שרשור שוחרי טובתנו ומוקירי רחמנו

עינת12

New member
דנה, אני בת 41 ולא מתחרטת

ומכירה הרבה אנשים בגילי ומבוגרים יותר שמעולם לא התחרטו. מאין הבטחון הזה שלך?

QueenOfMagic

New member
את הדיבורים האילו יש לי בבית

תודה אבל לא תודה. ומאוד מעודד אותי לראות שיש כאלה שלא מתחרטים!! זה כייף לדעת שאני לא צריכה להיכנע למוסכמות מטופשות. וילד אין מה לעשות אם אני אחבר את הסכום הכולל שיצא לי על "ילד". אני אוכל לחיות כמו מלכה!!!!!!!!!! אוח...הפנסיה שלי תהיה מלאה בדברים שאינם קשורים לבני משפחה או ילדים.. חוצמזה ה"להתחרט" כמו שמישהי אמרה זה בא מבפנים ואם אני אתחרט תגידי לי אמרתי לך?!? למרות שזה לא ישנה לי הרבה. אני לא רואה את עצמי מתחרטת כי אני ורק אני פה בפורום שונאת ילדים. ועוד יותר תינוקות...זה מעורר בי חלחלה וצמרמורות..בעעע.. ולמדתי דבר אחד נורא חשוב בחיים...אל תתחרטי על דברים שעשית או לא עשית...אי אפשר לשנות את העבר אפשר רק לחיות את ההווה!!!

SaraGubits

New member
יש נשים שלא רוצות ילדים

ויום אחד כן רוצות, לא מתוך 'חרטה' אלא פשוט עכשיו הן כן רוצות.

ailag

New member
יש לי שאלה

זה ישמע סרקסטי / ציני, אבל זה לא. אני לא מנסה לרדת על העמדה שלך אלא להמחיש את שלי על ידי דוגמה דומה: אני לומדת פיזיקה באוניברסיטה. האם ניסית פעם ללמוד פיזיקה באוני'? (תואר ראשון ושני, תואר ראשון הוא רק הקדמה) נניח שלא, לשם הדיון. אם כך, למה לא? את לא יודעת מה את מפסידה. תשקיעי את הזמן עכשיו, אחרת אחר כך לי יהיה כיף ולך לא. את עוד תראי, את תתחרטי. קוונטים, יחסות, להבין את הדברים האלה זה פשוט מדהים. אני לומדת גם מדעי המחשב. ניסית פעם? זה ממש מעניין בינתיים (הקורס בבדידה
). חבל שלא תנסי. בואי, ב 3-4 שנים מסיימים תואר ראשון, ואז עוד שנתיים לכל תואר שני, את לא יודעת מה את מפסידה בכך שאת לא מקדישה 8 שנים ללימודי פיזיקה ומדעי המחשב! גם מתמטיקה יכול לעניין וממש להוסיף לאחרים. הגענו רק ל 12 שנים כאן, אבל את תדעי פיזיקה, מתמטיקה ומדעי המחשב ברמה תותחית של תואר שני. אני לא סרקסטית פה, זה באמת מעניין נורא, וזה יכול להיות ממש כיף ולפתח את הראש. "תאמיני לי, אם לא תעשי את זה תתחרטי." אז למה כל כך הרבה אנשים לא עושים את זה? .. כי למרות שזה כיף וזה מרתק נורא, לא לכל האנשים זה מתאים. יש לאנשים אחרים אלטרנטיבות טובות יותר. להרבה אנשים הקושי של שלושה תארים ראשונים ושלושה תארים שניים במדעים מדוייקים לא שווה את התוצאה, מבחינה רגשית, מבפנים.

