר .. פשוט חבל לי עליך נסי באמת חבל .. תצא מזה גבר, די כבר נמאס ! אם אתה כזה טרוד מ "המעתיקים" אז אוקי תתעלם מהם ! מה לך ומה להם.. פשוט תעזוב אותם לנפשם ותחייה את חייך היקרים !!! אם אין ביכולתך להשתכנע בטוהר הבחינות שלנו אז זו בעיה שלך.. תרד כבר מהעץ הזה, אתה לא חייב לנו ב "הוכחות" חח ואילו הוכחות "נוראיות" יש לך .. אתה יודע מה כדאי לך להתרחק מתחום הרפואה ולעסוק אולי במשרד החינוך ותשנה את כל תוכניות הלימודים המיועדים לערבים – נקודה חיונית למחשבה ! - . תלמד אחי שבחייך אל תכליל, תמיד יש את ההוגן והלא הוגן ! אני מהבמה הזו לא רוצה להיות "גזענית" ואומר לך " וואיי נסי את טועהההההה בגדול.. כל הבחינות אצלנו הוגנות וישירות" ! למה ?! כי אין PERFECT אין משהו מ – ו – ח – ל – ט 100% בחיים !! יש העתקות בשני המגזרים יא נסי, ואני די בטוחה שיש גם יהודים מעתיקים – עובדה, בי"ס שלך הוא אחד מטורפים בקטעי ההעתקה" ! אז נו ?! זה אומר שכל בתי-ספר יש בהם העתקה ?! זה לא הגיוני אחי .. זה דבילי.. ממש דבילי (עם כל כבודי לך) .. אני לא אחזור על כל מה שאמרו החברה, כי זה כבר נטחן 100000000 פעמים... אין צורך... ד-י ! ואחרון חביב – אם האבן שיש לך בשכל איננה יכולה להזיז, אז זהו לך והעתיק ותשיג נסים "מטורפים"!.

amerr123456

New member
פשוט קשה לך לראות אותנו לומדים :)

לך תבדוק כמה המדינה הזאת משקיעה בתלמיד יהודי ... וכמה משקיעה בתלמיד לא יהודי.... לך תראה איך נראות הכתות שלכם ואיך נראות הכתות שלנו.... לך תראה עד כמה המצב בבתי הספר הערביים קריטי.... אז אפילו אם יש אחוז העתקה גבוה יחסית במגזר שלנו ( למרות שאני מאמין שזה לא מדויק בהסתמך על הנסיון שלי) זאת לא אשמתנו אלא אשמת משרד החינוך שנזכר בנו רק בעת שמדובר בהעתקות.

aravii18

New member
שכחת עו נתון ../images/Emo70.gif

מה עם אחוז ההעתקות אצל החרדים?

זאוס9

New member
אחוז העתקה אצל חרדים?????

שלום לך ראשית, אינני חושב שאתה מודע לעובדה שרוב החרדים לא עושים בגרות כלל; אחוז החרדים שעושים בגרות הוא מזערי ביחס לאוכלוסייה. לכן, קבל עצה טובה ממני, אם אין לך משהו חכם להגיד - עדיף שתשתוק. שנית, במקום לנסות להשיב באופן הגיוני לטענות שעולות כאן בפורום, אתה וחבריך מנסים להאיחז בשני טיעונים עיקריים: 1) המערכת "דפקה" אותי, ולכן אני יכול להעתיק ו"לדפוק" את המערכת. 2) אני לא צריך להוכיח שום-דבר לאף-אחד, מפני שכולם מקנאים בי. לטענה הראשונה - ע"י העתקה אתה לא "דופק" אף-אחד מלבד את עצמך, ואם אתה לא מאמין לי, חכה לאונ'. לטענה השנייה - אתה צודק, אתה לא חייב הסבר לאף אחד. אבל אם היה לך הסבר משכנע לתופעה המוזרה של מועמדים בעלי בגרויות של 115-119 ופסיכומטרי נמוך יחסית, שכולם באים ממגזר אחד - היית מציג אותו ולא מפריח שטויות בסגנון כיתה ג'. אני מציע לך ולכל שאר והמתיפייפים להגיע למסקנה שאף אחד לא חסין מביקורת.

loxias

New member
בנוגע לטיעון השני

הרבה אנשים פה מנסים למצוא התאמה מסוימת בין פסיכומטרי לבין בגרויות, אם יש לך ציון גבוה בבגרות חייב להיות לך גם ציון גבוה בפסיכומטרי. אולי הסבר אפשרי אחד (איני טוען שהוא בהכרח נכון) לעובדה שאצל הערבים אין התאמה בין השניים היא שהפסיכומטרי פשוט מותאם יותר למגזר היהודי, או במילים אחרות, ליהודים קל יותר להתמודד עם המבחן הפסיכומטרי, ומכאן שיש להם ציונים גבוהים ואילו לערבים קל יותר להתמודד עם מבחני הבגרות, ולכן להם יש ציונים גבוהים יותר בבגרות. ראית שערבי טוען כאן שיהודים מעתיקים במבחני הפסיכומטרי? לא. למרות שהם יכלו לעשות זאת בדיוק באותה שאחרים מאשימים אותם בהעתקה בבגרות, אף אחד לא נכח במבחן של השני.

