של מי החיים האלה??

אין בעיה

תפרש את חוקי המדינה כמו שבא לך, רק אח"כ תצטרך להוכיח לבית המשפט שאתה צודק. בעניין אמונה אין דבר כזה, רק מה שאתם מכנים "ה', הדיין האמיתי לאחר המוות", ולכן כל עוד בחיים, רשאי לפרש את התורה כראות עיניו.

מתנדב

New member
אז אני יענה לך שוב....

יש הלכה ולפיה אני נוהג, והיות ואינני בקיא בכל ההלכות, ומה גם שההלכות אינם שגורים בפי כולם, לכן כשאני נתקל בבעיה כלשהי, אני מתקשר לרב, בכדי שיגיד לי מה ההלכה אומרת, ושהוא יפסוק לי לגביה... לא נראה לי שאת תביני את זה, כי את נעולה בזה....

ה מוזה

New member
זה כל מטרת הפורום ,לא?../images/Emo13.gif להדבר..

לא ..אני לא נעולה אני פשוט שואלת , רוצה להבין , ומנהלת כאן דו שיח ..

מתנדב

New member
ה מוזה, אז אני מסביר לך.....

שזה אסור וזה נוגד את ההלכה, כי אין לאף אדם רשות ליטול את חייו או החיים של אדם אחר, ובגלל זה כתבתי גם באחת מההודעות כאן, שלגבי חולה סופני, היו על זה הרבה דיונים עם רבנים לגבי ההלכה הזאת, אינני יודע את תשובותיהם, אני יכול לברר את זה, ואשתדל לחזור עם תשובות מדוייקות עד כמה שניתן...

מוזי לא נעולה...

אני יכולה להיכנס לראש שלה ולהבין מאילו מקומות היא מגיעה. אבל... יש כאן עניין אחר, ועזבו רגע את העניין ההלכתי. הרי החוק אוסר זאת, והחוק הוא חילוני לחלוטין!

שיריה

New member
מוזית,

אני מסכימה איתך שאנשים הרבה פעמים הלכים עוורים אחרי ההלכה, "ההלכה אמרה וזהו!" וזה נכון שהדברים הם הרבה יותר מורכבים... ובכל זאת... זאת טעות של הציבור החילוני לחשוב שהקב"ה הוא מן סבא טוב מתנות, אלוהים שלי הוא לא כזה. יש מוסר אנושי. המוסר של התורה הוא לא מוסר כזה. הוא מוסר אלוקי. לי בתור בנאדם קטן, הרבה יותר קטן מהכוח הזה שמסובב את העולם, קשה להבין. אני לא יכולה לשים את עצמי במקום זה שכתב את התורה, ולשאול מדוע הוא כתב אותה ככה. בגלל סיבה פשוטה. הרבה מזה אני לא אבין. וגם אצלי השאלות נוקבות. יש כ"כ הרבה דברים שנראים לנו אכזריים, ואני אנסה להבין עד קצה גבול היכולת את הדברים האלה, אבל גם כשאגיע לקצה הזה, גם כשהמוח הקטן שלי לא פשוט לא יקלוט, אני אמשיך להאמין. למה? כי אני מבינה שאני שאני קטנה (וגם האוצר מילים שלי מוגבל... ) לבי ההלכה... תסכימי איתי שהדת לא תהיה דת והאמת לא תהיה אמת אם כל אחד יעשה ככל העולה על רוחו, מה שגם "רוחו" טועה לפעמים...

פלסטיק

New member
עשה לך רב, איך עושים?

איך בוחרים רב? הרי בכל מיני עניינים רב א' יפסוק כך ורב ב' יפסוק אחרת איך תבחר את הרב שלך?

mayakol

New member
זה בדיוק העניין...

ברגע שאתה "עושה לך רב", כלומר בוחר רב שיהיה הרב שלך, אתה הולך אחריו בכל פסיקותיו. בוחרים רב גם לפי איך שאתה מתחבר לפסיקות קודמות שלו.

פלסטיק

New member
זאת אומרת

שאם יש רב שמתיר לא להאריך חיים ויש רב שמחייב להאריך חיים ואני אבחר את הרב שנראה לי הרי שבעצם יכולתי פשוט ישר ללכת לפי צו מצפוני.

mayakol

New member
אין רב שמתיר שלא להאריך חיים...

אולי בעצם רב רפורמי או קונסרבטיבי... אין לי מושג בקשר אליהם.

מתנדב

New member
פלסטיק, בנוסף למה שמאיה כתבה...

אסביר לך בקצרה, את לא יכולה לחפש לכל שאלה שאלך רב שמתיר ואז להגיד אני עכשיו הולך לפי הרב הזה, אתה צריך לבחור לך רב קבוע, גם אם הוא יקל לך בדברים וגם אם הוא יחמיר לך בדברים, אתה צריך לשמוע לו....

פלסטיק

New member
זו קביעות? זה בא מההסתדרות?

