תם זמן הוספת שאלות חדשות

אלעד2

New member
אולי לא שמעת

אבל לפני זמן לא רב היתה פה מלחמה, שהיא תוצאה ישירה של הבריחה מהבופור, בין השאר. אז ברור שתמיד ניתן לעשות דברים יותר טוב, בזה אין כל ספק וכל חייל יודע זאת היטב, אבל אתה באמת לא נותן לעובדות לבלבל אותך?

csomag

New member
לא שאלה אבל..

אתמול היינו בסרט והרושם נשאר עד עכשיו ויישאר עוד הרבה זמן- סרט מ-צ-ו-י-ן .. תסריט מעולה, בימוי, שחקנים הכל הכל.. בן זוגי ששירת בבופור ישב המום מול מסך הקולנוע- הוא אמר שתיארת את הסטואציות והאוירה אחד לאחד שלא לדבר על התפאורה..היום כבר אץ לו רץ לו ושלף את תמונותיו מהבופור- היה לנו רגע מדהים של שיתוף ןקרבה.. אים לי מילים לתאר את עוצמת הסרט- לגאווה הוא לי שצפו בו בחו"ל..

trigotrigo

New member
תם זמן הוספת שאלות חדשות

חברי פורום ואורחים יקרים נבקש שלא להוסיף עוד שאלות, כדי שיוסף יספיק לענות על כולן היום. תודה רבה לכם על העניין וההשתתפות!

יוסף שלום

כמו כל חברי הפורום פה, גם אני ראיתי את הבופור בקולנוע חוץ מוואו וואו ועוד פעם וואו אין לי מה להגיד.. מהרגע שיצאתי מבית הקולנוע הסרט רץ לי במחשבות ולא יוצא לי מהראש.. מי שלא ראה את הסרט לדעתי לא יודע מהו סרט ישראלי טוב.. אמנם לא קראתי את הספר לפני, אבל כבר למחרת רצתי לסניף הקרוב של צומת ספרים ורכשתי את הספר אני לא אשקר ואני אספר ואגיד שאני רואה את עצמי כנערה בת 18 וחצי מאוד מנותקת מהמציאות שלנו... אני לא עושה ולא אעשה צבא ככל הנראה, ואף פעם לא התייחסתי לנושא צה"ל כל כך ברצינות... כואב לי כמובן לשמוע על חיילים שנופלים, אבל אני לא מתעמקת בזה יותר מידי...וכמובן לא במלחמותינו כמו רוב אוכלוסיית ישראל שגדלה בדור שלי, אם מישהו יבחן אותי על מלחמות ישראל קרוב לודאי שיותר מ10 נקודות לא יהיו בטופס שלי וגם זה רק במזל של להציץ בטופס של מישהו שיישב בשולחן לידי. אני רוצה להגיד לך תודה יוסף, אני חושבת שאיפשהו הסרט שינה את השקפתי לגבי צה"ל ומלחמות ישראל הוא גרם לי להתעניין ובאמת להעריך את מה שהחיילים במדינה עושים בשבילנו.. ואני גם חושבת שזה הדבר הכי חשוב שהסרט יכל להעניק לצופים. בנוסף, אני רוצה להחמיא לך על הליהוק : חוץ מאלי אלטוניו המדהים שנחשפנו אליו השנה וראינו בו את הפונטיצאל כבר בתחילת השיר שלנו יש שני שחקנים שבאמת על בחירתם מגיע לך ח"ח עצום אושרי - אושרי המקסים, יצא לי לצפות בו בכמה סרטים וכמובן בסדרה "השיר שלנו" אבל לא באמת ידעתי במי אני צופה, הסרט הזה הוציא את כישוריי המשחק שלו בצורה מדהימה וגרמה לי להבין שלא הערכתי אותו כפי שבאמת מגיע לו, הוא שחקן מדהים וכמו שאמרת על ההפסד שלו בפסטיבל ברלין "לא ראיתי מול מי הוא התמודד, אבל בטוח שהשחקן ההוא נתן את משחק חייו" איתי תורג'מן - כל כך הוסיף לסרט, כל הסצנות היותר הומוריסטיות בסרט באות ממנו ומהדמות שלו בחירה מדהימה של שחקן מקסים שכבש אותי כבר בתחילת הסרט. שוטטתי ברחבי האינטרנט וראיתי תמונות מקוריות ממוצב הבופור, אתם שיכפלתם את המוצב בצורה מדהימה...אמנם לא הייתי שם אבל מהתמונות המקוריות של החיילים זה נראה כאילו הם ניצבים בסט שלכם אז שוב תודה, אור.

