שרשורי לימודים אקדמיים

the new L

New member
ואגב

לי לפחות היה פרוייקט - בקורס כמו סדנה ב C++ מגישים בסופו פרוייקט תכנותי די גדול (

אתה טועה. ובגדול.

יש מחקר בפתוחה, ואפילו יש לימודים לתואר שני במדעי המחשב. הקריטריון הנ"ל של לימודים לתארים גבוהים (מעל ba) הוא המכשיר העיקרי לדעת האם יש או אין רמה. בברכה, זכוכית.

DadleFish

New member
בגדול? בענק ממש ../images/Emo3.gif

אני יודע שיש לימודים לתואר שני. על מחקר לא ידעתי עד לשרשור הזה, והמחקר ממילא מתבצע בעזרת מרצים מאוניברסיטאות אחרות, אבל ניחא. אם זה הקריטריון לדעת אם יש או אין רמה, אז אין שום הבדל (לתפיסתך) בין המכללות המעניקות תואר שני (כמו המרכז הבינתחומי, או המכללה האקדמית של ת"א) לבין האו"פ.

AlexH26

New member
כל הכבוד לאוניברסיטה הפתוחה

שגם נותנים לכל אחד את האופציה ללמוד מה שהוא רוצה. אני יודע שהרמה גבוהה מאוד, לא נופלת מזו של טכניון. אני מכיר כמה שהתחילו מדעי המחשב בפתוחה ופרשו בשנה ראשונה או שניה כי לא יכלו לעמוד בזה, יחד עם עבודה. היה להם מאוד קשה. אני מסיר את הכובע בפני בוגרי מדעי המחשב בפתוחה, שעמדו בזה. לא קל ללמוד בצורה די עצמאית. צריך המון משמעת ברזל, להכריח את עצמך ללמוד לבד. באמת כל הכבוד. אני יודע על עצמי שלא הייתי מסוגל, לכן בחרתי בדרך הקשה ועשיתי קודם מכינה כדי להתקבל מסודר לאוניברסיטה רגילה.

vinney

Well-known member
צודק, גם מכינה זאת אופציה

יקרה ובזבזנית, אבל אופציה.

AlexH26

New member
אפשרי, אבל יהיה יותר קשה

במיוחד בקורסים מתמטיים כמו חדו"א. זה לא בגלל שאתה לא מסוגל או לא יכול, אלא כי כשתתחיל קורס מתמטי כלשהו, אחרי שיעור אחד, כבר נכנסים עמוק לחומר כבד יותר מאשר זה שנלמד בתיכון. יש גם נקודת הנחה של המרצה שכולם בכיתה הם בוגרי 5 יחידות מתמטיקה. לכן, עוברים ברפרוף על דברים בסיסיים וישר ניגשים לחומר. למישהו שמגיע מ-3, שאין את כל הידע המתאים, יהיה פשוט קשה יותר. אני סיימתי בגרות עם 3 יחידות. לא היה בראש שלי לימודים באותה תקופה. אחרי צבא עשיתי מכינה, למדתי ב-5 יחידות. קרעתי את התחת שנה שלימה כדי להגיע לרמה המספקת, לפתח את החשיבה. קיבלתי ציון מדהים במבחן הסופי וככה התקבלתי למדעי המחשב. זה תהליך שהייתי צריך לעבור, להוכיח לעצמי שאני מסוגל. אם הייתי מגיע לחוג בלי הרקע של 5 יחידות, הייתי בבעיה נוראית. הייתי נכנס לפאניקה איומה רק ממילה כמו אינדוקציה, ערך מוחלט וכו'. ההמלצה שלי, במידה ואתה מתקבל, קח איזה קורס במקביל במתמטיקה ברמה של 5 יחידות או מורה פרטי שיהיה צמוד. אתה תצטרך את זה. ואם אפשרי, אז עדיף לפני שמתחילים להגיע כבר עם הידע הזה וללמוד אם במסגרת מכינה או קורס הכנה לבגרות 5 יחידות אתה מסוגל. בהצלחה!!!

the new L

New member
בפתוחה אין הנחה כזאת

ולראיה - התחלתי ללמוד מתמטיקה בפתוחה בהיותי בכיתה ט' הרבה לפני שסיימתי ללמוד את החומר של הבגרות (אני בוגר הפתוחה במדעי המחשב)

הקטע הוא..

שאני אחרי צבא קבע... ואני לי כח להמשיך לבזבז עוד שנה.. כי אני עכשיו לומד פסיכומטרי ואח"כ אני לא אספיק ללמוד ל5 יחידות לפני תחילת השנה הבא ובמידה וכן... הבגרות היא ביולי ולא בטוח שאני אצליח להיכנס לאותה שנה..

vinney

Well-known member
קראת על אפיקי המעבר של הפתוחה?

