שרשור שאלות חסרי ניסיון מיני -להגיב לאשכול זה בבקשה

נועה0111

New member
חוסר ניסיון זוגי של בחורה בגיל 29 - האם מרתיע?

אשמח לשמוע את דעתכם -

אני בת 29 מת"א, יש לי תואר שני ואני עובדת במקום עבודה מעולה. הדבר היחיד שחסר לי בחיים (ולמעשה אף פעם לא היה) זה קשר זוגי.
במהלך התיכון, הצבא והאוניברסיטה הייתי מאוד ביישנית ולא היו לי הרבה חברים, תמיד מאוד אהבו אותי אבל כידידה ולא מעבר. לאורך השנים לא יצאתי הרבה עם חברות וככה לא ממש הכרתי בחורים.
הקשר הכי ארוך שהיה לי נמשך חודשיים. הבחור לא היה מתאים לי אבל ניסיתי לתת לזה צ'אנס ולא לפסול בלי לנסות. הוא מאוד ניסה להשכיב אותי ובגלל שהוא לא התאים לי ובגלל הלחץ שהוא שם אותי בו נפרדנו.

במהלך התואר הייתי סטודנטית מצטיינת והשקעתי המון בלימודים. לא חשבתי בכלל על זוגיות. מאוד רציתי אבל לא עשיתי ממש מאמצים בשביל זה, במיוחד בגלל הביישנות.

כשסיימתי את הלימודים לפני כשנתיים, מצאתי את עצמי בת 27 ללא כל קשר רציני, ללא כל ניסיון מיני (מלבד נשיקות) ולמרות שאני לא מרגישה כל כך ביישנית היום כנראה שחוסר החברים לא הוסיף לדימוי העצמי שלי לאורך השנים, וכנראה שאני משדרת ריחוק מסויים.

מבחינת מראה, אני 1.70 ורזה, אומרים לי תמיד שאני מאוד יפה (גם משפחה וגם בחורים שיצאתי איתם) וזה מאוד מביך אותי. לדעתי אני נראית עדינה במבט ראשון (למרות שאני לא חושבת שאני כזו), אמרו לי פעם שזה מה שעושה אותי מיוחדת אבל אני חושבת שזה חסרון..

לוקח לי לזמן להתחבר לאנשים למרות שזה בטח טבעי, אבל אחרי פעם-פעמיים אני לא מרגישה ריחוק או ביישנות. אני חושבת שמאוד כיף לדבר איתי, השיחות זורמות, אני "מבינה צחוק" וגם יודעת להיות צינית שצריך (לא בקטע רע).
אחרי שנסיתי להכיר דרך מכרים, חוגים חברתיים וקורסים וזה לא ממש הצליח, נרשמתי לפני חצי שנה לאתר היכרויות והתחלתי לצאת עם בחורים משם. עוד לא מצאתי את "האחד" אבל הוא בטח יגיע עם הזמן.

לפני שבועיים וחצי הכרתי מישהו באתר היכרויות, הוא מקסים וכיף לי לדבר איתו אבל לדעתי אנחנו לא מתאימים לקשר זוגי. אנחנו מאוד שונים בהרבה דברים מהותיים ולדעתי אחרי ההתלהבות הראשונית זה יהיה בעיה. חשבתי שאולי אם אהיה איתו אצבור ניסיון זוגי אבל זה נראה לי נצלני כלפיו ושאני אקשר אליו ובסופו של דבר זה יפגע בשנינו. לכן אני חושבת להגיד לו שזה לא מתאים למרות שמאוד הייתי רוצה להישאר איתו בקשר כידיד.

יותר משאני מרגישה נורא עם העובדה שבגילי מעולם לא היה לי קשר רציני אני מרגישה יותר נורא (ובושה) מהחוסר ניסיון.
אין לי בעיה לנהל קשר זוגי והעובדה שזה מעולם לא היה לי לא בהכרח תזיק לי לדעתי אבל החשש שלי הוא שאם אני אכיר מישהו והוא יתלהב ממני והוא יגלה שאין לי נסיון הוא יחשוב שמשהו לא בסדר בי או שזה ירתיע אותו.

