תינוקות הפורום

POOH*

New member
מצטערת...

הילדים שלי לא מאשרים לשים תמונות שלהם בפורום.. אבל מבטיחה שהם מדהימים לא פחות מהשאר כאן.. הקטן כבר בן כמעט שנה [עוד שבועיים].. זוחל במרץ.. עם המון שיניים.. יונק במרץ לא פחות.. [גם בלילה].. מטפס.. מכניס לפה כל מה שאפשר [עלים, דשא, חיפושיות, ענפים, משחקים, אבק, נעליים] ומשלשל כבר חודשיים... והגדולה [לא נולדה בבית אבל אחות שלו].. גם מדהימה!! כל יום מחדש... יודעת לתמלל את הרגשות שלה בצורה מדהימה ["אמא אל תחזיקי את התינוק הזה אני מקנאה.."] משחקת עם אח שלה [שלשלום הם שיחקו במיטה לפני השינה והיא חיבקה אותו ואמרה לי "אני אוהבת את האח הזה?"] יודעת כבר את כל הספרות.. קצת אותיות.. כבר חודשיים בערך [אחרי בערך 4 לידות סביבנו ] היא מודיעה בערך פעמיים ביום שיש לה תינוק בבטן.. לרוב היא הולכת ללדת אותו בבי"ח אבל לפעמים היא רוצה לצלצל לשרה'לה או ענת כדי שיעזרו לו לצאת בבית ורק אם הוא לא יסכים לצאת היא תלך לבי"ח.. POOH

הילהל

New member
בטוח שהם מדהימים

הבת שלך לפחות לא משחקת בללכת לבי"ח ש"יוציאו" לה את התינוק (אני עדיין מתמודדת לפעמים עם האמירה הזו אצל יונתן. כנראה שההתעקשות שלי שהאישה יולדת בעצמה לא מחזיקה לעומת עולם שלם שטוען ש"מוציאים לה" את התינוק"). איך היא הגיבה לזה שהוא התחיל להתנייע ומגיע לחפצים שלה (אמרו לי שזה יהיה משבר גדול ואני תוהה)?

POOH*

New member
תלוי ביום...

לפעמים יש לה סבלנות והיא פשוט משחקת איתו. לפעמים היא צועקת עליו: לך מפה אתה מפריע לי לפעמים היא נותנת לו משהו ביד והולכת לשחק על הלינוליאום שלה ומבקשת שאדאג שהוא לא יפריע לה.. בהתחלה היה לה יותר קשה די מהר היא הסתגלה.. יש לנו מזרון בסלון שהוא של שניהם והסברנו לה שכל מה שעל המזרון גם לו מותר לגעת. ויש בפינה לינוליאום שהוא רק שלה. ואם היא משחקת שם אמא/אבא/מבוגר אחר אחראים לדאוג שתינוקות לא יגיעו לשם אם היא מבקשת [לפעמים לא אכפת לה שהוא זוחל לשחק איתה שם]. ומשחקים עם חלקים קטנים היא משחקת רק שם או על השולחן [חרוזים למשל..]. מקווה שעניתי.. POOH

הילהל

New member
נשמע מורכב

אני מקווה שאני אצליח להשליט איזשהו סוג של היגיון גם כאן. ובטיחות כמובן.

Manty

New member
../images/Emo6.gif

נשמעת כמו ילדה מאד בטוחה בעצמה שיודעת יפה מאד מה היא רוצה! בת כמה היא?

תמר ../images/Emo99.gif

בת 7 וחצי שבועות - תינוקת רגועה וחייכנית, אוהבת כשיוצרים איתה קשר עין ומדברים איתה וגם עונה בחזרה בחיוכים אין קץ ופטפוטים רכים כאלה של תינוקות שעושים חם ב
. כל מה שאני רוצה כל היום זה רק להתכרבל איתה - גבי כבר מתחרפן ממני... הילדה ישנה, תורידי אותה קצת מהידיים - ואני? אני כיף לי להחזיק אותה ישנה, או ערה, או בכל מצב
ולנשק את הלחיים המתוקות והפה הקטן והחייכן והבטן המתעגלת... היא יונקת מצויין, אם כי לדעתי ולמיטב זכרוני הרבה פחות מהגדולות (אבל מתפתחת מצויין). היא לא מכורה לציצי כמוהן והרבה פעמים מתעצבנת כשהיא לא רוצה חלב אלא רק למצוץ ויורקת את הציצי בשאט נפש
מעליב קצת הייתי אומרת. אז אנחנו נותנים לה מוצץ. היא פשוט אפרוחה קטנה
ואני נזכרת שבגיל שלה כבר היה לחוץ לי משום מה (בחיי שאני לא יודעת למה) להתחיל לשאוב ולתת לגדולות מבקבוק ודווקא איתה ממש לא. בשביל מה אני צריכה את זה? היא רגועה, אני רגועה, אני בבית, הציצי לא הולך לשומקום (כמו עבודה וכו') ואם הוא הולך אז היא הולכת איתו
ועוד משהו שאני זוכרת שהיה לחוץ לי לעשות זה להוציא את התינוקות מהמיטה שלנו (לפחות בתחילת הלילה) ואיתה זה ממש לא כך - כל כך טוב לכולנו שהיא ישנה איתנו, והיא ישנה כל כך טוב, אז שיקפצו לי כל המלעיזים (האמת היא שכבר לא מעזים... הם יודעים שאין עם מי לדבר
)

