שם הפורום- די להשתמטות- מה דעתכם?

vinney

Well-known member
אתה טוען שהשתמטות שקולה לרצח?

הרי באותה מידה אני יכול להגיד שלא התנדבת לסיירת => פגעת בזכות מישהו לחיים. גם אם מישהו זייף מחלה, או שיקר לקב"ן, אז הוא זייף, הוא שיקר, בסדר, תן לו קנס של 50 אלף שקל, תכניס אותו לחצי שנה בכלא, ואל תתן לו את ההטבות שמקבלים חיילים משוחררים, את הרישום הפלילי הוא לא ימחק לפחות שבע שנים אחרי ריצוי העונש, דרוש תעודת יושר למשרה ממשלתית - והנה. סיננת. מה אתה מנסה להגיד בהודעה שלך? שבגלל שמישהו לא התגייס לצבא, זה מה שגרם למישהו אחר למות? תגיד, אתה על סמים?

koneko90

New member
שקולה בעצם זה שזהו חוק ואי מילוי חוק

= עבירה על החוק = ענישה. "הרי באותה מידה אני יכול להגיד שלא התנדבת לסיירת => פגעת בזכות מישהו לחיים.". הגיוס הוא לא בהכרח לקרבי אלא תרימה לצבא בכל דרך אפשרית על מנת להקל על החזית. בשביל זה קיים כל החיילות האחרות. קנס כספי זה אבסורד, הפערים החברתיים הם אלה שישפיעו. מי שיש לו כסף יוכל להשתמט. לכלא, שוב, אמרתי שקשה לברר באמת מי משתמט ומי יש לו בעיות אמיתיות. בכל מקרה, צריך לחוקק את שירות לאומי כגיוס חובה למי שאינו יכול להתגייס לצבא.

vinney

Well-known member
אתה מבלבל את הביצים יותר מדי

ביקשתי רשימה של כל אלה שאתה טוען שהם עבריינים. כמה כאלה יש? אני יודע על אחד. אולי יש חמש? אולי עשר? כמה? במספרים, עם הוכחות, לא באוויר. כמה משתמטים צריך להוציא להורג בדיוק? ואגב, גם מהירות מופרזת שקולה לרצח? גם חציית כביש ברמזור אדום שקולה לרצח? אולי פשוט נכניס את כולם למחנות השמדה וזהו? אין אחד שלא עבר על שום חוק בכל חייו. איזו חזית בראש שלך תגיד לי? איפה אתה חי?

koneko90

New member
חזית = הקרביים.

כ"כ קשה היה להבין לבד? "ביקשתי רשימה של כל אלה שאתה טוען שהם עבריינים", אתה רוצה שאני אעבור בית בית ואבדוק? אני מדבר על התפיסה שמקובל להשתמט על בסיס של אי הסכמה עם הצבא ואתה יורד לפסים שלא קשורים. "אולי פשוט נכניס את כולם למחנות השמדה וזהו?" - על זה אני מדבר? אני מדבר על פגיעה בזכות מסוימת כמערכת לגיטימית של ענישה במדינה דמוקרטית. ולא, אני מעולמי לא עברתי על שום חוק, על מה אתה מדבר? ואם כן, חובת השלטון להעניש אותי לפי החוק. כמו שלגיטימי לא לגנוב או כל דבר אחר, לגיטימי גם להתגייס.

סליחה? אתם תמחקו הודעות "די לפאשיזם"?

זוהי סתימת פיות לשמה. ועכשיו עם ניטור ההפורום, מה תדחה כל הודעה של "משתמט"? אם התשובה להכל זה כן, אין מקום לפורום הזה בתפוז והוא ירד בהקדם.

respecta1

New member
שמע..יש את המשפט תראה לי מי חבריך

אדע מי אתה.. גם המשפט תראה לי מי אויביך אדע מי אתה.. אם אחד כמוך הוא אויב של המאבק הזה, כנראה שהמאבק מעולה.

respecta1

New member
לא התכוונתי לצאת חכם, התכוונתי להבהיר נקודה.

וזה שבחרת להתחמק..מראה שכנראה הבהרתי אותה.

respecta1

New member
"כונפה" ../images/Emo6.gif

תפקידו להרוס את החיים..חחחח.. תפקידו שכולם יקחו בנטל האחריות, ולא רק האנשים עם הערכים.

אז אתם לא מנסים להרוס את החיים?

"אם לא תתגייסו: תהיו אומללים עד שארית ימי חייכם תשלמו קנסות עצומים תקבלו בוז מכל החברה לא יהיה לכם רשיון נהיגה...." ושאר ההצעות המפגרות והמטוררלות שלכם. בוא נעשה לך את כל זה ונראה איזה "מאושר" תהיה.

respecta1

New member
האמתי אותם אנשים

גם ככה יהיו אומללים עד שארית ימי חייהם כי זה מראה על תכונות באופי של חוסר אחריות של חוסר ערכים מפונקות וכו'.. והרשיון נהיגה - מישהו שיוצא על נפשי מכל סיבה עד כדי כך שאפילו לסדר ניירת במשרד הוא לא מסוגל - מסוגל לנסוע על הכביש ולסכן את חייהם של אלפי הנוסעים האחרים? לקבל בוז מכל החברה זו לא הצעה שלנו..זה המעשים שלו.