ailag

New member
../images/Emo31.gif

אמא שלי ילדה אותי בגיל 35, את אחותי בגיל 37. שתינו מעל גיל 20, והיא מתפקדת מצוין ועדיין מחזיקה אותנו (אנחנו גרות איתה עדיין) בעצמה. בנאדם לא נהיה זקן בגיל 40 או 50 אם הוא לא רוצה את זה. זה בקשר לאמהות מבוגרות יחסית לפחות. קריירה והנאות זה לא רע.. קחי אותי לדוגמה. אני לא טובה עם ילדים, ואמהות לא תשפר את זה (לא כולנו זהות, יש גם נשים ששונות זו מזו!) את רוצה שיגדל ילד תחת הידיים שלי? לא הייתי עושה דבר כזה לילד המסכן. תחשבי על אמהות בתור מקצוע. הרי עם מקצוע את תורמת לעולם ומקבלת בצורה אחרת. מהנדס בונה מבנה ובכך משפר את החיים של אנשים, ובתמורה מקבל כסף שמשמש אותו לאוכל ומגורים. האם זה אומר שכולנו חייבים להיות מהנדסים? לא. האם זה אומר שכולנו נצליח לבנות מבנים טובים? לא. האם אותו מהנדס היה יכול להיות תוכניתן טוב? לא בטוח. אבל אולי יש תוכניתן שמתכנת מצוין, ועדיין לא יכול להיות מהנדס. בשביל להיות מהנדס הוא ילמד המון, יתיש את עצמו ובסופו של דבר רק יפסיד. אמהות היא מקצוע. לא מרוויחים בה כסף, יש הטוענים שמרוויחים בה חיזוק חיובי נפשי. עדיין, לא כל אחד יתאים לעבודה הזאת - אם אני אנסה להיות אמא, אני אתאמץ המון, אתיש את עצמי, ובסופו של דבר אפסיד - הילד שלי יצא מסכן, אמא שלו לא טובה מספיק. אז.. א. אני לא תורמת לאף אחד בכלום ככה, ב. אני אגדל ילד מסכן. מה התועלת פה? עדיף שאני אפנה את המאמצים שלי לכיוונים אחרים, שיועילו לעולם יותר. ולא הזכרתי פה עניין אחר : למה חייבים שיהיו עוד ילדים? יש מספיק ילדים גם ככה, נוצרים מספיק ילדים גם ככה. אין שום צורך לאף אחד ללדת.

מנוזל עם כינים, זה מצחיק אותי.

כי ילדים, הם הרבה פעמים מנוזלים, עם כינים ומכניסים ג'יפה הביתה, ולנגב להם את התחת זה תענוג מפוקפק ויומיומי. אבל כשאת האמא, ואת אוהבת ללא גבולות, את רואה את החן והחוכמה והייחודיות, והאור בפנים, והצחוק וההתפלאות, והתום. ואז הוא לא סתם ילד עם נזלת וכינים, הוא אהבת חייך עם נזלת וכינים
אציג את עצמי: אני אמא לשניים, אהובים עלי מאוד. חושבת שעם האמהות באה אחריות כבדה וקשה (ביחד עם שמחה ענקית), ולכן היא חייבת להיות בחירה ממקום של התחייבות. והיא לא הכרח המציאות. נראה לי (עד כמה שהבנתי מגעת), שניתן לחיות חיים מלאים ומאושרים גם בלי ילדים, ומעדיפה את הבחירה לא לעשות ילדים מאשר לעשות ילדים שעלולים להיות לא רצויים. אני מאוד לא אוהבת מסיונריות בעניין ההורות. אגב, ובהקשר לכמה דיונים שעלו בפורום, נראה לי שלביולוגיה יש תפקיד מאוד חשוב ברצון להביא ילדים. אני בשתי הפעמים, רציתי "מהביציות" לא מהראש. איזה צורך פנימי ועמוק שלא יכולתי להתנגד לו, ושעד שלא מילאתי אותו הרגשתי חסרה. לא לשכוח, שעם כל כמה שאנחנו מורכבים ושכליים, גם אנחנו - רק בעלי חיים. אני מציצה פה מדי פעם, בעקבות שרשור שהיה ב"נשים לאחר לידה", ומנצלת את ההזדמנות לאחל לכן שנה טובה ומלאה.

