תמיד הייתי כזה אז נמשיך....

מצטערת,זה לא עובד ככה

אם הייתי חיה בדיקטטורה היייתי מוכנה לקבל את הרעיון הזה,אבל למיטב ידיעתי מדינת ישראל היא דמוקרטיה. אני נוטה להאמין שחוקים נועדו על מנת להגן על בני האדם ולא על מנת לדאוג שייציתו,אני מאמינה שבני אדם חופשיים לא צריכים להתחנך ל'משמעת',אלא להפך,לחשיבה עצמאית ויכולת לשאוף קדימה. מובן שבחיים אנחנו עושים דברים שאנחנו לא אוהבים,אבל אנחנו גם מבינים את המטרה מאחוריהם,אני לא ממש מבינה את המטרה מאחורי התלבושת האחידה. ולגבי קוד הלבוש,אולי חוקי הצניעות כבר לא מתאימים לתקופתינו?

youvall

New member
אז ככה...

מדינת ישראל היא אכן מדינה דמוקרטית,ולכן כאשר המחוקקים(לא משנה עד כמה מטוטמים יהיו) מחוקקים חוק עלייך לציית לו,את יכולה לנסות לשנות אותו בדרכים חוקיות(עתירות לבתי משפט ומחאות ציבוריות) אך זה שאינך מסכימה עם החוק או אינך מבינה אותו אין זה נותן לך את הזכות לעבור עליו.... כרגע משרד החינוך הוציא הוראה לתלבושת אחידה,אם בבי"ס יאמצו את ההוראה הזאת הרי זה נכנס כחוק לבית הספר ואין לך זכות לעבור עליו! בני אדם צריכים להתחנך לחשיבה עצמאית ויכולת לשאוף קדימה תוך משמעת מינימלית של ציות לחוקים ולעשות דברים גם אם בטווח הקצר אינם מובנים לאדם והוא או היא אינם מסכימים עם החוק! זה לא שאת לא מבינה את המטרה מאחורי התלבשות האחידה(מפני שאני הסברתי,דובר המשרד הסביר ועוד רבים וטובים הסבירו) אלא שאת מסרבת לקבל את ההסבר שלנו,זה,נטע,כבר בעייתך ולא בעייתו של אף אחד... את אולי לא מבינה את ההיגיון או את הלך החשיבה,אבל את המטרה אני כמעט בטוח שאת כן מבינה... תסלחי לי מאוד,ויסלחו לי בני המגזרים השונים שאני מדבר בשמם,אבל חוקי הצניעות למיניהן באים למנוע פרובוקציה(של בנים שמגעים בבוקר לשעיור ספרות וחושפים את ישנם למורה!) ולמנוע פגיעה ברגשות של ציבורים מסויימם... כפי שאת בוודאי יודעת בקרב הציבור הדתי-לאומי והציבור החרדי נשים לא חושפות יותר מידי מעצמן(וזאת בלשון המעטה),אני לא חושב שיש הרבה בתי ספר בארץ שאין שם אדם אחד לפחות מהציבור הזה או שהבי"ס לא ממוקם ליד איזור דתי או שהבי"ס לא ממוקם ליד בית כנסת או כל שאר מקום שבו מתרכזים בני אותם מגזרים(זה גם תקף לדרוזים,מוסלמים ונוצרים) ולכן,על מנת לשמור על אי-פגיעה ברגשותיהם נוצרו חוקי הצניעות שמבקשים מהאישה(ומהגבר) לא לבוא חשופים מידי כדי לא ליצור מצב של פגיעה ברגשות אדם זה או אחר... בדיוק כפי שאת לא היית רוצה שיציגו ליד ביתך שלטים ופרסומת לפגיעה במעמד האישה ע"י הקהילה החרדית,כך אל תפגעי בהם ואל תתלבשי בצורה פרובוקטיבית... מה גם שמדובר במוסד חינוכי שבא להקנות ערכים וישנם דברים הולמים ולא הולמים...בדיוק כמו בבית משפט,פרלמנט,בי"ח וכו'...

עצם העובדה

שאתה מאמין שהתלבושת האחידה היא רעיון טוב לא אומרת שזה בהכרח רעיון טוב,לא,אני לחלוטין לא מבינה את המטרה מאחורי התלבושת האחידה,וגם לא את המטרה מאחורי הקימה כשהמורה נכנסת לכיתה ועוד לא מעט הצעות אבסורדיות של משרד החינוך.האם טענתי לרגע שאני אפר את חוק התלבושת האחידה?יש לי איזו ברירה אחרת?אבל כן,אני בהחלט לא מסכימה איתו ולא רואה בו איזשהי דרך לפיתרון כל אחת מהבעיות שהוא מתיימר לפתור.

youvall

New member
את שוב כותבת את זה לא נכון...