ברור לי שזה לא נורמלי שמישהי בת 29 ללא נסיון, אבל זה נובע לצערי בין היתר מהזנחה שלי, לא התאמצתי לאורך השנים בתחום הזוגי והיום, יש לי ממש כמעט הכל בחיים, חוץ מזוגיות. אני במקום שההשקעה בלימודים ובעבודה השתלמה מאוד, הגעתי למקום מקצועי שאנשים בגיל 29 יכולים לחלום עליו אבל זה בא על חשבון דברים אחרים וקשה לי להינות מזה.

חשוב לי לציין שאני מאוד ריאלית ולא חושבת שאני בררנית במיוחד או מתנשאת. אני לא פוסלת אנשים על מראה, גובה, מקצוע, מצב כספי וכו', הכי חשוב לי למצוא מישהו שיהיה אדם טוב ושנסתדר יחד.

האם לדעתכם חוסר הניסיון זה משהו מרתיע? איך ניתן להציג את זה (בשלבים מתקדמים של הקשר) כמשהו לא מאיים?

אני יודעת שיש פורום מיוחד לחסרי ניסיון מיני בגיל מאוחר, אבל אני בכוונה רושמת פה כי אני רוצה עצה מנקודת מבט רחבה והטרוגניות בתשובות.

Cade Foster

New member
יש משפט אחד שלא הצלחתי לפצח

יותר משאני מרגישה נורא עם העובדה שבגילי מעולם לא היה לי קשר רציני אני מרגישה יותר נורא (ובושה) מהחוסר ניסיון.
&nbsp
אני מניח שכאשר את כותבת חוסר ניסיון את מתכוונת לחוסר ניסיון מיני, כי לא היה לך קשר רציני = חוסר ניסיון במערכת יחסים = מה שפחות מפריע לך לפי המשפט הזה. אם הבנתי לא נכון אז תתעלמי ממה שאני כותב.
&nbsp
אני יכול לדבר בשם עצמי - לי לא היה מפריע חוסר ניסיון מיני אם זה לא היה משפיע על מערכת יחסים תקנית (ובדרך כלל זה משפיע, לוקח זמן להיפתח, תסביכים, דימוי עצמי נמוך וכו'). כלומר מה שמפריע זה לא עצם היותך בתולה בת 29 אלה ההתנהגות ש(בדרך כלל) נלווית לזה.
&nbsp
עכשיו בקשר להרגשה שלך. אין טעם להרגיש נורא, זה לא יפתור שום דבר. השאלה היא עד כמה את מוכנה לקפוץ למים הקרים כדי לשנות את המציאות. ברגע שתחליטי שבא לך לצבור ניסיון מיני את תגלי שלבחורה זה בערך הדבר הכי קל בעולם, אלא אם כן היא ממש נראית רע - ולפי התיאור שלך זה לא המצב. הבעיה היא נטו במחסום המנטלי שלך ובחוסר המוכנות שלך להיפתח לאנשים שאת מכירה.
&nbsp
ואם בכל זאת מה שמפריע לך זה שאת לא מצליחה למצוא מערכת יחסים אז הייתי מציע לך להפסיק לייחס חשיבות לחוסר הניסיון. יש גברים שיחכו לך בסבלנות, אמנם קצת פחות ככל שהגיל עולה אבל עדיין יש. מה שכן יהרוס לך זה חוסר הביטחון המופגן שלך. תשדרי להם מה שאת משדרת כאן - שלא חסר לך כלום בחיים חוץ מזוגיות. זה מושך הרבה יותר מרחמים עצמיים על מה שעדיין לא יצא לך לחוות, כי מי שמרחמת על עצמה כנראה שיש לה סיבה טובה - ובמקרה שלך אין באמת סיבה טובה.
&nbsp
מקווה שעזרתי. ובהצלחה.

אישית כן

לא משנה מה כל החבילה שלך מסביב כוללת וכמה שאת מוצלחת. פירוט: אני לא רוצה מהזווית שלי שאני בגילך עם נסיון זוגי, להשקיע בך
זמן להתכתב, ואולי להכיר ואולי מערכת יחסים, שאני יודע שיש סיכוי רב שזה לא יהיה הקשר האחרון שלך. אני לא רוצה להיות זה שישקיע זמן אנרגיה, רגש והכל כדי לבסס קשר רציני, וזה ברור שיש הרבה סיכויים כמו לכולנו שזה יהיה רק סיפתח בשבילך, פתיחת תאבון וכו'. מה גם שנראה שכשאת יושבת על הגדר את מבלה יותר מדי זמן בלנתח עוד לפני שניסית משהו ויצרת קשר. אולי הוא יפגע, אולי זה לא מתאים...ניסוי וטעיה..איך תדעי אחרת?

