תמיד הייתי כזה אז נמשיך....

זה לא שוביניסטי כלל וכלל...

נכון, אולי היא הכלילה, אבל זה לא שובינסטי, כי עד כמה שזה פוגע ומעליב, היא צודקת, היא פשוט לא היתה צריכה להכליל את כולן. אם להגיד דבר כזה זה שובינסטי, מעניין מה צריך לומר לנשים שמתלבשות... סליחה, נשים שבכלל לא מתלבשות, די לפמיניזם!?

תגובה לשובניזם!

אני ממש לא שובניסטית! באותו רגע באמת חשבתי על מה שאני רואה בבית הספר שלי... נכון שיש גם בנים שמתלבשים נורא ואיום! אבל אני חושבת שאת הכוונה שלי אני הבהרתי...ואל תדבקי לדברים הקטנים!

may 13

New member
יובל........אתה צודק!../images/Emo8.gif

שמע יובל אני קראתי את הכתבה שלך בעיון רב (בדרך כלל אני לא קוראת כתבות)ורציתי לומר לך ש-א: יכולת הכתיבה שלך והחשיבה שלך מאוד מרשימה........ ב: אתה אכן צודק תלבושת אחידה היא לא רק בגלל שכולם מאוחדים או רק בגלל הבנות שבאות עם בגדים שנראות קצת כמו זונת (אל תעלבו בנות) אלא זה גם בגלל המצב המאוד עני שיש פה בארצנו הקטנטונת. כפי שכולנו שמנו לב המצב הכלכלי של המדינה הוא לא בדיוק גבווה לכן לאנשים שאין ביכולתם לקנות חולצות שמתאומות לאופנה המשתנה כול יום זה מאוד קשה לעמוד בתקציבים של החולצות כדי שרק הילדים אשר הולכים לבית ספר ירגישו כיאלו הם "אין" ואני גם מכירה את זה משפחתי היא לא בדיוק הכי עשירה ולכן אני מעדיפה את התלבושת האחידה היא חוסכת לי ולמשפחתי הההההמממממממווווווווןןןןןן!!!!!!! ולכן אני מבקשת שאם יש פה מישהו שיש לו ספק בתלבושת האחידה או יעשה הכול בשביל שלא יהיה תלבושת אחידה אני מבקשת שיעצור רגע ויחשוב מי צריך את התלבושת האחידה לא משנה איזה צבע היא או עם היא קצת לא מתאימה לרמה שלו... תודה רבה מאי....

נגד לחלוטין!

תלבושת אחידה מנסה לצעוק :" כולנו שווים" , מה שבתכלס זה רעיון יפה , אבל לא מציאותי. לילדים העשירים תמיד יהיו את הנעליים הכי חדשות, שעון הכי חדש ופלאפון יוקרתי. בנוסף ניתן למצוא היום מספיק מבצעים של מס' חולצות במחיר זול יחסית. 5 חולצות חלקות ניתן לקנות ב100 שקלים ,ולעשות הדפסים בבית או אצל חברים במדפסת הביתית! בי"ס זה לא מקום עבודה, אלא מקום להקניית ידע ,לכן יש שום סיבה שתהיה תלבושת אחידה. יתר על כן חולצות עם ציורי סמים הם לא הדבר שגורמים לנוער להשתמש בסמים. תהיה מציאותי! סרטים,פרסומות וההסברה הקלוקלת גורמים לכך שהנוער ידרדר לסמים. גופיות זה מאד נוח, וחבל שלא נותנים ללבוש אותם בבתי הספר. ואפשר להתקלח אחרי שיעור התעמלות ! במקום מדכא כמו בית ספר , תלבושות ססגוניות וחושפניות יתנו לתלמידים תמריץ לבוא ללמוד :) הגמד

youvall

New member
תקרא ותחזור אלי,אוקי?

