שם הפורום- די להשתמטות- מה דעתכם?

koneko90

New member
השקפת חייים?!

השתמטות מהצבא זאת עבירה על החוק. ההשקפת עולם שלי שכדי להתפרנס צריך לגנוב מאחרים, זה אומר שזה נכון? יש חוק, תתגייסו, אם לא צבאי לפחות לאומי ותפסיקו עם התירוצים של הפאשסטים פה ופאשסטים שם. -.- כמו שלגיטימי לגמרי שאם אגנוב אקבל עונש, כך גם להשתמטות.

TNTal6

New member
אתם פשוט מבינים מה שאתם רוצים להבין

עליתם עלינו. אנחנו פה בפורום כדי להרוס לאנשים תחיים. אנחנו חושבים שצריך להוציא להורג כל משתמט ורוצים למוטט את הדמוקרטיה. האנשים האלה שלא עושים צבא ומספרים סיפורים לקב"ן אומנם לא עברו על שום חוק, כמו שויני טורח להזכיר כל הזמן. נכון. הם לא עברו על שום חוק מדיני- הם עברו על חוק מוסרי! הם מנצלים את החוק? אתם לא מסכימים איתי? כי אם לא אז מעניין אותי לשמוע למה נראה לכם שזה מוצדק לקבל פטור משירות צבאי במירמה, לנצל את החוק, לעבור על חוקים מוסריים ולצאת מיזה נקי? באמת שמעניין אותי לשמוע למה אתם לא מסכימים, הבעיה שאתם חוזרים על דברים כמו "הם לא עברו על שום חוק" ולא מציגים לי עוד טענות...

קודם כל, אני לא שיקרתי לאף אחד

אמרתי לצבא את האמת (ואני לא אפרט לכם מה היא) והם החליטו לתת לי פטור. זה שאני קורא לעצמי משתמט למרות שאני לא נחשב לכזה לפי החוק, נועד כדי להעצים את הזעזוע והבוז שלי כלפי מיליטריסטיות ומורעלי צבא. לכם קשה להבין שלכל בן אדם יש עולם ערכים משלו. זה שגיוס לצבא נראה לכל מורעלי הצבא כאן כחשוב ביותר, זה לא באמת אומר שהוא באמת כזה. לי למשל יש ערכים שנראים לי חשובים הרבה יותר כמו חירות וכבוד האדם, ואתם פוגעים בכל הערכים האלה עם התעמולות שלכם נגד המשתמטים ועם המיליטריסטיות. אי אפשר שלא להסכים שהמדינה הרבה פעמים פוגעת באזרחים שלה באופן לא מוסרי. זה נראה לך יותר מוסרי מאשר לשקר לקב"ן? ואני אגיד משהו שמתאים כאן: כמו שמדינה שומרת על הדמוקרטיות שלה בדרכים לא דמוקרטיות (צווי חירום), ככה בן אדם משקר לקב"ן כדי לשמור על האידיאולוגיות, הכבוד והרצון שלו. אני מחשיב את הפרט, חירותו וכבודו כנעלים מן המדינה, ואתם להיפך. אף פעם לא נסכים לגבי זה.

TNTal6

New member
החירות שלך מהצבא תבוא על חשבון החיים שלנו

אם הסיבות שלך שלא התגייסת היו מוצדקות אז בסדר. אז בוא אני אגיד לך מה לדעתי הן סיבות לא מוצדקות: א. אי גיוס על מנת לקדם את עצמך אישית- כלומר, קריירה, לימודים, חו"ל, סתם כיף וכדו'. ב. אי גיוס מתוך מחשבה של אי התאמה למסגרת צבאית- שילכו להיות ג'ובניקים. אומנם כשמתסכלים על התרומה האישית של ג'ובניק אחד (ואני מדבר רק על תפקידים מסויימים כי יש המווון תפקידים לא קרביים חשובים) היא נראית מעטה אך כל אחד הוא בורג של מערכת גדולה שמהווה בסיס למערך הלוחם. וגם אם לא ג'ובניקים- שירות לאומי. ג. אי גיוס מתוך עקרון ה"המדינה לא נתנה לי שום דבר אז למה שאני אתן לה?"- ה"מדינה" במשפט זה היא אינה המדינה שהחיילים הולכים לשמור עליה. מה זאת אומרת? ה"מדינה" שלא נותנת לך כלום היא הממשלה. המדינה שהחיילים הולכים להגן עליה היא לא הממשלה והשרים, אלא על התושבים, מורשת, היסטוריה, משפחה, חברים, מקום יחיד בעולם בו לא ישנאו אותנו עצם היותנו יהודים. אם לא התגייסת בגלל אחת מהסיבות האלה, אתה מבחינתי עברת על חוק מוסרי ונתת לאנשים אחרים לעשות את העבודה השחורה בשבילך. אנשים שהולכים להגן עליך. אז מה אם "הצבא הוא זה ששיחרר אותך"?! נמאס לי לשמוע את התירוץ הדפוק הזה. הצבא שיחרר אותך כי ניצלת את החוק לידיים שלך- יצאת מניאק!

koneko90

New member
חירות האדם זה ערך חשוב בכל מדינה.

