שרשור מנות קלות לשבת 2014-תשע"ד

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קוקלע לחמין.שוויצרית

קוקלע לחמין

1 וחצי כוס קמח
1 בצל גדול קצוץ
1/3 כוס מים
1/3 כוס שמן
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח
פלפל שחור
למי שאוהב מעט כמון

מערבבים הכל לעיסה דביקה, אם מידי יבש להוסיף מעט מים.
להכין קלופסים בשקיות אוכל ולהקפיא,
להכניס לחמין ישר מהמקפיא.

אני מכינה את המתכון כפול 4 פעם בכמה שבועות,
מקפיאה בשקיות אוכל כך:
שמה שקית בתוך כוס, ממלאה עד למעלה ויוצרת נקניק וכך כולם יוצאים לי יפים וחתיכים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קיגלעך מתפוחי אדמה-אורני

קיגלך מתפוחי אדמה מגוררים - טריים (וסחוטים היטב) או כאלה שבושלו בקליפתם יום קודם - קצת קמח קמח, מלח, פלפל וביצה - אין לי כמויות אבל זה צריך להתקבל כעיסה די רכה שאפשר לגלגל לכדורים ולהכניס לחמין הרותח.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף עם שום ותפ"א בשקית קוקי

לאוהבי שום בלבד-

1 ראש שום קצוץ במועך שום + 5 כרעי עוף מחולקים ותפו"א + פפריקה ומלח.

הכנה:

חורצים בעומק העוף "כיסים" באמצעות סכין חדה. ממלאים כל כיס בשום כתוש ומפזרים מעל פפריקה. את השום שנשאר מערבבים עם תפו"א ופפריקה. מכניסים הכל לשקית קוקי.
אופים שעה ב 200 מעלות ומורידים ל 100 מעלות לעוד שעה או יותר אם יש זמן. מושלם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף עם אורז ותירס בתבנית /רונה

מתכון מהספר הבישול היהודי


בעקרון :
זה שכבה ראשונה של 3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להזהבה
מעל 2 כוסות אורז שטוף
קופסא תירס
את חלק העוף מעל
2 כפות אבקת מרק בצל לפזר על העוף
11/2 כוס מים רתוחים עם 2 כפות אבקת מרק עוף
לשפוך על הכל, לכסות בנייר כסף
ושעה וחצי בתנור בחום של 180 מעלות.
בהצלחה

הערות שלי:

ניתן להחליף את התירס באפונה או גם וגם
את חלקי העוף על מנת שלא ייצאו חיוורים מדי ניתן לצפות בתערובת של פפריקה עם מעט שמן זית או מים -כמו משחה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף בשום ותפוחי אדמה (תפוחי האדמה-רשות)אפיהיל

בקצרה:
בסוטאז (סיר נמוך ורחב)
6 רבעים מרוחים בפפריקה מתוקה ושמן
ראשי שום חצויים לרוחב מסביב
ומסביב תפוחי אדמה
על אש קטנה. ממש קטנה.
כמה שעות

והסבר ארוך יותר:
לשים בסוטאז נמוך ורחב את הבאים:
6 רבעים של עוף.
למרוח בפפריקה מתוקה (הרבה פפריקה) ומעט שמן. כדאי גם מתחת לעור של העוף.
להוסיף שום. שני ראשים
במקור מקלפים וכו וכו.
ואני? הרי אני צריכה קל ומהיר ככל האפשר. אז במקום לקלף רק לשטוף את הראשים השלמים, לחתוך דרכם לרוחב (כלומר דרך השיניים כולן ומקבלים צורה של עלי כותרת של פרח), להוריד קליפות מיותרות, אבל לא יותר מזה
להוסיף את חצאי ראשי השום בצידי העוף
ובצדדים ומסביב תפוחי אדמה לפי הצורך
(אפשר גם בלי תפוח אדמה, אם מתכננים לשבת בבוקר. כי תפוחי האדמה לא נשמרים למחרת)
וזהו.
אש קטנה. ממש קטנה. למשך כמה שעות
כאשר מוציא נוזלים אפשר לטעום ולהחליט אם רוצים להוסיף מעט סוכר. בדרך כלל לא צריך כלום.
העוף יוצא מעולה, רך ונמס.
וגם תפוחי האדמה.
לאכילה בליל שבת אם מכינים עם תפוחי אדמה
נשמר מעולה לחימום חוזר למחרת אם זה רק העוף
אפשר להגיש עם אורז לבן, כי העוף מגיר הרבה רוטב
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף באורז אדום או לבן/התוספת בפנים/יעלה

