תגידו, מישהו פה יודע

אני מסכימה

אבל לפחות ליבו של ווטרס נמצא במקום הנכון, גם אם הוא נשמע לפעמים נאיבי (אפילו מאוד נאיבי) ביחס לבעיות גאו-פוליטיות כאלו ואחרות, וגם אם הדעות האלו נראות לנו לפעמים מוטעות.

שהוא רוצה שכולם יחיו בשלום

וישפתרו סכסוכים בדרכי שלום, בלי מלחמות ופגיעות ומוות. אני מסכימה עם ווטרס לחלוטין לגבי הדברים שאמר בראיונות האחרונים, בהם דיבר על האופרה שלו, Ca Ira, לפיהם החוק, המשפט, הוא המסגרת היחידה המבטיחה לבני האדם הן בטחון אישי והן שמירה על זכויותיהם, ולכן הזכות להגנת החוק היא זכות יסוד אנושית. ווטרס גם מכיר (לפחות כיום) בסכנה הנובעת מדעות קיצוניות, בלתי מתפשרות, ואני מסכימה אתו גם לגבי זה.

Adidason326655

New member
יאללה מלחמה !

בואי נתחיל מלחמה עם כל שכנותינו הערביות וכך הפינק פלויד יבואו להופיע למען השלום! YEAH!

חרטושה

New member
אני רואה שזה שרשור

שעוד מעט פג תוקפו, אבל אולי בכל זאת אני אצליח להשחיל מילה אחת בשולי הדברים. תראי אילו חוקים נפלאים יש לנו כאן במדינה. באמת, חוקים מאד מתקדמים, עדכניים עד כמה שניתן וגם די מקיפים. יש רק בעיה אחת קטנה עם כל החוקים הנפלאים האלה: אף אחד לא אוכף אותם. החוק מבטיח, השאלה האם יש מישהו שגם מקיים? ואם כבר, הנה משהו בזכות דעות בלתי מתפשרות, קיצוני זו שאלה של גיאוגרפיה: All human beings are born free and equal in dignity and rights.They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in a spirit of brotherhood

ברור שכן

אם הוא לא יקרא לו טיפש על דעותיו אז על מה כן? כי הוא נכשל במתמטיקה? הוא כולה יצא נגד דעה של מישהו אחר אתה אוסר אל דעתו אומר שאין לו זכות לחשוב שמישהו טיפש הרי גם זו דעה אתה חסמת אותו עשית משהו הרבה יותר גרוע

itaikuskus

New member
לא

הוא הגן על מאפיין חשוב של קבלת דיעת האחר וחופש הביטוי. אתה טועה בתפיסה הכוללת שלך, למה שיקרא לו טיפש מלכתחילה?

למה לא?

הוא יכל להגיד שרוג'ר טעה ואין לו דעות חכמות ואינו אדם מחכים ואינו צודק ובלה בלה בלה או שפשוט יכל להגיד את זה במילה אחת טיפש אין רע במילה טיפש למה אתם אוכלים סרט? זהו כולה מילה... נכון שהיא נחשבת כקללה אבל אז מה? זה לא שהוא אמר שאימו היא זונה או סתם קילל אותו בשביל לקלל הוא השתמש במילה הזו כדי להגיד שהוא טיפש שדעתו טיפשית אין רע בכך חופש הביטוי זה גם להגיד טיםש קבלת דיעת אחר זה גם לקבל דיעה כמו אתה טיפש הוא לא אסר על רוג'ר לחשוב ככה ולא מנע ממנו להפך אפילו אבל הוא עדיין יקרא לו טיפש...כמו שסביר להניח שווטרס יקרא לו אז מה הבעיה?

מה ז"א חסמתי אותו??

ויש הבדל בין להביע דיעה או ביקורת על מישהו ללומר על מישהו שהוא טיפש בגלל הדיעה שלו.

מה ההבדל?

טיפש זו לא ביקורת? זו לא דעה? אתה בעצם אומר לו אל תקרא לו טיפש אתה מונע ממנו דעה אתה שולל ממנו אותה אתה לא מתבייש? מה כזה מציק לך במילה טיפש? אם הוא היה אומר שדעתו אינו חכמה במיוחד היית מרגיש יותר טוב עם זה? זה להגיד בעצם אותו דבר רק במקום במאה מילים במילה אחת טיפש מה הסרט שלכם?

זו שיחה על סמנטיקה

- היינו, מה זה "טיפש" - ולא על עיקרו של דבר, והיא גם לא ממש קשורה לפינק פלויד. אני מציעה שתמשיכו אותה במסרים.

זה אם אפשר לקרוא לווטרס טיפש או לא

מבחינתי אחלה הקשר בעיה להמשיך שיחה עם כמה אנשים שאני בכלל לא מכיר וגם היא לא מפריעה לאף אחד ולא הולכת למקום של ריב או קללות אז אין רע בכך

אין בכך רע

אבל אתם מסתובבים במעגלים של סמנטיקה, ללא סוף או תוצאה נראית לעין. נו, מילא.

יש הבדל בחופש הדמוקרטיה בין להביע

דיעה לבין להשמיץ אדם אחר בקריאת מילות גנאי! ויש הבשדל בין ביקורת בונה כגון אני לא מסכים עם רוג'ר טטורס בגלל שהוא לא יודע באמת מה קורה וכולי לבין אני לא מסכים איתו כי הוא טיפש בדיעותיו.

רואה זו הבעיה היחידה שלך

מילת גנאי אתה פשוט נגד המילה טיפש לא אכפת לך למנוע מבנאדם דעה או איזה דעה הוא מביע אבל טיפש...לא זו מילה גסה לא אומרים טיפש ובכן זה טיפשי בפני עצמו וזו כבר אירוניה טיפשי להגיד טיפש רק כשאתה לא חושב על מה שאתה אומר כשאתה רוצה לפגוע בבנאדם ואתה אומר לעצמך הי אף אחד אל רוצה להיות למשל טיפש אז אתה קורא לו טיפש זה טיפשי אבל כשאתה פשוט מביע דעה ואתה חושב מה זה אומר בכלל טיפש ומחליט שהבנאדם טיפש ואומר הי אתה טיפש אין רע בכך פשוט למי יש כוח להסביר את המילה טיפש במיליון מילים יפות כשאפשר פשוט להגיד...טיפש...זה אומר הכל אתה סתם אוכל סרט על המילה הזו כי זו קללה וזה..סתם

לא הבנת אותי

התכוונתי שלא מזכותו לקרוא לאף אחד טיפש בגלל דעתו כי זו היא דעתו כלומר הוא לא יכול לקרוא לאנשים כינויי גנאי ובטח שלא לשלול אותן בצורה כזאת רק בגלל שהוא לא מסכים עם הדיעה שלו\ מקווה שיותר מובן

למעלה