שרשור שוחרי טובתנו ומוקירי רחמנו

דנה_כהן

New member
עצוב לי להבין

כשני גולשת כאן בפורום וקוראת שיש נשים לא רוצות ללדת, אני מאוד נעצבת, אתן לא מבינות מה אתן מפסידות,אחר כך יהיה מאוחר. כל הסבר לא משכנע אותי, כיוון הייתי גם בצד שלכם מחוסר ברירה ואז כל עולמי חר עלי. כך שאני רואה את התמונה משתי הצדדים. ותחשבו היטב היטב לפני שמקבלים החלטה כל כך חשובה וגורלית.

Y e d i d

New member
רצונו של אדם כבודו, אבל

פורום, הוא קבוצת תמיכה. מי זקוק לקבוצת תמיכה? מי שנצרך לסיוע (פורומים רפואיים/מקצועיים) או מי שיש לו בעיה משותפת חיובית או שלילית (הורים למחוננים/הורים לילדים לקויי למידה)) וגם מי שאינו בטוח בצדקת דרכו (כן סרבנות/לא סרבנות) או שכשל באורחות חייו (אלכוהוליסט/מתמכר וכד'). אם אכן כל מי שכותב כאן, קיבל החלטה לא להביא ילדים לעולם, זו זכותו וכל אחד מאיתנו בודאי יכבד החלטה זו. אבל אם האנשים שהחליטו לא ללדת/להוליד ילדים, שלמים עם ההחלטה, למה להם פורום???

פוסיקט1

New member
למה לא להשאיר את כוח הרצון למשב של

שינויים הנחרצות שבהחלטה לא להביא ילדים לעולם לעולם מעציבה במקצת וסוגרת כל פתח לרצון עתידי כי מי יכול להעיד שבחיים לא נרצה לעשות כך או כך

נברשת1

New member
אבל למה זה כל-כך מעציב אותך?

למה זה כל-כך מעציב אותך שאנשים מרגישים אחרת? אני חושבת שאת קצת סותרת את עצמך כשאת כותבת "הייתי גם בצד שלכם מחוסר ברירה". אי אפשר להיות בצד של אלו שלא רוצים ילדים "מחוסר ברירה", כי הרי מדובר בבחירה, נשים שלא רוצות ילדים ולא "נשים שלא מצליחות ללדת". אם את אומרת שהיית בצד הזה מחוסר ברירה, סימן שכן רצית ילדים ופשוט הנסיבות לא אפשרו לך ללדת - בעיות פוריות, חוסר בבן זוג או סיבות כאלה. וזה עניין אחר מאשר לא לרצות. ולגבי מה שנשים שלא רוצות ילדים מפסידות: אני לא יכולה להגיד שהחלטתי שאני לא רוצה ילדים, אבל ברור לי שאם אני לא אלד אני אפסיד משהו, ואם אני כן אלד אני אפסיד משהו אחר. בכל מקרה אי אפשר לעשות החלטות בחיים בלי להפסיד משהו, לכאן או לכאן. לא ככה?

karnity

New member
"מה חדש פוסיקט"?

כל החלטה, חוץ מההחלטה ליטול חיים או להעניק חיים, היא הפיכה... אז הסר דאגה מליבך - שום פתח לא נסגר ואין על מה להתעצב... ולא בגלל ש"עוד נשנה את דעתנו" אלא בגלל שאין לאף אחד סיבה להתעצב על בחירות שאדם אחר עושה... כל העניין בפורום הזה, ( כמו ששוב ושוב שואלים מיני טרחנים שלא מואילים לקרוא בפורום לפני שהם כותבים בו), הוא ברצון לדבר על ההתמודדות עם הבחירה שלא להביא ילדים, מול המשפחה, מול החברים, מול החברה כולה ועל התוצאות של הבחירה הזו ... ולא - בפירוש לא - על השאלה אם כן להביא ילדים או לא ...

אגב הפיכה...

מישהו יודע משהו על סרוס מרצון? משהו שיתן לקיים יחסים ללא דאגה, גומי או "סוכריות נגד ילדים"?

nemasys

New member
בפורום שלי עשיתי מחקר על אמצעי מניע

אמצעי מניעה וגם על סירוס כתבתי (נתתי מידע שמצאתי : ניתוח עיקור : (אתר "הדרך למעלה") שיטה זו היא אמנם הבטוחה ביותר ומבטיחה הגנה בפני הריון בשעור של 99.9%-99.5% חסרונה מתבטא בכך שהיא מחייבת ניתוח : עיקור האשה כיצד פועלת: חסימת החצוצרות או כריתתן על מנת למנוע הפריית ביציות. הפעולה נעשית בעזרת אלחוש ודורשת אשפוז של 24 שעות. יתרונות: יעילות מיידית, מתאימה לנשים שהחליטו להימנע מהריון באופן סופי. חסרונות: יש לראות בה פעולה בלתי הפיכה אם כי הריון חוץ רחמי עדיין אפשרי.. יעילות: כ- 100% . עיקור הגבר כיצד פועלת: ניתוק צינורות הזרע על מנת למנוע פליטת זרע. יתרונות: מתאים לזוגות שאינם רוצים עוד ילדים. אינה פוגעת בכוח הגברא. חסרונות: יש להביא בחשבון שזוהי פעולה בלתי הפיכה )כבר היו תקדימים בעולם שבהם ניתן היה להפוך את הפעולה(. יעילות: כ- 100%.