swann

New member
איזו תמונה ../images/Emo23.gif

מדהים קצב הגדילה שלהם בהתחלה... היא משתנה מיום ליום. איזו בובה

הילהל

New member
היא נראית חקרנית כזו ../images/Emo22.gif

גם לי מוזר שמיה לא תמיד שמחה לציצי (אח שלה לא ידע להגיד "לא" לשד). ובבקשה לא להגיד ככה בקול שישנים טוב, מרפי כאן!

Manty

New member
מאד מזדהה עם תהליך האבולוציה האמהית

גם אני הלכתי באותו כיוון כמוך. עם כל ילד אני משילה עוד שכבת קונבנציונליות ונשארת עם תינוקות צמודים ומאושרים יותר
מזל שלא הפסקתי אחרי שניים..

mise

New member
אז איזה תהליך אבולוציה

עוברות אמהות שמראש ילדו בבית והלכו עם תינוקות צמודים? מעניין עד לאן אפשר להגיע.

אם פי 3

New member
מקסימים אחד אחד ואחת אחת

ונותנים קצת אור בתוך החושך הכללי...

vashti72

New member
תינוקות מקסימים כולם../images/Emo70.gif

מביאים אושר בימים קשים כאלו

vashti72

New member
בקרוב, המצלמה שוב לא בסדר...

אבל ברגע שאני אוכל אני אפתח שרשור חדש של עדכון...

debby12

New member
מנהל
גם לגילגי אסור תמונות ברשת

אבל גם היא מתינוקות הפורום. היא בת 7 חודשים וקצת ותינוקת שאנטי ברמות שמעולם לא ראיתי. אני מקשרת את זה גם לגנים (שהם לא שלנו - אבל מילא) וגם לחווית הלידה הרגועה מאוד שלה, והעובדה שהיא פחות או יותר לא ירדה ממני ב -3 חודשים מרגע שנולדה (בלי צינוקיה, בלי עינויים רפואיים לא נעימים כמו שעברה אחותה). אני לא זוכרת את סדרי ההפתחות - אבל נראה לי שהיא מתפתחת מהר ובעצם כבר מהיוולדה תמיד הרגישה לי "גדולה". היא זוחלת על ארבע כבר מזמן, היא הולכת מסביב לרהיטים וחפצים כשהיא מחזיקה בהם ובכלל מעדיפה רוב הזמן לעמוד (כל הזמן מחפשת דברים לתפוס כדי לעמוד).

../images/Emo2.gif

עומדת, כבר? ואוו, שלי בגילה, רק עכשיו התחיל לזחול, כמעט מתיישב לבד, ועושה "לא" עם הראש
ואני עוד חשבתי ששלי זריז. סולחים לי שאני נדחפת תמיד, נכון? אני שייכת לכאן בנשמתי...

גם יובל שלי היתה כמו גילגי

זריזה לאללה. בגיל חצי שנה זחלה על שש, בשבעה חודשים עמדה והתחילה ללכת עם תמיכה/רהיטים וכו'. מצד אחד זה כיף, מצד שני זה יותר קשה להורים וגם לאחים הגדולים כי הקטן נכנס להם לחיים (ולצעצועים). אגב, לי הכי הכי כיף השלב הזה של תחילת הדיבור - מילים ראשונות, שמראות על הבנה גדולה בהרבה ממה שחשבנו שיש להם
. שתי הבנות שלי התחילו לדבר מאוד מוקדם (מילים ראשונות בגיל 8 חודשים, משפטים קצרים כבר בגיל שנה וחצי) וזה הכי כיף לי, יותר מכל שאר אבני הדרך ההתפתחותיות.

את צריכה לשאול את אמא שלי

על בכורתה (אני
) שבגיל חצי שנה אמרה מילה ראשונה (אמבטיה!) בגיל 10 חודשים, משפטים שלמים ומלאי תחכום וערמומיות ("אני רוצה בבוק חלב", ידעתי שרק ככה יוציאו אותי מהמיטה)

למעלה