אני לא מבינה את המטרה מאחורי התלבשות האחידה.... אבל,כמו אמרתי כבר,הסברתי את המטרה... את אולי לא מסכימה.. אולי לא מרוצה.... אבל בין זה לבין לחלוטין לא להבין יש מרחק גדול מאוד!!! אני לא אגש פה לעיניין הקימה לפני המורה מפני שזה נושא לשרשור אחר לחלוטיין(דרך אגב,כאן אני לא מתנגד,להפך אני נוטה להסכים עם זה אם כי אני יותר בכיוון של מה אכפת לי...)

sacrament

New member
נכון לעכשיו...

משרד החינוך לא הוציא שום הוראה המחייבת את בית הספר לעשות תלבושת אחידה. בתי הספר נוהגים בצורה דמוקרטית בעניין הזה , לשמחת כולם, ועושים בחירות בבית ספרם על הנושא. הם לא קיבלו שום הוראה ממשרד החינוך.

danna8

New member
יובל היקר!

בהודעה זו אתה פוגע יותר משאתה יכול לדמיין בציבור הדתי שאליו אני משתייכת.אולי אתה לא תאמין אבל חוץ מזה שאני דתיה אני גם מתנגדת לתלבושת האחידה וזה לא בגלל שאני רוצה להתלבש לא צנוע. ובאמת שאם תצא לרחוב בגופיה לא תפגע ברגשותי. מה שכן פוגע זה לחשוב שאתה מאמין שאצל הדתיים והחרדים אין כבוד לנשים ולבינתיים לא ראיתי אף שלט הקורא לפגיע במעמדי המופץ ע"י החרדים. כנראה שגם אתה כמו רבי מושפע מהתקשורת שמרעילה את כולכם בשינאה לדת.אני נורא אוהבת את הדת ומאמינה שהיא באה ללמד אותנו לכבוד הדדי. חבל שלא זכית ללמוד את זה

youvall

New member
אני מתנצל אם פגעתי בך...

אך לפי מה ששאלתי יום לפני כתיבת ההודעה הזאת נציג של חב"ד שהיה אצלי בבי"ס,ולפי מה שלמדתי בפרשנות של חלק מהציבור החרדי לפסוק "והוא ימשול בך" הבנתי שמעמד האישה בקרב הציבור החרדי אינו שווה למעמד הגבר(ע"ע תפילת תודה שלא עשני אישה,העובדה שאין נשים רבות(מלשון רב) והעובדה שתפקיד האישה ברוב הציבור החרדי הוא להישאר בית עם הילדים)

danna8

New member
יובל!

כאשר אני או כל בת אחרת מברכת "ברוך שעשני כרצונו" אני אמורה באמת להודות לד' על שעשה אותי כרצונו. כי רצונו של אלוקים זה דבר טוב ולכן אני לא רואה שום דבר פסול בברכה. באשר למה שאמרת שאין נשים רבניות אז כדי שתלמד קצת היסטוריה על ברוריה שהיתה תלמידה חכמה מאוד גדולה ואף שלומציון שהיתה מלכה, מה לעשות ובדומה לשאר הציבור גם בציבור הדתי יש עוד דרך עד כדי להגיע לשוויון מוחלט. ניקח לדוגמה שחקניות קולנוע לעומת שחקנים, אין בכלל מה להשוות בשכר. גם בצבא עוד לא ראינו שהיתה משהי בתפקיד גבוה מאוד. מה לעשות והציבור הדתי גם קצת מושפע.

אין אף הבדל ולא הקטן ביותר...

בצבא בין נשים לגברים, אישה שבוחרת להתגייס, תתקדם לפי היכולת שלה, אי אפשר לתת לה תפקיד בכיר אם אין לה את הכישורים המתאימים. כנ"ל בתחום הקולנוע, שחקן או שחקנית מסויימים יקבלו את המשכורת על פי כשרון, אבל לא תערך אפליה, יש מספר רב של שחקניות קולנוע שמקבלות משכורת יותר גבוה משל גברים בתחום.

danna8

New member
נו באמת!