שוב,כמו שאמרתי,התופעה ש"כולם יהיו שווים" לא תיהיה לעולם במערכת החינוך... עזוב אותך לבוש,למי שיש כסף יכול לממן מורה פרטי וציוניו יהיו טובים יותר,אז מה לבטל את המבחנים? הרעיון של החולצה האחידה בא כדי לעזור לאוכלוסיה אחרת,לא לתלמידים-להורים! כמו שאמרתי לקנות ל4 ילדים חולצות יעלה קרוב ל500-600 שקל בעוד שלקנות לארבעה ילדים חולצות בתלבושת אחידה יעלה 200-300 שקל! ככה שהחולצה האחידה היאתופעה חיובית שעוזרת להורים לחסוך כסף ולאפשר להורים לתת לילדיהם קצת יותר(נגיד,בשר פעם בשבוע...) בי"ס הוא אומנם לא מקום עבודה,אבל הוא מוסד חינוכי ממלכתי,כלומר כללי לבוש מינמלים חייבים להיות.. בעוד שרוב התלמידים(אם לא כולם) שמים זין על התקנון הבית-ספרי בעינייני לבוש מול התלבשות האחידה לא תיהיה להם אפשרות להתנגד ולכן יהיה טיפה יותר מכובד להיכנס לבתי ספר ברחבי הארץ! בעיניין הסמים-שטיפת מוח היא חלק מחיי היומיום... כלומר אותו ילד שמושפע בקלות מהסביבה(ויש הרבה כאלה) הולך לבי"ס ורואה 25 אנשים עם חברים עם חולצות של סמים,אחרי זה הוא הולך לקולנוע ורואה שמי שעוסק בסמים נוהג במכוניות יפות,מקבל את הבחורות הכי שוות ויש לו הרבה כסף,אחרי זה הוא ממשיך לחשוב אולי ואולי ואף אחד לא טורח להסביר לו כמה זה לא טוב לו ובסוף הוא מתחיל עם הסמים... אני לא זורק את האשמה של נגע הסמים רק לחולצות,אבל בבקשה לא לנקות את החולצה לחלוטיין,מדובר בחלק משטיפת מוח לא רצונית..... גופיות,יכול להיות שזה מאוד נוח,אבל כאשר נותנים 15 דקות הפסקה לכיתה של 25 בנים להתקלח בשתי מקלחות-הרבה לא יספיקו,ואז הם לא יוכלו לשים דאודורנט ויהיה מסריח! תלבושות ססגוניות לא יגרמו לתלמידים לבוא לבי"ס,אלא הידיעה שלהם שכמה שזה נורא,בלי זה אי אפשר ללכת לשום מקום!!! ובהקשר לתלבושות חושפניות ע"ע השיחות שלי עם דרדסית שחורה....

לי לגמריי לא אכפת בנושא. ../images/Emo16.gif

מצד אחד אם יעשו בבית הספר שלי תלבושת אחידה, אני לא אתנגד, בכלל לא. אבל מצד שני אם אני אהיה זה שצריך להחליט בנושא- אני לא חושב שאני אעשה אותה, מהסיבה הפשוטה- היא לא עוזרת בכלום. כל העניין של העוני זה שטויות, אנשים שיש להם יקנו דברים יקרים אחרים, ואנשים שיש להם פחות לא. אם רוצים לטפל בזה באמת (בצורה טיפשית למדיי, לדעתי)- צריך לחוקק חוק שלילדים מתחת לגיל מסויים (18?
) אסור ללכת מחות לבית עם כל פריט שהוא לא פריט קבוע למדינה. ואני כמובן- נגד. שלתלמידי בית הספר יהיה צורת לבוש מיוחדת? מה זה נותן..? זאת אומרת- זה לא רע, אבל גם לא טוב. ואני גם חושב שאם לתלמידים יש תלבושת אחידה- המורים גם צריכים לקבל תלבושת אחידה. זהה או לא לתלמידים זה לא משנה, אבל אין סיבה שהמורים יבואו איך שהם רוצים והתלמידים לא.
ניר

ושכחתי- ../images/Emo16.gif

די להשוות את הצבא לבית-ספר. אלה דברים שונים לגמריי. הצבא- מטרתו להגן על המדינה. בית הספר- מטרתו ללמד את הילדים והנוער ידע כללי ובמקצועות מסויימים, ולעזור להם בהמשך החיים. מישהו מוצא קשר? אני לא.
ניר

יערה13

New member
להפסיק להשוות את ביה"ס לצבא?