א ו ר3

New member
הגזמת...../:

אני רוצה להגיב על הציטוט שלך: "הבנת לא רוצות ילד מנוזל שמביא כינים הביתה...פשוט ל-א ר-ו-צ-ו-ת!!". תגידי, איך את יכולה להגיד דבר כזה?? איזה מין בנאדם עם טיפת אנושיות אומר דבר כזה??? גם את היית ילדה מנוזלת שחזרה עם כינים הבייתה! וגם אני!!! וגם כל האנשים פה בפורום והבחורות פה שלא רוצות להביא ילדים לעולם, גם הן היו פעם ילדות שההורים שלהם ילדו אותם מתוך בחירה או מתוך דבר שפשוט קורה! ילד מביא אושר, ילד מביא צרות, ילד מביא אתו מכלול ענק של דברים ואף אחד לא שואל אותו איך הוא מעוניין לבוא לעולם, למשפחה מפורקת או משפחה "מושלמת" , כל ילד (או בנאדם יותר נכון) יכול לצמוח ולהיות מאושר גם מתוך תנאי חיים קשים, ילד לא אמור לשאת את המטען של אמא שלו , אם היא רצתה אותו או לא רצתה אותו, הוא אמור פשוט לחיות. חיים זוהי הזדמנות עצומה! ככה את הגעת לעולם! כן כן! הפלא ופלא! אז... אם נניח אמא שלך הייתה חושבת... "בשביל מה לי ללדת אותה? במילא היא תסבול..." אז לא הייתה לך בכלל את הבמה להגיד פה היום את דעתך, לבקר, להרגיש את מה שאת מרגישה ולהיות קיימת...

QueenOfMagic

New member
ואני חשבתי שלי יש בעיות בקריאה

אני אמרתי את זה כי דנה לא הבינה לאיזה פורום היא נכנסה. היא חשבה שזה אולי פורום של דיון ילדים כן לא.. אז זהו שלא..ילדים זה פשוט לא...לפחות בפורום הזה. ונכון ילד לא אמור לשאת את המטען של אימא...ויש כאן כאלו שלא עושות ילדים בגלל הסיבה הזו... ואת האמת אם לא הייתי נולדת אני חושבת שזה היה הדבר הכי טוב בעולם!!!!!!! אימא שלי עשתה טעות אדירה כשהיא הביאה אותי לעולם. תאמיני לי שאני לא ממש אוהבת את החיים שלי ואם לא הייתי קיימת לא הייתי צריכה לסבול את מה שכן סבלתי.. ומבחינתי ילד זה רק צרות...אז ככה שילדים לא יהיו לי...

א ו ר3

New member
"טעות אדירה"..............?!

וואו, כמה שטויות את מדברת... אף בנאדם הוא לא תוצאה של טעות חמורה..... את באמת סובלת כל החיים שלך? מצטערת על כל שנייה שאת קיימת?? לא נהנית משומדבר? בסדר, אל תביאי ילדים לעולם, מכבדת את החלטתך אבל את לא יכולה להגיד ש"ילד זה רק צרות" מכיוון שאת לא יודעת איך זה לגדל ילד, ואת יודעת מה גם אני לא כי אני רק בת 18 אבל אני לא חושבת שזה רק צרות, אני חושבת שזה הרבה דברים - אני רבה עם אמא שלי המון אבל גם יש בינינו יחסים כל כך עמוקים של אהבה וקרבה , יחסי הורות-ילדים זה פשוט דבר שאין מילים לתאר אותו, זו מין ברית לנצח לא משנה מה קורה ... לכן...יכול להיות שאם היה לך ילד, בנסיבות אחרות, היית מדברת אחרת.

QueenOfMagic

New member
את לא מכירה אותי מותק..