מה עם החיילת שהיתה בכותרות לאחרונה (אני לא זוכרת את שמה)? הצבא בעצמו הודה שיש את הכישורים המתאימים והיא לא נופלת מהבנים. ג'וליה רוברט מקבלת שכר נמוך יותר משחקנים בנים ברמתה. והשטות הזאת שכל הבנות אינן בעלות כושר גופני גבוה גם זה שטויות. אני חושבת שאני בעצמי יכולה לנצח בנים בריצות ארוכות ות'אמת במסלול ריצה שבו אני רצה אני לא רואה הרבה בנים שרצים יש רק כאלה גם שובניסטים שמה שיש להם להגיד כל הזמן זה לאן אני ממהרת. בנות יכולות להגיע לרמות הגבוהות עם קצת מאמץ

אני אמרתי שלנשים יש...

כושר גופני נמוך יותר!? את באמת יודעת כמה כסף ג'וליה רוברטס מקבלת? על אחד מהסרטים האחרונים שלה היא קיבלה לא פחות ולא יותר מ2,000,000 פאונד!!!(14,000,000 ש"ח) ותאמיני לי שגם בשביל הקולנוע, זאת משכורת גבוה, גבוה מאד. חוץ מזה, שעם מאמץ, כל אחד יכול הגיע לאן שהוא רוצה, האנשים פשוט עצלנים מדי כדי להגשים את המטרות שלהם, רובם יושבים בבית ומחכים שמישהו יעשה את העבודה השחורה בשבילם.

danna8

New member
בכל זאת

היא עדיין מקבלת פחות משחקנים בנים. אמרת גם שבצבא מתקדמים בהתאם ליכולת , גם זה לא נכון. אחות של חברה שלי היתה בעלת היכולות המתאימות להתקבל לקרבי ובכל זאת לא קיבלו אותה, רק לאחר שהיא נלחמה קשה בשביל זה וגם נכנסה לכלא הסכימו לה אבל בתנאי שתתחיל יוס חדש. לזה קוראים שוויון?

ארשי לי להודיע שמדינת ישראל היא...

אינה מדינה דמוקרטית! מדינה דמוקרטית לא יכולה לחייב אותי ללכת לצבא, לבי"ס או לכל מקום אחר. נכון, אולי גם היא אינה חייבת לספק לי הגנה ושאר דברים, אבל באף מקרה, היא אינה יכולה לחייב אותי.

youvall

New member
בצבא נוהגים לחלק הכל לשלושה חלקים

מכאן המושג כמו כל דבר בצבא גם זה מתחלק לשלושה דברים...

אוי יובל באמת

אם הילדים יודעים שלא לבקש מהוריהם כסף לערבי כיתה אז למה בדיוק הם לא יידעו את אותו הדבר לגבי בי"ס??? באופן אישי, אני הייתי מתלבשת הרבה יותר יפה ומותגי ליציאות יום שישי וכך גם כל האנשים שאני מכירה... יש פערים חברתיים ופערים כלכליים ותלבושת אחידה לא תהיה מה שיגרום להם להיעלם... ויובל, כל אבל כל מי שאני מכירה שלובש תלבושת אחידה לבי"ס מוריד אותה ישר אחרי בי"ס, ככה היה בעבר וכך יהיה בעתיד... לא הלך בנועם ילך בכוח - חחחחח רק בשביל זה הייתי רוצה לחזור לבי"ס... שמישהו ינסה להכריח אותי ללבוש תלבושת אחידה...

dardasexit1

New member
תחשוב שנייה בהיגיון!

נראה לך שמי שתמיד הייתה באה עם חולצות בטן לא תעשה את אותו הדבר עם התילבושת האחידה?? הרי יגזרו אותה, יקצרו אותה יצבעו אותה ומה לא. לדעתי, התילבושת רק תגביר את הרצון שלנו לבוא יותר בולטים לבית ספר, אם זה חולצות בטן, גופיות ולא יודעת מה עוד דווקא בגלל שזה אסור. לדעתי זה גם לא כל כל חוסך כסף להורים, כי הרי הילדים ירצו את כל החולצות שיש בכל הצבעים שיש כדי להחליף כל יום, וזה נגיד סביבות 200 שקל, ומה עם בגדי חורף? עוד סביבות 200 שקל. ואנחנו נרצה לקנות יותר חולצות חשופות ובולטות, כי אנחנו יודעים שבבית ספר אסור, אז לפחות בחרחוב איפה שמותר! ונגיד להורים "מה בבית ספר אנחנו לובשים אותו הדבר כל יום אז לפחות ליציאה תקנו לנו בגדים". ובקשר לזה שזה עושה שיויון כלשהו זה ממש שטויות! לדעתי תלבושת אחידה, אם כבר אז בבית ספר יסודי, ובחטיבת ביניים. ככה בכיתה א' כולם מגיעים שווים, הם לא יודעים מאיפה כל אחד בא לא יודעים מי עשיר ומי עני, ככה גם בחטיבת ביניים. אבל אני עולה לכיתה יא, הייתי עם השכבה שלי 4 שנים, מה נראה להם שאני לא יודעת מי מתלבש טוב ומי לא? מי עשיר ומי עני? בחטיבה עליונה לכל אחד כבר יש את המקום שלו בחברה וחולצה לא תשנה את זה. ויהיו כאלה שיהיו להם 10 חולצות וכאלה שיהיו להם 3 חולצות, אז מה ההבדל???????????????

