שרשור צוותי תגובות של מפלגות אחרות

ItsikH

Member
ראשית ביקורת על ניהול הפורום מעל גבי הפורום אסורה לפי כללי האתר ושנית אין לחברי הפורום ענין בויכוח עקר עם מחרחרי ריב שכלל לא מעונינים בתשובות.

חבל שאתה מדקלם קלישאות נבובות!

1)העיניין של ביקורת אסורה מעל גבי הפורום בקשר לאופן נהול הפורום הוא עיניין פורמליסטי שאמורים להשתמש בו רק במיקרים קיצוניים ביותר! אם מישהו עושה בזה שימוש רחב ואוטומטי הוא חוטא לרוח הדברים והוא מעיד על בריחתו מהתמודדות עם ביקורת לגיטימית! 2)לכנות אנשים שמביעים ביקורת כ"מחרחרי ריב ולא רוצים תשובות" זה שקר! 3)כתבת שהעלמת הודעות לתוך פח זבל כללי ותחת כותרת שקרית זה "הבעת דעה לגיטימית מצד מנהל הפורום". באמת? אולי תסביר? 4)כתבת שביקורת "פרסונלית" על מנהיגי המפלגה שלכם היא לא לגיטימית ולא פרודוקטיבית. אבל הביקורת היא על התנהלותם ועל (חוסר) כישוריהם/ן! ו"לא פרודוקטיבית"? למי? 5)ממליץ לך,בכנות ומתוך רצון טוב לנהל דיונים אמיתיים ומועילים,להציג טענות רציניות ומנומקות

dgamim

New member
קל מאוד לזהות את ה"חבל"זים"...

חבל"ז = חבל על הזמן לענות להם (ליכודניקים ושות')
טוב מאוד עושה מנהל הפורום שמוריד אותם...
הפורום מיועד לאנשי שמאל ומרכז בלבד...

בפורום ליכוד ביתיינו מעודדים את שמאלנים לכתוב

בפורום צמחונות וטבעונות אוהבים לקרוא מתכונים למאכלי בשר,
בפורום כלבים אוהבים לקרוא על חתולים.
בפורומים של חרדים ממש אוהבים אתאיסטים,
בפורום "חופש" מתלהבים מחרדים.
ורק אצלנו, בפורום מפלגת העבודה, מתנגדים לטרחנים כפייתיים ממפלגות אחרות.
באמת, לא בסדר!
לתשומת לב מנהל הפורום

blackbomber

New member
אם מפלגת העבודה הולכת לאופוזיציה...

אני פונה אליך, זה שמתכנן להצביע למפלגת העבודה כי הוא מאמין בדרכה/מנהיגיה.
אני מכבד את זכותך ואת דעתך, גם אם אני לא מסכים לה.

אתה בקיא במתרחש, עוקב אחרי תעמולת הבחירות והחדשות והסקרים, יודע לנתח מגמות מסתמנות ותוצאות צפויות, בדיוק כמוני.

נניח שמגיע היום האחרון לפיו מותר לפרסם סקרים לפני הבחירות, אתה רואה את הסקרים, אתה מנתח את הסקרים ומגיע למסקנה שאין סיכוי שמפלגת העבודה תקים קואליציה ואין גם סיכוי/סיבה שליכוד ביתנו יצרף את מפלגת העבודה לקואליציה.

נשאלת השאלה: מה הטעם אז להצביע למפלגת העבודה? הרי בסיטואציה הזאת כל קול עבור יחימוביץ' זהה מהותית לקול עבור זועבי!!! וכבר ראינו שבאופוזיציה, 28 מנדטים שווים במהותם ל 3 מנדטים....

נניח שמניתוח הסקרים יתברר לך שישנו סיכוי סביר להקמתה של קואליציה ללא חרדים.
כן כן, נניח שתיווכח כי חיבור בין מפלגת הליכוד ביתנו + הבית היהודי + מפלגת יש עתיד, מספיקים כדי להקים קואליציה יציבה.
לא כדאי שניתן לאופציה הזאת סיכוי? אז נכון שזה לא יהיה האידאל עבורך, אבל יהיה זה טוב חלקית וזה עדיף מכלום! לא?

אני פונה להיגיון שלך:
הערבים יצביעו עבור הערבים, החרדים יצביעו עבור החרדים, זה ברור.
ומה עם הציבור היצרני, שנמשיך להיות מפולגים, במיוחד כאשר הנושא המדיני בכלל לא על הפרק לנוכח השינויים שעוברים על המזה"ת?
עפ"י ההיגיון הזה אני מציע לך להצביע עבור מפלגת יש עתיד ולא עבור מפלגת העבודה!
הסיבה פשוטה: כך יהיה יותר ערך לקול שלך, מבחינת האינטרסים שלך.