גיוס לצבא הוא לא המדד העיקרי לתכונות אופי

אם בכלל. אם גנבים ורוצחים יתגייסו לצבא, אז האם הם יהיו בני אדם טובים יותר מאשר אלה שה"פשע" היחיד שלהם היה שלא התגייסו? וכבר כתבתי את זה, לכל אחד יש ערכים משלו. כל בן אדם שלא התגייס יהיה הורה גרוע ויזרוק את הילדים שלו לרחוב? (לגבי עניין האחריות) כל בן אדם שלא התגייס לא יעבוד קשה כל החיים שלו ויצפה שאחרים יממנו אותו? (לגבי המפונקות) ודווקא החיים של הרבה משתמטים שאני מכיר הם מצויינים והלוואי על כל אחד חיים כאלה.

koneko90

New member
גנבים ורוצחים, מקומם בכלא.

לא בחברה היום יומית ולא בצבא. חובה של כל אזרח היא להתגייס לצבא על מנת לממש ערכים וחובות בסיסיות כלפי החברה והמדינה ולא להיות פרזיט שחי על חשבון סבלם של אחרים. כן, אי התגייסות לצה"ל = פשע, כיוון שעברת על החוק. חוק = כללי ברזל ולא כללים שאפשר לכופף לאן שרוצים ולהחליט מה יותר חמור ממה. "כל בן אדם שלא התגייס לא יעבוד קשה כל החיים שלו ויצפה שאחרים יממנו אותו?" אם לא ממנים אותו הרי שפותרים בשבילו את בעיות הנוחות והביטחון, הרי זה לא חמור אף יותר מאשר מימון בלבד?

קודם כל, זוהי חובתה של המדינה לספק ביטחון

לאזרחיה. מדינה שלא מספקת ביטחון לאזרחיה, לא ראויה להיקרא מדינה. ובכלל אם יש לך מושג בדמוקרטיה ואם למדת אזרחות, המדינה קמה למען אזרחיה ולא להיפך. בנוסף אין קשר בין חובות לבין זכויות בדמוקרטיה. טוב אבל ישראל היא מדינה לא דמוקרטית בכלל על סמך מה שקורה פה וגובלת בגבול הפאשיזם הטהור. ובגלל שישראל היא כזאת כמו שהיא כרגע, אני מתנגד לה ומסרב למלא את "החובה" להתגייס לצבא המגעיל שלה. זה בדיוק כמו שאתה לא היית מתגייס לצבאה של גרמניה בתקופתו של הילטר, ככה אני בשום פנים ואופן לא אתגייס לצבא ישראל. ולגבי הרוצחים והגנבים, זאת הייתה דוגמא לצורך המחשה עם מסר.

koneko90

New member
אתה סותר את עצמך,

הרי איך מדינה תגן על אזרחיה אם יש בה אנשים כמוך שמחליטים לקחת את החוק לידיים ולא להתגייס? יש קשר הדוק בין זכויות לחובות. כמו שאדם שרוצח ופגע בזכות לחיים של אדם אחר, זכות החירות נלקחת ממנו. אתה משתמט, פגעת בזכות לשיווין (עם כלל האזרחים שכן מתגייסים), זכות השוויון שלך נפגעת בדברים אחרים. המדינה דמוקרטית, אך נתקלת בקשיים, הקשיים הם ביטחוניים - עקב האיומים הממשים על עצם קיומנו ישנה פגיעה בזכות לחירות, אך כל זה על מנת לאפשר את הזכות לחיים לכלל אזרחי המדינה. אוי ואבוי לנו אם לחייל הפשוט בצבא תיהיה זכות בחירה אם לצאת לתקיפה או לא. חייל מטרתו למלא אחר הוראות, כאזרח יש לך את הזכות לבחירה ותביע אותה בקלפי. כן, לצבא של היטלר חבבי לא היה לך זכות בחירה עוד יותר. היית נורה למוות, באמת אתה חושב שבאותה תקופה הייתה להם זכות בחירה? מצחיק.

respecta1

New member
לא קשור, השתמטות מהצבא

מראה על תכונה באופי של אי תשלום חובות, אי לקיחות אחריות, מפונקות.. ועוד הרבה דברים נוספים..זה לא מדד אבל אם מישהו בורח מהחובה הכי חשובה שלו כאזרח זה מראה משהו על אופי הבן אדם. אלא אם ישתנו ויתבגרו אז כן אלה תכונות רעות שיכולות לעשות לבן אדם חיים אומללים.

טוב עזבו לויכוח הזה אין שום טעם

לא נגיע לשום הבנה בחיים. לכם ולי יש השקפה שונה על החיים, וזה לא אומר שההשקפה שלכם נכונה יותר!

למעלה