שליטת האשה בגופה?

XUXA141

New member
שכחת פרט קטנטן אחד..

"כדאי" מאד לגבר להיות אחראי כי הוא יצטרך לשלם מזונות במשך 18 שנים וגם לדעת שיש לו ילד איפשהו...שלא בטוח שהוא יוכל לראות או להיות איתו בקשר..

לא שכחתי

אם הוא עשה את הילד-שישלם 18 שנה. וכמובן שאם הוא משלם יהיה לו זכות לראות אותו או להיות איתו בקשר. אם הילד ילך לאימוץ-הוא לא יראה אותו אבל גם לא ישלם 18 שנה. הוגן,לא?

XUXA141

New member
אבל הגבר לא יכול לקבוע..

אם הילד ילך לאימוץ.. בקטע הזה הקביעה הגדולה היא של האמא.. וברצונה הטוב.. כלומר אם היא תחליט להשאיר את התינוק, אז אולי היא "תשלם" בהריון, בלידה ובגידול אבל מזונות ילד חלים על האבא! . כך שזה די מאוזן, אז איך אתה מחלק את האחריות לעשרים שמונים? לא נראה לך יותר כמו חמישים חמישים?

האישה קובעת,ורק היא!

אני מתייחס לשלבי ההריון והלידה, האישה ורק היא קובעת אם היא רוצה להמשיך להרות, או להפיל (ברפואה פרטית) אם היא רוצה למסור את הילד לאימוץ, או היא רוצה לגדל אותו. לכן מידת השפעתו של הגבר מועטה מאוד. 20 אחוז בלבד. אחרי שהאישה החליטה שהיא משאירה את הילד ברשותה, אז האחריות של הגבר לא על האישה והחלטותיה,אלא יש כאן עוד מישהו...והוא התינוק. ולכן על התינוק מידת האחריות בין האב לאם שווה בשווה,אבל זה רק אחרי שלבי ההריון והלידה-שכביכול יצאה משליטה בילעדית של האם,

XUXA141

New member
לא דיברנו על מידת השפעה!

דיברנו על אחריות לתינוק. ושני הצדדים נושאים באחריות שווה לתינוק. זה הכל. התינוק הוא של האם כמו שהוא של האב.

Arfilit

New member
ממש לא נכון

אם האב ידוע - אז הוא רשאי לבקש לגדל את הילד גם אם האמא לא רוצה אותו. נדרשת גם הסכמת האב לאימוץ. ומזונות ילד חלים גם על האמא.

Arfilit

New member
אני מסכימה

שצריכה להיות לכל אישה זכות להחליט על גופה. אני לא בטוחה שאני מסכימה שאני צריכה לשלם על זה שאת לא רוצה לגדל ילד - ולא עשית את המאמץ הפעוט הנדרש לשם מניעת ההריון מלכתחילה. כלומר - הפלות בטוח צריכות להיות חוקיות בעיני. אבל סבסוד? אני לא בטוחה. לא החלטתי עדיין.

Arfilit

New member
גם לדעתי אין מה להשוות אבל

מסיבה אחרת: מי שרוצה להפיל - רוצה משום שהיא נכנסה להריון עקב חוסר אחריות מצדה וטעות שלה. אני יכולה להבין את הטיעון לפיו משלם המסים אינו צריך לשלם על חוסר האחריות של מישהו אחר (ואני מפנה, לשם ההשוואה, לשרשורים הארוכים שהיו לגבי העובדה שאנשים לא צריכים "לשלם" את המחיר על כך שאחרים החליטו להביא ילדים לעולם. רק להשוואה - אני לא אומרת שהמקרים זהים). לעומת זאת - מי שרוצה להביא ילד לעולם ולא יכול - אין בו (למיטב ידיעתי) אשם. מדובר במגבלה פיסית - והמדינה צריכה להחליט בגין אילו מגבלות פיסיות היא מממנת סיוע ובגין איזה לא. התשובה לכך תהיה תמיד קביעה של סולם ערכים - ומכך אין מנוס.

אחחח..החוצפה החוצפה..

אז ה"חוסר אחריות" שלה צריך לעלות לה בהיריון ולידה ומסירה לאימוץ. פששששששששששששששש היית פעם בהיריון נגד רצונך? יש לך מושג מה זה לדעת שגודל בך דבר שאתה אינך רוצה בו ואתה חש חלחלה מחרידה רק מהמחשבה? יש לך מושג מה זה לאבד את השליטה על גופך ? אתה תטפל באישה ובטראומה שלה? אתה תבוא לבקר אותה אחרי הנזק שייגרם לה? כאילו, מי אתה בכלל שתעיז -כן, תעיז- לחשוב על להחליט עבור מישהי אחרת מה היא עוברת ותעבור עם הגוף שלה?????? חוצפה! בוא נעשה עיסקה. אני בעד שזה יקרה ביום שבו המדע יגלה איך מוציאים עובר מאישה שאיהנ מסוגלת לסבול נוכחותו בגופה ומשתילים בך. כן, בך, ובחברים שלך. תעברו את זה אתם, תחוו את זה אתם, תתנדבו יפה למשימה (חה- נראה אתכם!) ואז לכולנו יהיה שקט.

inbal76

New member
בעיני להכריח אישה ללדת בניגוד לרצונ

לרצונה זה שווה לאונס, אם לא חמור יותר.

