תודה ולהתראות

TheGreatNut

New member
אני מעוניין לדעת למה מה...

שהיא כתבה נשמע לך הגיוני. אגב, נראה לי מאוד סביר שאנחנו מפרשים את המילה "אמונה" בצורות שונות במהותם.

אתן לך אחד מהסיבות:

עופר כתבה: "לא הצלחתי להביא את עצמי להתפתח ו/או לתרום לאחרים, ולהבין יותר טוב מה היא דרך הלוחמים ע"י ניהול הפורום" אני לא רואה אופציה להתפתח ולהבין יותר טוב מהי "דרך הלוחמים" על ידי כתיבה ו/או ניהול של הפורום הזה.... וכיוון שאני מעריך שעופרי לא טיפשה אני גם מניח שהיא הבינה את זה. "אמונה" (כשאני משתמש במילה) זה לקחת משהו כנכון או כלא נכון בלי לבדוק ובלי רצון לבדוק את נכונות הקביעה. מה ההגדרה שלך ל"אמונה"?

TheGreatNut

New member
לדעתי...

"עופר כתבה: "לא הצלחתי להביא את עצמי להתפתח ו/או לתרום לאחרים, ולהבין יותר טוב מה היא דרך הלוחמים ע"י ניהול הפורום" אני לא רואה אופציה להתפתח ולהבין יותר טוב מהי "דרך הלוחמים" על ידי כתיבה ו/או ניהול של הפורום הזה.... וכיוון שאני מעריך שעופרי לא טיפשה אני גם מניח שהיא הבינה את זה." ישנן אופציות רבות להבין יותר טוב מהי דרך הלוחמים ע"י ניהול הפורום ו/או כתיבה בו, ללא שום קשר לכך שזהו פורום דרך הלוחמים. מה זה משנה איזה פורום זה? מה זה משנה שזה פורום בכלל? אניי יכול להבין יותר טוב מהי דרך הלוחמים גם דרך עבודה בסופר מרקט. וסתם במקרה את זאת אני גם עושה.
האם זה לא תלוי פשוט באיך ומה אני מנסה לעשות? גם דרך ההודעה שלך למדתי על דרך הלוחמים. קראתי את מה שכתבת מספר פעמים בעיקר משום שהמילה "טיפשה" עוררה בגופי כל מני דברים שהנחתי שלא קשורים למה שכתבת, אז נסיתי להיות יותר ויותר אוביקטיבי ופחות ופחות להאמין לדמיונות שלי על מה שכתבת שכנראה לא קשורים למציאות ולא יקדמו אותי לשום מקום "חיובי". והעשייה "הפנימית" הזאת שעשיתי כמובן לא קשורה לזה שפורום זה הוא "פורום" או שהוא "פורום דרך הלוחמים" - לא קשורה לכל מסגרת שהיא. ועשיתי אותה בעשרות, אם לא מאות, מסגרות אחרות. ומה ההגדרה שלך ל"טפשות"? המילה הזאת מעניינת אותי מאוד. נוכחתי לגלות שהפירוש שלי אליה השתנה אדירות לאחרונה והשתנה פעמים רבות. איני משוכנע שאני יכול להצביע על ההגדרה הנוכחית שלי למילה הזאת. אגב, שלא כמו אנשים רבים (אני מרגיש ומניח שיש כאלו ואני מרגיש ומניח שהם רבים) איני שואל לפירוש של חלק מההגדרות שלך על מנת "להעתיק" אותן, "לחקות" אותן או "בשביל להבין סוף סוף מה זה טפשות כי עמנואל זיטנר יודע".
"אמונה" (כשאני משתמש במילה) זה לקחת משהו כנכון או כלא נכון בלי לבדוק ובלי רצון לבדוק את נכונות הקביעה. מה ההגדרה שלך ל"אמונה"? ההגדרה שלי לאמונה היא פחות או יותר - לקחת משהו כנכון או כלא נכון באופן זמני, לבדוק את זה במידה וזה חשוב לי וללא שום קשר לבדיקה להיות מוכן להרפות מזה כשזה יתברר כ"לא נכון" או יותר מדוייק כשזה יתברר כלא מועיל או לא מקדם אותי יותר. אני לא רואה שום בעייה בשימוש החלק שבמוחי שמאמין בדברים כל עוד אני מפתח את המודעות שלי אליו ולהנחות שנגררות מהשימוש בו - כל עוד אני מוכן להרפות ממערכת האמונות שאצורה בו וכל עוד אני עושה כל זאת לטובתי ולטובת אחרים. מה גם שלא להשתמש בחלק הזה של המוח נראה לי כמו בזבוז אדיר של אנרגיה פוטנציאלית נוכחית - לפחות לי ולפחות בשלב המודעתי / התפתחותי שאני נמצא בו כרגע. ונוסף על כך, איני מסוגל עדיין שלא להשתמש בחלק הזה באופן אוטומטי במרבית הזמן שבו אני חי. לא יודע גם אם הייתי רוצה שלא להשתמש בו לעולם במידה והייתי מסוגל. למרות שהשימוש שלי בו נעשה הרבה יותר מבוקר ומפוקח בשנים האחרונות, ולעיתים אני אפילו מסוגל להרפות מהשימוש בחלק הזה למשך זמן מה, הוא מלווה אותי לאורך הרוב המוחץ של כל יום כסוג של אוטומט. וזה בסדר... וזה אחלה... לדעתי...