בואו נסכם:
כרגע מסתמן עפ"י הסקרים כי בסיס הקואליציה הבאה תורכב מ"הליכוד ביתנו" + "הבית היבודי מפדל" ולזה יתחייב "תוספת".
במקרה הזה החרדים מהווים fallback כי לו אינטרסים רבים, מכאן שברור שיש מקום למו"ם עם מפלגות אחרות פוטנציאליות.
במקרה הזה לפיו החרדים בחוץ, ברור שמרכיבי הקואליציה יעדיפו את מפלגת המרכז/שמאל הקטנה ביותר שתשלים את הקואליציה!
כי קטנה יותר, משמעותה פחות כוח בתוך הקואליציה, זה מה שיקנה משילות ויציבות.
במילים אחרות: אם לעבודה יהיו 20 מנדטים ולמפלגת יש עתיד יהיו 10, ברור שתועדף מפלגת יש עתיד ומפלגת העבודה שוב תיזרק לשולי קיצון האופוזיציה בחברותא ערבית ושם כנראה תתרסק כדוגמת מפלגת קדימה.

אני מציע לבוחר היצרני, זה שמקיים את המדינה, לחשוב קודם כל על תועלתו הוא ולא תועלת המפלגה.
אם למפלגה יש סיכוי, ברור שעליך להצביע עבור מפלגת העבודה.
אבל אם אין סיכוי, לא חבל?
זאת השאלה.

ItsikH

Member
גם לכך כבר ניתנה כאן תשובה, הנה שוב בשבילך בכדי שלא תצטרך לחפש, התשובה שלי:
הסיבה לכשלונה של קדימה באופוזיציה היתה אחת ויש לה שם משפחה ושם פרטי - ציפי לבני, ולצערי כי היו לי ציפיות ממנה. ציפי נכשלה בגדול בהובלת האופוזיציה בכלל ומפלגת האופוזיציה הגדולה בפרט - היא נאלמה ונעלמה כמעט לחלוטין משך כל הקדנציה הזו. שלי מראה בשנים האחרונות שגם באופוזיציה ניתן להגיע להישגים - וזו בדיוק הסיבה לעלייתה לצמרת המפלגה. לדעתי כחבר עבודה, אין שום בעיה בישיבה באופוזיציה קדנציה נוספת בתנאי שתנוצל כהלכה להמשך בנית המפלגה. לכן חישובי קואליציה אפשריים לא צריכים להטות את הכף. מילא אילו היית טוען כנגד הצבעה למפלגות שסיכוייהן לעבור את אחוז החסימה קלושים - לזה אני מסכים אם כי בהסתייגות - חשבונות קואליציה, כפי שכבר ריאנו לא פעם, ממילא לא ממש מתקיימים, ומנגד כאמור יש גם הרבה מה לעשות באופוזיציה.

לפי דבריך, דווקא רצוי לעבודה לרוץ (או אפילו לזחול) לקואליציה בכל תנאי - בשעה שכל המבקרים מימין כאן צועקים שזה מה שהיא תעשה ותבגוד בבוחריה... אז אולי תחליטו?

blackbomber

New member
לאט לאט.

שאלת מפלגת העבודה בקואליציה או באופוזיציה לא קשורה למפלגת העבודה!! היא קשורה לאינטרסים של מרכיב הקואליציה כאשר אלו די ברורים:
מפלגת העבודה "גדולה" - ברור שתהיה באופוזיציה.
מפלגת העבודה "קטנה" - סיכוי שתהיה בקואליציה.

מבחינה כלכלית/קיומית, מפלגת העבודה חייבת לרוץ/לזחול לקואליציה, אבל כאמור זה לא תלוי בה.

מפלגת העבודה סובלת מגרעון ענק ונושים, אם תהיה באופוזיציה היא לא תוכל במציאות הזאת "לבנות את עצמה", בטח ובטח במציאות שלימינה יהיו חרדים ולשמאלה יהיה ערבים, כל זאת במקביל לכך שמפלגת יש עתיד שותפה לקואליציה שמביאה לשינויים גדולים מאוד בתחום האזרחי/חברתי.
לכן אני אומר שמפלגת העבודה באופוזיציה, המשמעות היא "התרסקות", די בצדק.

ומה עם האינטרסים שלך?
וזאת כמובן מתוך נקודת הנחה שאתה משתכנע מהסקרים שמפלגת העבודה לא תהיה בקואליציה.
לך, אין אינטרסים? ואולי האינטרסים של המפלגה עדיפים בעיניך על האינטרסים שלך... יש גם כאלו, זה לגיטימי, אבל אני לא מבין את התופעה.

אתה נראה לי אדם יצרני, עובד ומשלם מיסים, כמוני מנוי על מקיימי המדינה.
לא נמאס לך לממן את הטפילים החרדים? לא הגיע הזמן שתכונן חוקה ותשונה שיטת הבחירות/ממשל?
תחשוב טוב:
תצביע למפלגת העבודה באופוזיציה, הקטנת את הסיכוי להקמתה של ממשלה נטולת חרדים!
ומה הרווחת? כלום.

