תם זמן הוספת שאלות חדשות

Velma Kelly

New member
שלום יוסף../images/Emo13.gif

דבר ראשון, נהנתי מאוד מהסרט. את הספר קראתי פעם ראשונה לפני שנה וחצי, ומאז הספקתי לקרוא אותו לפחות 4 פעמים מרוב ש"התאהבתי" בדמות של לירז. שאלה ראשונה: איך בחרתם איזה קטעים מהספר להכניס ואיזה להשאיר לספר? והאם אתה מתרחט שחלק לא נכנסו לסרט? שאלה שנייה: הקצב שבו מתו הגיבורים בסרט הזכיר לי קצת את הספר "זעקת הקרב" שבו אנחנו לומדים להכיר את החבורת חיילים לעומק במשך כל הספר ואז ב-3 עמודים הורגים את כולם. בעצם כדי להראות שכל פעם שאתה "נקשר" למישהו בספר הוא מת בלי זמן להתאבל או לעקל את הדברים, כי ככה זה במלחמה. האם זו הייתה הכוונה שלך פחות או יותר בסרט כשבחרת לקחת מהספר יותר את הסיפורים של החיילים שנהרגו? שאלה שלישית: התגובות של הקהל בארץ היו שונות ממה שחשבת שהם יהיו? או שפחות או יותר הם כמו מה שציפית? המון תודה לך על האירוח ועל התשובות, ושוב פעם לסיום - עבודה מדהימה על הסרט הזה וגם על 'מדורת השבט' שאני מאוד אוהבת

4 פעמים??

זה אומר שאפשר לצפות ליותר מכרטיס אחד שלך בקולנוע? על ההשוואה בין הספר לסרט ראי למעלה. בעניין ההכרות עם אלו שמתים. זו נקודה שעולה הרבה בביקורות על הסרט. האמת שזה טיפה אילוץ שקשור באורך הסרט. היו בתסריט סצנות נוספות עם חלק מדמויות המשנה, שגם צולמו ואפילו יצאו טוב, אבל בשלב העריכה היינו צריכים לברור את מה שנחוץ לקידום העלילה, לפעמים במחיר העושר של חלק מהדמויות. זה תמיד איזון עדין וקשה.

לגבי אושרי כהן

שלום יוסי, ראשית, נהניתי מאוד מהסרט. רציתי לשאול אותך לגבי הליהוק של אושרי כהן, לתפקיד מפקד המוצב, לירז. בעיני, אושרי כהן הוא שחקן מתחיל, צעיר מדיי, לא עשה מספיק בחייו וגם לא מוערך יתר על המידה בברנג'ת המשחק בארץ (אם "השיר שלנו" זה דוגמא, אז הכל מובן). שאלתי היא מה היו השיקולים לבחירתו לתפקיד הראשי בסרט והאם אתה מרוצה ממשחקו? אציין כי בסך הכל, אושרי היה סביר והעביר את התפקיד בצורה חלקה פחות או יותר, אבל כמו שאיתי טיראן אומר ללירז: "מגיע לי מפקד יותר טוב", אני חושב שגם לנו מגיע שחקן טוב יותר בתפקיד הזה. אחד, שיש לו קצת מעבר להבעה קפואה על הפנים, ומצליח להעביר בנו גם רגש (מישהו אמר אקי אבני?) תודה יוסי, ותמשיך לעשות סרטים...

תוספת

הדמות של לירז היא דמות לא אהודה. קשה לאהוב אותה. ושם האתגר הגדול של אושרי כשחקן. הוא הוכיח בסרטים אחרי, כמו נניח הכוכבים של שלומי, שאין לו בעיה לגלם דמות שכולם מתאהבים בה. פה הוא נאלץ להתמודד עם תפקיד שמרחיק, מעורר רגשות מעורבים ולדעתי הוא עשה את זה מצוין. אני גאה מאד בתפקיד שלו ובעבודה שלו. באמת.

yeco3

New member
יוסף שלום!

קודם כל מזל טוב! רציתי לדעת אם הלכת לכיוןן של סרטים ודרמה בגלל אמא שלך או שזה פרץ ממך לבד?

