תם זמן הוספת שאלות חדשות

שלומות,

צפיתי בסרט ונהנתי מאוד עד שכדי כך שהרגשתי שיש לו מהות של מסמך היסטורי שכל אדם מן הישוב כדאי שיחשף אליו. אהבתי מאוד את הנקודה היהודית בסרט. ולשאלתי האב השכול של זיו שדיבר על החינוך ועל שלא לימד את בנו להזהר מן התרומה כמו מן הכביש נדמה לי כי הראיון איתו הוא אמיתי לגמרי, נכון?

Velma Kelly

New member
מותר לי להגיב?

הקטע הם הראיון היה מבויים אם אני לא טועה, אבל אולי אחד האבות השכולים אמר דברים דומים..

הראיון

אכן היה ראיון כזה בין אבא של נועם ברנע שעליו מבוסס זיו ובין גדעון לוי. אבל התוכן של הראיון האמיתי היה שונה לגמרי. פוליטי מאד. את המונולוג של אבא של זיו בסרט שמעתי, פחות או יותר, מאבא שלי כחלק מההרהורים שלו על ההחלטה לעלות לארץ מארה"ב. בעיני הרבה מהסצנות בסרט מתייחסות ומובילות לסצנה הזאת עם אבא של זיו גם אם זה לא בצורה ישירה.

לפני יומיים הייתי בסרט

אז ככה .. קודם כל כמעט חטפתי התקף לב שזיו פארן מת מהפיצוץ זה היה מבהיל היה שקט באולם ואני וחברה שלי ישבנו דרוכות ואז הבום הענק אני והיא צרחנו זה פשוט נפלט מהפה .. במקום להצטער על מותו נקרענו מצחוק (לא כי זה היה מצחיק בגלל הצעקה של הבהלה..) סרט חזק במיוחד אבל לפי דעתי היה חסר מלל .. נהנתי מאוד לקרוא את הספר (קראתי ממש מזמן ) והיה חסר לי פרטים שציפיתי לראות כמו החולצה של 4 זקנות שלירז היה צריך לתלות כי הוא שכח שדגל ישראל הורד.. מעבר לזה השחקנים מדהימים אושרי כהן אלוף הוא נכנס חזק לתפקיד ואהבתי כל רגע וכל מילה שיצאה לו למרות הקללות שהיו קצת יותר מידיי , אבל מעבר לזה היה הרבה ביקורת על זה שיש שחקנים שלא עשו צבא.. ותוגבתי היא.. ככה אם שחקנית משחקת זונה .. היא חייבת להיות זונה גם במציאות? לא . אז למה בוכים כולם שיש שחקנים שבגלל שלא היו בצבא משחקים בסרט.. אלי אלטוניו יצא תותח גם , כיף לראות את הצד הזה של השחקנים ראיתי אותם בשיר שלנו והדמית שלהם ילדותי ותזזיתית אבל בסרט הם התגלו כמוכשרים אחד אחד.. אחלה סרט מהסרטים הבודדים שהיפר כמוני יכולה לראות שוב ושוב.. תודה על שעה וחצי או יותר של נחת .. תודה על תסריט נפלא ומרגש , ובכלל תודה על כל הסרטים (שלושתם מצויינים ..) שעשית.. ותודה לבורא עולם שעזר לך לעלות את ההפקה המטורפת הזו .. אהבתי.. שירלי !

בברכה גם לך

אסי דיין אוהב אותי כי אני מלווה לו כסף מדי פעם ולא בגלל שאני שונא מתנחלים. למרות שזה בטח לא מזיק.

uuuaaa

New member
ליוסי סידר

ת'אמת לא ראיתי שום סרט שלך, אבל מהתגובות הנלהבות לסרטים כמו מדורת השבט וקריאת העלילה הבנתי שאתה מנסה לטפס לפיסגת השלולית הישראלית ע"י רכיבה על גלי השינאה למתנחלים, זה בטח מסביר למה אנשים כמו אסי דיין אוהבים אותך. האם זה לא מזכיר את הסרטים הישראלים שכל-כך מצליחים בגרמניה, רק בזכות הכפשת ושינאת צה"ל והמדינה ? מה החכמה לשאוף לפיסגה ע"י סרטים פופולריים זולים ולא ע"י כשרון אישי ? בברכה,

LightbuIb sun

New member
ליוסף סידר שלום.

