תמיד הייתי כזה אז נמשיך....

sacrament

New member
מאיפה הבאת את זה???

3 חודשי עבודת שירות זה עונש "כבד"? כי זה מה שקיבלו פה ברמת השרון על אונס נערה. האם כל אנשי הקבע בצבא שמטרידים חיילות מקבלים עונש? הצחקת אותי!!! מוציאים אותם לפנסיה עם משכורת מפוצצת ופיצויים לכל החיים, וכמובן שמשקיטים איכשהו את הפרשה. אני יכולה להביא לך עוד מאות מקרים מהעיתון....אגב תסלח לי, אבל אם היו עושים עונשים כבדים יותר באמת- היו הרבה פחות מקרי אונס. אנשים יודעים שלא יעשו להם כלום, אז הם מרשים לעצמם, בדיוק כמו תלמידים. סמוך עלי שאם עונש על הגעה בלבוש לא הולם יהיה השעיה או סילוק (בפעם השנייה או שלישית, לא מיד כמובן), אנשים פתאום לא יעשו בעיות.

BaReTa

New member
נשמה

את יודעת מה זה גרשיים .... עונש "כבד" הכוונה לצחוק מהמערכת... זה עונשים קלים ודביליים שאחריהם עוד פשעים יהיו שאני בא ואומר למישהי שמעי את "יפה"... הכוונה שהיא מכוערת יענו הבנת ? עונש "כבד" זה בעצם יותר קל מעונש קל.... ואם לא שמת לב אני איתך... אני בעד עונשים כבדים יותר... תקראי שוב את התגובה שלי אחרי שהסברתי לך מה זה גרשיים... ותגיבי שוב =)

sacrament

New member
אגב...

"שאפשר לשבת בבית ולא חובה מסגרת בשביל להשכיל... " כמה תלמידים שאתה מכיר באמת מיישמים את זה? זאת אומרת, לא לומדים אחרי כיתה י'? אחוז אפסי ביותר! ולמה, כי זה כן חשוב! להרבה אנשים- אולי לא לך ואני משווה עבודה ללימודים - דבר ראשון כי זה עדיף על להשוות את זה לצבא דבר שני- כי גם זו מסגרת מגבילה, עם היררכיה כמו בבית ספר (אבל לא כמו בצבא שם זה קיצוני יותר. דבר שלישי- אנשים הולכים בבוקר לעבודה ותלמידים הולכים ל...בית ספר- העבודה מחליפה את הלימודים בגיל מאוחר יותר.

BaReTa

New member
רק אל תשכחי דבר אחד

בלי לימודים לא תהיה התקדמות בעבודה שלך... פרק לעתמאיים ולעיתים רחוקות משרות גבוהות ללא משכילים... עבודה לא מחליפה את הלימודים... תלמידים הולכים לביספר בבוקר.. ומה תגידי על זה שאבא שלי עובד בערב ...? לא כל עבודה היא בבוקר... וכן יש לי מספר חברים שלמדו באופן עצמאי יש להם תעודת בגרות משלהם יותר טובה מלכל תלמיד אחר.... ממוצע 105 בערך עם כל הבונוסים האפשריים... עכשיו הם לומדים לפסיכומטרי....

BaReTa

New member
וחוצלמה שכבר רשמתי

מה עם כל הקורסים המזורזים שבסוף שלהם אתה ניגש לבגרויות... יש את זה בלשון מתמטיקה הבעה ספרות ולפי מה שהבנתי זה לא מסגרת בית ספרית זה מעיין קורס מכין תוך 3 חודשים את מוגשת עם הידע הדרוש... יש מקצועות לא קשים כמו הסטוריה שזה עובדות שפשוט משננים ולומדים לבד... אם היה לי תקציב הייתי מעדיף ללמוד לבד ולא במסגרת...

