שרשור היכרות להרגעת הרוחות

ItsikH

Member
שים לב היטב - זה לא יש אכן הרבה דיסוננסים, אבל ממש מודרני לא הייתי אומר

ItsikH

Member
יש קטעים ביצירותיו שאכן נחשבים ניאו קלסיים הדוגמא הבולטת היא הפרק השני של הקונצ'רטו לשני פסנתרים, שיש בו מן המחווה למוצארט.

holst

New member
אני מסתייג, אבל ממש טיפה...

אני מאוד מתעניין ביצירותיהם של השישיה הצרפתית. הם מהמלחינים המקוריים ביותר של צרפת במאה ה-20, בעיקר שלושת הידועים. לפי דעתי, ודעתי בלבד, הונגר הוא המוצלח ביותר מביניהם. הוא מלחין מעמיק ביותר, אבל לא מקבל את הכבוד הראוי לו. אין ספק שמיו הוא מהמקוריים, וגם התפרש על פני ז'אנרים וסגנונות שונים ומרובים מאוד. פולנק הוא מלחין טוב מאוד, אבל אני פשוט חושב שמספר היצירות הטובות שלו היא לא גדולה. יש לו קונצ'רטי מעולים (לשני פסנתרים שאני לא מכיר, אבל כולם משבחים אותו, וקונצ'רטו לפסנתר פחות מוכר, שהוא גם מצוין), כמה סונטות טובות (החליל במיוחד, אבל אני משוחד כמוך :) )ומוסיקה קאמרית טובה מדיי פעם. יש לו הרבה יצירות שהן ממש לא באותה רמה כמו היצירות האלה, ואפילו פחות מכך. חוץ מזה הכל טוב...

ItsikH

Member
כמה מלים על פולנק ראשית, יש דיכוטומיה מעניינת בין המוזיקה הדתית שלו, ווקאלית בד"כ, לבין המוזיקה האינסטרומטלית, שהיא מאוד חילונית, לטעמי לא פעם בכחנאלית. לדעתי הדיכוטומיה הזו מתקשרת לתקופות השונות בחייו - כיוון שהיה קתולי דתי אבל גם הומוסקסואל, חי בקונפליקט לא קל וזה לדעתי אחד הביטויים לכך. מעניין שהרבה מהמאזינים נחשפים רק לצד אחד שלו. הסונטות לחליל, לקלרינט ולאבוב הן מיצירותיו האחרונות, ובכולן יש מוטיבים משותפים ואופיניים, אבל החיבור שלהם מתבטא באופן שונה לחלוטין בהתאם לכלי. מבין יצירותיו המוקדמות יש לציין את השישיה (sextour) לכלי נשיפה ופסנתר, שיש האומרים שהוקדשה לשישיה עצמה, והיא בעיני מין התפרעות עליזה, כיף לנגן (וקשה רצח) וגם לשמוע. אחת היצירות הטובות ביותר שלו לטעמי היא הסונטה לשני פסנתרים, שאיתה היתה לי חוויה מיסטית, טראומטית ממש, לא לפורום הזה.

ItsikH

Member
קצת מהשישיה פרק ראשון. למרות שהביצוע יבש - לדעתי הקטע האמצעי הלירי אמור להיות משתפך יותר, והקטע הראשון אגרסיבי יותר, זה נשמע כאילו הם לא ממש השקיעו.

shakedsham

New member
דעתי

אכן נכון כי רמת היצירות של פולנק אינה אחידה. אך בכל זאת לדעתי הוא מלחין פנטסטי, דבר המתגלה בסונטות הנ"ל (במיוחד לחליל, ושוב, אני משוחד), בקונצ'רטי לפסנתר ולשני פסנתרים, ובסקסטט. אז לא נורא, יש לו גם גלוריה די מעפנה וקונצ'רטו כפרי...כל זה לא מוריד מניצוץ הגאונות שביצירות שמניתי (ואני בטוח שיש עוד אבל רק אלו אני מכיר)

עכשיו...