עוף עם אורז לבן או אדום

בסיר גדול ורחב, רצוי טפלון או כזה שגם יכול להכנס לתנור, שמים שמן ומטגנים את חלקי העוף שאוהבים (בערך כמות שמקבילה לעוף שלם), עד שהם משנים את צבעים ומתחילים להזהיב טיפה.

מוציאים מהסיר את חלקי העוף.
מכניסים לאותו סיר: 2-3 בצלים בינוניים קצוצים. מטגנים על אש בינונית-נמוכה עד שמתחיל להזהיב (להשגיח שלא יישרף כי אז ייצא תבשיל מריר).
אפשר להוסיף 2-3 גזרים מרוסקים גס ולאדות גם אותם מעט - זה מוסיף צבע וטעם.

אם רוצים שהאורז ייצא "אדום":
מוסיפים בשלב זה 2-3 כפות גדושות רסק עגבניות, מעט פפריקה מתוקה וקורט פפריקה חריפה אם אוהבים, כפית שטוחה מלח או פחות, כף אבקת מרק (לא חייבים).

אם רוצים שייצא לבן:
מוסיפים רק: פלפל שחור, מלח ואבקת מרק ובנוזלים - יין לבן (הערה בהמשך).

המשך מתכון לכל הסוגים :
מערבבים את הבצל עם התבלינים הנ"ל, מוסיפים כוס וחצי אורז מהסוג שאוהבים.
מערבבים, מחזירים פנימה את חלקי העוף.
יוצקים 2 + חצי כוסות מים רותחים. (הערה: להשבחת התבשיל, כדאי לשים כוס יין לבן במקום כוס מכמות המים).
מביאים לרתיחה, סוגרים את הסיר היטב ומשאירים על אש נמוכה לפחות כחצי שעה, עדיף להשאיר על אש נמוכה לפחות שעה או בתנור.
סוגרים את האש ומשאירים הסיר סגור עוד כרבע שעה מבלי לפתוח.

הערות:
1 - אפשר להכין את התבשיל בתנור, בפיירקס סגור היטב או בסיר סגור או בתנית מכוסה באלומיניום חזק אפילו ב-2 שכבות: מתחילים בישול בכיריים ומעבירים את הכל לפיירקס בשלב שמוסיפים את המים הרותחים.
2 - אפשר להכין רק עם כוס אורז, אבל חבל כי יוצא מאוד טעים ואפשר גם לחמם למחרת....
3 – אפשר להוסיף לתבשיל הלבן 2 עגבניות טריות מגורדות + כף שטוחה בהרט ולאפות שעתיים או יותר ומתקבל תבשיל כמו טבית. אפשר שעה אפיה ואח"כ כמה שעות על פלטה סגור היטב.
בהצלחה, יעלה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תפוחי אדמה צלויים בתנור /לאה ס.

תפוחי אדמה צלויים בתנור

6 תפוחי אדמה בינוניים
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
מלח גס ופלפל, לפי הטעם
1 כף פפריקה מתוקה או חריפה (או 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס)
2-3 גבעולי אורגנו*
1/4 כוס פטרוזילה קצוצה, לקישוט

1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
2. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים או לשמיניות מוארכות. מסדרים בתבנית אפיה משומנת כשהקליפה כלפי מטה.
3. יוצקים מעל שמן זית ושמן קנולה, ובוזקים מלח גס, פלפל ופפריקה. דוחסים בין תפוחי האדמה את גבעולי האורגנו, מעסים את תפוחי האדמה בתערובת.
4. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים 25 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים עוד כ-20 דקות עד קבלת גוון חום-זהבהב.
5. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה.

