החירות שלך מהצבא תבוא על חשבון החיים שלנו
אם הסיבות שלך שלא התגייסת היו מוצדקות אז בסדר. אז בוא אני אגיד לך מה לדעתי הן סיבות לא מוצדקות: א. אי גיוס על מנת לקדם את עצמך אישית- כלומר, קריירה, לימודים, חו"ל, סתם כיף וכדו'. ב. אי גיוס מתוך מחשבה של אי התאמה למסגרת צבאית- שילכו להיות ג'ובניקים. אומנם כשמתסכלים על התרומה האישית של ג'ובניק אחד (ואני מדבר רק על תפקידים מסויימים כי יש המווון תפקידים לא קרביים חשובים) היא נראית מעטה אך כל אחד הוא בורג של מערכת גדולה שמהווה בסיס למערך הלוחם. וגם אם לא ג'ובניקים- שירות לאומי. ג. אי גיוס מתוך עקרון ה"המדינה לא נתנה לי שום דבר אז למה שאני אתן לה?"- ה"מדינה" במשפט זה היא אינה המדינה שהחיילים הולכים לשמור עליה. מה זאת אומרת? ה"מדינה" שלא נותנת לך כלום היא הממשלה. המדינה שהחיילים הולכים להגן עליה היא לא הממשלה והשרים, אלא על התושבים, מורשת, היסטוריה, משפחה, חברים, מקום יחיד בעולם בו לא ישנאו אותנו עצם היותנו יהודים. אם לא התגייסת בגלל אחת מהסיבות האלה, אתה מבחינתי עברת על חוק מוסרי ונתת לאנשים אחרים לעשות את העבודה השחורה בשבילך. אנשים שהולכים להגן עליך. אז מה אם "הצבא הוא זה ששיחרר אותך"?! נמאס לי לשמוע את התירוץ הדפוק הזה. הצבא שיחרר אותך כי ניצלת את החוק לידיים שלך- יצאת מניאק!