אך כששואלים את עצמנו בזכות מה מתקיימת חירות זו? בזכות שאנחנו חיים פה במדינה, אי שירות בצה"ל ולקיחת החוק לידיים של כל פרט באשר הוא מסכן עובדה זו. הרי אם לא נגן על עצמנו, מי יגן? בקשר לשאר הדברים, עצם העובדה שרבים לא מסוגלים להרוג אדם (מדבר על קרבי) מקובלת לחלוטין ופה אין שום תלונה. אין מונע ממך לשרת בתפקיד משרדי כזה או אחר, לתרום למדינה כמיטב יכולתך ועדיין, לא לפגוע באידיאולוגיה שלך. לא מדובר פה בערכים, אלא בחובה חוקתית ומוסרתית כלפי החברה והמדינה, לא חייב לתרום רק באמצעות קרבי, אפשר לתרום בשירות לאומי או בעבודה משרדתית. "לכם קשה להבין שלכל בן אדם יש עולם ערכים משלו." בריחה מאחריות הבסיסית של כל אזרח בכל מדינה כלשהי. יש חוק, תמלא אותו או שתמצא מקום אחר לגור בו.

חירות האדם היא לא רק חירות ממשית

חירות אמיתית היא חופש בחירה, חופש רוחני וריגשי, חירות היא לא מצב שבו מנסים לכפות עליך חובות שאתה בכלל לא מאמין בהם כמו שקורה במדינה הזאת. אני לא מאמין בתרומה למדינה ע"י גיוס לצבא- מה לעשות? מה אני צריך לצאת נגדי עצמי, להכריח את עצמי בכוח, לבגוד בעצמי ובכל האידיאולוגיות שלי, להגיע למצב של יאוש נוראי רק כדי שאני לא אקרא משתמט ושפל אדם בעיניכם?! אני מעדיף שתבוזו לי. ולגבי עניין של תרומה- תרומה לא באה ממקום של כפייה אלא ממקום של רצון אמיתי. מה שווה בכלל ערכה של תרומה שנעשית מתוך כפייה? אין לה כל ערך. לא צריך גם לתרום במסגרת של צבא ושירות לאומי. אפשר לתרום לעמותות, לאנשים נזקקים באמת וכו'. אני מעדיף לתרום לבעלי חיים. אני לא מתאים לתרום בתחום הביטחוני והרבה אחרים גם לא. ומי החליט בכלל שזוהי חובה חוקתית ומוסירת לתרום למדינה וחברה?! קודם כל צריך לעשות הפרדה בין מדינה לבין חברה. למדינה אני בשום פנים ואופן לא אתרום. אבל אני לא נגד תרומה לחברה, ורק תרומה שנעשית מתוך רצון אמיתי ואמונה! ואל תדאגו כולכם, אני אמצא לעצמי במוקדם או במאוחר מקום אחר ולא תצטרכו לסבול אותי. בסוף תישארו רק אתם מורעלי הצבא במדינה שלכם ותהנו ממדינה מיליטריסית בהתגלמותה.

respecta1

New member
ואנשים לא מאמינים בגרימת תאונות

ע"י מהירות מופרזת אז שיסעו במהירות מופרזת? "מה לעשות? מה הם צריכים לצאת נגדי עצמם, להכריח את עצמם בכוח, לבגוד בעצמם ובכל האידיאולוגיות שלהם, להגיע למצב של יאוש נוראי רק כדי שהם לא יקראו עברייני תנועה ושפלי אדם בעיני אנשים?! " .. אוי איזה שטויות פלטת.. ואם אין בך רצון לתרום למדינה.. אז זה מראה עוד משהו על האופי שלך - רק לקחת אתה יודע ולא להחזיר, אז בקשה עוף מפה..אם צריך עזרה באריזת מזוודות רק תגיד..כי ככה אנחנו ה"מילטרסטים המורעלים" אוהבים לעזור.