נטלי51

New member
היי יוסף. קודם כל כל הכבוד והרבה

הצלחה עם הסרט! מה שרציתי לשאול קשור יותר לפן השל התנהלות יום יומית מול גופי המימון. כאמן שממתין באופן תמידי לאישור הקרנות ולא יודע מאיפה יבוא המימון לסרט הבא, אם בכלל, אני מרגיש שאני לא ממש מבין את הדרך הנכונה לפעול. מה שהיייתי רוצה, זה לדעת דברים כמו: איך באמת מתקיימים מקולנוע, כמה זמן יכול להתקיים מקרן במאי שקיבל תקציב לסרט, האם היית ממליץ ליצור באופן עצמאי במידה והקרנות לא מאשרות תסריט, ועוד עצות מהסוג הזה. הרבה תודה ותמשיך להוות לכולנו דוגמא לסיפור טוב וסטנדרטים גבוהים! אבי

עצה אחת

תמצא סיפור שגורם לך לא לשאול את השאלות האלה. זה כמעט בלתי אפשרי לחיות מקולנוע, אבל כשיש סיפור בראש שחייב להגיע למסך, זה גם בלתי אפשרי לחיות אחרת. ובכל זאת משהו יותר פרקטי. בין סכום הפיתוח למשכורת בזמן הצילומים ובעזרת הוראה פה ושם, אפשר להתפרנס. כשסרט מצליח בקופות היוצרים רואים סכום מסויים גם מזה. איך שרים הדג נחש - ה ת ק ו ו ה ל ה ב י א א ת ה מ כ ה קדימה! לצעוד!

levikon

New member
שאלה לגבי קטעים חסרים ו-DVD

בטריילרים שיצאו לסרט נראים מס' קטעים שנחתכו לבסוף מהסרט. האם תצא גרסת הבמאי ב-DVD של הסרט שתשלב את הקטעים הללו? האם אתה מרוצה מכך שנאלצת לחתוך קטעים כה רבים מהסרט? האם במבט לאחור, היית מחליף קטעים מסוימים בקטעים אחרים שלא נכנסו?

די וי די

כל הסצנות הראויות, כולל זאת בנהר הליטאני מהטריילר, יופיעו בדי וי די. קשה לדבר על צער או חרטה בעניין של סצנות שנשארו בחוץ. אני אומנם מתגעגע אליהן, אבל באותה מידה כשאני רואה את הסרט עם קהל אני נושם לרווחה שהסרט לא ארוך יותר.

שאלה לגבי הפוסט בסרט...

ראיתי את הסרט ונהנתי מאד, בעיני הוא פרץ גבולות ברמת השאפתנות של ההפקה, וברמת הבימוי שלך - שהיה מצויין. הצלחת להשתמש בכל הכלים של המדיום כדי לייצר אוירה אמינה בהרבה ממה שהתרגלתי בסרטים ישראלים. עדיין לדעתי לא הגענו מספיק רחוק - הפירוטכניקה בסרט היתה פחות ממספקת, וכאן אני אציין שאני עובד ב-Snowball, בית פוסט ואפקטים ממוחשבים. השאלה שלי היא מדוע לדעתך השימוש בחברות כמונו, כמו Gravity, JCS, Broadcast ואחרות, שמור כיום כמעט באופן מוחלט לעולם הפרסום, ולא מנוצל כלל לתעשיית הקולנוע הישראלי? היינו יכולים להקפיץ את האמינות הויזואלית של הסרט בכמה מונים, להקפיץ את הקהל עוד יותר ממה שהצלחתם. השאלה הבאה היא לגבי דולבי-סראונד... האם היה שימוש בו בסרט? לי היתה התחושה שהוא היה חסר, לכן אני מסיק שלא. האם אני טועה? ואם לא, מדוע לוותר על כלי כל כך טוב להשרות אוירה? שאלה אחרונה קשורה יותר לתוכן הסרט - המסלול העלילתי שעוברת הדמות הראשית, של מפקד המוצב: האם הבלבול שנוצר סביב אפיון הדמות הראשית הוא מכוון? אני לא הצלחתי להבין מה אמור לעבור עליו - איך הוא השתנה מתחילת הסרט לסופו? מה הפך אותו לדמות הראשית מעבר לעובדה שהוא קיבל יותר זמן מסך מכל דמות אחרת? איפה הדילמה שלו? מה ההחלטה שלו אמורה לגרום לי להסיק? האם זה שהוא לא ברח מהמוצב הופך אותו לפחדן או לא? אני אישית מוכרח לציין שאני לא אוהב סרטים שמותירים את הקהל עם אלף שאלות ללא מענה, בשביל זה אני יכול לפתוח טלויזיה ולצפות בחדשות, המציאות מספיק מתוסבכת... מה שאני רוצה זה חלון לעולם שבו יש חוטי שני שמקשרים בין דברים שאחרת לא הייתי רואה ויודע על הקשר ביניהם, תגליות בלתי צפויות שעושות איזשהו סדר בבלאגן, שמלמדות משהו חדש, או מראות זוית שלא הייתי רואה בדרך אחרת... בכל מקרה, בהצלחה בסרטים הבאים, אולי נעבוד יחד בעתיד.