תודה שהשקעת מזמנך ובאת לענות פה לשאלותינו.. 1. אני חושב שהסרט עשוי נפלא, ומאוד נהניתי ממנו...אך אני לא יכול להמנע מהשאלה: איך החלטת לא להראות את כל היציאות של ה"ילדים" הבייתה, את הטיול בנחלים, את הודיה מהישוב נוב? אני מבין שהסרט מתמקד ספציפית על ההר עצמו, ועל הקשר של כל החיילים עם ההר הזה. אך האם הרקע הזה לא נחשב רקע שרק מוסיף? 2. מה קרה לדמות של "ריבר" החובש? מדוע הוא הוחלף בחובש ששמו קוריס (הלא הוא איתי טיראן..) ? בספר- שזיו נהרג, ריבר הוא שקופץ לטפל בו...ובסרט את כל תפקידיו של ריבר עושה קוריס. מי זה קוריס, ולאן הלך ריבר? 3. האם מפריעה לך ההשוואה התמידית בין הספר לסרט, או שאתה חושב שהיא נכונה ובלתי נמנעת? תודה על התשובות, ועל האירוח שלך כאן... נעם.

המוצב

על קוריס וריבר ראה תשובתי ללפעמים כש. הבחירה לא לצאת מהמוצב היא אולי ההכרעה החשובה ביותר שקיבלתי. חשבתי שיש משהו מאתגר וקולנועי בנסיון לספר את כל הסיפור האפי, ההיסטורי, המורכב הזה דרך פריזמה של מוצב אחד, הר אחד. אחד הדברים שלדמתי מהנסיון הקצר שלי זה שסרט חייב לבחור נקודת מיקוד, אלמנט אחד שמאחד את כל המרכיבים של העלילה. הפיתוי להתרחב ולהתפזר בדרך כלל מעיד על העדר הבנה מהי אותה נקודת מיקוד. ההשוואה מתבקשת, ובכל זאת היא מפריעה. כאמור, התסריט היה קיים עוד לפני הספר ונולד כיצירה נפרדת. ההשוואה לספר מייצרת ציפיות זרות שקשה לי להתמודד איתן.

ממללייי

New member
שלום יוסף!

רק רציתי להגיד לך שהסרט פשוט מקסים.נהנהתי מכל רגע שצפיתי בו... לא פלא שהוא כבש את ברלין!מאחלת לך הצלחה,תמשיך ככה ושתיקח אותי לתפקיד בסרט הבא שלך... חחח סתם!

Gspin

New member
כל הכבוד

אתמול צפיתי בסרט ונהניתי מאוד - כל הכבוד, וכן ירבו סרטי איכות ישראליים. זכורה לי כתבה בחדשות לפני כמה ימים, על ציפיית השחקן הראשי (סליחה שאינני זוכר את שמו - אני גרוע בשמות) לקבל את פרס השחקן הטוב ביותר בפסטיבל הסרטים בברלין. עם כל "הדיוטותי" בקשור לקולנוע, אינני חושב שהמשחק שלו היה כזה שיצדיק את הפרס. נשארתי די אדיש למשחק שלו בחלקו של הסרט, ודווקא השחקן שבכה כאשר נגנו באורגן (שוב השמות), לדעתי שיחק בצורה משכנעת יותר. מה דעתך בנושא? איזה אספקט במשחק של השחקן אהבת עד כדי כך שצידדת במועמדותו לתפקיד השחקן הטוב ביותר?

ממללייי

New member
אתה מתכוון לאושרי כהן???