עברתי אונס במשך 8 שנים (מגיל 4 עד 12)..- > את כל הילדות שלי איבדתי אימא שלי עשתה אותי בגיל 45 עכשיו היא זקנה ולא יכולה לעשות איתי דברים שאימהות של אחרות בנות גילי מסוגלות לעשות. אז מה אם יש לנו מלא כסף ויש לי אהבה בחיי זה לא אומר שאם מישהו היה אומר לי מה אם נסובב את הגלגל ונגיד שאמא שלך לא נכנסה להריון.. הייתי עושה זאת בלי להניד עפעף...לא מאחלת לך אפילו אונס אחד בחייך.. כי מה שאני עברתי לא שווה אפילו במעט למה שאחרות עברו או עוברות.. נכון שעכשיו אין מה לעשות אז אני מנסה להפיק מחיי את הכי טוב שיש. אבל הייתי מוותרת עליהם במהירות האור.. וילד זה לא רק צרות למי שרוצה בו.. אבל זה רק צרות למי שלא אוהב ילדים כמוני ורק הוצאות מיותרות למי שלא רוצה ילדים..

א ו ר3

New member
אני קראתי את הבלוג שלך

ואת כל מה שעברת, וזה מזעזע , אני לגמרי הצתמררתי לקרוא את מה שכתבת בבלוג שלך... אני באמת לא מכירה אותך, מה לעשות, אני לא יודעת איך ההתעללות הזו השפיעה על חייך ועד כמה ואני גם לא עברתי התעללות מינית בחיי כך שאולי אני לא מבינה את התחושות ... אבל מה שכן צורם לי בכל מה שאת אומרת זה שאת רק בת 21 ....אז לדעתי דברים משתנים עם הגיל, תחושות, דעות, לדעתי אף בנאדם בגיל 21 לא נראה לי חושב על הקמת משפחה וכו'.. אז אל תפסלי דברים על הסף, הכל יכול לקרות ודברים יכולים להשתנות, ויום אחד אולי כן תאהבי ילדים? אולי תרצי ילדים משל עצמך? ואולי לא...יכול להיות שהדעה הזו תשאר איתך, אבל לדעתי פשוט אין צורך להדבק לתחושה הזו של "אני שונאת ילדים, לא רוצה אותם" כי את כבר מתחילה להאמין לעצמך ולדבוק בתחושות האלו עד שאולי לא תוכלי להרגיש שומדבר אחר...

QueenOfMagic

New member
אני שנאתי ילדים תמיד

מגיל 10 שנאתי אותם...כבר מאוחר מדי בשביל זה את לא חושבת?? חוצמזה אני יודעת שדברים משתנים לכן אני לא פוסלת כל דבר.. כמו אימוץ במידה וכן ארצה ילדים.. אבל כרגע אין מה לעשות לא משתלטת על השנאה שיש לי לילדים.. ואני לא נדבקת לתחושה..היא תמיד היתה שם ומעולם לא הוצאתי אותה החוצה. ועכשיו שאני כן עושה זאת אני מרגישה מעולה עם עצמי. חבל להדחיק רגשות..זה לא עושה טוב..כבר עשיתי את הטעות הזו של הדחקה. זה רק חזר אליי יותר חזק..

א ו ר3

New member
שאת אומרת שאת שונאת ילדים...

את עושה הכללה איומה. כי את יודעת מה, גם אני די שונאת אותם שהם מעצבנים , בוכים וצורחים ברחוב , וילדים גם יכולים להיות מאוד רעים (שוב, חלקם, אני הייתי כזו לעתים שהייתי ילדה וגם אחרים התנהגו אליי כך ) אבל הריי את מדוברת על אוכלוסייה עצומה.... זה כמו שתגידי שאת שונאת שחורים, נשים, הומואים ... את בעצם עושה הכללה כ"כ גדולה שאת לא יודעת למי את מתכוונת.... כי כל ילד הוא בנאדם שונה, עם אופי שונה לחלוטין, ילד זה בעצם בנאדם קטן עם נסיון חיים קצר... למה שלא תחשבי על זה ככה??? אז אני לא כ"כ מבינה מה את שונאת בילדים.... ולא, אני לא חושבת שזה מאוחר מדי. שומדבר לא מאוחר מדי. יש לך עוד 60 שנה לחיות בכייף, תחושות מגיל 10 לא תמיד נשארות לנצח

