מרק עוף אסיאתי מעולה/נמצ'וק
שדרוג למרק העוף הרגיל. במקור של אהרוני עם התאמות שלי.
ההכנה המשמעותית היא רק בקניית המוצרים, כל השאר 5 דק' גג. שווה להחזיק את המוצרים החריגים (שמן שומשום, פטריות שיטאקי מיובשות, שורש ג'ינג'ר טרי או קפוא) בבית ולחגוג במהלך החורף.
מצרכים:
עוף- שוקיים/גרונות, מה שאוהבים.
ירקות- גזר (פרוסות או ג'וליאנים), סלרי+ עלים פרוס דק, לפת פרוסה, קישואים, 1 חבילת פטריות שיטאקי יבשות מושרות במים חמים לריכוך ופרוסות דק דק, פטריות נוספות אם אוהבים (אני שמה שי מגי), 2 ס"מ שורש גינ'ג'ר חתוך.
ירקות טריים להגשה- נבטים סיניים חובה, רצוי גם באקצ'וי קצוץ וכוסברה אבל אפשר גם בלי.
שמן שומשום, רוטב סויה
הכנה-
מרתיחים מים, מוסיפים את כל המצרכים של המרק ומבשלים עד שמוכן, עדיף כמה שיותר.
הגשה- חופן נדיב של נבטים סיניים, באקצ'וי וכוסברה אם החלטתם שכן, מעל יוצקים מרק+ ירקות ועוף ולמעלה מזלפים כמה טיפות של שמן שומשום ורוטב סויה.
שדרוג למרק העוף הרגיל. במקור של אהרוני עם התאמות שלי.
ההכנה המשמעותית היא רק בקניית המוצרים, כל השאר 5 דק' גג. שווה להחזיק את המוצרים החריגים (שמן שומשום, פטריות שיטאקי מיובשות, שורש ג'ינג'ר טרי או קפוא) בבית ולחגוג במהלך החורף.
מצרכים:
עוף- שוקיים/גרונות, מה שאוהבים.
ירקות- גזר (פרוסות או ג'וליאנים), סלרי+ עלים פרוס דק, לפת פרוסה, קישואים, 1 חבילת פטריות שיטאקי יבשות מושרות במים חמים לריכוך ופרוסות דק דק, פטריות נוספות אם אוהבים (אני שמה שי מגי), 2 ס"מ שורש גינ'ג'ר חתוך.
ירקות טריים להגשה- נבטים סיניים חובה, רצוי גם באקצ'וי קצוץ וכוסברה אבל אפשר גם בלי.
שמן שומשום, רוטב סויה
הכנה-
מרתיחים מים, מוסיפים את כל המצרכים של המרק ומבשלים עד שמוכן, עדיף כמה שיותר.
הגשה- חופן נדיב של נבטים סיניים, באקצ'וי וכוסברה אם החלטתם שכן, מעל יוצקים מרק+ ירקות ועוף ולמעלה מזלפים כמה טיפות של שמן שומשום ורוטב סויה.