של מי החיים האלה??

מתנדב

New member
Knight of Darkness, בזה אני חולק

עליך, אני אישית מכיר חברים טובים שעברו יסורים בחייהם, כמעט בכל דבר שהם נגעו הם נכשלו ולא הצליחו בחייהם, ולא ראיתי אותם אפילו פעם אחת מהרהרים בנפשם, כך שטעות בידך ידידי, לחשוב כדבר הזה...

טעות?!

בהמשך השרשור אמרתי שאני לא מכליל את כל האנשים, אלא אמרתי את מה שאמרתי כדי להראות שהתאבדותם של האנשים המדוברים לא משהו ש"קשה כ"כ להעלות על הדעת". מצד שני עכשיו אתה הבאת דוגמא ואומר על כולם...אז תסכים איתי שכל אדם לכשעצמו, האחד יישאר איתן באמונתו והאחר יקלל את ה'. אתה לא יכול להגיד שכולם ישארו איתנים באמונתם(שים לב שאני לא מדבר רק על חרדים, אלא על כולם).

פלסטיק

New member
האם מותר לעשן?

1. מי שמעשן הוא מתאבד, לאט אבל מתאבד. אם ההלכה אוסרת להתאבד מדוע רבים האנשים המאמינים המעשנים? אם אנחנו נראה אדם מנסה לקפוץ מבנין ננסה למנוע ממנו ואפילו בכוח, האם ננהג כך גם כלפי מעשן? התשובה העצובה היא שכנראה לפעמים לא רק שאנחנו חושבים שאדם רשאי להתאבד אלא גם לא עושים הרבה בדבר 2. אם אסור להרוג מדוע חוקי ומותר למכור מוצרי טבק? בינתיים אין לי תשובה

Vdrums

New member
פלסטיק צודק,../images/Emo45.gif יש דברים

שמותרים בחוק והם גורמים למוות בדרך אחרת.

mayakol

New member
זה שאנשים דתיים מעשנים זו באמת

בעיה, כי זו התאבדות... אומנם כזו שהשפעותיה יראו רק בטווח הרחוק, אבל עדיין התאבדות... ולכן רבנים מסוימים כבר הדגישו שזה אסור. אבל כידוע לך סיגריות זו התמכרות, ואני מניחה שלא יעזור כמה רבנים יאמרו זאת, זה עדיין קשה ביותר להפסיק.

פלסטיק

New member
למה מקבלים עישון אבל לא בשבת?

בשבת איכשהו הם מצליחים לא לעשן סטנדרט כפול יש כאן תסלחו לי על הבוטות אבל: אם מישהו היה חוזר בתשובה אבל מראה שהוא מכור לאכילת חזיר בחיים לא היו מקבלים את זה, סיגריות משום מה כן לא מצליח להבין את צורת ההתאבדות האיטית הזו

פלסטיק

New member
אצל חילונים אין בעיה

הוא מחליט לעשן וזה מותר לו, הוא גם מעשן בשבתות וחגים לכן אני לא מבין את העניין אצל דתיים

פלסטיק

New member
נו באמת, אני אמרתי שלא בני אדם?

דרך אגב גויים הם בני אדם, יהודים הם אדם
כוונתי שחילוני רואה לעצמו את זכותו להתאבד אם בא לו, דתי לא. לכן חילוני יכול לעשן אם בא לו, דתי לא מה הקשר לבני אדם?

מצטערת פלסטיק...

התגובה שלי היתה אימפולסיבית מידי, כי היתה כמה דקות לאחר הפיגוע. התכוונתי לומר שגם לדתיים יש חולשות, וגם דתיים נכשלים. העובדה שאדם הוא דתי אינה הופכת אותו למושלם. לזה התכוונתי, ואיתך הסליחה אם הייתי תוקפנית.

לגבי עישון...

"ונשמרתם לנפשותיכם" כן, ישנו עניין מפורש לשמור על עצמנו כדי לא להיפגע. גם עישון נכלל בענין.

מתנדב

New member
פלסטיק, כיום הרבה מהרבנים אוסרים

לעשן, מסיבה אחת של "ונשמרתם לנפשותיכם" ואיך אתה משווה עישון לקפיצה מבניין?

מתנדב

New member
הנבצר האחרון, כן זוהי דעת רוב

הרבנים... כיום אפשר להגיד שרוב הרבנים נגד עישון....

טיפוסית

New member
בדיוק אתמול

בת מהאולפנה שלי ניסתה להתאבד ולחתוך לעצמה את הורידים עד שבנות ראו אותה, עזבו... סתם להתאבד כי נמאס מהחיים לשניה- לא!!! תמיד המצב יכול להתהפך ואם מישהו מתאבד כי המצב שלו רע, אז חבל. יש אנשים שמתאבדים כי הם חושבים שהחיים שלהם זוועה, אבל אם הם היו רואים אנשים במצב גרוע יותר הם כבר לא מתאבדים.

ESU Boscorelli

New member
מתאבד=אידיוט

בן אדם שמתאבד הוא מפגר! גם אם חבר שלי היה מתאבד לא הייתי בוכה עליו, בן אדם צעיר שכל החיים לפניו וחושב שהוא ניסה הכל ומתאבד אחרי הכל וגורם סבל לכל החברים והמשפחה שלו ולכל הקרובים לו הוא אידיוט! בן אדם צעיר מסיים את חייו?! ויש המון שתאמיני לי היו נותנים הכל כדי להמשיך בחיים הוא אנוכי אידיוט ולא הייתי בוכה עליו

למעלה