QueenOfMagic

New member
האופי של הילד לא משנה לי בגרוש

אני שונאת ילדים...אין פה כל אחד והאופי שלו. ראיתי ילדים שאת יכולה להגיד שהם נחמדים ושקטים..אני לא הפסקתי לשנוא אותם.. הילד של פמפרס שכולם אומרים שהוא מאמי הוא מגעיל אותי בטירוף. הילד של האוכל של תינוקות שאומרים שהוא חמוד פשוט גורם לי לבחילה. כל הילדים ה"בונבונים" פשוט מגעילים אותי. הם יותר מגעילים אותי מאשר גורמים לי לשנוא אותם.. אין יותר דוחה ומגעיל בעיניי מילד קטן..לא קיים הייצור שאני אגיד זה יותר מגעיל. אבל זה בעיניי ואת לא חייבת להסכים איתי. ואת לא יכולה לשכנע אותי או להגיד לי שאני טועה...כי מבחינתי גם את טועה. אבל אני מסוגלת להבין אותך למה אולי תאהבי תינוק של פרמפרס.. את רק צריכה להשלים עם זה שתינוקות מגעילים אותי זה הכל. רק ילדים מגיל 5 או 4 תלוי בילד אני יכולה להתחיל לחשוב לחבב אותם. הם צריכים להיות מעל 10 כדי שיהיו לי רגשות חיבה אמיתיים..

א ו ר3

New member
אני חושבת

שזה לא מעניין אותי בכלל תינוקות של פמפרס... הנה, אתמול הייתי בברית ראיתי את התינוק הוא היה חמוד, קטנצ'יק, כמו שתינוקות יכולים להיות, חוצמיזה זה לא שאני מרגישה פרצי אהבה כלפיי תינוקות או ילדים קטנים.. אבל לדעתי שיש לך ילד זה משהו אחר לגמרי...אני שוב... לא יודעת כי אין לי נסיון ואין לי ילדים, אבל אני משערת שככה זה.

ailag

New member
ילד זה לא כלב

ובאמת אנשים שאוהבים ילדים בגלל שהם מתוקים, הם אנשים שטחיים. מה, אם תראו ילד מכוער, לא תאהבו אותו? הוא חיה שצריך ללטף ולעשות לה "קו-צי-קו"?

SaraGubits

New member
גם אני קראתי בבלוג שלך

השתתפותי הכינה על כל מה שעברת. הלוואי ויכלתי ללכת אחורנית בזמן ולהציל אותך שלא יאנסו אותך. התחושה שלי היא חוסר אונים וכעס שלא יכלתי לחסוך לך את כל הסבל הזה! התחושה שלי מהבלוג שלך, שילדים בתודעה שלך הם 'תוצאה' של אונס או יחסי מין שיש אצלך אסוציאציה נוראה. ולא פלא שאת שונאת ילדים. אולי אני לא צודקת, לא ניחנתי ביכולת קריאת מחשבות. רק השערות... אני מאחלת לך שתתרפאי מכל מה שעברת ושתדעי שמי שעשה לך את זה הוא אדם חולה ומרושע. הוא יענש על זה בחיים שלו או בגהינום. אקווה שתמשיכי במסע שלך ותצליחי להשתחרר מהעבר הכואב ולפרוח עם 60 חתוליך. האנס הזה לא שווה שתסבלי בשבילו בעתיד.

דנה_כהן

New member
למה את לא פונה לעזרה

האם חשבת על קבוצות תמיכה ? יש עמותות שזו התמחותם שמטפלות בנושאים של אונס.

QueenOfMagic

New member
זה לא עיניינך

ואני כן טיפלתי בזה בדרך שלי... והייתי בקבוצת תמיכה והעמותות שוות לתחת..

למעלה