תודה ולהתראות

o fri

New member
תודה ולהתראות

במסגרת הנסיונות שעשיתי, לא הצלחתי להביא את עצמי להתפתח ו/או לתרום לאחרים, ולהבין יותר טוב מה היא דרך הלוחמים ע"י ניהול הפורום בתקופה האחרונה ולכן החלטתי לסיים את התפקיד. תודה על ההזדמנות.

TheGreatNut

New member
סתם שתדעי...

למרות שאינני גולש בפורום הזה כמעט ולמרות שאפילו לא ידעתי שאת ניהלת חלק בו (ואיני יודע איזה חלק ולמשך כמה זמן), מה שכתבת לא נשמע לי הגיוני לחלוטין. כל זאת פשוט מההכרות שלי איתך. זה: "לא הצלחתי להביא את עצמי להתפתח ו/או לתרום לאחרים, ולהבין יותר טוב מה היא דרך הלוחמים ע"י ניהול הפורום בתקופה האחרונה" ...לא נשמע לי הגיוני. לפחות לא בהכללה שכזו. את אחת התלמידות הטובות ביותר שאני מכיר. אינך מסוגלת לעשות כמעט דבר מבלי ללמוד ממנו פשוט משום שהמערכת שלך כבר מנסה להתפתח בעצמה. והיא עושה זאת משום שאת כיוונת אותה לשם.

נסה לקרוא בין השורות....

או נסה להסביר לי למה לי זה נשמע מאוד "הגיוני" ו"נכון" מה שעופרי כתבה.

TheGreatNut

New member
אני מנסה...

קראתי את מה שעופרי כתבה מספר פעמים נוסף. איני יודע למה מה שעופרי כתבה נשמע ספציפית לך הגיוני, אז אני אנסה לראות איך מה שעופרי כתבה יכול להראות למישהו כהגיוני. אני מניח שמה שעופרי כתבה יכול להיות מאוד הגיוני, ברבדים מסויימים, במידה והיא אכן מאמינה עמוקות שהיא אכן לא השתנתה / התפתחה בעקבות פעולות כאלו או אחרות.

TheGreatNut

New member
אולי ../images/Emo13.gif אבל...

אני לא כל כך מבין למה אתה מתכוון
מנקודת הראות וההבנה שלי לנסות זה לעשות.

אשכר

New member
לנסות זה לבדוק היתכנות

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=423&msgid=77070016

TheGreatNut

New member
זו הודעה מגניבה.

"תנסה להרים את ידך הימנית. ניסית ? או הרמת ? הבנת מה זה לנסות ? זה לא לעשות." אני יכול להבין ממנה הרבה מאוד דברים. היא הרי מכילה כל כך מעט מילים ויש בה כל כך הרבה כוונה. אתה בטוח שאתה הבנת למה בדיוק היא מתכוונת או שפשוט השכלת לעשות בה שימוש מועיל? אני משוכנע במאה אחוז שלא הבנתי למה התכוון מי שכתב אותה אבל עשיתי בה שימוש מועיל מאוד. איך אני יכול להבין למה התכוון מי שכתב אותה עם כל כך מעט מידע מצידו? לי אישית ההודעה הזאת אומרת משהו בסגנון הזה: "לנסות" זה לבחור במודע. "לעשות" זה להיות לא מודע. אני לא יודע אם לזה התכוון מי שכתב את ההודעה אבל זה לא כל כך משנה. לפני שאני ממשיך, האם יש לך מה להגיב על כך? + למה ציטטת מישהו אחר? למה לא ענית לי בעצמך?

ibag

New member
לא הבנתי

מצד אחד אתה כותב:אני יכול להבין ממנה הרבה מאוד דברים מצד שני אתה כותב:אני משוכנע במאה אחוז שלא הבנתי למה התכוון מי שכתב אותה אז הבת או לא הבנת? וגם, איך אתה יכול לעשות שימוש מועיל במה שאתה לא מבין?

TheGreatNut

New member
עשיתי שימוש מועיל במה...

