תמונות מאתמול בערב

פוקסי99

New member
חומוס מתכון

אני בוחר את החומוס הקטן מיכוון שהוא מאד ארומטי - משרה לילה שלם במקרר!! מיכוון שהחומוס כשמו (חמיצה) נוטה לקבל טעם חמוץ בחום של היום אני שם אותו במקרר. (אני אישית בביקור באחד המפעלים אשר מייצרים פלפל ראיתי שהם זורקים למיכלי הענק אשר שם מושרה החומוס גושי קרח גדולים שלא יחמיץ) - ועכשיו לסיר עם מים מסוננים ובצל!! המים מהברז לעיתים(למרות שברוב המקרים הם טובים) מכילים כלור בכמות גדולה. הבצל בא רק להשבחת הטעם ובסוף הבישול נזרק (זאת למדתי מחבר טוב דרוזי) וכמובן מלח. - מורידים את הקצף - מנמיכים את הלהבה אך נותנים למים לרתוח (אחרת ישפריץ על כול הכיריים ברתיחה חזקה מידיי) - סוגרים את הסיר לשעה לפחות - לאחר הבישול שיטה לקירור מהיר: לאחר שגרגיר החומוס מוכנים(אצלי הם מוכנים כאשר הם לא רכים מידיי אלה כאשר אני לוחץ הם לא נמעכים מיד. גרגר חומוס בנוי מתאים. כאשר הוא רך לחלוטין זאת אומרת שכל התאים נפגעו וחלק גדול ממרכיבי הטעם ברחו למים).שופך את תכולת הסיר לכלי חד פעמי גדול ושם על משטח הגרניט במטבח. שימו לב הבצל כבר לא בעסק. - מעביר לבלנדר עם השום - מוסיף טחינה - מוסיף לימון - והחומוס מוכן!
 

פוקסי99

New member
כבד קצוץ מתכון

כבד קצוץ חצי קילו כבד עוף מנוקה. 2 בצלים גדולים. 4 ביצים קשות מלח פלפל שחור מספר טיפות של ברנדי. מטגנים את הכבד במחבת ללא שמן או שומן, הכבד מגיר שמן מתוך עצמו. להקפיד להפוך את הכבדים ללא הפסקה שלא יקבלו צבע כהה מידיי כי אז הם מקבלים גוון מר מעט. לאחר מספר דקות בוצעים אחד מהכבדים כאשר כולו וורוד בפנים מורידים מהאש ושמים על נייר סופג. מקצצים את הבצל לפרוסות ומטגנים עד שיזהיב. ומוצאים ושמים על נייר סופג כחצי שעה. שמים במעבד מזון את כל החלקים ומרסקים למרקם חלק ואחיד. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים כף של ברנדי. למי שאוהב מרקם יותר גס טוחנים את הרכיבים במכונת בשר. מי שאוהב מרקם מישחתי יותר מוסיף רבע חבילה מרגרינה. בתאבון פוקסי
 

פוקסי99

New member
סחוג ירוק מתכון

6 פלפלים חריפים טריים גדולים 15 שיני שום(כראש וחצי) חבילה כוסבה כפית חוויג' למרק 1/2 1 כפית כמון כפית מלח לנקות את הפלפלים מהגרעינים ונמחיצות לשים במעבד מזון להפעיל למספר שניות עד קבלת פלפל קצוץ אבל לרא מישחה להוציא מהקערה לשים את הכוסברה והשום להפעיל עד קבלתם קצוצים להחזיר את הפלפל להוסיף מלח חחויג' כמון להפעיל למספר שניות ומוכן יש לזכור שאורך חיי המדף של סחוג כזה הוא קצר יחסית במקרר
 
../images/Emo97.gifפוקסי חג שמח.תוסיף גינג'ר טרי

חג שמח. לסחוג שלך אתה חייב להוסיף חתיכה שלגינג'ר טרי. והטעם חבל"ז. בכלל באוכל זה בריא זה מוסיף המון. מאיר כרמיאל
 

פוקסי99

New member
חילבה מתכון

6 כפות גרגירי חילבה מלח סחוגירוק בקערה הרבה מים עם הגרגירים מפעם לפעם שופך את המים שוטף את הגרגירים וחזרה לקערה עם הרבה מים לאחר 24 שעות שופך את המים שוטף הייטב(במסננת) למעבד מזון עד שהגרגירים הופכים למישחה חלקה מוסיף 4 כוסות מים ומערבל מוסיף 3/4 כפית מלח כף סחוג והכול לצנצנת. אצלי ברוב המקרים מקערת המעבד עד לצנצנת הכול נגמר כול טוב פוקסי
 
פוקסי למה אתה שופך את המים

הם מלאים בריאות תשתה זה נהדר..אבי עליו השלום היה כל לילה שם כפית חילבה עם כוס מים ובבוקר שותה אותה... הדברים שלך נראים נהדר
 

פוקסי99

New member
טחינה ירוקה

3/4 כוס טחינה 3/4 כוס מים 4 שיני שום כתושות 1/4 כוס לימון כפית מלח 1/2 חבילה כוסברה קצוצה בקערה טחינה ומים לבחוש היטב עד קבלת מרקם אחיד הטחינה סופגת מים לפי היצרן ולכן במקרה ויוצא מרקם דליל להוסיף מעט טחינה גולמית ולהמשיך לבחוש במקרה וסמיכה מידיי להוסיף מים מוסיפים את השום את המלח ומיץ הלימון בוחשים הייטב שוב
 

פוקסי99

New member
גזר חריף מתכון

5 גזרים חתוכים דק במנדולינה כמו גפרורים פלפל אדום חתוך דק לרצועות פלפל חריף חתוך דק דק 3/4 חבילה כוזברה קצוצה 3 כפות שמן 2 כפות לימון מלח לערבב הייטב בתאבון פוקסי
 
למעלה