אני לא מתכוון לבזבז את הזמן שלי בשלכנע אותך, אבל זה תפור בדיוק לאנשים כמוך.

boziato

New member
רגע אם האו"פ זה מקום כל מוצלח

מדוע צריך לעשות אפיקי מעבר ?

vinney

Well-known member
כי באו"פ אי אפשר ללמוד הכל

למדעי המחשב באמת שאין צורך באפיקי המעבר (הבחור יבין את זה אחרי שיתחיל ללמוד באו"פ, אם יתחיל), אבל אם מישהו לא מסוגל להתקבל להנדסת חשמל או משהו כזה כי אין לו ממוצע/פסיכומטרי גבוהים מספיק - או"פ מאפשרת לעקוף את המחסום המיותר הזה, מבלי לבזבז זמן, תוך לימודים אקדמיים, ועם קבלה מובטחת אם עומדים בתנאים מוגדרים מראש. בקיצור - תואר לכל פועל (שמסוגל)

יש לך אופציה, אבל קצת מסוכנת...

אם יש לך מאוד ריאלי ואתה באמת מוכן להשקיע אתה יכול להרשם לתואר במתמטיקה שבשנה הראשונה כמעט זהה לשנה א' של מדמ"ח, ובשנה שניה תוכל לעבור למדמ"ח על סמך הציונים הטובים שהוצאת בשנה א'. (אחרי זה תצטרך להשלים איזה קורס או שניים אבל זה שטויות) לא מעט אנשים עושים את זה אבל זה רק בתנאי שאתה ממש סומך על הראש שלך...

vinney

Well-known member
לקראת תחילת ההרשמה

בינואר-פברואר, יש עונת הימים הפתוחים, אתה לא תפספס אותם, כי זה יפורסם ברדיו ובעיתונים, וגם באתרים של האונירבסיטאות. בכל אחת מהאוניברסיטאות, במיוחד במהלך הימים הפתוחים, אבל גם בלי קשר - יש מערכי ייעוץ למועמדים, תבדוק באתרי האוניברסיטאות פרטים וטלפונים. הכי טוב כמובן לשאול את אלה שלומדים או סיימו ללמוד, אם זה לגבי מדמ"ח - אני ממליץ (חוץ מהפורום הזה, בהיותו חדש עוד אין מספיק אנשים שפוקדים אותו דרך קבע) להתייעץ עם באי הפורומים "שפות תכנות" ו"הנדסת תוכנה", וכמובן פורום סטודנטים, פורום עתודה, פורום האוניברסיטה הפתוחה, וקומונות למדעי המחשב (ראיתי שיש כמה של סטודנטים בחוגים שונים).

BenZino

New member
אבל התואר מוכר ע"י משרד החינוך

וגם זה תואר בינלאומי. אז זה לא טוב?

vinney

Well-known member
תבדיל

תואר מוכר על ידי משרד החינוך = מוכר לצרכי דירוג שכר בעבודה ממשלתית. תואר מוכר על ידי מל"ג = תואר העומד בדרישות איכות הדרכה ורמת החומר שהמועצה מציבה. התואר של דרבי היה מוכר על ידי המל"ג, וההכרה נשללה, זה לא שהם לא ביקשו שיכירו בהם, הם עד כדי כך בזיוניים ששללו להם את ההכרה שכבר הייתה להם. כל המעסיקים יודעים את זה, ומשרד החינוך לא ממש מעניין אותם. קח את זה בחשבון. אגב, מה זה תואר בינלאומי?

BenZino

New member
אה תודה

זה מה שאמרו לי.. כי הם נציגות מאוניברסיטה אנגלית.

vinney

Well-known member
ומה אתה יודע עליה?

תבין, בחו"ל, כמו בארץ, לא מסתכלים על הציורים היפים בסמל האוניברסיטה, מסתכלים על תוכן הלימודים שלה. אני לא יודע מה עם האוניברסיטה עצמה אי שם בדרבי, אבל השלוחה המסכנה שלהם בארץ בטח ובטח לא נחשבת לשום דבר יוצא דופן בזירה הבינלאומית. למה אתה בכלל שוקל ללמוד שם דווקא, ולא באוניברסיטה ישראלית מן השורה? זה גם מוסד פרטי => הרבה יותר יקר...

BenZino

New member
חשבתי ללמוד שם כי..

בגלל התנאי קבלה ללימודים שאני רוצה כמו מדעי המחשב בטכניון או אוניברסיטת ת"א זה של פסיכומטרי 650 פחות או יותר

DNile

New member
אם אתה חושב שאתה מסוגל

לסיים תואר בתחום, וכל מה שמפריע לך זה תנאי הקבלה, לך תלמד בפתוחה.

למעלה