BaReTa

New member
אוקיי התגובה שלי אם זכית לה סימן

שיש משהו...... ביספר זה מסגרת... כמו צבא... היום מאפשרים לך ללכת בשלל צבעים הכוונה היא לא למחוק עוני אלא להבדיל בין ילדי בית הספר לבין גורמים מבחוץ.. ולא להתחכם להגיד לא בעיה להשיג חולצה סבבה... החולצה משייכת אותך למסגרת בין אם זה חולצה חלקה עם סמל לבין חולצה עם ציור של הלוגו של ביספר... התחרות תמיד תהיה אבל אפשר להקטין את המימדים שלה... יותר קל להבחין בחולצה של נייק קלווין קליין או משהו אחר לבין שעון יקר שצריך להתעמק בו בשביל להבין כמה הוא יקר... הויכוח הוא לא סביב העוני... זה דבר נוסף שקשור... ומה הקשר על אסירת פגישה של ילדים אחרי ביספר ? זה עוד לא מובן לי..? מסיבות כיתה.. מישהו אמר שצריך לבוא לזה עם תלבושת ערב... לנו היו מסיבות כיתה חלקם הופעתי בלבוש רגיל (מכנס קצר עם גופייה) חלקם באתי עם ג'ינס וטי שירט וחלקם לא באתי בכלל כי זה בדרך כלל לא מעניין אותי... פורים ותחפושת זה גם משהו... אבל לא צריך יוקרה בשביל משהו מקורי... התחרות לדעתי היא לא של עושר אלא יותר של הופעה חיצונית ובהופעה חיצונית אין חובה ללבוש מותגים בשביל להיות "עשיר יותר".. למה ממתי זה בעיה ללכת לשוק להביא ג'ינס לי קופר ב 50 שקל או משהו כזה... לבוש לא הולם והאיסורים שלו כבר הוכחו כלא ניתנים ליישום... כמה שלא תאסרי עדיין יבואו בתלבושת יש קו של אופנה שצריך לבוא איתה... לא מבחינת העושר אלא הצניעות... עכשיו תגידי מכנס בגזרה נמוכה..? זה שאת תמותי מקור בחורף זה לא בעיה שלי וגם תקבלי פס שיזוף בקיץ מזה זה גם לא בעיה שלי וגזרה נמוכה בטירוף אפילו זה לא דומה בכלל למחשוף עמוק שרואים את כל מה שיש להציע... בשביל להראות מה יש להציע יש מספיק מקומות וזמנים בשביל זה... זוהי דעתי... ואגב מה האיי סי קיו שלך או מסנג'ר =)?

sacrament

New member
כוונתי הייתה...

שלא רק לבית ספר קונים חולצות- במילא יקנו אותם. בית ספר, עם החברתיות שיש בו, האירועים שיש בו והפעילויות , אם זה פורים ואם זו סתם מסיבה או טיול- בית ספר הוא השקעה כספית, הרבה מעבר לשעות פעילותו. ואני חייבת להסכים איתך לגבי ללכת לשוק- אני לא רואה בזה שום פסול, בגדיי היותר יפים הגיעו משם. ולמה להגביל לבוש לא ניתן ליישום? כי לתלמידים לא עושים כלום! בחורה שתגיע בצורה פרובוקטיבית לעבודה תינזף בחומרה ובפעם שנייה או שלישית כבר יפטרו אותה. מה עושים לתלמידים? עונש קטנטן ומסכן. אני בעד להחמיר את העונשים! אם בגללם אני אצטרך ללבוש תלבושת אחידה אז מגיע להם שיענשו בחומרה.

BaReTa

New member
את משווה עבודה ללימודים ?

יפטרו אותך לא יהיה לך כסף למחייה וזה דבר יותר חשוב מלימודים שאפשר לשבת בבית ולא חובה מסגרת בשביל להשכיל... כמה שלא תענישי זה לא יעזור ואם את רוצה עונשים "כבדים" פתחי עיתון על האנסים שמסתובבים ברחובות שקבלו עבודות שירות... זאת דוגמא קיצונית נכון אבל זה מראה משהו על המערכת

למעלה