שת"ב!

Vintage Queen

New member
הממ תראי,

אני לא יודעת מה לגבייך אבל לי יש קטע שכשמרימים מכשולים אני מתחילה לעשות המון שטויות עם הגוף P= אני זורקת המון תכתפיים וגם שמה משקל על העקב, בעיקרון מה שמור אמר לי לעשות זה לשים לב בצעד האחרון שאני לוחצת עם השוק וזה מה שירחיק לי את הבירכיים מהאוכף, בעיקרון זה עיניין של תרגול, תתרכזי בזה בצעד האחרון, קחי את העקבים למטה וקדימה ותנסי להזיז (בצורה מופרזת בכמה פעמים הראשונות) את הברך מהאוכף, אחרי כמה זמן זה פשוט מסתדר =] מעבר לזה, בגלל שקרה הרבה פעמים שלא שמתי משקל על העקב מור פשוט אמר לי לעשות כל רכיבה 10 דקות לפחות של ישיבה קלה, בטרור, ובקאנטר, כולל מעברים, זה פשוט כל כך עוזר לך להתרגל ללשים משקל לגמרי על העקב ולהסתמך רק על זה זה ממש כואב בהתחלה אבל אני ממליצה P=

Vintage Queen

New member
אה ועוד משהו

זה שהעקב שלך למטה זה לא אומר שאת שמה עליו משקל! (מצטערת שאני מצטטת משיעורים שלי כל הזמן אבל זה מתאים חח) אני תמיד היתי שמה עקבים למטה כל הרכיבה אבל מור אמר לי שאני כל כך מתאמצת להוריד אותם למטה אבל אני לא באמת מחזיקה את עצמי על הרגל ועל העקב, אני סתם עושה תפעולה עם הרגל אבל לא שמה משקל על העקב כמו שצריך, שוב בגלל זה הישיבה הקלה תעזור המון , אם זה המקרה אצלך, כי אין לי ממש איך לדעת =] אבל הישיבה שלך נראית ממש טוב בקפיצה הזאתי

לפי התמונה הזאת את נורא

נוקשה עם הגוף. כאילו עצרת את הנשימה לכמה רגעים מה שגרם לנוקשות, בעיקר בכתפיים ובגב. המרפקים שלך פונים החוצה מה שמעיד על כתפיים לחוצות. תשתדלי לנשום, להחזיק את עצמך גבוה מעל הקפיצה (ובאופן כללי), תשקעי לתוך העקבים, כמו שסתיו כבר אמרה, עקב למטה הוא לאו דווקא עקב שמחזיק אותנו. אם אנחנו מתאמצים להוריד את העקב ולא פשוט שוקעים לתוכו ונותנים לו להיות המשקולת שלנו, הגב התחתון שלנו נכנס לסטרס (stress) וזה מקרין את הלחץ לכל הגב, הכתפיים, הירכיים, השוקיים וכו'.. אל תתאמצי כ"כ בשביל זה, תני לזה לקרות, תרפי את כולך ותני לעצמך להיות שם. ושוב כמו שסתיו אמרה חחח ישיבה קלה זה פיתרון מאוד טוב לפיתוח שיווי משקל נכון בתנאי שאנחנו מרשים לעצמנו לשקוע לתוך העקב. חוץ מזה, תשימי לב לזה שאולי את מקדימה את הסוס בחלק מהקפיצות, ואז אוטומאטית, בגלל שהגוף לחוץ ותפוס כ"כ, הרגליים נזרקות אחורה והחזה יורד נמוך ועף קדימה.

ש נ י ס

New member
הממ..בקפיצה הזאת פשוט הבאתי אותה

ממש ממש סגור, אז כן קצת ניסגרתי גם מעל המכשול. ובקשר לרגליים שלי (תגובה גם לסתיו וגם לדין) אז אני חושבת שאני כן שוקעת לתוך העקב. אני מרגישה שהמשקל שלי הוא כן על העקב. ותודה רבה על התגובות. כניראה שבאמת התשובה זה לחשוב על זה הרבה הרבה. יהיה בסדר.

MusTanG GT

New member
זה קורה....

הסוס קופץ יותר חזק, משתמש ביותר כוח ואז את נזרקת. וגם יש נטייה להשכב טיפה יותר על הסוס שהמכשול גבוה יותר אז ככה שהרגליים עפות טיפה אחורה. מה לעשות? לקפוץ הרבה מכשולים נמוכים ולהקפיד על המשקל בעקבים. בסוף זה יבוא...נסיון נסיון נסיון...זה מה שחשוב עוד פעם ועוד פעם ולרכב עם משמעת עצמית גבוהה מעל למכשול וסתם בעבודת קרקע.