ibag

New member
על איזו דרך הלוחמים אתה מדבר

אתה מדבר על "דרך הלוחמים" במובן הטולטקי (ידע מורכב, מבוסס על אמיתות אנרגטיות, טכניקות, "חוקים") או שאתה מדבר על "דרך לוחמים" במובן דומה להתייחסות של הודעת המנהלת שאין לזה שום קשר לתיאור הטולטקי?

TheGreatNut

New member
אני מדבר על דרך הלוחמים שלי.

איני יכול לצעוד בדרך לוחמים של מישהו אחר.

TheGreatNut

New member
טעות שלי...

בהודעה שהגבת עליה דיברתי על דרך הלוחמים של "o fri" ולא על דרך הלוחמים שלי.

ibag

New member
הכינוי המסורתי ללימוד הטולטקי

הוא "דרך הלוחמים".(warrior's path) השאלה שלי האם אתה לומד את הידע הטולטקי ולכן אתה אומר שאתה צועד ב"דרך הלוחמים" או שאתה קורה לכל דרך שיעודו הוא ההתפתחות האישית(טאויזם, בודהיזם, קונג-פו,סינטולוגיה, דמיון מודרך וכו') דרך הלוחמים?

TheGreatNut

New member
משני הדברים שהצגת...

"דרך הלוחמים" לפי הגדרתי קרובה יותר לדוגמא השנייה - "דרך שיעודו הוא ההתפתחות האישית(טאויזם, בודהיזם, קונג-פו,סינטולוגיה, דמיון מודרך וכו')"

לא לקחת בחשבון חלק מהמציאות

לא מוביל רחוק.... עופרי כתבה על הפורום הזה, אם נח או לא נח לך... על פי דעתה (בניסוח שלה) ועל פי דעתי ניהול הפורום הזה לא מקדם להבנה מה זה דרך הלוחמים. טיפש על פי הגדרת מילון ספיר: סכלות, חוסר שכל, שטות, לא נבון, לא הגיוני, שוטה, לא חכם. השתמשתי במילה במובן הזה, היום יומי שלה. כשאני מסביר את הפרוש של מילה שאני משתמש אני מאוד מקווה שכולם מבינים שזו ההגדרה שלי ועל ידי הבנת מה אני מתכוון כשאני משתמש במילה X גם יבינו את המשפט... אני לא מגדיר מה זה X באופן מוחלט, לכל אחד יש את ההגדרה שלו/שלה.... הבעיה היא שלרוב אנשים משתמשים במילים שהם לא יכולים/רוצים/מוכנים להסביר מה כוונתם. אנו מסכימים (נראה לי) שאפשר להתקדם בצעידה בדרך הלוחמים בכל דרך שנבחר, על ידי עשייה ועל ידי פעולות ללא פגם. לא בטוח ששנינו מצביעים על אותו דבר כשאנו אומרים דרך הלוחמים... אמונה (שלך)= הנחה (שלי) ... כמעט. חוץ מהחלק שאתה מחלק את עצמך לכל מיני חלקים, אני גם חושב שמבזבזים יותר אנרגיה בלהחזיק את האמונות מאשר בלחיות ללא אמונות בכלל. או במילים אחרות, צריך פחות אנרגיה להניח דברים ולא לשכוח שהם הנחות מאשר להניח הנחה ולשכוח שהיא הנחה... אז איך אתה קורא למה שאני קורא אמונה?

