** שרשור בוקר - היום ה-17 בבית - עדכונים ** 🎗️

מצב
הנושא נעול.

מרגוליקו

Well-known member
אני זוכר שהיא אמרה שההורים שלה עלו מאיראן.
מאיזה מוצא חשבת שהיא?
מרוקאית או משהו צפון אפריקה.
היא מדברת בסגנון מרוקאי וגם סיי אמר שהיא מקללת במרוקאית.
אין בה שום דבר שמראה שהיא ממוצא פרסי- לא הדיבור, לא המראה החיצוני, לא ההתנהלות שלה ולא שמעתי סיפורים שקשורים בפרס או דיבור על המטבח הפרסי שהוא מאוד בריא ומאוד טעים והבנתי שהיא מחשיבה את עצמה לבשלנית.

רותרות7

Well-known member
אין בה שום דבר שמראה שהיא ממוצא פרסי- לא הדיבור, לא המראה החיצוני, לא ההתנהלות שלה ולא שמעתי סיפורים שקשורים בפרס או דיבור על המטבח הפרסי שהוא מאוד בריא ומאוד טעים והבנתי שהיא מחשיבה את עצמה לבשלנית.
אולי אמרה אוראן ולא אירן? זו עיר באלג'יריה. היהודים עלו מאירן כשזו עוד הייתה פרס והם [למיטב ידיעתי] קוראים לעצמם פרסים. מישהו מדבר על מטבח איראני? לא. רק מטבח פרסי. מרגו, את המומחית, האירי את עינינו.

מרגוליקו

Well-known member
את צודקת במה שאת אומרת.
יהודי איראן בדרך כלל אומרים המוצא שלנו פרסי.
ומדברים על מטבח פרסי כמו שאת אומרת.
אני כתבתי לטוויגי שאני מוכנה להשבע שהיא לא פרסיה אבל גלצ׳וק גם כתב לי פרסיה אז נבצר מבינתי.
השאלה שלי למי ששמע האם אורית אמרה איראן או פרס?

רותרות7

Well-known member
את צודקת במה שאת אומרת.
יהודי איראן בדרך כלל אומרים המוצא שלנו פרסי.
ומדברים על מטבח פרסי כמו שאת אומרת.
אני כתבתי לטוויגי שאני מוכנה להשבע שהיא לא פרסיה אבל גלצ׳וק גם כתב לי פרסיה אז נבצר מבינתי.
השאלה שלי למי ששמע האם אורית אמרה איראן או פרס?
ואולי מסיבותיה היא החליטה לעבוד עליהם? המציאה סיפור? כמו שקראה להדר תפוז...לך תדע מה עובר לה בראש.

המלאך האדום10

Well-known member
הפרסים אנשים מאוד תרבותיים נימוסיים ומכבדים.
לא נראה לי שאורית נושאת התכונות הנ״ל

svtar25

Well-known member
עוז ישים שתי מתנות בחצר שבתוכן יהיה פתק - תקציב בסיסי או תקציב מותרות, אחד הדיירים יצטרך לבחור מתנה.
ואז הדיירים יבחרו מתנה ועוז יעשה הפוך על הפוך.
האמת ניסיתי להאזין לשיר בוקר ולהבין האם הוא קשור למשימה ולא הצלחתי להבין

רותרות7

Well-known member
הוא מאוד גבוה
ללא קשר אור נראה נמוך
ועידן עוד יותר נמוך. יהב ענק גם לגובה וגם רחב. מעניין מאיזה שבט אפריקאי אביו. יש שם שבטים גבוהי קומה והרבה שבטים של נמוכי קומה. לא נראה לי שזו גנטיקה של סבו היהודי הפולני...

מרגוליקו

Well-known member
נראה לי שעשה לאורית טוב שהבת שלה יצאה.
היא רגועה, לא דרוכה, ולא ששה אלי קרב.
כרגע….

מצב
הנושא נעול.
למעלה