תהילים

IDITB1

New member
תהילים

כנסו לאתר תהילים קראו פרק והשלימו ספר ביחד עם כולם: לברכה ופרנסה ,הצלחה, זרא בר קיימא, זיווג ורפואה שלמה

mador 26

New member
תהילים

אבקשך (בלי ציניות) לבאר מדוע אנו אמורים להודות לאלוהים ולהלל את שמו ולספר בגויים את נפלאותיו? מה הכוונה לנפלאות שעשה לנו - לעם ישראל? עברתי את גיל השמונים ובמשך כל ימי חיי לא הייתי עד לטובות או לנפלאות שעשה האל לעם ישראל. כך גם אין כל זכר בספרי ההיסטוריה, לטובות כל שהן - להפך, עמים רבים, עתיקים יותר וחדשים יותר, לא עברו רבע מהסבל והתלאות שעם ישראל עבר במשך כל הדורות... אודה לך על תשובה כנה.

הפסוק האחרון בתהילים

הוא 'כל הנשמה תהלל יה, הללויה' דורשים רבותינו שעל כל נשימה ונשימה שלנו ראוי להודות לה'. ישנם אנשים שמבינים שנשימה היא לא תהליך כל כך פשוט כלל ועיקר. תודה לאל, רובנו לא במצב זה. אין זה אומר שיש לכפור בטובה שנראית לנו כמובנת מאליה. כל זאת, כמובן, רק בתנאי שאתה מבין שמקור החיים הוא הקב"ה. במידה ולא- לכאורה אין לך מה להודות לו. אם ההיבט של הגאולה כעם הוא זה שאותו אתה מחפש ועליו הנך מבקש להודות, הרי שיציאת מצרים מעבדות לחירות היא סיבה מספיק טובה. ועוד: הקמת מדינת ישראל. בדוק היטב בספרי ההסטוריה מה היה לנו לפני קום המדינה, כיצד רוב היהודים חיו בגלות. אסיים במשפט קצר: 'כל הכופר בטובתו של חברו, לבסוף כופר בטובתו של הקדוש ברוך הוא'. אם יש למישהו כפיות טובה כלפי האל, אולי כדאי שיבדוק אם היא אולי מתחילה מנכות רגשית שלו להודות אפילו לחבר, לבן משפחה- על הדברים הפשוטים, שלא אמורים להיות אף פעם מובנים מאליהם. שבוע טוב.

mador 26

New member
שלום לליאור ותמר,

ציטוט האמרות מתהילים או מחז"ל, אינם מהווים תשובה הולםת ומשכנעת לשאלות שלי. . * כל הנשמה תהלל יה, הללויה * אין המילה " נשמה" פירושה "נשימה", כמו שהמילה "להלל" אין פירושה "להולל" יציאתו של עם ישראל ממצרים שלמעשה היתה יציאה מעבדות אחת וכניסה לעבדות אחרת עבדות יהוה, שהיית לא פחות מעיקה - ארבעים שנה של נדודים במדבר והגעגוע לסיר הבשר של מצרים,,, בכיבוש ארץ ע" יהושוע בן נון, כל מעשי הכיבוש, הביזה וההרג של חפים מפשע, שנעשו בהשראת האל, מסגירים את רמתו ואת אכזריותו... *הקמת מדינת ישראל. בדוק היטב בספרי ההסטוריה מה היה לנו לפני קום המדינה, כיצד רוב היהודים חיו בגלות*... טובו של אלוהים?... להקמת מדינת ישראל, קדמה השואה עם שישה מיליון קורבנות ונדרשו נפילתם ש עשרות אלפי הרוגים במלחמות ישראל במלחמת השחרות וגם בימינו אלה קיומה של המדינה מותנה בקורבנות של גברים נשים וטף , אז על איזו טובה אנו צריכים להודו ולהלל??? גם אם נניח שהחיים נוצרו ע"י האל, פעולת הנשימה היא אוטומטית של הגוף, ללא כל שליטה חיצונית. הרי אם בריאתו או לידתו של כל חי והמשך חייו מותנים ביכולת זו, ואין אפשרות של קיום ללא תכונה זו. אם אותו אל, רוצה בקיומו של החי, אפשרות הנשימה הכרחית, לפי כך, איזו טובה יש כאן? מישהו ביקש מאלוהים לברוא אותו או לגרם לו להוולד? מה היה רע למישהו בטרם נברא או נולד? בעיותיו התחיל רק לאחר לידתו... *כל הכופר בטובתו של חברו* וכו' אין המשל דומה לנמשל. אדם הנעזר בשעת צרה, מחובתו להודות למי שעזר לו. אין זה קשור להודייה לאלוהים, כיוון שעזרתו של האל לא באה לידי בטוי מעשי בברכה.

