../images/Emo31.gif
אמא שלי ילדה אותי בגיל 35, את אחותי בגיל 37. שתינו מעל גיל 20, והיא מתפקדת מצוין ועדיין מחזיקה אותנו (אנחנו גרות איתה עדיין) בעצמה. בנאדם לא נהיה זקן בגיל 40 או 50 אם הוא לא רוצה את זה. זה בקשר לאמהות מבוגרות יחסית לפחות. קריירה והנאות זה לא רע.. קחי אותי לדוגמה. אני לא טובה עם ילדים, ואמהות לא תשפר את זה (לא כולנו זהות, יש גם נשים ששונות זו מזו!) את רוצה שיגדל ילד תחת הידיים שלי? לא הייתי עושה דבר כזה לילד המסכן. תחשבי על אמהות בתור מקצוע. הרי עם מקצוע את תורמת לעולם ומקבלת בצורה אחרת. מהנדס בונה מבנה ובכך משפר את החיים של אנשים, ובתמורה מקבל כסף שמשמש אותו לאוכל ומגורים. האם זה אומר שכולנו חייבים להיות מהנדסים? לא. האם זה אומר שכולנו נצליח לבנות מבנים טובים? לא. האם אותו מהנדס היה יכול להיות תוכניתן טוב? לא בטוח. אבל אולי יש תוכניתן שמתכנת מצוין, ועדיין לא יכול להיות מהנדס. בשביל להיות מהנדס הוא ילמד המון, יתיש את עצמו ובסופו של דבר רק יפסיד. אמהות היא מקצוע. לא מרוויחים בה כסף, יש הטוענים שמרוויחים בה חיזוק חיובי נפשי. עדיין, לא כל אחד יתאים לעבודה הזאת - אם אני אנסה להיות אמא, אני אתאמץ המון, אתיש את עצמי, ובסופו של דבר אפסיד - הילד שלי יצא מסכן, אמא שלו לא טובה מספיק. אז.. א. אני לא תורמת לאף אחד בכלום ככה, ב. אני אגדל ילד מסכן. מה התועלת פה? עדיף שאני אפנה את המאמצים שלי לכיוונים אחרים, שיועילו לעולם יותר. ולא הזכרתי פה עניין אחר : למה חייבים שיהיו עוד ילדים? יש מספיק ילדים גם ככה, נוצרים מספיק ילדים גם ככה. אין שום צורך לאף אחד ללדת.