dardasexit1

New member
רגע רגע רגע

אתם שוכחים פה משהו! אני משלמת בשביל ללמוד בבית ספר! זאת הבחירה שלי! זה לא כאילו זה בחינם ובגלל זה אני חייבת לציית לחוקים שלהם, כי לימודים זה דבר טוב, זה הכל בחיים, אבל הם לא נותנים לי את זה בכפית מזהב, אני משלמת על זה, אני משקיעה בזה, אז ככה שזה ממש לא נראה לי הגיוני הרעיון של התלבושת! אני לא אומרת שלא צריכים להיות חוקים לגבי הלבוש, גם ככה עד עכשיו היה אסור לנו לבוא עם חולצות בטן וגופיות, אז מה אני צריכה חולצה מסריחה של בית ספר? אני יכולה לדאוג ללבוש שלי! ומה עם ילדים שחולצה לא מתאימה להם? שהם כבדי משקל? אני לא חושבת שהן יראו עליהם כל כך טוב, כי הם רגילים ללבוש בגדים שמתאימים להם ואני לא חושבת שהחולצה ממש מתחשבת בבעיות כאלה. וחוץ מזה, אם אני למשל אקנה פחות חולצות, אני אקנה יותר מכנסיים! כדי להיות בולטת איכשהו, כדי לגוון בצורה כלשהי ולהיראות שונה מ10 ילדים בכיתה שבאו בדיוק עם אותה חולצה היום. בית ספר הוא מסגרת נכון, אבל בית ספר הוא יותר מלימודים, הוא מקום שאנחנו בו רוב היום, עם החברים שלנו, עם אנשים שאנחנו רוצים להרשים. וחוץ מזה, כבר עשו את זה בעבר, מליון פעם, והורידו את זה מסיבה כלשהי, ויורידו עוד פעם! אז למה שוב לעשות את אותן טעויות? אולי כדאי לנסות משהו שונה? זה שמשרד החינוך פתאום נזכר שצריך קצת משמעת לא אומר שאנחנו צריכים לקפוץ דום, נכון שאם זה החוק אין מה לעשות, אבל הוא לא צודק ולא במקום, הם צריכים להנהיג משהו קבוע, ולא לשנות עמדה כל חמש שניות. ושוב, אם כבר תלבושת אחידה, אז בבית ספר יסודי וחטיבת ביניים. בחטיבה העליונה זה פשוט מה שנקרא לעשות צחוק.

BaReTa

New member
אוקיי אז ככה...

את משלמת על זה נכון... את משלמת להיות במסגרת שתעניק לך את ההשכלה ואת התואר... כמו לכל מסגרת יש חוקים בין אם הם משתנים ובין אם הם לא... ואני אגיד את זה שוב.... לבוש זה לא העיקר בביספר... הלימוד זה העיקר... ולעמוד דום למורה.... שהמורה תבוא תעזור לי לקום אולי אני אקום בת זונה מי היא שאני אקום בשבילה... יש לי כבוד למורים ויש לי כבוד למנהלת אבל עד פה

מצטער מאד, אך...

אמרי לי את, מדוע לא דורשים הבדלה מסוימת בין הצוות החינוכי לבין אנשים מבוגרים אחרים, הרי גם הצוות החינוכי שייך למסגרת ביה"ס, הלא כן?

BaReTa

New member
אוקייי אז ככה גם אליך....

אני בן זה אלף.... בית... למה שהצוות החינוכי יוגבל ? הוא לא שייך למסגרת הוא בונה את המסגרת... ותשים לב שהמסגרת שונה מהתמונה עצמה לא ?

אני מסכימה../images/Emo45.gif../images/Emo66.gif

למרות שאני רואה למשל אצלי בבית הספר שהתלבושת לא הכי עוזרת, אבל יש לה המון יתרונות. דבר ראשון, לדעתי היא לא מגבילה את הביטוי, כי בארץ התלבושת היא בסה"כ חולצה עם סמל בית ספר, זה לא חולצה, מכנסיים לבנים וחצאיות לבנות וכל השאר. בבית הספר שלי, התלבושת לדעתי ממש בסדר, חולצה חלקה (למרות שיש כאלה שהולכים עם חולצה בצבע מסויים ושרוולים בצבע שונה) איזה צבע שרוצים, איזה גזרה עם סמל קטן בצד. אני מסכימה איתך בעניין הכסף, כמה חולצות צריך לבית ספר
4-5 מקסימום. וחולצה עולה סביבות 15-25, ככה שזה לא עולה יותר מ-100 שקל, לעומת בגדים ברשתות שבתחילת עונה (קיץ, ששם זול יותר מהחורף) חולצה עולה סביבות 60 שקלים. ככה גם לא צריך לקנות טונות של בגדים, כי גם ככה לבית ספר יש את התלבושת, ובגדים שאתה יוצא איתם בערב, זה לא מה שאתה תלך לבית ספר. אם כל אחד יבוא בלבוש שונה, ישימו
להבדלים. ילדים שלא יהייה להם כסף לקנות חולצות שצועק שם פוקס, קסטרו, קרוקר, אוניל וכל מיני ירגישו שונים, וילדים ששופטים אנשים לפי הבגדים שלהם, יגרמו להם להמשיך להרגיש ככה. מה גם, שכל הפרחות (ואין לי בעיה להגיד את זה) יבואו עם חולצות בטן(גם כאלה שלא יכולות להרשות לעצמם שזה בעעע
, מחשופים אינסופיים, וכמו שאמרת , כל מיני כתובות וציורים, שבמוסד חינוכי ראוי שלא ייראו.

