שרשור מנות קלות לשבת 2014-תשע"ד

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק עוף אסיאתי מעולה/נמצ'וק

שדרוג למרק העוף הרגיל. במקור של אהרוני עם התאמות שלי.
ההכנה המשמעותית היא רק בקניית המוצרים, כל השאר 5 דק' גג. שווה להחזיק את המוצרים החריגים (שמן שומשום, פטריות שיטאקי מיובשות, שורש ג'ינג'ר טרי או קפוא) בבית ולחגוג במהלך החורף.

מצרכים:
עוף- שוקיים/גרונות, מה שאוהבים.
ירקות- גזר (פרוסות או ג'וליאנים), סלרי+ עלים פרוס דק, לפת פרוסה, קישואים, 1 חבילת פטריות שיטאקי יבשות מושרות במים חמים לריכוך ופרוסות דק דק, פטריות נוספות אם אוהבים (אני שמה שי מגי), 2 ס"מ שורש גינ'ג'ר חתוך.
ירקות טריים להגשה- נבטים סיניים חובה, רצוי גם באקצ'וי קצוץ וכוסברה אבל אפשר גם בלי.
שמן שומשום, רוטב סויה

הכנה-
מרתיחים מים, מוסיפים את כל המצרכים של המרק ומבשלים עד שמוכן, עדיף כמה שיותר.
הגשה- חופן נדיב של נבטים סיניים, באקצ'וי וכוסברה אם החלטתם שכן, מעל יוצקים מרק+ ירקות ועוף ולמעלה מזלפים כמה טיפות של שמן שומשום ורוטב סויה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק קישואים ועשבי תיבול

נושא : מרק קישואים ועשבי תיבול
דואר אלקטרוני : [email protected]
בתגובה ל: יש למישהו מתכון מוצלח למרק קישואים? - רונית

מרק קישואים ועשבי תיבול

המצרכים:

מעט שמן (רגיל) לטיגון
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
2 כרישות (החלק הלבן) שטופות ופרוסות דק*
3 שיני שום שטופות וקצוצות
8-10 קישואים גדולים שטופים היטב ופרוסים (אין לצורך לקלף)
1/3-1/2 (לפי הטעם) צרור שמיר טרי שטוף וקצוץ
1/3-1/2 (לפי הטעם) צרור פטרוסיליה טריה שטופה וקצוצה
3-4 עלי בזיליקום טריים שטופים וקצוצים**, ***
7 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מחממים שמן ומזהיבים בצל. מוסיפים כרישה ושום ומטגנים מספר דקות לריכוך קל של הכרישה.
2. מוסיפים קישואים ומטגנים 3-5 דקות, להזהבה/ריכוך תוך ערבוב מידי פעם.
3. מוסיפים מים, קצת יותר מכדי כסוי הקישואים (אין צורך להשתמש בכל כמות המים הנקובה לעיל או לחילופין, אם צריך, מוסיפים מעט עד לכסוי וקצת יותר--הכל תלוי בגודל הקישואים).
4. מביאים לרתיחה, מוסיפים תבלינים, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש קטנה כ 25 דקות. לקראת סיום הבישול,
5. לאחר שהתקרר מעט, מועכים בעזרת ממחה ידני (בצורת מוט- נו, איך קוראים לזה בעברית?). אני לא מועכת לחלוטין ומשאירה חלק מפרוסות הקישואים, לשם קישוט ולשם גיוון הטקסטורה בפה.
טועמים ומתקנים תיבול, אם יש צורך.

מקור המתכון: שיפצור מתכונים שרצו באינטרנט לפני מספר שנים ומתכון אמריקאי.

הערות חני.ס:

* כשאני שוכחת לקנות, מכינה בלי כרישה והמרק טעים בכל זאת.
** אם יש אורחים שאני לא מכירה ומפחדת להתכן עם יותר מידי טעמים--לא מוסיפה.
***מעולם לא ניסיתי עם עשבי תיבול מיובשים--לא יודעת אם יצא טעים או לא.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק תפוחי אדמה מוקרם/חני

מצרכים:
50 גר' חמאה / שמן זית
2 בצלים גדולים
2 שיני שום פרוסות
6 תפו"א גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים מגורדים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
מלח, פלפל לבן
מיכל שמנת לבישול (לא חובה)
אופן ההכנה:
מאדים בצלים בחמאה / שמן עד ששקופים
מוסיפים שום
מוסיפים תפו"א וגזרים ומאדים ביחד כ-5 דקות
מכסים במים
מוסיפים אבקת מרק ומתבלים לפי הטעם
אחרי שרותח מקטינים את האש.
כשתפוחי האדמה רכים (אחרי חצי שעה בערך) מכבים את האש
וכשמתקרר טוחנים בבלנדר יד למרק קרמי.
אם רוצים מוסיפים שמנת מתוקה, מחממים ומגישים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק סמיך מתפוחי אדמה/לאה סי