אני בנושא אחד חושב שרב א' פוסק נכון ובנושא אחר חושב שרב ב' פוסק נכון. למה? כי רב א' מומחה גדול לנושא הראשון ורב ב' מומחה ממנו לנושא השני. כמו אצל רופאים. עם בעיית לב אני אלך לקרדיולוג עם בעיית אוזניים אלך לרופא אף אוזן גרון ועם הילד אני אלך לרופא ילדים. אף רופא לא יכול להיות מומחה לכל התחומים בעולם וגם אף רב לא יכול להיות הגדול מכולם לכל הנושאים לא נגרע דבר מכבודו של הרופא הרב או התורה.

lala897

New member
דוקא נראה לי שיש בזה משהו

יש רבנים שמתמחים בנושא הלכתי מסוים. הם התענינו בנושא זה והתעמקו בו במיוחד. למשל בא נגיד הלכות בנושאי רפואה. אז אם יהיה לי בעיה אני אלך אך רב זה כי אני יודעת שאת נושא זה הוא יודע על בוריו.

מתנדב

New member
פלסטיק, זה ממש לא להשוות אחד לשני

יש כמה מנהגים יש את מנהג הספרדים ויש את מנהג האשכנזים, ויש את מנהג התימנים, ועוד ועוד, אז אתה לא יכול לקבוע שהרב הספרדי מתיר בנושא זה וזה אז היום אני נקרא ספרדי לשעתיים אלו, ובשעתיים הבאות אני יקרא אשכנזי כי אותו רב אשכנזי מתיר בנושא שעכשיו מתחשק לי לעשות, וגם אצל רבנים האשכנזים יש מנהגים שונים...

lala897

New member
זה לא נכון מה שאתה אומר

ההלכה היא לא פרשנות של בשר ודם. (לפחות מי שמקיים אותה חושב כך) ולכן קיומה הוא לא ראש קטן כי ההלכה באה עפ"י ציווי של מי שברא את המוסר ואת הכל וגם אם זה נוגד את המוסר האנושי זה לא אומר כלום כי האנוש מוגבל. ומי שלא מאמין בכך ממילא לא מקיים אותה.

התשובה שלך אינה קשה מוזי..

היא מאוד אינושית, ומאוד מובנת. ראי... ישנו איסור ברור שלא להתאבד, ואני פועלת על פיו. יחד עם זאת, אני בהחלט יכולה להבין את ההתלבטויות והדילמות כשמדובר ב"המתת חסד", גם אם עדיין לא אתן ידי לדבר. אני חושבת שהאיסור עבורי עוזר לי להחליט, וכמו ששיריה אמרה.. זה אסור! פשוט אסור! במידה מסויימת אני שמחה על האיסור הזה, כי כשאנשים מתאבדים, הם לרוב עושים זאת מתחושה של חוסר אונים וחידלון, ולא תמיד יודעים ומודעים לתוצאה שעלולה להביא התאבדות זו... ילדים יתומים, או אישה אלמנה\גבר אלמן וכו' וכו'... לפעמים האיסור הזה מונע מהם להתאבד, ואז גם משאיר אותם בחיים כדי להתמודד. והחיים דינאמיים ומשתנים, ודברים שנראים כל כך רע יכולים להשתפר עם הזמן, ויכול להיות שהמעשה המהיר הזה של ההתאבדות גרם להם לפספס חלק ניכר מחייהם. אז מעבר לעניין ההלכתי, אני חושבת שיש הגיון רב באיסור הזה של לא להתאבד, יש חכמה רבה מאחורי זה.

נראה מה תחשבי

כשחס וחלילה(סימן נגד עין הרע) תאבדי את *כל* היקר לך. אז עוד תקללי את אותו ה'. אני יודע שדברי קשים ונוקבים, אבל קל לדבר מהצד, כשאתה לא נמצא במצב בו נמצאים אלו שהתאבדו.

mayakol

New member
כמו סיפור איוב...

וזה לא נכון, מה שכתבת! גודלה של האמונה נמדדת בכך שגם כאשר רע לך, אתה עדיין ממשיך להאמין באמונה שלמה.

נו, זאת הנקודה שלי

איזה דבר לא נכון בדיוק כתבתי? הכל היה ספקולציות חוץ מ"אז עוד תקללי את ה'". ואת לא יכולה להגיד שזה נכון או לא נכון, כי עד שזה לא יקרה(חס וחלילה) את לא תדעי באמת.

mayakol

New member
אני יכולה לומר לך שאני מכירה אנשים

שעוברים יסורים קשים, ועדיין מאמינים באמונה שלמה בה'... ואפילו, אני מכירה מישהו שעצם אמונתו החזקה גורם לו לבעיה קשה מאוד (קשה אמיתית, באופן בלתי נסבל) והוא עדיין ממשיך להאמין. לכאורה לפי מה שאמרת, הוא היה אמור לחשוב- אם אני כ"כ סובל, וזה עוד בגלל אמונתי, אולי עליי לזרוק הכול? אולי עליי להפסיק להאמין? לקיים מצוות? ולמרות הקשיים, הוא ממשיך להאמין בחוזקה... אז נכון שלא אדע, אבל בד"כ ניתן לראות שאנשים דתיים, אפילו כשהם חווים אובדנים קשים או סבל, ממשיכים להאמין. אז אולי אני עצמי לא אדע בקשר לעצמי (ואני מקווה בע"ה באמת לא לדעת) אבל ניתן לראות מהסביבה שמה שאמרת לא פועל אצל אנשים דתיים.

למעלה