שמירת כשרות - למה?

masorti

New member
הרפורמים משנים מה שבא להם...

כדי שיהיה להם נוח, וזאת בלי לשמור על עקביות בחקיקה. במקום להמציא הלכה חדשה ולספר לעצמם שהם שומרי מצוות, הרבה יותר פשוט שיהיו חילונים או מסורתיים. התוצאה מבחינת אורח חייהם תהיה זהה, אבל הם לפחות לא יבלפו את עצמם.
 

masorti

New member
אחלה. שיהיו חילונים.

אבל שלא ימכרו לעצמם בלוף שהם ממלאים את ההלכה, ושלא ינסו לכפות עלי להכיר בטענות שלהם.
 

dar האחת

New member
הם מאמינים לא פחות ממך וחבריך

מדוע אתה חושב שלך ולפוסקים שאתה מעריך יש מונופול על האמונה וקיום המצוות. הם בכלל לא מנסים לכפות את רצונם זה הכל פרשנות מעוותת שלך. הם רוצים שיכירו בנישואים שהם עורכים ובעוד טכסים. הם לא דורשים שאתה תקבל את דעתם. הפוסל במומו פוסל. זה מה שכל כך מפריע לי אצל מטמינים שאתה מנסה לייצג. הראיה הכל כך צרה ולא אגזים ואומר גזענית. חבל
 

Johnny the Doe

New member
אז אני עדיין באותה בעיה

עדיין אין לי מושג איך להגדיר את עצמי אבל נראה לי שאני חילוני כי נראה לי שמקובל שמסורתי יהיה מי שבנוסף למצוות שאני מקיים גם שומר שבת ואני לא עושה זאת, כך שאני חילוני שמגרד את המסורתי. לגבי הרפורמים - למה הם חייבים להגדיר דת אחרת כדי שהאנלוגיה תהיה נכונה? אתה אמרת בעצמך - יש להם מצע אז יכולה להיות גם מפלגה, אבל נראה לי שאנחנו כבר מתעסקים בזוטות ולא נגיע מכאן לשום מקום.
 

dar האחת

New member
מדוע חשוב לך ליישר קו בענין אמונתך

התפיסה שיש צורך להגדיר דרגת אמונה בהתאם לתכתיבים של אנשים אחרים בעלי אמונה, רק פוגמת , לדעתי, ברווח שאתה יכול להרוויח מעצם העובדה שאתה מאמין. החשוב מכל הוא, להגיע לשלמות עם עצמך ומעשיך. דין וחשבון תן לעצמך ולאלוהים כפי שאתה תופס זאת ולא כפי שאחרים אומרים לך מה להרגיש מתי וכמה.
 

Johnny the Doe

New member
זה ממש לא משנה לי מהבחינה הזו

אבל מפריע לי שכל פעם שאנשים שואלים אותי מה אני או שאני עונה על סקרים והשאלה הזו מוצגת בפניי אני לא יודע מה לענות.
 

L7

New member
ג´וני - האם אתה מאמין באלוהים?../images/Emo5.gif

מדוע אתה מקיים מיצוות? הנאה? הרגל? פחד? מומנטום? תיקווה לפרס? חשש מקנס?
 

Johnny the Doe

New member
אני לא מבין למה אתה שואל זאת

כי נראה לי שלפי השרשור עד עכשיו היית כבר צריך להסיק שאני מאמין באלוהים. אבל השאלה השניה שלך יותר קולעת כי היא נוגעת בנושא שמעסיק אותי כבר זמן מה ובעקבותיו גם פתחתי שרשור זה. עד לאחרונה הייתי מקיים מצוות כי חונכתי ע"י הוריי לשמור כשרות ולצום ביום כיפור ועד עכשיו האמנתי שדרכי נכונה, שאני לא צריך להפסיק לשמור כשרות או להיפך, לשמור ביתר קפדנות, כדי להיות שלם עם אמונתי, אך לאחרונה התחלתי לחשוב מהי מהות שמירת הכשרות ולכן החלטתי לפתוח שרשור זה. מקווה שעניתי על השאלה שלך, על השאלה שלי, בכל אופן, עדיין לא קיבלתי תשובה משביעת רצון שבעזרתה אני יכול להחליט ולשמור על אלו ואלו מצוות בלב שלם.
 

Johnny the Doe

New member
ודרך אגב, אם לא הבהרתי זאת קודם

העניין של סיווג דרגת האמונה שלי הוא לצורך מקרים כמו שציינתי - סקרים וכו´ וחוץ מזה הדבר לא מפריע לי בכלל. אם לא היו שואלים אותי אף פעם כיצד אני מסווג את עצמי לא היה איכפת לי מה אני מבחינת אמונה.
 

dar האחת

New member
אתה מפחד לומר שעדיין אתה

"לא סגור" על נושאי אמונתך? אני לא מבינה את מקור חששותיך
 

Johnny the Doe

New member
לא הבנתי את השאלה

למה מפחד? הרי הצהרתי במפורש שאני לא סגור על נושא אחד באמונה שלי, שהרי פתחתי שרשור לגביו...
 

יאנוס

New member
היכן כתובה ההלכה שצריך לחבוש כיפות?

