שם הפורום- די להשתמטות- מה דעתכם?

vinney

Well-known member
איזה שירות לאומי אתה מציע לי לעשות?

בבקשה, בוא תראה לי איך עושים שירות לאומי, ולמה בעצם לעשות אותו. אגב, חידוש מרנין בשבילך, שירות לאומי זאת התנדבות. אז למה שאתנדב לעשות משהו שאני לא חייב? רק כי אתה מרגיש פראייר?

koneko90

New member
1. להרגיש פרייאר ?

באמת לא הבנת כלום ממה שכתבתי עד עכשיו. 2. http://www.sherut-leumi.co.il/Places.aspx?rishom=R תבחר איזה שבא לך. 3. כמובן, אין זאת חובה, וזאת הבעייה. שירות לאומי לדעתי צריך להיות מחויב כאלטרנטיבה חוקתית לשירות צבאי, במידה ויש בעייה כמוך, רפואית או שאותו אדם סתם משתמט. חוץ מזה שהדיון הוא לא רפואי אם רפואית אתה יכול להתגייס או לא. ואם כן היית יכול, היית מתגייס? - זה הדיון וזאת הבעייה המרכזית בה אנו נמצאים.

vinney

Well-known member
לא רוצה לבחור

אתם מדברים על ההשטמות עכשיו. אתם משתלחים באלה שהשתמטו בלשון עבר. אתם טוענים שמי שהצבא החליט שלא צריך לשרת שירות חובה, "חייב להתנדב" (לא מרגיש את הסתירה הפנימית?) לשירות לאומי, ורוצים להעניש את אלה שלא מתנדבים. על שום מה ולמה? זה שאני לא תורם לאגודה למען החייל, גם על זה אתה רוצה להעניש אותי אולי?

koneko90

New member
כמה אפשר לדחוף את המילה פאשיסט

לכל תגובה גם אם לא קשורה. למה שמישהו שלא תרם מעצמו לחברה החברה תתרום לו?

koneko90

New member
כמובן שלא,

אני מדבר על הדחיפה של המילה פשיסט לכל מקום. בכל מקרה, דיברתי בכלליות, בחברה אני מדבר גם על הממשלה. אם זה הטבות,דמי הבטלה, מלגות וכד'. בכלליות, לא תיתן - לא תקבל.

vinney

Well-known member
לא תתן מה ולא תקבל מה?

מה קשור רשיון לשירות צבאי? מה קשור דמי אבטלה לשירות צבאי? מה זה קשור אחד לשני? למה אנשים מעלים על בדל שפתיהם הצעות כאלה בלי למות במקום מבושה??? פאשיזם : "פשיזם הוא מערכת של אידאולוגיות ופרקטיקות המבקשות להציב את האומה, המוגדרת במונחים ביולוגיים, תרבותיים, ו/או היסטוריים, מעל לכל יתר מוקדי ההזדהות, וליצור קהילה לאומית מונעת." תקרא שוב מה מניע את כל התומכים בפגיעה באזרחים בפורום הזה.

koneko90

New member
לא צייניתי רישיון כי זה לא נראה לי קשור.

דמי אבטלה, אתה מקבל כסף מהמדינה והטבות מהמדינה. למה שיתנו לך אם לא נתת למדינה? "למה אנשים מעלים על בדל שפתיהם הצעות כאלה בלי למות במקום מבושה???" איזה בושה? אדם שחי לו בלהלה לנד בבועה שחושב שכולם צריכים לעשות בשבילו והוא צריך לשבת בבית ולהתבטל צריך להתבייש. "ההתנכרות" של החברה מהשתמטות היא לגיטימית ביותר, ומהצורך הבסיסי לשיויון, שכל אדם יחויב לתרום מעצמו ולהגן על המדינה. למה שפה לא יהיה שיוויון וכל אחד יבחר לעצמו אם להתגייס או לא ובדברים אחרים כן יהיה לאותו אדם שווין? פגיעה בזכות שהוא עצמו פגע. הוא פגע בזכות לשוויון עם כלל האזרחים, יפגעו בזכות לשווין שלו. ותחסוך ממני את העלבנות האישיים של פשיזסט וכל השטויות שאתה כותב פה.

vinney

Well-known member
דמי אבטלה זה לא כסף שבא במתנה

זה כסף שמשלמים עבורו תגמולי ביטוח בכל חודש, 5% מהשכר. באיזו זכות אתה תשלול ממישהו דמי אבטלה? הוא הרוויח אותם ביושר, הוא לא מקבל אותם מהמדינה, זה הכסף שלו. מעליב אותך כשאני קורא לך בשמך? באסה. תעלב, יא פאשיסט.

koneko90

New member
נעלב? לא ממש.