אתה טיפש ומפגר

בכלל לא הבנת את הפואנטה. אתה בעצמך שטות אחת ענקית. אתה מדבר כך לא לעניין ודברים מוכפרטים לגמרי. פאשיסט עלוב וקטן.

respecta1

New member
דיי לזילות במושגים.

זה רק מראה משהו עליכם שאתם זורקים את המילים האלה לאוויר, לכו תלמדו היסטוריה כבר. בכל מקרה, אמרת שטויות גמורות עוד בהודעה הקודמת.. וזה שתתחילי לקלל לא ישנה את זה.

respecta1

New member
ושוב נחזור ל"תראה לי מי אויביך אדע מי אתה"

תודה רבה, החמאת לי.

TNTal6

New member
זאת הבעיה- שאין לכם רצון לתרום

הבעיה היא שאתם לא רוצים לתרום, אלא רק לקבל. ולקבל אני מתכוון לקבל הגנה מהחיילים שכן עושים את חובתם. לא כל מי שהולך לצבא רצה להגיע לשם. אבל הוא מילא את חובתו. למה שהוא ילך ואתם לא?! זה נשמע מאוד יפה כשאתה אומר שאתה מאמין בחופש ובחירה, ולא בגיוס חובה, אבל כנראה שאתה לא מסוגל לחשוב על התוצאות אם לא יהיה גיוס חובה. מה לדעתך יקרה אם לא יהיה גיוס חובה?

מה לא יהיו מספיק מורעלים שיתגייסו?

נראה שהיום בכל פינה שורצים להם המוני פאשיסטים מורעלים שעבורם צבא הוא הערך הנעלה ביותר. מה הם לא יתגייסו אם זאת לא תהיה חובה? או ש"מורעל" היא רק מסכה שאותה הוטים אנשים כמוכם רק כדי שאחרים לא יצאו נגדם? גם היום כשיש מלא משתמטים הצבא עדיין קיים ותופס לציפורניו קורבנות מפוחדים רבים. "למה שהוא ילך ואתם לא?" כולם אומרים את זה, והמשפט הזה נותן רושם שלהתגייס זוהי בעצם הקרבה. האם אתם, מורעלים נכבדים, מרגישים קורבנות כשאתם מתגייסים לצבא? אתם אומרים שלא ושאתם לא מרגישים פראיירים, אבל אם אתם באמת לא מרגישים פראיירים, אל תגידו את המשפט הזה כי הוא לא מתאים ונותן רושם מוטעה ואתם הרי רוצים שידעו עד כמה אתם מהללים את הצבא, לא?! אמרתי שאני רוצה בכלל משהו מהמדינה? אני עובד ומרוויח כסף למחייתי ולא מבקש שום קצבות מהמדינה שיפרנסו אותי. אני אפילו משלם מיסים כך שאי אפשר להגיד שאני משתמט מכל החובות. הדבר היחיד שאני רוצה זה שיעזבו אותי בשקט (ובכלל לעוף מפה אבל את זה אני אעשה כשתהיה לי הזדמנות).

שמתי עכשיו לב שהתכוונת ב"לקבל"

זה את ההגנה של החיילים. אם המחיר לכך שיגנו עלי יהיה להתגייס לצבא, אני מעדיף למות.

אולי תפסיק לדחוף את האף שלך?

הבנו שאתה מפגר ואין צורך שתמשיך להראות זאת. ביי הומו מזורגג. תמשיך לדחוף גזרים לתחת כי על להמשיך לקבל תגובות ממני אתה יכול רק להמשיך לחלום.

TNTal6

New member
בסדר. אם כך אין לי יותר מה להוסיף

"לא יהיו מספיק מורעלים שייתגייסו?" צודק. יש מספיק פראיירים, למה שאני יעשה את העבודה ויתרום את חלקי בהגנתנו כמדינה וכחברה. אבל אתה מעדיף למות ולא להתגייס. אני שמח שלפחות הבנת את הנקודה שלי. אם אתה מעדיף למות ולא להתגייס אז אין ויכוח בינינו.

koneko90

New member
נחמד.

יש אנשים שקצת יותר אכפת להם ממשפחותיהם ומחבריהם ויעשו הכל כדי להגן על זה. אתה מדבר כאילו יש לנו איזשהו ברירה חוץ מאשר להגן על המדינה היחידה שיש לנו. אתה באמת חייב לחפש לך מקום אחר לגור בו. אבל כל עוד אתה גר פה, לפחות תיתן כבוד לאותם אנשים ששומרים עליך ומאפשרים לך לשבת בבית בשקט בלי שתיהיה בסכנה כלשהי.

למעלה