תגובה

רעיון האינדווידואליזם- על שתי ההצעות הראשונות אני לא אנסה לערער,אם אתה חושב שאדם קיים רק כדי לשרת את החברה אני לא אתווכח. אבל לגבי הטענה "ומערכת הביטחון לא יכולה להכריח אותך ללבוש ירוק במשך 3/2 שנים"-לצבא יש תפקיד שונה מאוד מתפקידה של מערכת החינוך,דהיינו,להגן על ביטחון המדינה.למערכת החינוך לעומת זאת,יש תפקיד שונה לגמרי,הכנה של אנשים לחיים בוגרים,וזה כולל בין השאר גם חיים במדינה דמוקרטית ולכן גם חינוך לדמוקרטיה,כלומר,חיים לפי חוקי הדמוקרטיה-בין השאר גם חופש הביטוי. חיסכון בכסף- ומה התלמידים לובשים אחרי הלימודים?בדיוק את אותן חולצות ב600-800 ש"ח,ולא נראה לי שאפשר להכריח אנשים ללבוש את התלבושת האחידה מחוץ לבית הספר. משמעת- לנושא 'בגדים חושפניים-כן או לא' אני אפילו לא נכנסת,הבעיה הזאת הרבה יותר עמוקה מכדי שיהיה אפשר לפתור אותה בתלבושת אחידה. לסיכום,רעיון התלבושת האחידה מעולם לא התאים לשום דבר,ובטח שאין לה שום קשר לתקופתנו-איך בדיוק התלבושת האחידה אמורה להעלות את הציונים שלנו?

אני חייבת לציין

שבמערכת החינוך של ימינו אני לא מוצאת ערכים נוספים. ברור שחינוך זה לא רק ציונים,אבל כל מרתון ההצעות לשיפור המערכת בא,מן הסתם,במטרה לעלות את ציוני התלמידים.

EverMan

New member
טוב ...

בנוגע לגיוון וה"ביטוי עצמי" , גם אני חושב שבי"ס לא צריך להפוך לסניף של 'קסטרו' , אבל , בגדים הם לאו דווקא הצורה הזו שאתה חושב עליה. הגיוון הזה של , וואי , חם לי היום אלבש חולצה קצרה , או "וואי , אני שמח אלבש חולצה ורודה" או לחילופין "וואי , אני עצוב אלבש חולצה שחורה". בא לי להיות טיפשי אלבש חולצה עם באגס באני וכו'. זה חלק מהיכולת שלנו להקרין לסביבה את עצמנו. החולצה לא תעזור בנושא התחום הכלכלי. משום שאותם העניים , לא ילבשו את החולצה של בי"ס אחרי הלימודים , אז נוצר מצב שהתלמידים יקנו 2 זוגות בגדים. האחד לבוקר ,והאחד לאחה"צ. ובכך רק גרמת שהעניים יהיו יותר עניים ... למערכת הביטחון יש תירוצים רבים מדוע מדים. למערכת החינוך לא. בצבא המשמעת היא דבר חשוב. בבי"ס הערכים הם מה שחשובים. משמעת בבי"ס באה על חשבון הבעה עצמית ויצירתיות. הגבלת לבוש גם היא דבר לא נכון שמתאים לבתי הספר של ש"ס. זכותה של תלמידה או תלמיד ללבוש מה שהיא רוצה. בין אם זה חצאית ברך ובין אם זה מכנסי "דפוקותי" , ואין לאף אחד זכות להתייחס אליהם בצורה מטרידה מינית , או בצורה לא מכובדת בגלל זה. בדיוק כמו שבחוף הים אסור - כך גם בבי"ס.