נועה0111

New member
זה יהיה רק "סיפתח" ו- "פתיחת תאבון"...

&nbsp
נראה לך שאני אנסה עם אחד ואלך לנסות עם עוד 10 כדי להחליט מי יותר טוב?
&nbsp
אני חושבת שאם אכיר מישהו והקשר יהיה רציני ולשנינו יהיה טוב בו, לא תהיה לי כל סיבה לחפש מישהו אחר.
&nbsp
בנוסף, לא רק הבחור משקיע זמן, אנרגיה ורגש בקשר - זה הדדי.
&nbsp
&nbsp

Berethor

New member
יש לך חשיבה מונוגמית נכונה ובריאה לדעתי, כל הכבוד

בשביל "ניסיון" מספיק לך מישהו אחד, אם הכל טוב איתו, אז כל מה שצריך יכול להיות איתו. את לא צריכה ניסיון "עם כל העיר".

לא לכך הכוונה שלי

אלא שכל בן אדם בדרך כלל מסיים כמה וכמה קשרים עד לסוף חיי הרווקות. ואני מדבר על נסיון זוגי לא רק על הקטע הפיזי. אבל כן את תצאי לעוד 10 דייטים עד שתמצאי מישהו שהרצון לצאת איתו לעוד דייט יהיה הדדי ובהמשך אולי מערכת יחסים נוספת. אני חושב שקשר רציני שלשניים טוב זה די קל למצוא ברגע שיש קשר שמחזיק מספיק זמן אחרי שלב הדייטים, ואין יותר מדי סבל. הבעיה היא שבדר"כ השלב הזה גם עובר די מהר, כי אנשים מתרגלים ולוקחים אחד את השני כמובן מאליו וקושי היומיום והשגרה ממשיכים להיות על כתפינו. ושגרה ביחד עם הכרות מורידה את התשוקה של המסתורין בתחילת הקשר...

והייתי כבר בכמה מערכות יחסים שהוצהר על רצון חזק להתחתן בחצי שנה הראשונה של הקשר אז סלחי לי אם אני מאמין שכן יהיו
לך סיבות לחפש קשר אחר כי ככה זה אצל רובנו, כשלא עובד->מתקלקל->זורקים ומחפשים קשר אחר.

ביישנות היא גנטית ותכונה מולדת
אם כי היא עוברת מעט עם הגיל ועם נסיון החיים. אין לך מה להרגיש רע עם זה שאת ביישנית.
&nbsp
לגבי חוסר הנסיון שלך, כמו הרבה דברים בחיים, יהיו בחורים שזה ירתיע אותם ויהיו כאלו שלהיפך, זה ימשוך אותם. יש גברים שיוחמאו מאוד מהמחשבה של להיות הראשון שלך. את רק צריכה למצוא את הסוג הנכון. ובשביל זה את צריכה קצת לחפש וקצת לצאת מהקונכיה שלך, ולתת לדברים לקרות.

רואה 6 6

New member
לאורך כל הפוסט הזה יש דבר אחד ברור מאוד

היעדר ניסיון להתמודד עם מה שקשה לך איתו . את מבינה מה הענין? מה שמפריע,וזה לא מפריע לאחרים כי הם עוברים הלאה או לא מכירים אותך,זה מפריע לך!! זה שאת לא מתמודדת. אני חשבת שמבחורה מוצלחת ואינטליגנטית שאת הייתי מצפה ליותר התעקשות כי התעקשת על התקדמות בחייך והנה ראית שמשתלם. אז זה לא הבתולין, זה לא המופנמות או הביישנות,זה חוסר ההתמודדות שהוא ברירת הדיפולט שלך. זה מה שמפריע. לכי על הבחור שהכרת ואת מפטפטת איתו היות ואת אומרת שהוא מקסים וכייפי. הוא כבר כאן!! אין לך שום מושג ממשי מה יכול ליהיות בעתיד אחרי שבועיים צ'יטוט ואפס פגישות. תקפצי למים!! או שתגשי לטיפול אישי,מה שאפשר לעשות גם במקביל.
הרבה אנשים שואלים אם חוסר ניסיון ובתולין מפריע. הרבה מהם בגילאים יותר צעירים וזה מקובל ותקין ליהיות חסרי נסיון אבל המשמעות היותר עמוקה זה מה שעושים עם זה.