יעלי22

New member
בין הסרט לספר - ליום הזיכרון

יוסף שלום, ראשית עליי לומר שאת הספר קראתי לפני כשנה, טרם המלחמה, והוא ריתק ברמות מדהימות. יומיים שאב אותי לתוכו ולא הצלחתי להתרכז בדבר פרט אליו. אני לא חוויתי את לבנון בשום צורה עד אז, לא ישירה ולא דרך חברים. אני התגייסתי ב2003 וחבריי שרתו בעזה ובחברון. כמו כן, לפני כשנה, טיילתי באיזור קלעת נמרוד והיתה שם המולה גדולה. לא הבנו איך המבצר הפך לבסיס צבאי ואז עלינו ונאמר לנו שמצלמים סרט ומדמים את זה לבופור. מי האמין שכמה חודשים אחרי צה"ל כבר יהיה לא רחוק משם. ועכשיו, לסרט. ברור כי זה לא היה רלוונטי להפוך את כל הדמויות העשירות בספר לסרט. עם זאת, רציתי לדעת, האם טשטוש הדמויות היה מכוון במדיה הקולנועית? כלומר, היה קשה מאד לזהות את החיילים, הכל היה חשוך, פניהם לא היו ברורות ומעטים היו הדיאלוגים שדרכם יכולנו להכיר אותם עוד. דבר נוסף, הם הוצגו כמעט רק כחיילים. את הבחירה לעשות את הסרט רק במוצב אני עוד מוכנה לקבל, אבל מה עם ה"שגרה במוצב"? עם השש-בש, המקלחת, האוכל? גם בלבנון לא נפלו טילים כל היום. אני חושבת שהבחירה להתמקד רק במלחמה פספסה הרבה. עוד נקודה, הדמות של לירז/ארז ליברטי. היה חסר לי ה"רעל" שעליו היא הייתה מבוססת בספר. מאוד לא אהבתי את סצינת הסיום, מה רצית להגיד בה? ושני דברים אחרונים - א. אני חושבת שהיו פערים קטנים בעלילה. הרגשתי כי חובה לקרוא את הספר טרם הסרט. למשל, הקטע לפנות בוקר שהם עומדים כולם בחוץ, לא מובן למה. או כל הסיפור עם הדגל/חולצה המפוספס. ב. שאלה חשובה - אחד המקומות המרכזיים שאליהם נכנס הסרט הזה בתוך מדינת ישראל של היום הוא עיצוב הזכרון והאתוס הציוני. רציתי לדעת מה המקום שהיית רוצה שהסרט יתפוס בתוך כל זה? הרי סרטים ישראלים היום לא מצליחים כמעט להגיד אמירה רחבה על המציאות. הם נחווים ע"י הציבור בתור סיפורים אישיים, נוגעים ללב, כואבים אולי, ולא בתור משהו שמעיד עלינו, כחברה. מגמות ההפרטה הציבוריות חודרות לעומק נפשנו ואין אנו מצליחים לקשור עצמנו לחברה, לאתוסים שפעם היה ברורים מעליהם. ע"ע המלחמה האחרונה - מה נשאר ממנה? איזה זכרון? איזו מורשת קרב כמו כח צביקה ידע להגיד תלמיד התיכון הממוצע? זהו בינתיים, מקווה שאתה עדיין כאן. יעלי

SHLACK

New member
ליעלי ..

=בבוקר שכולם עומדים ערים על ציוד זה נוהל שבשגרה.. בכל מוצב בצפון בשעות הדמדומים כל המוצב מוכן ואירוע.. כי אלה שעות קשות בעיקר לשומרים וגם סטטיסטיקה אלה השעות שהמחבלים תוקפים. =שגרה ? מקלחת לא ממש היתה להם .. במוצבים בעיקר שומרים ישנים אוכלים וזהו בגדול אין הרבה שמחת חיים . =גם אני לא אהבתי את הסיום...

אהלן:)

אני אתחיל בזה שמאוד אהבתי את שני הסרטים המעולים שלך- "מדורת השבט" ו"ההסדר". שני סרטים מעולים שהשאירו עליי רושם להרבה מאוד זמן.
עדיין לא ראיתי את בופור, לצערי. אבל מחייבים אותנו, ואני אסביר למה. אני לומדת בכיתה י"א ואנחנו עובדים עכשיו על הצגה ליום הזיכרון, הצגה מאוד גדולה, עם במאי מאוד טוב, שתערך בבית החייל. אמרו לנו לקרוא את הספר "אם יש גן עדן" ולראות את הסרט "בופור". אז אני נורא מקווה שבימים הקרובים יזדמן לי.. חוצמיזה רציתי לדעת מה אתה רוצה לעשות בהמשך? יש לך כבר רעיונות לסרטים חדשים? פרוייקטים חדשים? יש מצב שתלך על סדרות טלוויזיה? הצגות? מחכה לעוד פרוייקטים שלך:) בהצלחה בהמשך, רחלי.

מיכל שב

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifהאירוח הסתיים../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

לתשומת לבכם, במהלך הימים הקרובים יענה יוסף סידר על השאלות שטרם התייחס אליהן. לאחר שיענה אנו נשלח מסר עם קישור לכותב השאלה. שוב תודה ליוסף סידר שהקדיש זמן ותודה לכם

כל הכבוד על ההשקעה במענה

מצדיע ליוצרים שמפנים זמן לדבר עם הקהל ולענות על שאלות, זה מראה על ענווה, צניעות ובעיקר הרבה ביטחון.

מ ה פ כ ן

New member
שאלה על השריון...

צפיתי בסרט אתמול ונהנתי ממנו מאד !!!, הוא הזכיר לי חוויות שהעדפתי לשכוח ולהדחיק הרבה שנים. כמי שהיה 4 פעמים בפעילות בלבנון כמפקד וכמי שהיה סמ"פ בופור, מאחר ואני יוצא חיל השריון והתפקיד שלי כמפקד טנק/מ"מ/סמ"פ ומ"פ טנקים, רציתי לשאול מדוע נפקד מקומו של השריון מן העלילה למעט סצנת הסיום של הסרט בה רואים את הטנק מוביל את השיירה ביציאה מלבנון ? לפי דעתי נעשה לחייל עוול בכך שלא הוזכר כלל, למררות תרומתו העצומה בפעילות ברצועת הביטחון. תודה על התשובה...

מ ה פ כ ן

New member
ורק לדייק בפרטים הטכניים...

היום מותר לספר כי יצאנו מלבנון, בתקופה שאני שרתתי כסמ"פ הבופור, על מוצב הבופור פיקד מ"פ הטנקים ולא החי"ר ואילו במוצב דלעת הסמוך, פיקד מ"פ חי"ר שהוא היה גם מפקד כל רכס עלי טאייר עליו יושבים מוצב הבופור ומוצב דלעת (צפונה משם על הרכס, מעל נבטייה).

למעלה