אם כל הכבוד אושרי הוא שחקן מדהים והוא היה צריך לזכות! לא כל השחקנים יודעים לעשות ולשחק דברים מטורפים כמוהו!

שחקנים

התפקיד של לירז, שאותו מגלם אושרי כהן, הוא מהתפקידים הקשים ביותר שיצא לי לביים. אושרי מחזיק את הסרט הזה על כתפיו, ביחד עם עוד כמה קילו של ציוד צבאי, ואני נפעם כל פעם מחדש איזו חדות יש בפיתוח דמות שהוא הביא. אני לא סתם מחמיא באוויר. המהלך של לירז דרש משנינו לחפור עמוק מאד לתוך אזורים מודחקים של חרדת ביצוע. בקיצור אני מצדיע לו והייתי נותן לו את הפרס שלי אם הייתי יכול. השחקן שמגלם את קוריס הוא איתי טיראן, או בכינויו - המלט. והאמת, חרא שחקן. אוברייטד. סתם סתם סתם... האיש עילוי. גדול הדור. ברצינות. בור סוד שאינו מאבד טיפה. עוקר הרים. למדתי ממנו יותר משלמדתי מהרב קופולוביץ בזמנו. והמבין יבין. (נראה לי שאני מתעייף)

Mrs Vertigo

New member
../images/Emo112.gifפורום לבופור!

גאוני!!! *מתביישת* עוד לא ראיתי אפילו את הסרט, אני יודעת שאני אבכה בטירוף, אחרי כל הדמעות שהוצאתי כשקראתי את הספר. אחד הספרים הטובים לדעתי, ונראה לי שהסרט קצת יהרוס לי. :/. בכל זאת, רון ולשם ויוסף סידר, עשיתם עבודה מעולה.
!

NesiZ 19

New member
שלום יוסף!

יש לי 2 שאלות: האם ראוי ששחקן שלא עשה שירות צבאי מלא יגלם תפקיד של חייל קרבי בסרט? היו שם עוד כמה שחקנים שלא עשו צבא ועדיין שירתו כחיילים, מדוע לדעתך משתמטים הופכים במדינה שלנו לגיבורי תרבות? לא היה הוגן ופחות פוגע(במשפחות, בחיילים ששירתו שם, בחיילים קרביים בהווה ובעבר) לקחת אנשים שעשו שירות צבאי מלא?(במיוחד אחרי מלחמה כל כך קשה וכואבת).

yules

New member
ו... אם כבר אני פה - אז מחמאות.

הסרט לא חייב להיות מדויק אחד לאחד - לכל אחד יש זיכרון משלו לגבי הבופור (אני הייתי ב93-94). אבל את התחושה הוא מעביר בצורה מדוייקת ונפלאה לסרט יש קצב משלו, בין השאר בזכות הבימוי וכמובן הפסקול הנהדר והמינימליסטי (ישי אדר...) והיכולת "להקטין" את ההתרחשות למבט "מגובה העיניים", שלנו החיילים הקטנים, להבדיל מצופי הטלוויזיה והטוקבקיסטים המתלהמים. תודה לך יוסי, ותהיה גאה בעצמך על סרט חשוב ומצויין.

ישי אדר

תודה שהזכרת אותו. בהחלט תרם משהו משמעותי ביותר לסרט הזה. שיטת העבודה שלו הדהימה אותי והתוצאה הפתיעה אותי כל פעם שהוא הגיע לחדר העריכה עם גרסה חדשה. הוא מוסיקאי אמיץ ומיוחד.

yules

New member
די כבר עם זה, חפראוויי

מספיק. הבנו. ושחקנית שמשחקת זונה צריכה להיות זונה? היא צריכה להיות שחקנית טובה. הבחירה בשחקנים נכונה והוכיחה את עצמה בסרט. בתור "בוגר בופור", אושרי כהן, שאני ממש לא תופש ממנו, קנה אותי.

למעלה