TheGreatNut

New member
אני רוצה לקרוא את הדברים...

שכתבת כאן מספר פעמים נוסף בזמנים שונים. אחרי שאעשה זאת אני מניח שאענה על השאלה שלך. אגב, משהו שממש בער בי לשאול אותך כשקראתי את - "לא בטוח ששנינו מצביעים על אותו דבר כשאנו אומרים דרך הלוחמים..." האם אתה מכיר אדם אחד (או יותר) אשר מגדיר את המונח "דרך הלוחמים" בצורה זהה לגמרי להגדרתך שלך? (למיטב הבנתי מצב שכזה - ששני אנשים מגדירים בצורה זהה לחלוטין את אותו הדבר, הוא בלתי אפשרי. אבל מצד שני, אני מאוד בתולי בדרך שבה אני צועד והבנתי תשתנה גם ככה פעמים רבות. אז במידה ובעיניך זה כן אפשרי, אשמח להבהרה כלשהי כי אולי אני מפספס משהו.)

אני לא כל כך אוהב את המונח

"דרך הלוחמים"... אני מעדיף לקרוא לו "דרך הידעיים" וכן אני מכיר לא מעט אנשים שמגדירים את דרך הידעיים כאל צעידה בדרך עם לב המובילה לחופש (חופש של התפיסה, נזילות התפיסה) אני גם מכיר לא מעט אנשים שמתכוונים למה שאני מתכוון במונח "כסא".

TheGreatNut

New member
אבל...

מרזולוציה מסויימת, שהיא אמנם גבוהה מאוד מאוד, גם כסא מתפרש אצל כל אחד בצורה שונה. ולכל פירוש מלווה גם ההתנסות האישית הסוביקטיבית של אותו אדם עם אותו הנושא. לא?

לגבי כסא מסויים

אתה צודק, לגבי המושג שמאחורי המילה כסא, אני לא מסכים למה שכתבת. וכך גם לגבי "דרך הידעיים".

TheGreatNut

New member
קשה לי לראות במציאות...

את מה שאתה אומר. אתה מוכן לפרט או להבהיר?

אני מוכן....

האם אתה מוכן? על מנת שנבין אחד את השני אנו צריכים להבהיר כמה דברים. בין היתר נראה לי שלמילה "מציאות" יש משמעויות שונות אצלי ואצלך, אז מה השאלה? או מה אתה לא מבין? אם תסביר יהיה לנו הרבה יותר קל להבין אחד את השני.

TheGreatNut

New member
כן, אני מוכן.

אשמח לשנות את האמונה שלי במידה ואמצא זאת לנכון (למרות שאני פונה כרגע למצב עתידני ואיני באמת יכול לדעת שאכן אשמח לעשות זאת אם הרגע הזה אכן יגיע, אבל אני מניח שאכן אשמח לעשות זאת). אני אנסה לנסח את השאלה המקורית אחרת: האם שני "אמני אייקידו" / שני "ידעיים" / שני "אמני לחימה" יכולים להגיע למצב שבו שניהם מתכוונים לאותו הדבר בדיוק בשימוש במונחים "אמנות האייקידו" / "דרך הידעיים" / "אמנות הלחימה"?

עדיין אני לא יודע מה זה "מציאות"

אצלך. לגבי השאלה: שני אומני איקידו יסכימו בינייהם ויקראו איקידו לאותו הדבר. כנ"ל לגבי דרך הידעיים אין לי מושג לגבי אומנות לחימה... 2 האנשים שמבינים מה זה דרך הידעיים יצביעו בדיוק על אותו דבר, וכל אחד גם אמור לדעת שכל אדם צועד בדרך שלו. אין סתירה בין 2 הדברים. כנ"ל לגבי כיסא.

TheGreatNut

New member
התשובה הזאת עזרה לי.

וגם פתחה בפני דברים חדשים. תודה. אשמח ללא קשר לנסות לכתוב את ההגדרה שלי למציאות, אחרי שאנסה להרגיש אותה. מעולם עוד לא ניסיתי להגדיר מציאות אז אולי זה יקח לי קצת זמן.

למעלה