ואנא ראה את שאלותיי הלא פרובוקטיביות הקודמות. ואגב לגבי יהדות: אני חושבת שאני מאוד יהודייה על פי התפיסה הייחודית לי: אני מקיימת לפחות 7 מ- 10 הדברות. הדברות שאני לא מקיימת הן: אנוכי אדוני אלוהייך לא תעשה לך אלוהים אחרים על פני (אגב, אם תשימו לב הכוונה היא רק לגברים: כתוב: "לא תעשה..." זאת אומרת שאני, כאישה, יכולה לעשות לי אלוהים אחרים. והרי היהדות קובעת את הדת של הילוד לפי האמא... אבל האמא, לשיטתה של היהדות האורתודוכסית, לא חייבת להיות יהודיה... מישהו מוכן להסביר לי את הפרדוקס?
 

Johnny the Doe

New member
את מייחסת חשיבות רבה מדי

לכך שהדיברות מנוסחת בלשון זכר, הרי זה ידוע ומקובל לעשות כן גם היום, כך שאני חושב שהפרדוקס שלך נפתר.
 

יאנוס

New member
ממש לא מקובל עלי

המנהג הזה, לדבר בכל מקרה בלשון זכר גם לנשים, הוא מנהג שנוצר על ידי הגברים. אני מניחה שהוא נוצר כדי שחס וחלילה הגברים לא יעלבו ויחשבו אותם לנשים. אגב, ראה את הערותיו המלומדות של ידידנו המסורתי בעניין זה. את העלבון שהוא חש בכל פעם שאני מתיחסת לאלוהים בלשון נקבה. הוא מרגיש מושפל. אולי תנסו, אתם הגברים, לדבר ולקבל פניות אליהם בלשון נקבה? מנסיון, זה לא ממש מעליב. הרבה יותר מעליב כשמדברים לנשים בלשון זכר. כמו שאמרתי למסורתי לפני כמה הודעות: תנסו קצת לצאת מתוך הקונבנציות. תעשו סוויץ מחשבתי. לא קשור לאתיאיזם אבל קשור לשינויי תפיסה.
 

Johnny the Doe

New member
אני חושב שאת טועה

את מתייחסת לעניין כאילו לדבר בלשון נקבה לגברים זה אירוע שיש לו סיכוי כלשהו לקרות ולמעשה זה מאוד מקובל מאד ומתמיד לדבר בלשון זכר באופן כללי והעשרת הדיברות מנוסחות כך כתוצאה מהמנהג המקובל ולכן, כמו שאמרתי קודם, המצוות כוללות גם אותך. בקשר לאופן ההתייחסות לאלוהים - מאחר ואלוהים הוא גוף "שמיימי" בלתי-אנושי, לא ניתן לייחס לו אחד מהמינים, לכן גם במקרה זה נהוג להתייחס אליו כאל זכר מאותה סיבה שציינתי בפיסקה הראשונה. כמובן שאני מודע לכך שאנו חיים בעולם לא שוויוני ושהמין הנשי מופלה באופנים שונים אך אופן ההתייחסות לאוכלוסיה כללית הוא פשוט נורמה שמאוד לא סביר שתיעלם בעתיד הקרוב מאחר והיא מאוד נוחה. כל אקט של דיבור בלשון נקבה לאוכלוסיה מעורבת או התייחסות לאלוהים כנקבה ייתקל בהרמת גבה במקרה הטוב או התפרצות זעם במקרה הרע וזאת מעצם הגדרתו של המושג "נורמה".
 

יאנוס

New member
ג´וני, בוא נשנה את המנהג

כמו שאמר מסורתי בעניין חבישת הכיפה "מנהג שהפך למחייב": בוא נתחיל לדבר בלשון נקבה גם אל גברים וגם אל נשים ואז זה יהפוך למנהג מחייב. אתה אומר "מקובל" - אז בוא נהפוך ל"מקובל" אחר. הפניה בלשון זכר לציבור כולו היא בשל הצורך של הגברים לשמור על "הפנים שלהם", על כבודם. שלא יתבזו בעיני הגברים האחרים במשפחה, בחמולה, בחברה. לכן גם יש חברות שבאים לבקש מאב המשפחה את ידה של הכלה. בחברות הפטריארכליות. ישנן כמובן חברות מתקדמות ודווקא באפריקה שהן חברות מטריארכליות. שהאמהות קובעות ומנהיגות את השבט. לטעמי העניין הרבה יותר נכון. הרי הנשים יולדות, מניקות, מגדלות את הילדים. ואגב, ביהדות שיוכו של היילוד נקבע לפי האם: אם האם יהודיה גם הילד. אם האם לא יהודיה גם הילד לא ישתייך לעם היהודי. אם כך גם האלוהים של העם היהודי היא אישה.
 

Johnny the Doe

New member
ניתן לעשות זאת, אבל

האם תסלחי לי אם לא אשתף איתך פעולה?
בתור גבר הנורמה הזו לא כל כך מפריעה לי
אבל אם המנהג של התייחסות בלשון נקבה באופן כללי יקודם לא אני אהיה מגדולי המתנגדים לכך.
 

masorti

New member
חבישת הכיפה הינה מנהג...

שהפך למחייב ברבות הימים. הבאתי אותו לצורך הדוגמא כי הוא ממחיש טוב את הפואנטה, למרות שמבחינה פורמלית הוא לא מוצלח (אינו בדיוק "הלכה" במובן שאת מתכוונת).
 

יאנוס

New member
יש לי כמה רעיונות נוספים למנהגים

שייהפכו ברבות הימים למנהגים מחייבים: למשל איש באמונתו יחיה. למשל להפריד את הדת מהמדינה. למשל תחבורה ציבורית בשבת ובחג. קשה לי לחשוב על עוד מינהגים שיהפכו למחייבים. אולי מישהו מוכן לתרום ממחשבתו?
 
למעלה