שירלי317

New member
הממ

אם תקחי את כל הגוף שלך טיפה בזווית אחורה יותר, הסוסה תעבוד יותר מהאחורה שלה ופחות תשען לך על הידיים. משמע, גב אחורה יותר כדי שתשבי ישר, לפתוח כתפיים, מרפקים לצדי הגוף. כל זה גם יגרום לרגליים שלך להכנס לפוזיציה קצת יותר נכונה (למרות שאני אישית הייתי מאריכה את הארכובות בחור או שניים. אבל אני דרסז'ניקית אני
) סך הכל לא רע

טוב, ננסה../images/Emo107.gif

קרקע: קחי את הגוף קצת יותר אחורה, לפתוח כתפיים, מרפקים לצד הגוף וטיפה להרים את הידיים. מניחה שזה היה שיעור קפיצות אז אני לא אגיד לך להאריך ארכובות, אבל תפעילי יותר משקל על העקב. אממ.. ואני לא יודעת אם שמת את התמונה של הקפיצות בשביל להקפיץ או לקבל ביקורת, אבל בכל מקרה - מבאס שהתמונה קצת מטושטשת, אבל ממה שכן רואים: יותר משקל על העקבים וקצת פחות להישען קדימה. אבל בסה"כ נראה שיש שיפור מפעמים קודמות.

ש נ י ס

New member
בקשר לגב שלה,

ענברי , תקני אותי אם אני טועה.. ניראה לי הגב שלה יחסית קדימה כי היא שולחת את הסוסה קדימה.אני יכולה לראות את זה כי היא רוכבת עכשיו על כל הריבוע, (אנחנו עושים את זה כשאנחנו מזיזים את הסוסים ממש קדימה, וגם אני יודעת שעודד עובד איתה על זה) אז אולי זה משו שאתן לא יכולתן לנחש, אבל זה ניראה הסיבה שהגב שלה ככה קדימה.. אבל שוב, ענברי, תקני אותי אם זה לא ככה.. הממ...

במקרה ומה שאת אומרת נכון,

שתיכן טועות. הגב לא צריך ללכת קדימה כדי לדחוף את הסוס קדימה. להפך זה רק מחליש את ההשפעה של הרגליים. זה כמו להגיד שכדי לרכב 'ארוך ועגול' אני צריך להוריד את הראש שלי ולהסתכל למטה...

Blue Eyessss

New member
כה וגם חוצמזה...../images/Emo47.gif

יש כל מיני תאוריות על מה המצב של הגב והגוף צריך להיות בשביל להאט ובשביל להאיץ... אבל אם תשימו לב בכל התחרויות קפיצות שאתם רואים ביורו ספורט..מתי שמסיימים מקצה אתם בחיים לא תראו רוכב יושב אחורה ומושך כדי להאט את הסוס...הוא תמיד נשען קצת קדימה וככה הסוס שלו מאט... שהגעתי ליוון זה היה לי נורא מוזר...כי אני רגילה שכדי להאט את הסוס ולהושיב אותו אחורה שיחכה יושבים אחורה...אבל דימטרי נתן לי את הדוגמא מלמעלה והוא אמר לי שסוס זה כמו סקייטבורד...אם אתה נשען אחורה הסקייטבורד טס קדימה..וגם ככה הסוס... קיצר...לאדעת

זה תלוי מה את עושה עם האגן.

כשאת נשענת אחורה, הנטיה היא לזוז יותר עם האגן בצורת דחיפה- ואז הסקייטבורד טס קדימה. כשאת נשענת קדימה, הנטייה היא לזוז עם האגן נגד כיוון התנועה של הסוס. במיוחד בקנטר (אהמ המדריך שלך העיר לך על זה פעם) ואז הסקייטבורד לא זז. במיוחד בדרסג' זה ככה, כשהמגע עם האוכף צריך להיות 100% כל הזמן. בקפיצות כשהרבה מהזמן את מעל האוכף, ההוראות באות ממקום אחר.

Blue Eyessss

New member
חחח../images/Emo47.gif

כה זכור לי שקיבלתי על זה איזשהי הערה... ושיעור הבא כבר יהיה יותר טוב =P ממממ....לאדעת זה מאוד תלוי זה משתנה בהקשר של התנועה ובהקשר של הבקשה...

באופן כללי אני מסכימה איתכם

אבל יש מקרים (כמו אצלי לדוגמא) שצריך 'להקצין' (וכמובן שגם זה במידה) את הפוזיציה של הגוף. בגלל שעד היום רכבתי על סזר אחורה וישבתי מאחוריו והוא לא באמת היה על הרגל או לפניה מורקה מבקש ממני להיות יותר קדימה בשביל לתת לי ולסוס את הלגיטימציה לזוז קדימה. אין ספק שזה לא אידיאל ושאם זה יותר מידי מוקצן זה גורם לסוס לצאת משווי משקל ולרוץ קדימה ולאו דווקא לזוז קדימה אבל לפעמים צריך את זה. כמובן שהישיבה של הרוכב צריכה להיות עצמאית במידה מסויימת אחרת כל זה חסר מטרה ורק גורם לבלאגן.

מממ, לא זוכרת../images/Emo122.gif

אבל בכל מקרה וניצה היא בטטה וצריך להזיז אותה.... אז כנראה פה ניסיתי להזיז אותה(ולא הצליח לי
) ולא יודעת לגבי מה שזיו (?) ונטע אומרים... לדעתי צריך לקחת את הגוף קדימה....וזה מה שלמדו אותי...!

למעלה