נועה0111

New member
תשובה..

&nbsp
יכול להיות שלא ניסחתי את עצמי טוב לגבי אותו בחור שהכרתי.
התחלתי לצאת איתו לפני שבועיים וחצי, התחלנו להתכתב כבר לפני. נפגשנו מספר פעמים, הבנתי שאנחנו לא מתאימים כבר בפגישה הראשונה אבל המשכתי להיפגש איתו כי לא רציתי לפסול מהר מידי וכן רציתי להתמודד עם זה. אחרי מספר פגישות, ברור לי שכיף לי איתו אבל שזה לא מתאים לקשר זוגי מהרבה סיבות מהותיות.
נפגשנו כמה פעמים במקומות שונים ומבחינתי אני יכולה להמשיך איתו לצבור עליו נסיון, אבל זה לנצל אותו ויפגע בשנינו בסופו של דבר כי ברור לדעתי שיש חוסר התאמה וזה עניין של זמן על שההתלהבות תרד וזה יגיע.
&nbsp
לגבי החוסר התמודדות והתעקשות, נרשמתי לאתר היכרויות במיוחד בשביל לצאת מהמצב שבו אני נמצאת. זה היה לי מאד קשה אבל אין לי ברירות אלא להתמודד עם זה ולקפוץ למים, כמו שרשמת. זה ממש לא להרים ידיים ולוותר.
&nbsp
&nbsp

supersonic777

New member
אגב,יש משהו,שממש לא קשור אם את עם ניסיון או בלי...

אם לא מתאים בפגישה הראשונה,אין טעם להמשיך לפגישה השניה...
לתת צ'אנס זה בסדר,אבל כשלא מתאים,אז מה הטעם בעצם...?

נועה0111

New member
רציתי להיות בטוחה שאני לא פוסלת סתם...

&nbsp
חשבתי שאולי חוסר הנסיון זה משהו שמרתיע אותי ומשפיע על השיקול של ולא רציתי לשלול את האדם מהר מידי ולתת לו צ'אנס נוסף.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Berethor

New member
"החוסר ניסיון" משפיע, בעיקר בכך שאת בררנית יותר וזה בסדר

כמו שאומרים "הקשר הראשון זה לא הקשר המאה". בנוסף את כמובן צריכה מישהו שהחוסר ניסיון שלך לא יפריע לו, ועדיף שזה מישהו שיעריך את זה שלא היית עם אחרים, ולא ירגיש שזה "מעמסה" עליו משום שהוא מחפש מין כמה שקלות ולכן גם מעדיף מנוסה. חוץ מזה אם יש חוסר התאמה גם בנושאים אחרים, אז חבל להיכנס לקשר רציני שחסר סיכוי מראש.

תשובה..

נראה שאת מרגישה נורא ובושה מהחוסר נסיון, ומצד שני אינך מרשה לעצמך לצבור ניסיון. יש בך יותר מדי רחמים על אחרים, שמא יפגעו מכך שאת "מתנסה".
כשנכנסים לקשר, שני הצדדים נושאים באחריות ולא רק אחד מהם. אחריות על הפגיעה היא של השניים. יש לך אפשרות לשים את הקלפים על השולחן, ולהכנס לקשר הנוכחי בצורה לא מחייבת (להצהיר על כך) . פשוט לזרום ולראות מה יקרה הלאה. וכן - להתנסות. אי אפשר למצוא את ה"אחד" בלי לבדוק אם הוא באמת האחד. צריך לנסות קודם ולהתנסות. החיים זה לא סרט רומנטי של אהבה ממבט ראשון. במבט שני אנשים משתנים לטובה ולרעה.
חוסר ניסיון זה לא משהו מאיים, אבל אולי את זו שמאויימת מכך כל כך, עד כדי לא להתנסות בכלל.

