תגידו, מישהו פה יודע

One Echoe

New member
לענות על מה?

אמרתי לך, אם אתה רוצה לענות על מה שכתבתי כאן, אתה מוזמן להגיב במסרים. כדי שלא תגיד שאני זה שרוצה להגיד את המילה האחרונה, או מה שאמרת.

ואנחנו לא עושים נגדם פשע???

אנחנו לא גרומים להם להגיע למצב בו הם משתמשים בטרור? גם אנחנו היינו ככה בתקופת המנדט הבריטי גם אנחנו היינו מודכאים מהבריטים והקמנו ארגוני מחתרות במילים יפות או במילים אחרות ארגוני טרור שעשו להם פיגועים כמו מלון המלך דוד ובסיסים של הבריטים והיו גם מלחמות בין הארגונים הללו. אז אם ככה אנחנו גם עשינו פשעים נגד האנושות כי הרי היינו עם כבוש שעושה טרור לעם הכובש שלו.

יש הבחנה ברורה

בין פגיעה (מצד מחתרות, נניח) כלפי צבא כובש, ובין פגיעה באזרחים חפים מפשע. טרור פרושו פגיעה באזרחים חפים מפשע, הן כדי לגרום לאבדן בנפש ופגיעה ברכוש, והן - במיוחד - בכדי לזרוע בהלה בקרב הציבור. טרור אינו מתבקש ואינו "מובן", לגביי. מלבד מקרים בודדים (מחתרת "לח"י, למשל) לא תמצא בתולדות עם ישראל - שידע דיכוי ורדיפות יותר מכל עם אחר - שימוש בטרור, היינו פגיעה באזרחים. זה פשוט לא היה קיים. על מנת שטרור יתקיים, יש צורך באידאולוגיה מסויימת, שמצדיקה אותו ומזינה אותו - לא רק ייאוש קיומי בגלל כיבוש או רדיפות. האידאולוגיה הזו מצויה בקרב ארגוני הטרור הפלסטינים כמו גם בקרב ארגוני טרור אחרים בעולם, מכל הסוגים והמינים.

יש הבחנה ברורה כי העם היהודי לא ירד

לרמה כזאת אבל עזבי באמת אין טעם להתווכח על זה.

הם היו טרוריסטים לכל דבר

הלח"י וכל העניין הזה היו טרוריסטים לכל דבר פגעו באנשים חפים מפשע אם זה בפיגוע במלון או בלהוציא אנשים מבתיהם ועוד דברים שלא היה לי כוח להקשיב להם בשיעורי היסטוריה ברור שאנחנו לא רוצים לראות את זה כטרור אף אחד כאן לא קירא לעצמו טרוריסט אז זה לא טרור זה אירגון וזה לא רוצח זה ציוני קיצור חלק ניכר מאנשים שיושבים בכנסת היו טרוריסטים...וזהו...

הפיגוע במלון קינג דייויד

היה מכוון כלפי מפקדת הצבא הבריטי שישבה בו באותם ימים - לא כלפי אזרחים. אפשר, כמובן, לחשוב מה שרוצים על הפיגוע הזה: אם הוא היה נחוץ, צודק, דבילי, מרושע, או כל דבר אחר. כמדומני שאין עוד חברי אצ"ל (שביצעו את הפיגוע) בכנסת כיום.

אז...

אם טרוריסטים יפוצצו מקומות שבמטרתם להרוג חיילים ואזרחים זה רק במקרה על הדרך את בסדר עם זה?

אני לא 'בסדר' עם רצח בכלל

אבל טרור, מעצם הגדרתו, מדבר על פגיעה המכוונת מלכתחילה כלפי אזרחים ומטרות אזרחיות. מחתרות שפועלות נגד צבא (כובש, או בכלל - נניח בנפאל או בפרו, שם המחתרות הן נגד השלטון שלהם עצמם) הן יותר קבוצות גרילה מאשר טרור. אבל, ההיסטוריה מלמדת אותנו שגם אז מי שמשלמים את המחיר הם האוכלוסיה האזרחית, שניית "שבוייה" מאונס של קבוצות הטרור, ונאלצת לספק להם מזון, מקלט ולעיתים גם חיילים.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gifכ"כ צודקת.

וזה נקרא ג'יאהד, תפקחו את העיניים, האיסלאם בדרך לפגוע בכולנו! כל איסלאמי אשר לא מכבד את הג'יהאד(הפיגועים)לא נחשב איסלאמי.

vegetable man

New member
ובמלחמות כמו במלחמות

אין מנצחים או צודקים, יש רק הרס וכאוס, ממש כמו השרשור הזה - שיצא מכלל שליטה, ונראה כמו אחרי מלחמה, שגם היא כמו כל המלחמות, מלחמה מיותרת.

vegetable man

New member
סליחה, לא ידעתי שזה פורום פרטי שלך.

ואולי אשקול להבא לקחת חלק בפורום שמנוהל בצורה של דיקטטורה, ואשאיר לך את הכבוד להמשיך בהתנצחויות בלי ההודעות המיותרות שלי. כל טוב

סליחה, איפה הדיקטטורה?

אתה הבעת את דעתך על השרשור "נראה כמו אחרי מלחמה". אני הבעתי את דעתי על דעתך (היינו, זה לא עוזר ולא תורם להרגעת הרוחות לומר שהשרשור נראה ונשמע כמו שהוא נראה ונשמע). סה"כ, כולם רשאים כאן להביע דעתם, בגבולות התקנון. Carry On....

למעלה