שאני יודע שעמית בן 15 ורבע, אני רגוע. ---------------------------------------------------------------------------------- שמי עופר, בן 20. אני מנגן בפסנתר ולומד קומפוזיציה. לימודי כרגע מתקיימים באופן פרטי, אך משנה הבאה אתחיל לחבוש את ספסלי האקדמיה בירושלים. בשביל לממן את לימודי אני נאלץ לעבוד, אך לשמחתי אני עובד מול מחשב - מה שמאפשר לי להאזין למוזיקה ומדי פעם לתרום את תרומתי הצנועה לפורום. איך הגעתי למוסיקה קלאסית?! Once you go Bach, you can never go back מוסיקה היא השמימית שבאמנויות...

הכל בגדר חוש הומור.

ומהיכרותי הקצרה עם עמית, אני בטוח שהוא לקח את זה בקלילות המכוונת. לרגע איני מזלזל בעמית או בשרשור ההיכרות (שזה דבר מבורך לגמרי). מקווה שלא העלבתי אף אחד נוסף כי זו לא הייתה כוונתי.

shakedsham

New member
שלום רב

מי אתם, שקד שמאע בני כמה אתם, 18 מה הקשר שלכם למוזיקה קלאסית (מאזינים, הולכים קבוע לקונצרטים, מנגנים, לומדים וכו'), מנגן בחליל צד, שנה הבאה באקדמיה בירושלים איך הגעתם למוזיקה קלאסית, שיעורי החלילית הנחמדים בכתה א' מלחינים אהובים, מוצרט, דביסי, בטהובן, פולנק תקופות אהובות במוזיקה, קלאסית כמובן מבצעים אהובים, רמפל בחליל, ארגריך בפסנתר. דיסקים אחרונים שקניתם (או הורדתם, נו נו נו! ), הרבה רמפל: קונצ'רטי לחליל וסונטות לחיל ופסנתר מהמאה ה20, וגם רייניקה לחליל (קונצ'רטו וסונטה) דיסקים אהובים, זה בתקופות...

shakedsham

New member
עוד לא

אבל אני אתקבל (וסליחה על הבטחון העצמי המופרז), דיברתי גם עם המורה לעתיד-יוסי ארנהיים, הוא מכיר את נגינתי ואמר בעצמו שההתקבלות מובטחת.

דרו

New member
יעני מיותר שאבוא לבחינה שלך?

כי אני אמורה לבחון אותך... :)

shakedsham

New member
חחח כדאי שתבואי

אני אתן את מיטב יכולתי ותחליטי אז....חחח

Petrus

New member
אז קצת עליי...

אני אייל, בן 23, סטודנט באקדמיה למוזיקה בירושלים, לומד פיתוח קול בשנה א'. בנוסף ללימודים אני גם מאזין המון למוזיקה קלאסית, יש לי כמות לא רעה של דיסקים (וגם תקליטים), והיד עוד נטויה. בשבילי האזנה למוזיקה היא חווייה חשובה שדורשת הרבה מהמאזין, ובשבילי ההאזנה המושלמת היא בבית, בשקט מוחלט, כשמלוא הריכוז מופנה למוזיקה. הגעתי למוזיקה קלאסית דרך מקהלת בני הקיבוצים. הבן של מי שניצחה על המקהלה בזמנו שמע אותי שר קצת פעם והציע לי להצטרף כי צריכים טנורים (כמו בכל מקהלה ../images/Emo13.gif). במקהלה יצא לי להכיר מוזיקה קלאסית, וגיליתי אז שאני אוהב במיוחד בארוק. התחלתי להכיר קצת באך, הנדל ו-ויואלדי, ולאט לאט התפתחתי קדימה (וגם קצת אחורה) בציר הזמן. היום התקופה האהובה עליי היא המאה ה-18 כולה, גם המחצית שמוגדרת כחלק מתקופת הבארוק וגם המחצית שמוגדרת כחלק מהתקופה הקלאסית. לטעמי הגבול בין הבארוק לקלאסיקה הוא מטושטש הרבה יותר ממה שנהוג להציג זאת. אני מאוד נהנה גם ממוזיקה רומנטית מוקדמת (שלושת העשורים הראשונים של המאה ה-19) -- בייחוד בטהובן ושוברט. לגבי מבצעים אהובים -- מי שמכיר אותי יודע שיש לי קטע עם ביצועים בכלי התקופה. הנגינה ללא הויברטו, בטמפואים הנמרצים, בסאונד הרזה והשקוף ובאופן כללי הצבע של הכלים הרבה יותר נעימים לאוזניי ומרגשים אותי מאשר המקבילות המודרניות. המנצחים האהובים עליי ביותר הם פיליפ הרווכה ורוג'ר נורינגטון. אני מאוד אוהב את הצ'מבליסט כריסטוף רוסה ואת הפסנתרנים פאול-בדורה סקודה ואלפרד ברנדל. בתחום ההרכבים אני ממש משתגע מרביעיית מוזאיק ומההרכב הווקאלי קנטוס קלן -- אני חושב שמדובר בהרכבים הטובים ביותר בתחומם כיום. בתור זמר זה אולי מפתיע, אבל אין ממש זמרים שאני ממש מעריץ, בכל זאת אני מאוד אוהב את אמה קירקבי, אנראס שול, רובין בלייז, כריסטוף פרגרדיאן ופטר קוי. יש בטח עוד כמה שמות שלא עלו לי לראש. על דיסקים אהובים וחדשים אולי אכתוב בהמשך.. ../images/Emo13.gif