יכול להיות שמה שאמרת נכון אבל כללי ההתנהגות דומים להפליא! זה פשוט נורא ואיום שנערים מתבגרים אמורים למלא כאלה כללי התנהגות! בוא נגיד את זה ככה- אני לא אקום למורה!!! ובכלל לא בטוח שאלבש תלבושת אחידה (עם תמיכה מלאה מההורים שלי, שדרך-אגב גם מאמינים שהתלבושת לא נחוצה). אם הייתי רוצה כאלו כללים הייתי עוברת לפנימייה צבאית!

אוקיי, תגובה

לי אישית, תלבושת אחידה לא מתאימה. ואני גם אסביר למה. הרבה פעמים אני הולכת מביצפר לכול מיני מקומות, או אפילו מכול מיני מקומות לביצפר (לא חייבים לישון לפני לימודים) וזה פשוט לא נוח להיסחב עם חולצות לכול מקום. לגבי הבגדים החושפניים שבנות לובשות. זה לא נפתר עם תלבושת אחידה מניסיון. כמה בנות לוקחות שלושה מידות יותר קטנות כדי שזה יהיה חולצת בטן? כמה אנשים גוזרים את השרוולים כדי שזה יהיה גופייה? כמה אנשים סתם גוזרים את החולצות? לגבי המחירים אני בהחלט מסכימה. בסופו של דבר תלבושת אחידה זה אחלה דבר למרות שלא ממש הצגתי כאן טיעונים בעד, פשוט רציתי להציג גם את הצד השני כדי שאנשים ידעו שהוא קיים :)

לא. פשוט לא.

בתור תלמידה נפלתי קורבן לבית ספר אכזרי ביותר בו התלמידים הם כלי המשחק של המנהלת. בגלל חוסר תלבושת אחידה שלי בבוקר אחד ויחיד (מה שלא העזתי לעשות קודם לכן) פשוט מנעו ממני להיכנס לבית הספר. הסגנית מנהלת ממש עדפה אותי מעל פניה. והכל בגלל חולצה מטופשת... פשוט לא. ואם כבר כן- אז באנושיות. לא באכזריות. נכון, תלמיד זה תלמיד ומנהל זה מנהל אבל שניהם עשויים מאותם החומרים. (ברוך שפטרנו...סיימתי י"ב !!)

אישה 34 ג

New member
כל הכבוד......................

כל הכבוד לך זה מה שנותר לי לומר... והלואי וזה מה שיהיה....

בטח תוחזר התלבושת האחידה לאלתר!

נתחיל לעמוד דום כשהמורה תיכנס לכיתה. נכנה אותה "מורתי". אה כן..וגם יכו אותנו בסרגל, הכל כמו בימים הטובים! תלבושת אחידה לא פותרת כלום, מנסיון מה גם שזה גורם לתלמידים רבים להתרעם ולצאת כנגד המערכת. הרבה תלמידים שלובשים את ה"תלבושת האחידה" מעשנים סמים, ושותים אלכוהול. החיים לא מתחילים בבית הספר ונגמרים כשיום הלימודים מסתיים. אז כן שיאסרו להגיע בתחתונים/חזיה/בוקסר או כל לבוש חוף אחר לביה"ס אבל כפיית משמעת לא תעזור, בטח ובטח שלא התלבושת האחידה. במקום להתרכז ב"איך להכין את בן הטיפשעשרה לשירות הצבאי" אולי, צריך להתרכז יותר בעזרה בשיעורים פרטיים לילדים שרוצים-אבל אין? אולי לעשות איבחונים לדיסלקציה וכד' מטעם בתי הספר? אולי להשקיע בתחבורה ציבורית מטעם בתי הספר כדי להמעיט את הסיכון של להתפוצץ באוטובוס? אולי לשייתנו תקציב להשלים יחידות לימוד בכיתה י"ב? בי"ס זה לא צבא, מי שרוצה מסגרת צבאית, שיילך לבי"ס צבאי. יש גבול לכמה שהנוער יכול לספוג על טעויות המערכת בעבר!

