בסדר, כן. שוב התחלנו.
א) ההבדל היחיד הוא סמנטי.

והוא חסר משמעות. בפועל, שתי המועצות - זו של ש"ס, וזו של יהדות התורה, (בכנות, אני לא מבדיל בניהן, וגם לא ממש רואה הבדל בין שתי המפלגות), הן אלה שקובעות אם אדם ספציפי ישב בכנסת או לא.

כל ניסיון לטעון שהמצב שונה הוא לא יותר ממצג שוו שנועד להסתיר את העובדה שהחרדים בישראל שוברים את השיטה הדמוקרטית.

ב) אם אתה מתעקש - כן. אם הציבור החרדי היה צריך לשים פתק בקלפי שכתוב עליו ממש "ליצמן", או כל שם אחר, כדי שאותו אדם יגיע לכנסת, אז זה היה בסדר מבחינתי, והייתי מקבל את הטענה שלך שליצמן הוא נבחר הציבור.

האם הנוסח הזה עונה על השאלה שלך?

ג) 1. לא הבנתי מה אתה רוצה ממני: מפלגות שמקיימות פריימריז משתמשות בהם כדי לקבוע מי יהיה ברשימת המפלגה.
אם יש לך הגדרה אחרת אחרת לפריימריז בראש, תסביר אותה בבקשה.

נכון שפריימריז לא קובע ישירות מי ישב בכנסת, אבל הוא מרכיב את הרשימה, שלפחות חלקה אכן תכנס לכנסת, בצורה הרבה יותר דמוקרטית, ממועצת שקר תורה כלשהו.

האם זה ברור לך או לא?

ג) 2. לא מכיר את הסוגיה.
מכיר מישהו שהתפקד לליכוד לאחרונה במיוחד כדי להשפיע בפריימריז הבא.
אם יש סוגיה כלשהי עם מתפקדי הליכוד, ואתה רוצה להכניס אותה לדיון, תביא קישור שאוכל לדעת על מה אתה מדבר ולהביע דעה.

גוגל אגב, מראה שיש אתר של "ליכודניקים חדשים", שלא ממש מלמד שיש בעיה כלשהי איתם.

ד) למעט מקומות כמו איראן, לא מכיר משטרה שאוכפת את הגרסה הדתית של "לא תרצח" ו-"לא תגנוב".

אתה לא מזייף פה חוסר הבנה, אתה משתמש בשקר הישן נושן ש-"לא תרצח" ו-"לא תגנוב" הם חוקים דתיים, אבל אני בטוח שאתה יודע היטב שבאופן כללי מדובר במוסכמות חברתיות שקדמו לדתות שאנו מכירים, ואולי אף לדתות בכלל.

ושמה שקובע באמת זה איך אתה מגדיר "רצח" ו-"גנבה".

השאלה האמתית היא, האם הריגה של אדם בישראל היום נחשבת רצח או לא רצח לפי הגדרה של התנ"ך, הגמרא, ההלכה, או חז"ל, או לפי סעיפים ספציפיים שעברו בכנסת ישראל ורשומים בחוק העונשין.

פעם אחרונה שבדקתי, מי שהורג הומו או מחלל שבת בישראל עדיין נכנס לכלא על רצח, למרות שלפי הדת, מוות הוא העונש הראוי למשכב זכר וחילול שבת.

ד) 2. באופן כללי אין שום קשר בין פריימריז למשטרת דת.
במקרה הספציפי שלפנינו, יש אדם ששמו ליצמן, שמונה ע"י גוף דתי - מועצת שקר תורה כלשהי, לתפקיד שמאפשר לו לגרום למאבטחים לאכוף הלכות כשרות.
מה שהופך את אותם מאבטחים למשטרת דת לכל דבר ועניין.

ייתכן, שאם היו פריימריז ביהדות התורה, אותו אדם היה מגיע לאותו מקום, אבל היות וחנוך ניסה לטעון שמדובר ב-"נבחר הציבור", כאשר בפועל מדובר בנבחר של קבוצת רבנים קטנה וספציפית, הייתי חייב להצביע על ההבדל.