john1987

New member
יצא לי לשמוע לאחרונה את רובין בלייז

בהקלטה של הפסיון של סט. מתאוס, ויש לו בהחלט קול מבריק.

jonbaum

New member
מי אני?

מי אתם, שמי יונתן, ואני בחו'ל מאז 1994. שש שנים ביפן, ועוד מעט 7 שנים באירלנד. בני כמה אתם 40 מה הקשר שלכם למוזיקה קלאסית (מאזינים, הולכים קבוע לקונצרטים, מנגנים, לומדים וכו') אני מנגן בפסנתר מאז שאני זוכר את עצמי. אפילו חשבתי להיות מקצועי, ולמדתי שנה באקדמיה למוסיקה. אבל אז החיים התערבו ולא הגעתי לזה בסוף. היו תקופות שהלכתי לאין ספור קונצרטים - כשהייתי בארץ בשני מקרים נסעתי ללונדון על מנת לראות אופרות ולשמוע אמנים ידועים. ביפן גם שמעתי המון קונצרטים, וגם שרתי במקהלה - זכיתי לשיר חלק גדול מהרפרטואר הווקאלי (המקהלה שלנו היתה די גדולה והתעסקה בדרך כלל במוסיקה מבאך ועד למאה ה-20). כרגע יש לי שתי ילדות די קטנות ואין לי זמן ללכת לקונצרטים, אבל אני בכל זאת הולך מדי פעם, במיוחד כשיש ביקור של תזמורת זרה. , איך הגעתם למוזיקה קלאסית סבא שלי היה כנר מקצועי. כנראה שזה זורם בעורקים. , מלחינים אהובים, יותר קל לעשות רשימה של מלחינים לא אהובים. אני בעיקר שומע פסנתר, אופרה איטלקית ומוסיקה קאמרית. תקופות אהובות במוזיקה, הכל. אבל אני מודה שיש לי ידע מוגבל ביותר במוסיקה עתיקה. מבצעים אהובים, במשך שנים רובינשטיין היה האליל שלי. לא זכיתי לשמוע אותו בקונצרט, אבל דווקא כן הייתי בקהל בכיתת אמן שלו בירושלים. יש עכשיו וידאו של זה ביוטיוב שבו אילן רכטמן מנגן את הבלדה הראשונה של שופן. בשנים האחרונות מריה קאלאס היא האלילה שלי. דיסקים אחרונים שקניתם בפעם ראשונה זה שנים, קניתי כמה דברים ב-EBAY. ביצועים חיים של מריה קאלאס, אוסף הרביעיות של בטהובן, הרקויאם של ורדי, ועוד כמה. .

למעלה