mitzipitzi1

New member
../images/Emo41.gifכל המתווכחים באשר הם../images/Emo41.gif

אני מצרפת קובץ בנושא הזה, שאולי ישפוך אור על המחלוקת (נערך ע"י המרכז הארצי). כל המשתוללים כאן, קראו זאת, ורק אחר כך התווכחו. ונסי, אני חושבת שאתה חייב להירגע. אתה לא מייצג את דעתך בצורה שמשכנעת מישהו, גם לא אלה שחושבים כמוך...
ובצורה אובייקטיבית, אתה באמת נשמע קצת "מתבכיין". אני בכלל לא מבינה מה אתה עצבני כל כך. הם מעתיקים- שיעתיקו! אתה רוצה גם ממוצע כזה,ואתה חושב שאפשר להשיג זאת רק בהעתקות- תעתיק גם! גם אם זה נכון לדעתך, הבא הוכחות לכך. אל תתנגח סתם. ואפילו אם כן היית מביא הוכחות חותכות, האדם שעומד מולך בפורום, עדיין לא אשם עד שהוכחה אשמתו, אפילו אם האשמה של המגזר הוכחה (היפותטית). וגם אם הוא כן אשם, או מגזרו אשם, לך-הוא בטוח לא חייב דין וחשבון. ולכל המועמדים הערבים - אותי בכלל לא שכנעתם. בכל דיון שיש בנושא אני רואה את המשפט "יחיו הקנאים ויסבלו" (מעניין שע"י אותו גולש. כנראה שפניני חוכמה צריך למחזר.) אתם לא יודעים להתווכח, ואתם בהחלט לא נשמעים כמי שבטוחים בצדקתם. אני מסכימה שנסי קצת יצא מכליו, אבל בתור תלמידים שהרוויחו ביושר את ה170 שלכם, אני לא הייתי מתגוננת כל כך. ואם כבר להתגונן, העלבות הדדיות בטוח לא מוציאות את הטענה שלכם טוב יותר. יום טוב לכולם.

r a m i 8 7

New member
למיצי פיצי היקרה..

לפני שתגידי שאנחנווווו לא יודעים להתווכח... אז תקראי את כל התגובות שלי אישית... אני באתי שמתי עובדות ונתונים שאף אחד לא יכול להתווכח עימם...למה? כי שמתי את המקור..ונתתי דברים שהם ברי בדיקה... אז אולי בכל זאת תקראי את תגובותיי לנסי ןלכל פעם שהדיון הועלה ותגיבי... תוד מראש :)

mitzipitzi1

New member
לא דיברתי ספציפית עליך

מן הסתם. דבריי כוונו בעיקר לתגובות ה,תסלח לי, בכייניות שנתקלתי בהן, פה ובשרשורים קודמים. אני לא יוצאת למתקפה נגד אף אחד מהצדדים. היתה לי ביקורת כלפי שני הצדדים, והעליתי אותה. ואגבף לא שמתי לב לתגובות שלך בשרשור הזה. אבל אני זוכרת שדווקא אתה כן מחפש נתונים ברי סמך, ולא מפריח האשמות באוויר, ועל זה

../images/Emo27.gif נמחקו כאן הודעות ../images/Emo37.gif

שכללו העלבות ותקיפות אישיות של חברי פורום וכן התנצחויות בין חברי פורום. אני מבינה שזה נושא טעון ורגיש לכולם כאן, אבל זה לא אומר שלא צריך לשמור על תרבות דיון. אני מבקשת שוב שתחשבו לפני שאתם לוחצים על "שלח". קראו את התגובה שלכם גם עשר פעמים אם יש צורך, כדי לוודא שבאמת התייחסתם לנושא הדיון ולא גלשתם להתבטאויות שאינן רצויות בפורום. בין היתר, התבטאויות שאינן רצויות בפורום הן:
האשמה של גולש/ת ספציפי/ת במעשה מרמה כלשהו, ללא הוכחות מוצקות.
העברת ביקורת ו/או דעה לגבי רמת האינטליגנציה של גולש/ת.
תקיפה אישית של מידת התאמתו/ה של גולש/ת לעיסוק במקצוע כלשהו.
הכללה של תכונה מסוימת על מגזר שלם באוכלוסיה. מי יודע, אולי אם כולנו נשמור כאן על תרבות דיון, נצליח אפילו להגיע להבנה כלשהי ואולי אפילו נמצא פתרון לחילוקי הדעות שיש כאן.

למעלה