פוסיקט1

New member
ועוד איך עצוב כשמצדיקים את הרצון הז

בפרהסיה ולא מתמקדים על "ההתמודדות עם הבחירה" ושוללים בכל תוקף את הצד האחר ורואים בו את "הבחירה הדבילית" דעתכם לא חשובה כהוא זה כל עוד אינה משמשת לגיטימציה להתכחש להמשך האנושות התגובות תוקפניות ועם כאלה מקבלים כאלה לכל דבר ניתן להמציא צידוק סיבות וקיום גם לרוע רק השאלה למה זה מועיל וההיפך.

ailag

New member
למה לא לשקול לא ללדת ילדים?

אנשים תמיד יכולים לשנות את עמדתם לכשימצאו לנכון. אנחנו לא מוצאים לנכון. זה היופי בעמדה אינדיוידואלית

AlteX

New member
ומי אמר שפורום הוא רק קבוצת תמיכה?

למשל, למה יש פורומים שמוקדשים לסדרות טלוויזיהו סגנונות מוזיקה? פורום הוא גם עבור אנשים שיש להם משהו משותף לדבר עליו. מעבר לזה הזכרת "כן סרבנות/לא סרבנות", אז למה זה לא מתאים ל"כן ילדים/לא ילדים"?

Y e d i d

New member
כן ילדים/לא ילדים

אני מבין שמשתתפי הפורום הם אנשים שקיבלו החלטה לא להביא ילדים לעולם ולא אנשים המלבנים את הסוגיה בויכוחים בעד ונגד, לכן אין הדבר דומה לליבון נושא הסרבנות בעד או נגד. לענין הפורומים של סדרות טלביזיה וכד' - אלה הם פורומים של "ריקנות". אם אתה משווה פורום זה להם, ענית לי על שאלתי.

karnity

New member
ידיד...

כמו שהבנת, הפורום הזה לא דן בסוגיה של כן או לא.... ואני לא רוצה לחזור שוב על דברים שנאמרו כאן שוב ושוב..... אנא דפדף בדפי הפורום ותגלה שאתה לא הראשון "לתהות" על קיומו של הפורום... אם לא תקבל תשובה - נענה שוב....

AlteX

New member
ואולי יש גם כאלה

שעדיין לא קיבלו את ההחלטה. אני חשוב שגם להם צריך להיות מקום כאן. לגבי ההשוואה לפורמוים של סדרות טלוויזיה אתה יודע בדיוק למה התכוונתי, אבל בחרת להתמקד בעניין הריקנות כי כך נח לך להשמיץ את הפורום הזה...

Y e d i d

New member
לא. פורומי תמיכה

לימודים, מסייע למי שמתקשה בלימודים. מדע, מקום בו נפגשים אנשים שמתענינים במדע וחידושיו. מה שזה שייך לכאן?

ailag

New member
פורום הוא רק קבוצת תמיכה?

לא יודעת, אני מנהלת את פורום קומיקס ואין הרבה הודעות של אנשים עם בעיות עם קומיקס שצריכים לבכות.. יש אצלנו דיונים על הנושא. *לא* דיונים ריקניים, mind you. למה שלא יהיו גם פה? חוץ מזה, עכשיו יש לך יותר מודעות לנושא, גם אם אתה לא מסכים איתו.

Y e d i d

New member
קומיקס - פורום מקצועי של אנשים

חלקם יוצרים, חלקם צרכנים, חלקם אוהדים. מה הדמיון לכאן?

ailag

New member
גם כאן זה גם פורום דיונים

כמו שפורום קומיקס הוא מקום למי שמעניין אותו קומיקס לקחת את הנושא ולדון בו - סדרה זו או אחרת, תאוריות, חדשות.. כך הפורום הזה הוא מקום למי שמעניין אותו עניין אי הבאת הילדים (לא לכל מי שלא יביא ילדים - רק למי שמעניין אותו לדבר על זה הרבה) ולדון בו - עניין זה או אחר, ניתוח הקשיים, ניתוח העיקרון וכו'. כמו שבפסטיבל הקומיקס הפורום שלי התלהב ופתח הרבה שרשורים על מה שעשינו היום, כמה נחמד שם ומה קנינו, כך פה כשיש למישהו אירוע רלוונטי - למשל מפגש משפחתי - פותחים שרשור על מה שעשינו היום, מה קרה ואיך הגבנו וכו'. כדי לדבר, לא כדי לקבל
. שני הנושאים שונים זה מזה באופן קיצוני (זה סוג של אמנות ואמצעי בידור, וזה בחירה בצורת חיים) אבל עדיין אפשר לראות דמיון בעיקרון, כי בתכלס כל פורום של דיונים נמצא כדי שידברו בו על נושא משותף שמעניין את חבריו. ותראה את החלק היפה של ההשוואה: כשאנחנו משוחחים בפורום קומיקס, אנשים מתפוז נכנסים וקוראים, מכירים יותר את הנושא ורואים אם הוא מתאים להם. לפעמים זה לא מעניין אותם, לפעמים הם מגלים שזה מתאים להם והם מתחילים לקרוא. כשאנשים דנים כאן, אחרים מתפוז נכנסים וקוראים, וגם כאן המודעות לנושא עולה. המבקרים פה יכולים לא להסכים. כמו שאמרת - רצונו של אדם כבודו. אבל ככה אנשים שכל החיים לוחצים עליהם ללדת יכולים לקבל חיזוק חיובי, ולדבוק בעמדה שהכי נוחה להם.

למעלה