*השתמצשתי באורגנו יבש

מקור:המטבח הקל של פסקל/פסקל פרץ-רובין
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תפוחי אדמה אפויים בטעם בצל או פטריות/שוויצרית

תפוחי אדמה אפויים בטעם בצל או פטריות

6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
בצל חצוי ופרוס הכי דק שאפשר
2 כף אבקת מרק בצל או פטרריות
1 כוס מים רותחים

משמנים תבנית, מסדרים את תפוחי האדמה בצורת רעפים, מפזרים את הבצל.
מתבלים במלח ופלפל.
מערבבים אבקת מרק עם מים ושופכים על התפוחי אדמה, אם יש צורך מכינים עוד כוס מים עם אבקת מרק (עד שכל תפוחי האדמה יהיו מכוסים)
אופים מכוסה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד שמוכן ורוב הנוזל התאדה.
אם רוצים אפשר להוריד את הכיסוי לקראת סוף האפייה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קיגל איטריות פיקנטי במחבת/לאה ס.

קיגל איטריות פרווה

חצי חבילת איטריות, שאת משתמשת למרק עוף, או יותר- תלוי בגודל המחבת שלך
1-2 ביצים טרופות קלות ביד
פירורי לחם, שלא יהיה יותר מידי דליל
מלח, פלפל, פפריקה
קצת שמן

מבשלים את האיטריות, מסננים ומכניסים לקערה. מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם (לא יותר מידי), תבלינים וקצת שמן. מערבבים היטב. מכניסים את התערובת למחבת, אחרי שמחממים שמן, מבשלים על אש קטנה עד שנהיה שחום. הופכים על צלחת מספיק גדולה ורחבה, מחזירים למחבת וממשיכים לבשל עד שגם הצד השני שחום דיו. אני מוציאה את הקיגל מהמחבת כדי שלא יספוג את השמן. להגשה מחממת בניר כסף או בכלי נקי משמן. אפשר גם להגיש קר, אך לא כל אחד אוהב את זה כך.
ממש מעולה. החבר'ה "מתים" על זה.
מקור: עצמי
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קיגעל ירושלמי אמיתי בסיר אחד מהיר הכנה/יעלה

להכין כמות כפולה בתבנית גדולה או 2 ארוכות, כי הוא שורד מצויין הקפאה וחבל על העבודה לכמות קטנה.
לארוז שמנות לפי הצורך המשפחתי, לעטוף היטב. יוצא כמו טרי עם חימום קל על הפלטה.

לא מפחיד בכלל, גם למבשלת צעירה !


קיגעל או קוגעל ירושלמי אמיתי
=====================
החומרים:

400 גרם אטריות ביצים דקות

חצי כוס סוכר

1 כף סוכר חום כהה

חצי כוס שמן רגיל (יש ששמים יותר)

ליטר מים

4-5 ביצים

חצי כף של פלפל שחור טחון דק (במרבית המתכונים שמים יותר)

כף וחצי מלח


אופן ההכנה:
=========
לשים בסיר גדול (שמתי בטפלון) את חצי כוס הסוכר, הסוכר החום והשמן ולהניח להם להזהיב יחד על אש נמוכה-בינונית, תוך השגחה וערבוב.

לא להבהל מהווצרות גבשושיות. חשוב להביא אותן לצבע זהוב עמוק אבל לא שרוף.

בשלב זה, יש לקחת כוס מים מתוך הכמות וליצוק בזהירות לתוך הסיר להזהר שלא יתיז.

להוסיף בזהירות את יתר המים ולהביא הכל לרתיחה תוך ערבוב – בשלב זה הגבשושיות נמסות.

כשרותח, מוסיפים לנוזל את האטריות.

ממשיכים לבשל עוד 5 דקות מכוסה. סוגרים את האש ומצננים מעט.

כעבור כמה דקות פותחים את הסיר ומאווררים תוך ערבוב את האטריות לפני הוספת הביצים. באותה הזדמנות ניתן להוסיף את התבלינים ולטעום מלח-פלפל.

כשזה פחות חם, מוסיפים את הביצים.

מרפדים בנייר אפיה 2 תבניות אינגליש מהסוג הקצר או תבנית אחרת שמתאימה לכם.

