מי אני?
מי אתם, שמי יונתן, ואני בחו'ל מאז 1994. שש שנים ביפן, ועוד מעט 7 שנים באירלנד. בני כמה אתם 40 מה הקשר שלכם למוזיקה קלאסית (מאזינים, הולכים קבוע לקונצרטים, מנגנים, לומדים וכו') אני מנגן בפסנתר מאז שאני זוכר את עצמי. אפילו חשבתי להיות מקצועי, ולמדתי שנה באקדמיה למוסיקה. אבל אז החיים התערבו ולא הגעתי לזה בסוף. היו תקופות שהלכתי לאין ספור קונצרטים - כשהייתי בארץ בשני מקרים נסעתי ללונדון על מנת לראות אופרות ולשמוע אמנים ידועים. ביפן גם שמעתי המון קונצרטים, וגם שרתי במקהלה - זכיתי לשיר חלק גדול מהרפרטואר הווקאלי (המקהלה שלנו היתה די גדולה והתעסקה בדרך כלל במוסיקה מבאך ועד למאה ה-20). כרגע יש לי שתי ילדות די קטנות ואין לי זמן ללכת לקונצרטים, אבל אני בכל זאת הולך מדי פעם, במיוחד כשיש ביקור של תזמורת זרה. , איך הגעתם למוזיקה קלאסית סבא שלי היה כנר מקצועי. כנראה שזה זורם בעורקים. , מלחינים אהובים, יותר קל לעשות רשימה של מלחינים לא אהובים. אני בעיקר שומע פסנתר, אופרה איטלקית ומוסיקה קאמרית. תקופות אהובות במוזיקה, הכל. אבל אני מודה שיש לי ידע מוגבל ביותר במוסיקה עתיקה. מבצעים אהובים, במשך שנים רובינשטיין היה האליל שלי. לא זכיתי לשמוע אותו בקונצרט, אבל דווקא כן הייתי בקהל בכיתת אמן שלו בירושלים. יש עכשיו וידאו של זה ביוטיוב שבו אילן רכטמן מנגן את הבלדה הראשונה של שופן. בשנים האחרונות מריה קאלאס היא האלילה שלי. דיסקים אחרונים שקניתם בפעם ראשונה זה שנים, קניתי כמה דברים ב-EBAY. ביצועים חיים של מריה קאלאס, אוסף הרביעיות של בטהובן, הרקויאם של ורדי, ועוד כמה. .