חומרים:

1 ק"ג תפו"א חתוכים לקוביות*
2 גזרים שלמים**
1 בצל גדול חתוך לקוביות
פטרוזיליה
2 כפות אבקת מרק***
2 כפות קמח
50 גר' מרגרינה****
11 כוסות מים רותכים
מלח ופלפל לפי הטעם

ממיסים את המרגרינה בסיר, מוסיפים את הבצל וקוביות תפוחי האדמה. מערבבים בכף עץ, מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב. יוצקים את המים הרותחים בתוספת אבקת המרק והתבלינים. מוסיפים את הגזרים והפטרוזיליה ומבשלים כשעתיים על אש קטנה. מעבירים דרך מסננת (או בלנדר, כמובן) את הירקות***** (ללא הפטרוזיליה והגזר). מועכים היטב לתוך מי המרק ומרתיחים שוב את המרק הסמיך.

* יוצא כ-5 תפוחי אדמה
**שמה לפחות 3 גזרים
***כמובן שאפשר לוותר
****משתמשת בשמן
*****אני אוהבת להגיש בלי לבלנדר. חותכת את תפוחי האדמה לקוביות קטנות-אנחנו אוהבים להרגיש את ה"סחורה"

מקור:תענוג לבשל/חנה שאולוב
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק גומבולי מתוך הספר "הורים מבשלים"/יפה55

חומרים (6 מנות)

1 בצל גדול חתוך לפרוסות גדולות
4 גמבות או 2 פלפלים אדומים גדולים, חתוכים לחתיכות גדולות, ללא זרעים
1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 שורש סלרי נקי חתוך לרבעים
3 שיני שום שלמות, קלופות
4 כפות שמן זית
1/2 כפית פפריקה מתוקה
5 כוסות מים רותחים
2 כפות שטוחות (אפשרות) מרק עוף
מלח ופלפל

אופן ההכנה

1. בסיר המרק מזהיבים בצל ושום בשמן זית, מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן ולערבב כ-3 דקות.

2. מוסיפים מים, אבקת מרק אם רוצים, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה, על להבה בינונית כ-20 דקות.

3. מרסקים את המרק בבלנדר או במעבד ידני עד שמתקבל מרקם אחיד.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק ח'מוד - תפו"א ולימון (יהודי לבנון)/יפה55

מרק ח'מוד - תפו"א ולימון (יהודי לבנון) נאכל בשיש בצהריים

חומרים:

מטגנים בסיר גבוה שום, חצי צרור פטרוזילה קצוצה, כמה עלי סלרי קצוצים, וגבעולי מנגולד חתוכים

מוסיפים קוביות תפו"א וממלאים במים עד לכיסוי

מבשלים עד שתפו"א מוכנים

מוסיפים מיץ מ 2-3 לימונים. כפית מלח.

מביאים שוב להרתחה.

מגישים על אורז לבן.

ניתן להוסיף קבאבאת (כדורי בשר)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
רק מיניסטרונה לעצלנים/יפה55

מרק מיניסטרונה לעצלנים

חומרים:

מאדים קצת בשמן:
2 גזר חתוך לעיגולים, 2 קישואים חתוכים לקוביות/ עיגולים, 1 בצל חתוך לקוביות גדולות, סלרי קצוץ

מוסיפים 1/2 קופסה שעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות, 3 תפו"א חתוכים לקוביות, 3 שיני שום מרוסקות, 1 עגבניה חתוכה לקוביות, 2 כפות רסק עגבניות.

מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי.

מבשלים עד שתפו"א וגזר מוכנים.

לקראת הסוף מוסיפים 2 כפות אבקת מרק עוף, 100 גרם ספגטי (אם לא מוכן אז להוסיף יחד עם שלב 2 עד שמתבשל), מלח, פלפל ואורגנו.

