שרשור ליום השואה

EmiA

New member
יפה ! זאת השאלה המתבקשת !

נכון , אנחנו נצטרך לברר את זה בעזרת השכל וההגיון שלנו , אבל אנחנו צריכים להשתמש בשכל בשביל מה שהוא מסוגל ! אם אתה מסכים שהשכל שלנו הוא מוגבל , ולפעמים גם מטעה , גם להבין דברים , גם לקבוע מה מוסרי , גם בכלל להבין מה שאנחנו לא יכולים לראות בעינים ורואים את התוצאות , וכמעט לכל דבר יש כמה דעות , אז אנחנו נצטרך לחפש מישהו שהדעת שלו לא מוגבלת כדי שיגיד לנו מה לעשות -כדי שיכוון אותנו . אבל בשכל שלנו לפחות אנחנו יכולים להבין ולחקור מה המקור של הספר , מקוה שהבנת את ההבדל

ליבליך

New member
אין הבדל

אין לנו שום כלים להבין שום דבר, פרט לשכל ולהיגיון שלנו. אם יש משהו שהשכל שלנו לא מסוגל לתפוס, אין לנו שום דרך אחרת להבין אותו, ואין לנו שום אפשרות להניח אם הוא נכון או לא. אני, מניח שאם אלוהים היה משאיר "ספר הוראות", הוא היה מנוסח באופן חד-משמעי, כך שהוא ברור על פניו לכל אחד, ולא ניתן לפרש אותו ביותר מדרך אחת. זו, לדעתי, הוכחה חותכת לכך שכל ספר שניתן לפרשנויות רבות (כמו התנ"ך, למשל) איננו אלוהי. אם, לעומת זאת, אלוהים השאיר אחריו ספר הוראות שאינו קל להבנה, סימן שהוא לא דורש מאיתנו בהכרח להתנהג לפי ההוראות האלה (אחרת הוא היה דואג לכך שהן תהיינה מובנות).

EmiA

New member
ההנחה שלך לא סותרת

אם אלוקים היה משאיר "ספר הוראות" הוא היה צריך להיות מנוסח באופן חד-משמעי . נראה לי שחוץ ממתמטיקה אין ספר שאפשר להבין בדיוק את הכוונה של המחבר שלו -אם הוא לא נתן לנו דרך להבין את הכוונה ! ולכן , ההוכחה שאפשר להמציא הרבה פירושים -לא סותרת את העובדה שהתורה מאלוקים . בגלל שהרי הוא נתן את הדרך להבין את הכוונה שלו ! והוא גם השאיר פתח לאלו שרוצים דווקא לטעות -שהם יכולים לטעות [כמו בבראשית א כו]. <אם, לעומת זאת, אלוהים השאיר אחריו ספר הוראות שאינו קל להבנה, סימן שהוא לא דורש מאיתנו בהכרח להתנהג לפי ההוראות האלה (אחרת הוא היה דואג לכך שהן תהיינה מובנות).> בודאי שהוא דאג שההוראות שלו יהיו מובנות ! הוא נתן את הפירוש להוראות -בע"פ . והוא נתן כללים להבין את הכוונה שלו ! והוא הסמיך את משה רבינו ללמוד לפי הכללים את הכוונה שלו ! ומשה רבינו הסמיך את התלמידים שלו , וככה ההוראות עוברות מרב לתלמיד . ונניח שיותר מסתבר שאלוקים "היה צריך" להשאיר הוראות ברורות . תכל'ס -נראה לך - שההוראות שהוא כתב "לא ברורות" . ואם תחקור ותגלה שהתורה באמת אלוקית , שבן אדם בכלל לא יכול לכתוב אותה ? הטענה שלך תגרע מהאמינות שלה ?

אנדרי ז

New member
אללה ציווה על המוסלמים להרוג את כל הכופרים

עכשיו לך תסביר לחסידי בין לאדן שזה לא נכון...

EmiA

New member
תגיד

אם היית רואה את בן לאדן , לא היית הורג אותו במקום ? מי אמר לך שזה מוסרי ? למה אתה חושב שאתה יותר מוסרי ממנו ?

לקשמי

New member
אז זהו

שאני לא מאמינה שהאל הוא "בריון מרושע". גם זאת צורה להגדיר את אלוהים ו/או להתייחס אליו כאל יצור אנושי. טוב ורע אלה מושגים שבני האדם המציאו. אנחנו, כבני אדם, יצורים מוגבלים שלא יכולים להבין הכל, לא יכולים להבין את דרכו של האל. וגם התפיסה הזאת של "בריון מרושע" זאת תפיסה של האל כמשהו נפרד מהאדם ומהבריאה, ולא כך אני רואה את הדברים. אני מאמינה שהאלוהות קיימת בכל אחד מאיתנו, כשכתבתי בהודעה בשרשור הקודם שאלוהים הוא הכל התכוונתי לכך: שאין דבר שאינו אלוהים. ככה לפחות אני מאמינה. זאת גם סיבה שקשה לי להתחבר ליהדות שרואה את האל כמשהו נפרד מהבריאה. אני כן מאמינה שכל מה שקורה, קורה לטובה, גם אם זה לא נראה כך. אך אני לא מתיימרת להסביר ולפרש דברים שאדם פשוט כמוני וכמו כולם, לא יכול להבין.

למעלה