אז אני מציע לך הצעה:
אם אתה לאחר ניתוח הסקרים תשלים עם היותה של מפלגת העבודה באופוזיציה, זה הזמן לחשוב על האינטרסים שלך!!! הצבע עבור מפלגה יצרנית שתתרשם מהסקרים/הצהרות שתהיה בקואליציה, במקביל תבחן את התנהלותה של מפלגת העבודה באופוזיציה ואם זאת תשתקם לרוחך, תוכל להצביע עבורה בבחירות הבאות.
מה דעתך?

דרך אגב:
אם אני אתרשם שאין לליכוד ביתנו סיכוי להקים קואליציה כך שהעבודה תהיה המפלגה שתרכיב את הקואליציה, אני בהחלט שלא אבחר בליכוד ביתנו או מפלגות ימין שלא תהיינה בקואליציה.
למה? כי האינטרסים שלי קודמים לאינטרסים של המפלגה.

haemek11

New member
ב- 3 מערכות הבחירות האחרונות העבודה "הצטרפה"

לא חשוב למי ולא חשוב מה הוא אמר על המפלגה הזו, לא חשוב מה אמרו נבחריהם, ולא חשוב מה חשבו אלה בחרו בהם:

העבודה הצטרפה.

מה השתנה? שעכשיו ל"סוס" התורן, זה ש"מביא מנדים" קוראים שלי? ואם היו קוראים לה נחמה, העבודה לא יצטרפו?

העבודה בונים על כך שיש להם את התקשורת לצידם, ובונים על העובדה שהמצביעים שלהם הם אנשים שקטים שרובם רפי שכל ובעלי זכרון של דג באקווריום.

וגם עכשיו זה עובד להם: הם "יקבלו מספיק מנדטים" כדי לדרוש את תיק הבטחון, וילאללה, ג'ובים למנגנון.

blackbomber

New member
אלא שהפעם יש הבדל, יש מפלגת "יש עתיד".

מפלגה שעומד בראשה אחד שהשכיל לקחת כל מה שטוב במפלגת העבודה, זאת במקביל להתנערות מכל מה שרע במפלגת העבודה.
עפ"י הסקרים נראה שלמפלגת יש עתיד צפויים כ 10 מנדטים וזה מספיק כדי להיכנס לקואליציה ולהשאיר את מפלגת העבודה בשולי קיצון האופוזיציה בחברותא ערבית.

haemek11

New member
תמיד היה משהו, ותמיד העבודה "הצטרפה".

מפלגה מתה, שמה שמותירה בחיים אלה המנעמים שהיא יכול להשיג למנגנון ורפי השכל ששוכחים ובוחרים שוב ושוב ושוב.

אחרת איך אפשר להסביר שברק הוא (שוב) היו"ר של העבודה, עד סוף הקדנציה של הממשלה הנוכחית? ברק הוא היו"ר של העבודה! וזה לא שהם זרקו אותו! הם קיוו שהוא ישאר.

"כי הוא יביא מנדטים"

blackbomber

New member
אבל הפעם זה שונה, זה לא תלוי בה.

התרסקותה של מפלגת קדימה וכניסתו למערכה של יאיר לפיד, משנה את התמונה.
הפעם יש הזדמנות להקים קואליציה נטולת תבוסנות ו/או טפילות!
מקווה שהציבור היצרני בישראל יהיה מספיק חכם שלא לפספס את ההזדמנות הזאת ולא להצביע למפלגות שבוודאות תהיינה באופוזיציה.

הרי תמיד הימין בסוף מבצע את מדיניות השמאל

אבל צריך שמאל כדי להגיד לימין מה צריך לעשות ושיוכל להצטרף לשמאל

blackbomber

New member
ה"תמיד" שלך, הוא רק שלך.

כנס לאתר של שלום עכשיו, ראה את הנתונים ואז תבין שלא נדרשת הכשרה בתחום ההוראה המתקנת כדי להבין עד כמה התנהלותו של הימין שונה ממדיניות השמאל.

לך גם הוראה מתקנת כבר לא תעזור

כי אם היית בודק היית רואה שגם בתקופת שלטון ברק הייתה בניה

blackbomber

New member
ברק אישר בנייתן של 20 אלף יחידות דיור ביו"ש.

נחזור שוב: 20 אלף!!!!!!!
האם זאת "מדיניות השמאל"?
לא.

רק זאת סיבה מספיק טובה שתערוך לעצמך חינוך מתקן ותחזור בך בעניין "הימין מבצע את מדיניות השמאל".

ItsikH

Member
ברק מעולם לא היה שמאל בשום תחום לא כלכלי, לא חברתי, לא בטחוני ולא מדיני.

למעלה