תינוקות הפורום

debby12

New member
מנהל
עם הדיבור יש לנו גול עצמי...

מכיון ש5 ימים בשבוע היא יום ארוך עם דוברי אנגלית בלבד. אז נראה לי שהדיבור ייקח יותר זמן.

אל תהיי כל כך בטוחה

כידוע לך, גם אנחנו גרים בסביבה דו לשונית, ובכ"ז שתיהן דיברו מאוד מוקדם ומאוד ברור (טוב, לא כמו יעלית, מהתיאור שלה נשארתי פעורת פה
)

Rakefetsagman

New member
אצלינו יש סלט של שלוש שפות

ואם היא כמו הפעוט אז הוא חיכה קצת לסדר לו את כל הסלט בשקט בראש ומייד התחיל לדבר והשלים פערים. היום הוא מתרגם לנו הולנדית כי הוא יודע שאנחנו לא מבינים. עוד משהו זה שהוא לא דיבר על ידידנו שפה שלא הבנו ורק מהפעוטון הבנו עד כמה ההולנדית שלו טובה.

debby12

New member
מנהל
../images/Emo24.gif יש לך דובי לא-לא? ../images/Emo85.gif

גילגי דווקא לא יודעת לעשות "לא" עם הראש - אז כבר הבן שלך מוביל עליה באמנות המשא ומתן.... ודאי שאת שייכת לפה. מאחלת לך חוויית לידה מתקנת עם הילד השני אשר תשייך אותך לפה גם באופן הלידה
. תגידי, מה עם הבעיות ההמטולוגיות - השתפר??

כןןן!

כיף נורא, קיבלנו פטור של 10 ימים משניידר, במקום שבוע. זה הזמן הכי ארוך שלא ביקרנו בבית חולים מאז הלידה. אני רק מקווה שכשנגיע לשם, לא נתאכזב. ואגב- הוא עושה לא על כל שאלה שאני שואלת. פרצוף רציני- ז"א לא רוצה, עם חיוך- ז"א כן. מצחיק!

debby12

New member
מנהל
או - מצוין

אינשאללה - מאחלת לכם פטור קבוע וסופי משם בקרוב

הילהל

New member
אין ספק שהדברים קשורים

כשאני רואה כמה מיה רגועה יחסית לאחיה כתינוק, אני מרגישה אשמה על מה שעבר עליו (הריון מצוברח, לידה איומה, אמא שנעלמת לאשפוז וחוזרת עוינת). מצד שני - אני מתנחמת בזה שהיו לו גם יתרונות שאין לה (להיות האחד והיחיד במרכז תשומת הלב למשל). ושסה"כ לא נראה שלטווח ארוך יש נזק. מותר לשאול למה את אומרת שהגנים לא שלכם?

debby12

New member
מנהל
כן בטח ../images/Emo6.gif

פשוט כי שנינו ממש לא אנשי "שאנטי". אנחנו מאוד אנרגטיים, עושים המון, לא יכולים לשבת הרבה על הישבן. בקיצור - "אורך גל" שאיננו שאנטי. ואיכשהו יש תחושה שהיא שונה מאיתנו בקטע הזה - יש עליה איזו שלווה פנימית. אולי זה עוד ישתנה - אין לדעת <בטח לא אאמין שכתבתי את זה פעם כשהיא תהיה בגיל ההתבגרות> ואני מזדהה מאוד עם מה שכתבת על הלידה הראשונה. לי אישית אין לי רגשי אשמה - כי רצף האירועים לא היה בשליטתי (רעלת, פגיה....). גם בדיעבד לא נראה לי שהייתי מוציאה אותה הביתה בשבוע 32 ומשקל של קילו מאתיים. אז אני סתם מרגישה עצבות אם אני חושבת לאחור על התקופה ההיא. איכשהו ההפיכה לאמא היתה אחת התקופות הגרועות בחיי בגלל צירוף הנסיבות שהביא אותי לשם. למה היה לך הריון מצוברח? זו היתה תקופה לא קלה במישור האישי?

הילהל

New member
הריון בסביבה עוינת

העברתי את ההריון באקדמיה, במחלקה בה נישואים ולידות נחשבו "מוקצים", בטח ובטח לפני גיל 30. כל הזמן הרגשתי צורך להסתתר. העוינות הגיעה דווקא בעיקר מנשים (אלו שבסופו של דבר העסיקו אותי אחרי הלידה היו רק מרצים גברים). הרגשתי שההריון הוא מעין אות-קין והגבתי בהתאם. את ההריון של מיה העברתי במשרד מלא אמהות לקטנים, עם בוס שהגיב על הבשורה ב"הריונות זו ברכה לעסק". אצלנו גם אין הריון לבד וחיכיתי לגלות מי תהרה יחד איתי ואכן שמחתי כששבועיים אחרי המזכירה של הבוס גם בישרה. קיבלנו המון התייחסות נעימה ומפנקת ותומכת וההריון היה כמו עיטור יפה והמצברוח בהתאם.

POOH*

New member
אל תרגישי אשמה...

אני הרגשתי ככה גם כלפי הגדולה שלי. והנה הקטן נולד בלידת בית נפלאה.. גדל צמוד לאמא במנשא וכד'.. והיה רגוע רק בשבוע הראשון לחייו ומאז נלחם בעולם. אז אני לא בטוחה בקשר בין הלידה לאופי.. POOH

Manty

New member
מסכימה!

לראיה, # 3 שלי, שלוקח בגדול אפילו את # 1 שניהם עם חוויות לידה לגמרי הפוכות..

mise

New member
../images/Emo26.gif האם אפשר בהתאמה לעשות:

טחורי הפורום, או: ורידי הפורום (ובתוכם להכניס את הטחורים?) כמה אני מעודנת.

debby12

New member
מנהל
רק בתנאי שגם סימני מתיחה נכנסים

גם הם לשרשור... <דבי מתגעגעת לבטן שהיתה לה פעם>

mise

New member
כל מה שקשור בהריון ולידות הפורום

כולל כל התופעות הנלוות.

והגדולות שלי.. הנה המיילדת בפוטנציה

מופיעה כאן בתפקיד הכלה התורנית (כל יום יש לנו כלה אחרת בבית... ואם לא כלה, אז נסיכה או פיה...)

והנה הממזריתה הקטנה...

ביום ההולדת שלה (היא זו שבאמצע מסתכלת למצלמה), עם העוגה - קלטו מה התמונה על העוגה

mise

New member
נראה לי שכולן דומות בעיקר לך.

או שאני טועה.

מאיה מאד דומה לאבאשלה

ויובל לי, אבל גם קצת למשפחה שלו... אצל תמרי עוד אי אפשר לדעת
כרגע היא כל יום דומה למישהו אחר... אבל כולן דומות אחת לשניה, רואים שאנחנו משפחה

למעלה