פשוט אתה יורד לפסים אישיים חסרי כל משמעות. זה דיון, מן הטבע שיהיו דעות שונות, אל תגיב אם אתה לא יודע למתן את עצמך. בזה שהוא יושב בבית הוא הרוויח את הכסף ביושר? למה? הוא מקבל את הכסף מהמדינה, לא מהאוויר. והכסף לא מגיע לו אם הוא לא עבד או לחלופין תרם למדינה.

vinney

Well-known member
אתה כנראה לא יודע מי מקבל דמי אבטלה

אז אני אחדש לך. מי שעבד לפחות חצי שנה. עבד ושילם דמי ביטוח לאומי. והכסף - זה המקרה הביטוחי עליו שילם. מי שישב בבית - לא מקבל שום דבר. אז לפני שאתה מסית, לפחות תבדוק את העובדות.

koneko90

New member
א. לא מסית. (תמתן את עצמך, זה דיון).

ב. אתה מפספס את העיקרון ואני מרגיש שאני חוזר על דברי יותר מידי פעמים. ברגע שאדם משתמט = פוגע בזכות לשווין עם כלל האזרחים שכן מתגייסים. כלומר, העונש הוא פגיעה ישירה בזכות לשוויון שלו. וזה לא פאשיסטיות אלא מערכת הענישה בכל מדינה דמוקרטית. פגעת בזכות מסוימת? יפגעו בזכות שלך.

vinney

Well-known member
ציטטתי לך כבר קודם את ההגדרה

תחזור בשרשור, לא היסטוריה ארוכה כל כך.

koneko90

New member
זאת מערכת הענישה הקיימת בכל מדינה דמוקרטית.

פגעת, תיפגע. עצם ההשתמטות זה אחד מעקרונות הפשיזם - אי שיוויון. למה אדם אחד כן מתגייס ואדם אחר לא? אם מדובר פה על שיוויון. וההתגייסות לצה"ל היא למען המדינה, ההבדל בין ההגדרה של מדינה במשטר דמוקרטי לפשיסטי - דמוקרטי, הציבור הוא המדינה, ומגינים עליו (איפה פה משתמע פשיסטי?) ופשיסטי המדינה היא המפלגה והשליט היחידי. ערכים של אהבת המולדת והצורך בהגנה על הזכות לחיים של הפרטים במדינה הם בסיסים לכל משטר באשר הוא.

vinney

Well-known member
טעות בידך

מערכת הענישה במדינה דמוקרטית היא הורשעת בעבירה על החוק - תשא בעונש. סיימת לרצות את העונש - אתה שוב שווה לכולם. כשמשמיטים את החלק הראשון והאחרון - נשארים עם פאשיזם, וזה בדיוק מה שאתה עושה.

koneko90

New member
הסבר

בקשר לחוק, פגעת בזכות לחיים של מישהו פוגעים בזכות לחירות שלך לכל חייך, זה לפי מידת העונש. אפשר להגביל את העונש למשל של מתן השיוויון בחלקים מסוימים למשל בדמי הבטלה או מתן מלגות וכד'. אם יחליטו שמידת העונש היא לכל החיים, הרי שזה לא תקדימי וגם בפשעים אחרים נשללות זכויות כאלה ואחרות לכל החיים. איזה חלק ראשון ואחרון? כל החלקים מסבירים בדיוק על איזה ערכים מתבסס הצבא ומן הסתם אם תשמיט חלק מזה הרי שזוהי לא הערך שעליו מדובר ולא רלוונטי לדיון.

למעלה