לבשל עוד כ- 10 דקות ולהגיש חם וטעים...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק עגבניות מעולה/בישולה

מרק מעולה וקל להכנה:

חומרים:

3 כפות שמן
1 בצל גדול חתוך לקוביות
**3-4 עגבניות רכות וקצוצות (אני לא מקלפת)
3 שיני שום כתושות
800 גרם עגבניות מרוסקות מקופסא
3 כפיות אבקת מרק בטעם עוף, מומסות בכוס וחצי מים חמים
3/4 כוס יין לבן יבש
4 כוסות מים
1 כף סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 מיכל שמנת מתוקה*
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

להגשה: פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים

לחמם בסיר את השמן, לטגן את הבצל והשום עד שיזהיבו.
להוסיף את העגבניות, המרק עוף, המים והיין ולהביא לרתיחה.
לבשל על אש קטנה 45 דקות

לפני ההגשה להוסיף את הסוכר, הלימון, השמנת והתבלינים.
לחמם עד סף רתיחה.
לחלק למנות ולפזר מעל את הפטרוזיליה והבזיליקום.

הערות חני ס.:
*מוסיפה 3-4 עגבניות רכות וקצוצות (אני לא מקלפת) לאחר טיגון הבצלים.
**לא מוסיפה שמנת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק כרובית ו/או ברוקולי מחיתי

לפעמים מכינה רק מכרובית, לפעמים מברוקולי ולפעמים מערבבת.

מרק כרובית וברוקולי מוקרם:

חומרים:
2 בצלים קצוצים
כרישה - חלק לבן, פרוסה (לא חובה)
1 חב' כרובית קפואה או 1 כרובית גדולה טריה מוכשרת
1 חב' ברוקולי קפוא או 1 ברוקלי גדול טריה מוכשרת
(או שתי כרובית/2 ברוקולי)
מלח, פלפל
א. מרק בצל -לא חובה)
מעט אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:

מטגנת 2 בצלים, אם יש אז גם כרישה.

מוסיפה כרובית (קפואה או טריה) ו/או ברוקולי (כנ"ל), מים רק עד לכיסוי (כדי שיהיה סמיך), מביאה לרתיחה.

אחרי כרבע שעה מוסיפה מלח, פלפל, אבקת מרק בצל (לאלה שמשתמשים) וקצת אגוז מוסקט מגורר.

אחרי 2-3 דקות מכבה ומועכת ע"י בלנדר מוט עד לסמיכות רצויה (אוהבת להשאיר קצת חתיכות).
 

22BB

New member
שווארמה הודו עם אורז לבן - חני

מתכון בסיוע חברות הפורום אחרי שלא היה לי מושג מה לעשות עם חזה הודו...
מצרכים:
שמן זית
2 בצלים גדולים פרוסים דק
1 ק"ג חזה הודו (יוצא הכי טוב עם הנתח הפשוט הזה) חתוך לחתיכות קטנות (כמו בשווארמה שמוכרים)
אבקת תבלין לשווארמה.

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב.
מוסיפים את חזה ההודו, מתבלים בנדיבות ומקטינים את האש.
מאדים ככה בערך שעה -שעה וחצי.
מגישים עם הרוטב על מצע של אורז לבן (ועם חלה טריה :))
 

shira1960

Active member
עוף בתנור ברוטב צ'ילי - הביאה לאה ס.

מספר כרעיים, מכסים ברוטב צ'ילי מתוק, מוסיפים עוד כמה טיפות צ'ילי חריף, מכסים בניר כסף ומכניסים לתנור שחומם ב-200 מעלות. אחרי כשעה ורבע מורידים את ניר הכסף,משאירים עד שמשחים כהלכה וזהו.
טעים בטירוף
אפשר להוסיף גם פפריקה, דשום כתוש וןקצת רוטב סויה, אך הכי טעים בלי כל התוספות הנ"ל

מקור: ידידה טובה
 

shira1960

Active member
חזה עוף בלימון (הביאה לאה ס)

האמת היא, שהבת השניה של היא זאת שהביאה לי את המתכון לראשונה

1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות באורך 2-3 ס"מ
קמח לקימוח הנתחים
2 כפות מרגרינה
1 כף שמן
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
2 כפות עלי נענע קצוצים דק דק
מלח ופלפל שחור טחון טרי
פפריקה חריפה
2 כפיות אבקת מרק עוף
2 כפות דבש
2 כפות רוטב צ'ילי חריף (היה לי רוטב צ'ילי מתוק, לכן הוספתי פפריקה חריפה)

1. מקמחים את נתחי העוף, כך שיצופו מכל הכיוונים בקמח, ומנערים היטב את העודפים.
2. מחממים היטב מחבת, ממיסים מרגרינה עם שמן ומטגנים את נתחי העוף מכל הצדדים, עד שהם מלבינים ומתחילים להזהיב. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
3. מוסיפים לאותה מחבת מיץ וקליפת לימון, נענע, מלח, פלפל, פפריקה חריפה, אבקת מרק, דבש וצ'ילי, יוצקים מעל 1/3 כוס מים ומביאים לרתיחה.
4. מחזירים את נתחי העוף למחבת ומבשלים 5 דקות.