בעיני זה חמור הרבה יותר מאונס.

למרות הדימיון הרבה שיש בין 2 המקרים האכזריים הללו- אקט של לידה עבור מישהי שאינה חפצה בו נראה לי כמו התעללות נטו- ועוד אחר כך, יש יצור נוסף בעולם. שזה ממש להוסיף חטא על פשע.

efroch99

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifהערה קצת לא קשורה

לכל מי שלא מודעת לכך, היום יש אפשרות במקום גרידה לעשות הפלה בשלבים מאוד מוקדמים של הריון (שבוע שביעי או תשיעי אני חושבת) על ידי לקיחת כדור שמעורר הפלה (בהשגחה רפואית). זה הופך את התהליך למאוד פשוט ולא פולשני. חשוב לדעת כי הרבה לא מודעים לאופציה הזאת. אפשר לעשות זאת גם במסגרת קופ"ח באותה עלות כמו גרידה.

karnity

New member
לפי מה שהוסבר לי לפני יומיים

מדובר בתהליך כ-ו-א-ב!!! על אף אי-פולשניותו... לא מומלץ למי שאינה יכולה לסבול כאב...

efroch99

New member
חשיפה....

ממש לא. זה קצת יותר כואב מכאבי מחזור. טוב אולי קצת יותר מזה. זה אותו סוג של כאב כמו כאבי מחזור (כך שכל אחת יכולה לשאול את עצמה עד כמה כאבי המחזור בלתי נסבלים אצלה בשביל לקבל אינדיקציה). זה לא ממש נעים, אבל זה עובר צ'יק צ'אק. אני חושבת שאפשר גם לקחת אקמולים וכו. זה תהליך מאוד קליל, החלמה מהירה, אין הרדמה מלאה....

כאבי מחזור

אני לא יודעת איך זה אצלך, אבל אצלי כאבי מחזור זה משהו שיכול להוציא אותי מכלל פעולה ליום או יומיים !! ואני מתכוונת לגמרי מכלל פעולה!! ולא, זה לא בגלל שאני מפונקת! זה פשוט בגלל שלפעמים (לשחמתי זה לא קורה תמיד, אבל סיכוי של 50%) זה כל כך נורא שאני פשוט שוכבת יום שלם במיטה עם קוקטייל של כדורים נגד כאבים! וגם ב50% המקרים האחרים, אני סובלת, אבל עדיין יכולה לתפקד. בכל זאת זה יום או יומיים שבהם אני מתפקדת מתוך כאבים עזים (למרות הכדורים). והאמיני לי, ניסיתי כבר את כל הכדורים שקיימים בשוק (גם במרשם רופא!). ורק לחשוב על זה שיהיו לי כאבים יותר חמורים מזה! אני הייתי חושבת פעמיים...

efroch99

New member
זה עניין גנטי...

ברור שאת לא מפונקת, זה שונה אצל כל אחת. אצלי הכאבים לא נוראים, אם זה קצת עובר את סף הנוחות ואני מתפנקת אז אני אקח כדור. ברור שזה אינדיוידואלי, ולכן השוויתי את זה לכאבי מחזור, ואני חושבת שאפשר להניח שמי שסובלת מאוד מכאבי מחזור, תסבול מאוד גם מהתהליך הזה. אז אם זה כל כך נורא, כנראה שעדיף את התהליך הפולשני (למרות שאני חושבת שעדיין הייתי מעדיפה כאבים על פני הרדמה מלאה + אובדן שליטה על הגוף + סיכונים שבהליך פולשני + התאוששות).

inbal76

New member
שכחת מילה

"...מבחינת הערכים והמוסר שלי ["אדם תמים"],הפלה זה דבר חמור מאוד..." מבחינת הערכים והמוסר שלי ["inbal76"] למשל, הפלה זה לא דבר חמור בכלל. זכותך להחזיק בערכי מוסר כרצונך, אבל הם לא האמת המוחלטת.

השעועית

New member
אין להשוות ילד חי לעובר

ואגב גם אישה נשואה יכולה לעשות הפלה. אני נקלטתי להריון, כשהיו לי שני ילדים (בני פחות משנתיים) ולא רציתי עוד הריון. הלכתי לועדה רפואית ואמרתי שאין לי רצון ויכולת נפשית ובכלל לעוד ילד. לא עשו לי בעיות. אבל מצד שני יש לי בעיות רפואית (לב ודם) וגם ככה בהריון הקודם הייתי בסיכון גבוה. הבן מאומץ ואחת הסיבות היא בעיות רפואיות שלי (רופא לא המליץ לי יותר מהריון או שניים בחיים). שיש בעיה רפואית קל יותר, אבל גם שאמרתי שאין לי יכולת וכוח לעוד ילד בשלב זה של חיי הם לא אמרו לי: "אל תעשי הפלה".

למעלה