ל-youvall../images/Emo127.gif

אני איתך!! אתה צודק !!! גם אני בעד תלבושת אחידה... ואני ניסיתי גם את השיטה הזאת וגם את השניה- כלומר... ביסודי לא הייתה לי תלבושת ובחטיבה ובתיכון כן וזה ממש יותר עדיף! ולכל מי שמתנגד! חוץ מהצד שכבר טחנו אותו לפי דעתי יש עוד צד.. נגיד תכנס לכיתה ילדה שלבושה כמו זונה על מה בדיוק יחשוב המורה????? או האם הוא יוכל להתרכז אפילו???? לא רק זה .. אותן בנות שמתנגדות לתלבושת ורוצות להתלבש כמו זונות...(ואמרו לי את זה!!) הן משדרות מסרים שאח"כ יתחרטו עליהם!!!! ואם פתאום תיכנס לכיתה מורה שמנה שלבושה בחולצת בטן ומיני קצר שבקושי מחסה משהו בטענה שהיא רוצה לבטא את חופש הביטוי שלה... מה יגידו עליה?!?!? לפי דעתי צריכים את התלבושת האחידה!!! תאמינו לי שחופש הביטוי לא תלוי בזה וזה לא אומר שאים תהיה תלבושת אז הפירוש שחופש הביטוי יעלם...!

danna8

New member
מאוד מעליב...

לשמוע דוקא מבת מילים כאלו שובניסטיות (" אותן בנות שמתנגדות לתלבושת ורוצות להתלבש כמו זונות...") אז שתדעי שאני בכלל לא מתלבשת כמו זונה להפך אפילו חציות שלושת רבעי אני לא סובלת ואני נורא אוהבת להתלבש ארוך. אבל זה לא הסיבה שבגללה אני מתנגדת לתלבושת אחידה. אני רוצה להתלבש בבגדים שלי! בסגנון שלי! אני לא אוהבת חולצות מכופתרות אבל גם לא טריקו פשוטות. קשה לי לדמיין את עצמי לבושה ככה. והגיע הזמן שחוץ משגברים יתחילו לכבד נשים שגם בנות תתחלנה לחשוב יותר בכבוד על מינם. די לשובניסטיות!!!!

אני לא מדברת על ילדות כמוך....

אין בכונתי לפגוע בך או משהו .. זה מה שילדה אחת אמרה לי ..וגם צינתי זאת בהודעה הקודמת אותה ילדה אמרה לי שזה לא בעיה שלי ולא של אף אאחרד שהיא רוצה להתלבש כמו זונה אני כתבתי את ההודעה על סמך זה! אני שמח שלא כל הבנות חושבות כמוה.. אך דעתי בנושא לא השתנתה לא פי דעתי וציינתי זאת בהודעה נפרדת... שצריך לעשות הפרדה בין שעות בית הספר( שזה חצי יום) לבין אחר הצהריים כאשר את הולכת לארועים .. עבודה.. או אפילו בית כנסתוכדומה.. את מתלבשת בהתאם למקום ועוד לא שמעתי על מישהו שאמר שזה שהוא צריך ללכת לבית הכנסת בלבוןש צנוע ולא חסוף - זהפוגע לו בחופש הביטוי. לכן לפי דעתי בבית הספר תתלבשי איך שנהוג...במקרה זה תלבושת אחידה.. וכשתגיעי הבייתה תתלבשי איך שאת רוצה ואף אחד לא יגיד לך לא! זו דעתי .. שוב אני מתנצלת עם נעלבת זה לא היה אישי לכל בנות ישראל אבל תסכימי איתי שלא חסרות בנות כאלה !

danna8

New member
לא ממש רואים כאן בתגובות...

הערות על זה שיש בנים שמתלבשים כמו זונות ממין זכר וגם כאלה לא חסרים. רק מה לעשות ויותר נח להעיר לבנות שמתלבשות כך (שגם זה לא בסדר)

יערה13

New member
מה שנכון נכון...

דווקא יש הרבה בנים שמתלבשים ככה ואף אחד לא מעיר להם!

למעלה