מקור: על השולחן "עוף"
אני שיניתי את הכמויות, כי במקור זה ל-2 מנות, כלומר כ-150 גר' חזה עוף
בתיאבון!
 

shira1960

Active member
צלי בקפה שחור של רוזאן גולד - הביאה שוקולד

נושא : צלי בקפה שחור
תאריך : 23/08/07 21:51
מחבר/ת : שוקולד
לא רוצה להשמע מוגזמת, אבל זה הבשר הטוב ביותר שטעמתי!
קלי קלות, הקפה נותן ניחוח מיוחד (לאו דווקא של קפה אלא קצת מעושן כזה) והבשר יוצא רך מאין כמוהו- חם או קר.

1 נתח צלי כתף (מס' 5)- יש "לנקות" את הנתח מהעור שמעליו עד כמה שניתן.

2 כוסות קפה שחור חזק וחם

1 כף חומץ בלסמי

1 כף גרגירי פלפל שחור שלמים

מעט שמן.

אחרי ניקוי הנתח, שוטפים ומנגבים במגבות נייר.
מחממים בסיר כבד שמן וצולים היטב את הנתח מכל צדדיו עד ששחום ממש.
שופכים בבת אחת את הקפה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. הנוזלים צריכים להגיע לקצת פחות מחצי גובה הנתח- אם חסר- להשלים במים.
מתבלים בפלפל ומלח.
מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי והופכים מדי פעם עד שמזלג ננעץ בקלות רבה בנתח.

מחכים שיתקרר ופורסים דק.
מומלץ להגיש עם תפו"א צלויים.

הטעם פשוט מדהים

מקור המתכון:"בישול בשלושה מרכיבים"- רוזאן גולד
עם התאמות שלי....
 

shira1960

Active member
קלופס-בשר ממולא ומקושט (הביאה לאה ס)

קלופס-בשר ממולא ומקושט

1/2 ק"ג בשר טחון (כבש, בקר או הודו ) *
1 בצל קצוץ מטוגן
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה
תבלינים:מעט מלח, מעט פלפל שחור, 1 כפית חווג' **
6 עלי דפנה
8 שיני שום

בנפרד:
4 ביצים קשות קלופות ***

אופן ההכנה:
פרט לביצים הקשות, מערבבים את כל החומרים לעיסה. במידה שהעיסה קשה יש להוסיף מים.
מניחים בתבנית מאורכת ויוצרים בבשר "תעלה", מניחים את הביצים הקשות בתוך ה"תעלה" וסוגרים (באמצעות הבשר), ומפזרים כרבע כוס מים מסביב לקלופס.
מורחים את הקלופס בשמן, מפזרים עליו מעט פלפל שחור, מניחים 6 עלי דפנה ו-8 שיני שום.
מכסים את התבנית בנייר כסף, אופים ומגישים כעוגה על מגש מאורך. ****

*השתמשתי בהודו אדום טחון
** אם לא אוהבים חוו'ג', אפשר להשמיט, אבל מוסיף מאד טעם מיוחד
***השתמשתי ב-3 ביצים קשות, כדי שיישאר גם בשר "נטו" לאלה שאינם אוהבים ביצים קשות. אפשר גם להפחית עוד את מספר הביצים, אבל מאד יפה וויזואלית כשחותכים.
****אפיתי מכוסה בתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות כשעה. לאחר מכן מסירה את נייר הכסף ואופה עד לקבלת הצבע הרצוי..

בתיאבון!