תשובה כנה:

אני חושבת שיש גברים שזה יפריע להם ויש גברים שלא. בסופו של דבר, אין לך ניסיון זוגי-מיני, זו עובדה בשטח כרגע, ולכן הבחורים שזה מפריע להם לא יצאו איתך. זהו! כל כך פשוט!
&nbsp
בעיניי ניסיון זוגי-מיני הוא דבר נרכש ורוב האנשים מתחילים בגיל צעיר ומשפרים מיומנויות במהלך החיים ומתוך מפגש עם פרטנרים שונים ומצבים שונים. זה לא תואר שני ואין עבודת גמר. יש פה התמודדויות שונות ולמידה על פני שנים.
הפרטנר העתידי שלך יצטרך לדעת את זה ולהיות קצת יותר סבלני. אל תשקרי. זו את וזה מה יש!
&nbsp
עוד משהו, אני לא מאמינה ב"אחד". יש הרבה אנשים שאנחנו יכולים להיות בזוגיות טובה איתם. אל תחכי לכינורות דביקים, זיקוקי דינור וסיפורי סינדרלה אחרים. אף אחד לא מושלם, לא את ולא בני הזוג העתידיים שלך.
&nbsp
לסיכום: תצאי עם גברים, תפסיקי לתרץ תירוצים, מי שירצה אותך ירצה גם עם העובדה שאת רק בשנה א של בי"ס לזוגיות!

לירון 363

New member
חסרת ניסיון בת 30 עם

היי,
אני עוד מעט בת 31. עד לא מזמן לא היה לי ניסיון מיני. כלל.
למה? כי הייתי מאוד ביישנית, התרכזתי בתחומים אחרים (ושם פרחתי), וכבר בגיל 22 הרגשתי כמו "בתולה זקנה", שגורלה נחרץ.
במשך תקופה ארוכה הייתי תקועה באותו מקום. מחשבות, תסכול, עצבים וחוזר חלילה.
מאוד האמנתי שברגע שאיפטר מהביתולים יהיה לי יותר קל.
בשבועות האחרונים סוף סוף חלו שינויים.

ראשית - שיתפתי ידיד (לא קרוב) בעניין ושאלתי אותו אם הוא יכול "לעזור" לי בעניין. הוא הסכים. שכבנו ביחד כמה פעמים.
הוא עשה הכל הכל.
היה כואב לאללה
היה מענג לאללה
היה
אחרי זה הוא אמר שהוא פיתח רגשות והציע לי לנסות לקחת את זה לקשר אמיתי.
ניסיתי, יצאנו לכמה דייטים, לא הצלחתי להרגיש כלפיו כלום. סיימתי את זה.

קצת אחרי הציע לי לצאת מישהו שאני מכירה דרך העבודה. יצאנו לדייט ראשון, הלכנו לים, היה מושלם. דיברנו כמה שעות. הרגשתי שאולי זה סוף סוף קורה לי.
הדייט השני גם היה ממש טוב ונמשך 6 שעות!
קבענו פעם נוספת. יחסית בתחילת הדייט הוא התקרב אליי ורצה לנשק אותי. אני נרתעתי.הוא נעלב מהדחייה.
אחרי זה הסברתי לו על כך שיש לי מעט ניסיון ולכן אני אולי קצת קפואה, ומרגישה לא בנוח.
הוא לא הבין. הוא לא הבין למה כ"כ קשה לי להתנשק (למשל) ולמה אם בא לי על זה, אני לא פשוט עושה את זה.
הוא אמר שזה גדול עליו.
לא היה דייט רביעי
הלב שלי נשבר
החלומות הכי רעים שלי התממשו
פעם ראשונה נתתי למישהו להיכנס והוא דחה אותי.

חשבתי שאחרי שאני אאבד את הביתולין זה יקל עליי , אבל בסופו של דבר זה ממש לא עשה את ההבדל. נשארתי אותו דבר. ילדה בת 30 שלא יודעת להתנשק...

אני מפחדת שאני תמיד אישאר לבד
אני מפחדת שאני לא מספיק יפה, מעניינת, טובה
אני מפחדת שלא יהיה לי אומץ לנסות שוב
אני מפחדת שאף אחד שאני ארצה, לא ירצה אותי

לא יודעת מה המטרה בהודעה, רציתי לשתף.

למעלה