שלום למדור 26

אם אין בך הכרת הטוב על שום דבר, ואם אין בך הבנה של מיהו מקור הטוב, אזי אין בינינו ויכוח כלל. כל דבר אפשר לפרש באופן שלילי, זו בעיה נפשית ידועה, אך הבעיה הזו בולטת במיוחד שזה מחייב אנשים לשנות את אורח חייהם. גם אם תמציא אל ותגיד לו תודה- הרי שמבחינה נפשית זה הרבה יותר עדיף מאשר לא תגיד תודה בכלל, אלא רק לעצמך..

st1183

New member
ממתי להמציא אל דימיוני

טוב יותר מלא לשקר לעצמך? יש דברים אחרים חוץ מאלים ואלילים דימיוניים שיכולים לעזור כדי שמבחינה נפשית יהיה לנו טוב יותר...

mador 26

New member
הכרת טובה לאלוהים, על שום מה?

רב שלומות, ליאור ותמר ! התוכלו לפרט ולו במעט, מה הן הטובות שבגללן אני חייב תודה לאלוהים? במקום להעלות טענה הגיונית כנגד הטענות שלי, הנכם תוקפים אותי ומאשימים אותי כי אין בי הבנה מיהו מקור הטוב. כיצד אתם מפרשים את "טובו" של אלוהים? את זאת בעצמכם אינכם יודעים, אחרת הייתם מעלים בכתב תשובה עיניינית ולא מוצאים בי פסול, רק בגלל שדעתי שונה מדעתכם... ברכות...

שלום מדור

הפורום הזה הנו יהדות לחילונים , עם יד על הלב מה אתה מחפש בפורום הזה? למה אתה כאן?

mador 26

New member
באין תשובה עניינית התשובה היא: למה אתה כאן?

שלום אלה, אני כאן כדי להביע את דעתי על נושא מסויים ביהדות שאתם מטיפים לחילונים. אני מבין, שאת מעוניינת לסתום לי את הפה, כי אין ביכולתך, כמו גם לאחרים בפורום, להתמודד עם הטענות שאני הקטן והבור העליתי. בנושא הכרת הטובה לאלוהים. לא מזמן נכנסו לפורום שני ליצנים (שהתגלו לאותו אחד), שהתבטא בשפה גסה תוך הטחת עלבונות באחרים. לא שאלת אותו מה הוא עושה בפורום... ברכות (בשמי בלבד).

st1183

New member
../images/Emo163.gif../images/Emo6.gif

אתה הזקן הכי טיפש שנתקלתי בו בחיי. מה לעאזאזל למדת ב-83 שנותיך?

st1183

New member
"ואהבת לרעך כמוך"

כולל בתוכו את "והדרת פני זקן".אז אין צורך בעוד דיברה. כמובן את מתכוונת ל-mador 26,אולם זה זקן רשע ומרושע.הוא תקף אותי סתם בפורום מבלי להבין שאני מנבל את הפה רק כתגובה לדברים לא טובים שכותבים עליי,ומה לעאזאזל הוא עושה בפורומים שם כותבים כאלה שיכולים להיות ילדיו או אפילו נכדיו? אני בטוח שלא תמצאי עוד אחד בגיל הזה שכותב בפורומים במקום לנוח בגילו המופלג. קחי דוגמא אותך,גם את די מבוגרת והאם ניבלתי אי-פעם את הפה עלייך במשהו שכתבתי?