אופים בחום של כ-180 מעלות במשך שעה, ללא טורבו.

אח"כ, מכסים היטב באלומיניום ומנמיכים את החום ל--90-80 מעלות בערך. אופים כל הלילה. כמובן שאפשר גם פחות.
בהצלחה, יעלה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אורז ייני עם שום מעולה/יעלה

יוצא אחד-אחד, ניתן להכין בשישי בפיירקס בתנור ולחמם על פלטה.

מחממים תנור ל-220 מעלות.

שמים בפיירקס גדול:

2 כוסות אורז בסמאטי (הימאשלי)
3 כוסות מים רותחים
1 כוס יין לבן
2 כפות שמן רגיל
3 קוביות שיני שום קפואות (או בצל אחד קצוץ דק)
מלח, פלפל שחור
אחת או 2 כפות אבקת מרק (או מרק צלול במקום חלק מהמים)

לשים בתנור החם, להציץ כעבור כמה דקות וכשרואים שמבעבע, להוריד לחום של 150. לאפות כך כ-20 דקות או עד שהמים נספגו.
להשאיר בתנור כבוי רבע עד חצי שעה.
אפשר להגיש כך לשולחן או להפוך לקערה ולהפריד עם מזלג לאחד-אחד.





אם נשאר במוצ"ש - אפשר להכין מהשאריות סלט אורז קר לתחילת השבוע:
עם קוביות פלפל אדום, אפשר קלוי
גרגירי תירס
מלפפון כבוש
בצל אדום קוביות
שמיר קצוץ או ירק אחר
אפשר להוסיף פסטרמה בקוביות או רצועות בהגשה
או פתיתים של ביצה מקושקשת

אפשר לתבל ברוטב שאוהבים או ברוטב מוכן קנוי כלשהו.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת אורז/honey, הביאה ורד המקורית

הערות ורד:אני עשיתי בלי עלי הכרוב ויצא מעולה

נושא : המתכון - עוגת אורז עם ירקות הפתעות ופיצוחים... -
תאריך : 04/02/10 15:59
מחבר/ת : honey
עוגת אורז.. מתוך האתר של פירגה שהוא אתר מדהים למתכונים!
וגם אם זה נראה ארוך - זה פשוט ביותר ואין הרבה עבודה..

מצרכים והכנה:

1/2 כרוב ירוק חתוך רצועות
בצל חצוי ופרוס
200 גרם פטריות - השתמשתי בטריות
250 גרם גרגרי תירס
כוס גרגרי חומוס מבושל
2 בטטות קלופות-פרוסות
כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס
כוס אורז
קופסה 400 גרם טל וטרי עגבניות טריות כתושות ברסק ( לא לזרוק את הקופסה הריקה)
תבלינים:
כף מרק עוף
כף פפריקה
כף רוטב צ'ילי
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל להוסיף אחרי טעימה.
למלא פעמיים את הקופסא הריקה של הרסק במים .
תבנית פיירקס 28 עגולה משומנת
מסדרים מצע של חצי הכרוב בתבנית המשומנת.
בסיר בינוני מזהיבים בצל
מוסיפים את יתר המצרכים ובוחשים כ-5 דקות אחרי רתיחה.
יוצקים על הכרוב באופן שווה.
עוטפים בניר כסף הרמטי
מכסים במכסה - לא היה לי מכסה אז לא שמתי...
אופים בחום 175 כשעה ורבע ובודקים.
אם האורז רך והתבשיל מוכן ונשארו מים להוריד את ה"כיסויים" ולהמשיך לאפות עוד
כ-10 דקות גלוי.
אם תכינו יום לפני ותשמרו במקרר המאפה ייחתך כמו עוגה.