SoundsOfSilence

New member
אני נגד../images/Emo70.gif

בבית הספר שלי למזלי לא תהיה תלבושת אחידה וגם אין הגבלות על הלבוש בגלל שלדעתה של המנהלת שלנו איך שאנחנו מתלבשים זה עניין של ההורים שלנו ולא שלה. א. בית ספר זה לא צבא. ב. זה בהחלט לא מה שיפתור את בעיית העוני. קודם כל אני לא יודעת מאיפה הגיע החשיבה הזאת שכל בני הנוער רוצים רק מותגים. אני את החולצות שלי קונה ב-10 שקל לחולצה (יותר זול מחולצת בית ספר) ואצלי בבית ספר לאף אחד גם לא אכפת אם החולצה שלי היא מקסטרו או לא. רוב האנשים אצלנו קונים בגדים בחנויות של ה-20 שקל ומי שיש לו כסף וקונה בקסטרו אז סבבה לו! אבל לאף אחד לא ממש אכפת. מי שבאמת אכפת לו ממותגים תמיד ימצא דרך להבדיל את העניים מהעשירים. בין אם זה במכנסיים או בילקוט או בשעון או במחברות של סנופי. ג. זה כן יגזול ממני את חופש הביטוי שלי. בית ספר הוא גם ככה מקום שלא מאפשר הרבה חופש ביטוי וסתם מכין רובוטים קטנים שלא מעוניינים לרכוש שום ידע ובטח ובטח שלא יודעים איך לרכוש שום ידע כי מה שהם למדו בבית ספר זה איך לשנן הכל לפני מבחן, להקיא את הידע בזמן המבחן ולשכוח הכל ביום למחרת. המקום הזה מספיק מתסכל ומדכא גם ככה. ד. זה בסך הכל חלק מקו של מערכת חינוך כושלת להחזיר לעצמה קצת כבוד. אז לא, זה לא מה שיחזיר למערכת החינוך כבוד.

אממ תשמעו!!

אם הביצפר המזדיין הזה הה נותן לנו קצת אבל קצת חופש ביטוי הדברים היו נראים אחרת! הם לא מקשיבים לנו לא כלום א עוושים להם פרנציפים לא באים עם חולצותביצפר ועושים בלאגאן.. ומה הקשר שחולצות מראות על עושר ועוני? לארק בגדים מראים את זה.. תשמע אני ילדה שמתלבשת רק מותגיפ לי קופר דיזל קסטרו וכו'... וילד שעני רואים על הציוד שהוא מביא לביצפר.. על התיק על הכל! אז חולצה ממש אבל ממש לא תשנה.. מקווה שהבנת לירון..

DrorCh

New member
אם "המורדים" יכולים אז גם אתם

אם המורדים מסוגלים ללכת לבית ספר עם תלבושת אחידה ובזמנו גם עיניין של זמן מסוגלים אין שום סיבה שאתם לא אין שום קשר לפער מעמדות חברתיות אלא לחינוך נטו תסתכלו איך אתם נראים אין פה שום קשר ליצירתיות (מה גם שכולכם לובשים אותו זבל) יצירתיות יש למעצב האפנה לא לאיזה כונעפה בת 15 שכל השומנים שלה נוזלים כמו צמיגים או לאיזה ילדון עם ג'ל שמציג את התחתונים שלו לעיני כל כאילו זה מה שמושך בנות

danna8

New member
המורדים שלא מורדים

להזכרך "המורדים" זו תוכנית טלביזיה(שאסור להראות לדעתי) מה שקורה שם לא אמיתי. ולפי מה ששמעתי ולא מתוך ראיה מה שקורה שם לא הכי מושלם. וחבל שעוד אחד נסחף בזרם וצופה בתוכנית המגעילה הזאת ועוד חושב שהיא מודל.

BaReTa

New member
צא מהסרט שלך

יש חיים ויש טלויזיה... תבדיל ביניהם לפעמים

למי אכפת מהמורדים? ../images/Emo12.gif ../images/Emo16.gif

ובזמנו של "עניין של זמן" (
) תלבושת אחידה הייתה נפוצה...
ניר

jenni frost

New member
ממש ל--------------אאאאאאאא!~~!!

נירשמתי אתמול לביה"ס, וראיתי את התלבושת האחידה והיא פשוט מ-ז-ע-ז-ע-ת!!!! יש רק 4 צבעים הכי מכוערים שיש: כחול כהה, שחור, אדום ממש מגעיל, ואפור, ויש גם סמל ענקי מכועררר!!! תסלחו לי- אבל אני ממש לא מתכוונת ללבוש את זה!!!

למעלה