שהבנתי. אתן דוגמא לא קשורה: נניח שעומד מולך אדם מאוד מאוד מעצבן, והוא מעורר אצלך התנגדויות רבות. באמצע שאת מתעצבנת את פתאום שמה לב לכך ואז מתחילה להרפות מהשיפוט שלך כלפיו ומהחשיבות העצמית שלך. ההבנה שלך בנושאים אלו מתפתחת. האם זה קשור להבנה של האדם המעצבן?

ibag

New member
נניח שעומד מולי אדם

אז בטוח שהוא לא יעצבן אותי ולא יעורר בי שום התנגדות. אולי אני אבחור להתעצבן או להתנגד לדבריו... הגישה הראשונה זה להאשים את כל העולם בצרות שלי, הגישה השנייה היא לקחת אחריות על התגובות שלי. באשר לדוגמא שלך: מה שהבנתי שרכשת הבנה מסויימת בעניין השיפוט וכאשר יש לך הזדמנות אתה מיישם את ההבנה שלך. לא הבנתי מה הקשר לכל זה להבנת האדם ה"מעצבן", וגם לא קיבלתי תשובה לשאלה למה כתבת פעם אחד שהבנת את הדוגמא של אשכר ופעם נוספת שלא הבנת אותה?

TheGreatNut

New member
אני אנסה לענות שוב...

בצורה הכי פשוטה שאני מסוגל אליה כרגע. הבנתי כל מני דברים ממה ש"אשכר" ו-"yaar135" כתבו, ובין היתר השכלתי לעשות עם חלק מהדברים שהבנתי שימוש מועיל. אין לי דרך לדעת כרגע אם הדברים שהבנתי, או חלק מהם, קשורים ולו במעט לדברים ש"אשכר" התכוון אליהם או לדברים ש"yaar135" התכוון אליהם. זה עונה על השאלה שלך? (הכוונה לשאלה המקורית, כי לתגובה האחרונה שלך לא הגבתי כאן)

אולי זה יעזור לך להבין:

מישהו מתכוון א', כותב ב', השני קורא ג', מבין ד'. אז מצד אחד אפשר להגיד: "לא הבנתי את מה שמישהו התכוון." ומצד שני אפשר להגיד: "הבנתי משהו ממה שמישהו מתכוון, וזה עוזר לי." או "אני יכול להבין את זה בכל מיני דרכים." וכן הלאה.

TheGreatNut

New member
הניסוח שלך כל כך פשוט...

שזה ממש היכה בי איך לא חשבתי עליו בעצמי אפילו שכבר קראתי אותו (או משהו מאוד מאוד דומה לו) לפחות פעם אחת...

ibag

New member
להבין מה?

אני מניחה שמזמן הבנתי את הכוונה של Great Nut . הכוונה שלו לרחם על עצמו שהוא לא מסוגל להבין את הדוגמא של אשכר ולתרץ את החוסר רצון שלו להבין אותו.אז יש סיפורים ויש קישור שמטרתו להדגים לאשכר איך צריך להסביר דברים, יש התפזרות לנושאים אחרים, בקיצור יש טונות של מילים. אני שואלת כי אולי אני טועה. אני שואלת כי אם אני לא טועה אז אולי הוא יהיה יותר מודע שברגע שהוא עצמו לא מודע מה הכוונה שלו יתקשה מאוד להעביר את המשהו הלא מוגדר הזה למילים. "אני יכול להבין את זה בכל מיני דרכים". להערכתי כל אחד עושה את זה, אחרת לא הייתה יכולה להתקיים תקשורת. אני משתדלת לשאול שאלות, במקרים שלמרות כל הנסיון וכל בדיקה של משעויות אפשריות של מילות מפתח, המשפט לא מתחבר לי למשהו הגיוני. במילים אחרות אשאל על הגדרותך אם הוא משמעותי מבחינת הבנת המשפט ובמידה ואני נוכחת לדעת שהפירוש שאתה נותן רחוקה מאוד משלי.

למעלה