לא חושבת שיש כאן "בעד" או "נגד"
אם רוצים אז רוצים, ואם רוצים - אז למה לא? כמו לירן, גם אני תמיד חשבתי על זה כעל חוג. תוספת נחמדה, שהופכת את החיים למעניינים. אני מודעת לזה שגדלתי בבית ספר שהוא קצת חממה, ובכל זאת, החינוך שזכיתי לו היה לא פחות ממעולה. אנשים אצלי בעבודה הלכו לבתי ספר פרטיים ב- 20,000 ליש"ט בשנה, ואין לי שום עדות לכך שהיצע האקדמי שהם קיבלו בתיכון היה אפילו קרוב למה שהיה אצלי. אני לא עושה גלוריפיקציה, באמת אין לי שום תלונות כלפי בית הספר התיכון שלי, ושום תלונות כלפי מערכת החינוך התיכונית, ואני מרגישה שקיבלתי ממנה די הרבה. אני אמנם לא חושבת שבית הספר שלי הוא בהכרח דוגמא מייצגת, אבל אני גם לא חושבת שבדיוק ההפיך ממנו הוא דוגמא מייצגת. יש לטעמי הרבה הטלת רפש לחינם במערכת החינוך, בבחינת לשפוך את התינוק עם המים. יסודות טבעיים ובריאים? אוי איזו טענה מסוכנת זו. רק בעמוד הזה יש דיון על אוריינות ועל התוצאות המזעזעות של עבודה על בסיס "יסודות טבעיים ובריאים". אני לא חושבת שילד בן חמש או חמש עשרה נמצא במצב שבו הוא יכול להחליט לגמרי בעצמו מה טוב בשבילו. גם אני כשהייתי בת חמש עשרה חשבתי שאני הכי בוגרת בעולם, ו- וואלה, עשר שנים אחר כך אני רואה כמה לא ידעתי. זה שמשהו מעניין אותך בגיל צעיר זה אחלה, ועניין זה דבר טוב, אבל בעיני חינוך יסודי נותן כלים, וילד לא יכול לדעת מראש אילו כלים הוא יצטרך. ממרחק הזמן, אני לא מצליחה להעלות על דעתי מקצוע "לא שימושי" שהיה לי בבית ספר. לשון - מי צריך את כל הכללים האלו, הנה אני יודע לדבר ולכתוב. עובדה, כמה שנים אחר כך, בן אדם רוצה לדעת מושג או שניים באיך שפה בנוייה, ולו רק בשביל דיון בפורום
ספרות - מי צריך את זה, מה צריך לנתח יצירות? עובדה, כמה שנים אחר כך, קריאה ביקורתית, וקריאה מעודנת יותר של ספרות מוסיפות הרבה מאוד לחווית הקריאה והלימוד. וכו' וכו'. גם תכנית הלימוד הסטנדרטית למתימטיקה בתיכון היא לא משהו שיש לזלזל בו. אני אגלה לך סוד: אני איומה בחישובים. איומה. ואני חושבת שהעובדה שלמדתי מתימטיקה קצת אחרת בתיכון, ברמה הרבה יותר מופשטת, תרמה לכך. אני חיה בסדר עם זה סך הכל, אבל לא מזלזלת בכלל במי שתרגל דווקא את היכולת הזו. בייעוץ פיננסי סטנדרטי לדוגמא, חישובים טכניים הם מסוג הדברים שאמורים להיות פשוט שקופים לך, לבוא בטבעיות שקשה לי להמחיש אותה כאן עכשיו. אז לבנות בסיס איתן לכזו מיומנות, זה לא בזבוז זמן או גרימת נזק. בהערה מוסגרת, אני לא מבינה את העניין הזה עם ה"לצעירים אין דאגות בחיים". אם כבר, כשהייתי צעירה הייתי דאוגה הרבה יותר, באופן כללי נראה לי די סבל להיות אדם צעיר, בסכמה הגדולה של החיים. חברים ובילויים זה אכן היה אחלה, אבל ילדות וגיל ההתבגרות הן לא תקופות קלות, לפחות לא היו לאף אחד שאני הכרתי.