כמה שאלות טכניות

שלום יוסף, האם הסרט צולם בפילם או במצלמה דיגיטלית? מה היו השיקולים שהביאו להחלטה? מה היתה עלות הפקת הסרט? האם היא הייתה גדולה יותר מעלות הפקת סרטיך הקודמים? באיזו תוכנה נעשה שימוש בזמן עריכת הסרט? תודה, ובהצלחה!

טכני

הסרט צולם ב 35 ממ. או ליתר דיוק - סופר 35 ממ כי רצינו פריים רחב סינמסקופי. פורמט דיגיטלי, למרות האיכות ההולכת ומשתפרת שלו, בכל זאת לא התאים לאופי הסרט הזה. אני מעדיף לא לפרט את תקציב ההפקה. אבל הוא היה יחסית גבוה. יותר מפי 2 מתקציב סרטי הקודמים. ערכנו על AVID

apy ape

New member
תשבוחות ושאלות

שלום יוסף, ראשית, כל הכבוד על הסרט האחרון. בתור לוחם בסדיר אני חושב שמעבר להישג הקולנועי הצלחת להמחיש היטב את שגרת יומם של מוצבי צה"ל וחייליהם, על אפרוריותם וחוסר ההרואיות שבהם (בניגוד למה שניתן לחשוב). 1. האם אתה כבר חושב על הסרט הבא? 2. איזה סרט יותר טוב בעינך: מדורת השבט או הבופור (ואם אפשר אז בלי תשובה נוסח "אני אוהב את כל הסרטים שלי בצורה שווה"...) 3. מהם הציפיות שלך מהסרט בזירה הבני"ל (ולבחור המוזהב בפרט) 4. איזה סרט ישראלי (לא שלך) אהבת במיוחד בשנים האחרונות, ואיזה סרט בינ"ל 5. איך מגיעים להיות ניצב בסרט שלך?????

eltonM

New member
שאלה על ההסדר ובופור

יוסף שלום, אני שירתתי כתומך לחימה בהר דוב חמישה חודשים מהנסיגה וכחודש מחטיפת החיילים בהר-דוב. אני שייך למחנה הדתי-לאומי. ראיתי את כל סרטיך ואני מאחל המשך יצירה שתייצג את ישראל בכלל ואת המחנה הדתי בפרט בכל העולם. 1.לגבי הסרט "ההסדר" על פי הידוע לי אין במחנה הדתי-לאומי תופעה של שידוכים בכפייה. מה עמדתך בעניין? 2.לגבי הסרט "בופור". האם הסצנה שבה החייל מפסיק לשמור בעמדת ה'ירוק' היא סצנה שעושה כבוד לצה"ל וערכיו? ואם יוצא כאן מסר שכל חייל צריך לשמור על עצמו תחילה מה יקרה אם אותו עובד צה"ל שממגן את המוצב יחוס על חייו ולא יסע למקום מסוכן כאשר הא משאיר מוצב לא ממוגן? בתודה מראש.

ליוסף סידר!

ראיתי את הסרט- בין הסרטים הישראלים הטובים ביותר! השאלה שלי, איך אתה והשחקנים שלא עשו צבא התמודדתם עם התגובות של ההורים שכעסו על כך ששחקנים שלא עשו צבא ישחקו חיילים?

למעלה