מקור:מטעמי הבית היהודי
 

shira1960

Active member
גולש שווארמה הודו/קרייזמן (הביאה לאה ס)

גולש שווארמה הודו


1.5 ק"ג שווארמה הודו (אפשר גם הודו אדום)
1 בצל גדול
3 שיני שום
1 עגבניה בשלה-לבחירה
1 פלפל אדום - לבחירה
4 כפות שמן
1 כפית פפריקה אדומה
1 ק"ג תפוחי אדמה
1 כפית מלח
כ-1 כוס מים

חותכים את הבשר לקוביות כ-3X3. גוררים את הבצל והשום בפומפיה גסה או קוצצים לכלי רחב ושטוח. חותכים את העגבניה והפלפל לפרוסות רוחב ומסדרים מעל לבצל. יוצקים את השמן.
מעבירים את קוביות הבשר מעל מצע הירקות ובוזקים פפריקה. מאדים את הבשר כ-90 דקות בכלי מכוסה על להבה נמוכה.
חותכים את תפוחי האדמה לאצבעות אורך. לאחר כשעת בישול הבשר מסדרים את תפוחי האדמה בין הקוביות. יוצקים מים לנוזלים שהופרשו בסיר. מביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל בכלי מכוסה עוד כ-30 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

הערות(לאה):1. את השווארמה אפשר להחליף במנות עוף. זאת דרך מצויינת להכנת חמין בחג שלאחר פורים(ושהס מלהזכיר כרגע). אני גם משאירה את זה כך על הפלטה עם העוף עד לסעודת שבת-ממש נפלא במשך השנה.
2. אני מכינה את השווארמה גם ללא תפוחי האדמה ואז זה פשוט צלי מעולה.
3. אני גם מתבלת בפלפל שחור, מלח ולפעמים אפילו שמה טיפה או שתים טבסקו.
4. אני משאירה על האש יותר זמן.

מקור:ניחוחות הפסח/צפורה קרייזמן
 

shira1960

Active member
עוף בדבש, סויה וקטשופ / בישולה (הביאה הבת ה.)

עוף בדבש, סויה וקטשופ / בישולה

מערבבים כמויות שוות של דבש, סויה וקטשופ

מורחים על העוף, מכסים
ולתנור
מורידים לחצי השעה האחרונה להשחמה

טעים!
 

shira1960

Active member
עוף עם חרדל תפוזים ודבש / מיכל מוזס (ע"י הבת)

עוף עם חרדל תפוזים ודבש / מיכל מוזס

מתוך גליון 243 של על השולחן
יוצא עוף נימוח וטעים

3 כרעי עוף חצויות
3 כפות שמן זית
2 כפות תרכיז תפוזים קפוא או ריבת תפוזים
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף דבש
4 כפות רוטב סויה
2 שיני שום כתושות

מערבבים את הכל יחד
שמים בשקית קוקיקושרים, מניחים על גבי תבנית, מחוררים מעט את השקית.
אופים כשעה ורבע ב 180 מעלות.
 

shira1960

Active member
קוביות צלי ברוטב/צפורה קרייזמן )הביאה לאה ס)

קוביות צלי ברוטב של צפורה קרייזמן ז"ל
11/4 ק"ג בשר בקר (פולי או שפונדרה)*
1 בצל גדול
2 שיני שום
2 כפות שמן
1 עגבניה
1 פלפל ירוק בהיר
1 כף גדושה רסק עגבניות**
1/2 כוס מים
פפריקה מתוקה
מלח
לרוטב
1 כף קורנפלור***
כ-1/3 כוס מים

חותכים את הבשר לקוביות קטנות. קוצצים את הבצל והשום ושמים בסיר רחב ושטוח. מוסיפים שמן, מזהיבים קלות את הבצל. פורסים את העגבניה לפרוסות ואת הפלפל לרצועות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את קוביות הבשר, את הרסק המדולל במים ואת התבלינים.
מאדים את הבשר בסיר מכוסה, על להבה נמוכה, כ-2 שעות. סיר לחץ יקצר את משך הבישול לשעה. מפעם לפעם בוחשים והופכים את קוביות הבשר. מוסיפים מעט מים לפי הצורך. בודקים בעזרת סכין אם הבשר רך.
לקראת תום הבישול מעבים את הרוטב עם כף קורנפלור מעורבב ב-1/3 כוס מים.

הערות לאה ס.:
*משתמשת בבשר כתף
**משתמשת בכל קופסת הרסק הקטנה
***בפסח מחליפה את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה
 

shira1960

Active member
עוף ברוטב חמוץ מתוק /שוויצרית

נושא : עוף ברוטב חמוץ מתוק
1/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס קטשופ
1 שן שום כתושה
1 כף רוטב סויה

מתבלים את העוף במלח ופלפל שחור.
מפזרים את הרוטב
אם יש זמן משהים לספיגת טעמים
אופים על 220 לשעה וחצי עד שעתיים, אם רוצים מורידים את הכיסוי בחצי שעה האחרונה
 
למעלה