עליך, אני אישית מכיר חברים טובים שעברו יסורים בחייהם, כמעט בכל דבר שהם נגעו הם נכשלו ולא הצליחו בחייהם, ולא ראיתי אותם אפילו פעם אחת מהרהרים בנפשם, כך שטעות בידך ידידי, לחשוב כדבר הזה...
בהמשך השרשור אמרתי שאני לא מכליל את כל האנשים, אלא אמרתי את מה שאמרתי כדי להראות שהתאבדותם של האנשים המדוברים לא משהו ש"קשה כ"כ להעלות על הדעת". מצד שני עכשיו אתה הבאת דוגמא ואומר על כולם...אז תסכים איתי שכל אדם לכשעצמו, האחד יישאר איתן באמונתו והאחר יקלל את ה'. אתה לא יכול להגיד שכולם ישארו איתנים באמונתם(שים לב שאני לא מדבר רק על חרדים, אלא על כולם).
1. מי שמעשן הוא מתאבד, לאט אבל מתאבד. אם ההלכה אוסרת להתאבד מדוע רבים האנשים המאמינים המעשנים? אם אנחנו נראה אדם מנסה לקפוץ מבנין ננסה למנוע ממנו ואפילו בכוח, האם ננהג כך גם כלפי מעשן? התשובה העצובה היא שכנראה לפעמים לא רק שאנחנו חושבים שאדם רשאי להתאבד אלא גם לא עושים הרבה בדבר 2. אם אסור להרוג מדוע חוקי ומותר למכור מוצרי טבק? בינתיים אין לי תשובה
בעיה, כי זו התאבדות... אומנם כזו שהשפעותיה יראו רק בטווח הרחוק, אבל עדיין התאבדות... ולכן רבנים מסוימים כבר הדגישו שזה אסור. אבל כידוע לך סיגריות זו התמכרות, ואני מניחה שלא יעזור כמה רבנים יאמרו זאת, זה עדיין קשה ביותר להפסיק.
בשבת איכשהו הם מצליחים לא לעשן סטנדרט כפול יש כאן תסלחו לי על הבוטות אבל: אם מישהו היה חוזר בתשובה אבל מראה שהוא מכור לאכילת חזיר בחיים לא היו מקבלים את זה, סיגריות משום מה כן לא מצליח להבין את צורת ההתאבדות האיטית הזו
התגובה שלי היתה אימפולסיבית מידי, כי היתה כמה דקות לאחר הפיגוע. התכוונתי לומר שגם לדתיים יש חולשות, וגם דתיים נכשלים. העובדה שאדם הוא דתי אינה הופכת אותו למושלם. לזה התכוונתי, ואיתך הסליחה אם הייתי תוקפנית.
בת מהאולפנה שלי ניסתה להתאבד ולחתוך לעצמה את הורידים עד שבנות ראו אותה, עזבו... סתם להתאבד כי נמאס מהחיים לשניה- לא!!! תמיד המצב יכול להתהפך ואם מישהו מתאבד כי המצב שלו רע, אז חבל. יש אנשים שמתאבדים כי הם חושבים שהחיים שלהם זוועה, אבל אם הם היו רואים אנשים במצב גרוע יותר הם כבר לא מתאבדים.
בן אדם שמתאבד הוא מפגר! גם אם חבר שלי היה מתאבד לא הייתי בוכה עליו, בן אדם צעיר שכל החיים לפניו וחושב שהוא ניסה הכל ומתאבד אחרי הכל וגורם סבל לכל החברים והמשפחה שלו ולכל הקרובים לו הוא אידיוט! בן אדם צעיר מסיים את חייו?! ויש המון שתאמיני לי היו נותנים הכל כדי להמשיך בחיים הוא אנוכי אידיוט ולא הייתי בוכה עליו