אם מפלגת העבודה הולכת לאופוזיציה...
אני פונה אליך, זה שמתכנן להצביע למפלגת העבודה כי הוא מאמין בדרכה/מנהיגיה.
אני מכבד את זכותך ואת דעתך, גם אם אני לא מסכים לה.
אתה בקיא במתרחש, עוקב אחרי תעמולת הבחירות והחדשות והסקרים, יודע לנתח מגמות מסתמנות ותוצאות צפויות, בדיוק כמוני.
נניח שמגיע היום האחרון לפיו מותר לפרסם סקרים לפני הבחירות, אתה רואה את הסקרים, אתה מנתח את הסקרים ומגיע למסקנה שאין סיכוי שמפלגת העבודה תקים קואליציה ואין גם סיכוי/סיבה שליכוד ביתנו יצרף את מפלגת העבודה לקואליציה.
נשאלת השאלה: מה הטעם אז להצביע למפלגת העבודה? הרי בסיטואציה הזאת כל קול עבור יחימוביץ' זהה מהותית לקול עבור זועבי!!! וכבר ראינו שבאופוזיציה, 28 מנדטים שווים במהותם ל 3 מנדטים....
נניח שמניתוח הסקרים יתברר לך שישנו סיכוי סביר להקמתה של קואליציה ללא חרדים.
כן כן, נניח שתיווכח כי חיבור בין מפלגת הליכוד ביתנו + הבית היהודי + מפלגת יש עתיד, מספיקים כדי להקים קואליציה יציבה.
לא כדאי שניתן לאופציה הזאת סיכוי? אז נכון שזה לא יהיה האידאל עבורך, אבל יהיה זה טוב חלקית וזה עדיף מכלום! לא?
אני פונה להיגיון שלך:
הערבים יצביעו עבור הערבים, החרדים יצביעו עבור החרדים, זה ברור.
ומה עם הציבור היצרני, שנמשיך להיות מפולגים, במיוחד כאשר הנושא המדיני בכלל לא על הפרק לנוכח השינויים שעוברים על המזה"ת?
עפ"י ההיגיון הזה אני מציע לך להצביע עבור מפלגת יש עתיד ולא עבור מפלגת העבודה!
הסיבה פשוטה: כך יהיה יותר ערך לקול שלך, מבחינת האינטרסים שלך.
בואו נסכם:
כרגע מסתמן עפ"י הסקרים כי בסיס הקואליציה הבאה תורכב מ"הליכוד ביתנו" + "הבית היבודי מפדל" ולזה יתחייב "תוספת".
במקרה הזה החרדים מהווים fallback כי לו אינטרסים רבים, מכאן שברור שיש מקום למו"ם עם מפלגות אחרות פוטנציאליות.
במקרה הזה לפיו החרדים בחוץ, ברור שמרכיבי הקואליציה יעדיפו את מפלגת המרכז/שמאל הקטנה ביותר שתשלים את הקואליציה!
כי קטנה יותר, משמעותה פחות כוח בתוך הקואליציה, זה מה שיקנה משילות ויציבות.
במילים אחרות: אם לעבודה יהיו 20 מנדטים ולמפלגת יש עתיד יהיו 10, ברור שתועדף מפלגת יש עתיד ומפלגת העבודה שוב תיזרק לשולי קיצון האופוזיציה בחברותא ערבית ושם כנראה תתרסק כדוגמת מפלגת קדימה.
אני מציע לבוחר היצרני, זה שמקיים את המדינה, לחשוב קודם כל על תועלתו הוא ולא תועלת המפלגה.
אם למפלגה יש סיכוי, ברור שעליך להצביע עבור מפלגת העבודה.
אבל אם אין סיכוי, לא חבל?
זאת השאלה.