ואני גם הוספתי:
תערובת של פיצוחים: פיסטוק חלבי, שקדים מולבנים ואגוזי קשיו - קיצצתי במעבד לחתיכות גדולות
טיגנתי בצל שלם קצוץ והוספתי את התערובת לדקה (זהירות שלא יחרך)

אחרי האפיה ולפני ההגשה שמתי את התערובת (חיממתי לפני ההגשה כבר עם התערובת על המאפה)

תהנו!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קוגל אטריות מתוק/ שוויצרית

קוגל אטריות מתוק

1 חבילת אטריות רחבות
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
5 ביצים
1/2 כוס צמוקים
2 סוכר וניל
1/2 כפית קינמון

מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים.
מוסיפים סוכר, שמן, ביצים, צמוקים, סוכר וניל וקינמון ומערבבים.
אופים בחום של 180 מעלות עד ששחום.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אורז עם אטריות (אורז נחשים)/יפה55

אורז עם אטריות (אורז נחשים)
מטגנים אטריות דקות (כמו של מרק) במעט שמן (כמות של 1/4 כוס) עד שהן משחימות.
מוסיפים מים (במידה של 1.5 כוסות מים לכל כוס אורז)
מרתיחים, ממליחים ומוסיפים את האורז. מערבבים ומכסים.
ממשיכים כמו בישול אורז רגיל.

מתכון לבנוני.

אני מקצרת הליכים, ומוסיפה את האורז יש לאטריות המושחמות ועל הכל מים ומלח, והמשך בישול כמו אורז רגיל.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אורז עם פטריות, ערבב-שגר ושכח/שוויצרית

אורז עם פטריות, ערבב - שגר ושכח!

1 כוס אורז
1 קופסא שימורי פטריות או סלסילה פטריות טריות פרוסות
1 כף מרגרינה (אני שמה שמן)
4 כוסות מים רותחים
3 -4 כפות אבקת מרק בצל

שמים את כל החומרים בפיירקס, מערבבים ומכסים
אופים בתנור שחומם ל180 עד שכל המים מתאדים.
מחכים קצץ לפני שמגישים.

אני אופה את זה אחרון לפני שבת ומשאירה בתנור מכוסה עד לסעודה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שידרוג לאורז לבן או טנזיה לעצלנים/רקפת

שידרוג לאורז לבן או טנזיה לעצלנים

התוספת המסורתית של בצל ופירות יבשים לאורז דורשת שעות של בישול,
הנה גירסה מהירה וטעימה:

3 בצלים גדולים קצוצים
100 גרם שקדים חצויים
100 גרם צנוברים
כף גדושה דבש
כפית בהרט
חופן צימוקים
חופן חמוציות

מטגנים את הבצל עד הזהבה
מוסיפים את השקדים והצנוברים ומטגנים עד שיתחילו לקבל צבע
מוסיפים את הדבש והבהרט ומערבבים
ובסוף את הצימוקים והחמוציות לדקה שתיים נוספות.

מחלקים ל3 מנות קטנות, אחת שמים במקרר לשבת ואת האחרות מקפיאים לשבתות הבאות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סיגרים במילוי קממברט וריבת אוכמניות/חלבית

סיגרים במילוי גבינת קממברט וריבת אוכמניות

משמנים עלה סיגר
שמים בקצה קצת גבינה קממברט וריבת אוכמניות
מגלגלים ואופים עד להזהבה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מאפה טורטליני ושמנת

חצי מהמשרד + גיסתי הכינו לאחר שטעמו בנסיבות שונות.


מאפה טורטליני ושמנת של ורד (קולגה לשעבר)

חומרים:

2 בצלים קצוצים
2 סלסילות פטריות שמפניון/יער טריות פרוסות
2 חב' טורטליני טרי בטעם גבינה ופטריות (אפשר גם "מעושנת", אך לא ניסיתי)--מצוי במרכולים במקררים, באזור דברי החלב
2 מיכלי שמנת מתוקה (או לבישול)
3 כפות אבקת מרק פטריות
2 חופני גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1. מטגנים בצל ופטריות במעט שמן או חמאה.
2. מבשלים טורטליני במשך דקה במים רותחים (על פי ההוראות שעל האריזה) ומסננים. מעבירים לתבנית חד פעמית עגולה משומנת היטב (או מרופדת בנייר אפיה).
3. מערבבים בצל ופטריות מטוגנים, שמנת, אבקת מרק וגבינה צהובה ויוצקים על הטורטליני.
4. אופים בחום של 180 מעלות צלסיוס במשך כחצי שעה, עד שמשחים.
 
למעלה