אין שום משמעות לואהבת

לרעך כמוך כשהדבר תלוש מצא ולמד. "אתה מנבל את הפה רק כתגובה לדברים לא טובים שכותבים עליך אתה אומר, נו הנה הצעה לעוד דברה במקום בו אין איש היה איש , אבל זה קשה כשמונעים מעולם הריאקציות כמכונת אוטומט. ניסית עץ החיים ? בברכה

st1183

New member
אל תשכחי

את עין תחת עין שגם את זה אימצתי ביהדות המתקדמת שלי...

st1183

New member
לא מתאים לך...

כמובן שאף אחד לא הוציא לי עין או כל איבר אחר וגם אני לא,הכוונה שלי היתה בקשר למה שכותבים ושאני משיב על ניבולי פה בניבולי פה ובקללות על קללות וכולי.

st1183

New member
מפני שהדיברות מחזקות את שיקול הדעת

והחלק שלא שונה בהן מהווה מעין קשר בין היהדות הישנה ליהדות החדשה שלי.... חשוב לנו מאוד להמשיך להיקרא יהודים,פשוט זרם חדש ונוסף ביהדות..

שלום מדור

לא שאלתי את שני הליצנים כפי שאתה קורא להם מכיון שברור לי מה הם מבקשים, ואף נתנה תשובה ברורה על ידי st אותך שאלתי מתוך התעניינות כנה, אבל אתה ממש לא חייב להאמין לי. כמו כן מה שאתה רואה כחוסר יכולת להתמודד עם הטענות שאתה הקטן והבור העלית כדבריך, אינו אלא כהסבר לעוור מהו צבע או לחרש מהו צליל. את הטוב האלוהי לא ניתן לראות דרך ערלת העין והלב , ומשמוסרת הערלה במילא שאלה כזו לא עולה כלל כמו עוור שבאם רואה אינו נצרך להסבר או צתאור של מהו צבע או לחרש שלפתע שומע אין צורך לתאר לו מהו צליל. אגב האם היה אי פעם בחייך מצב שבו ראית את הטוב האלוהי? ואם כן האם הטוב האלוהי נעלם או שמא ראייתך? ותסלח לי אבל ברכות בשמו של אדם שאינו יודע טוב מהו , איזה ברכות אלה מלבד מילים ריקות מתוכן?ולכול היותר נימוס צבוע

mador 26

New member
היכן קראתם בתגובות שלי שכל דבר הוא שלילי?

שלום ליאור ותמר , אף אחד בפורום הזה אינו יודע במה מתבטא טובו של אלוהים, לא אלה מורז, לא REALI גם אתם לא. לפי איזה דמיון הזוי המצאתם את הבעיה הנפשית? אולי תפשפשו בראשכם, שמא הבעיה הנפשית שם? לפי איזה היגיון אתם אסירי תודה לאלוהים, ואינכם יודעים על מה? אכן הכל בדמיונכם. הרי אתם סוגדים לאל רק בגלל שסיפרו לכם סיפורי סבתא ומאמינים כי זה נוח לכם מבחינה נפשית וסומכים שהחבר הדמיוני שלכם, מסדר לכם את העניינים. אז לא, הוא ממש לא מסדר לכם כלום. אופייני מאד לסוג האנשים כמוכם, (אתם לא היחידים כאן בפורום הזה) באין תשובה לשאלות מטרידות, אתם תוקפים ופוסלים את אלה שלא מאמינים כמוכם. אינכם מרגישים כמה זה פרימיטיבי? לא ניתן לנהל אתכם דו שיח משכיל ותרבותי, ולקבל את העובדה שישנם אנשים החושבים אחרת.... בפסילת האחר, הנכם חושבים שאתם יותר צודקים או יותר חכמים? ממש לא. טיפטפו לכם במוח את האמונה ואתם שבויים בה ואינכם מעיזים ללכת מעבר למוכר ושגרתי. הרבה דברים בדת הם סתומים ואינכם מסוגלים או אינכם רוצים לברר בעצמכם, כי נוח לכם לא לדעת ולהתעלם...

למעלה