תמיד הייתי כזה אז נמשיך....

עוד אחד מהרעיונות הדפוקים של

מערכת החינוך הלוקה בחסר בארץ שלנו שבמקום לפתור את הבעיות האמיתיות שלה מטאטאה אותן מתחת לשטיח ומסתירה אותן מאחורי תדמית מוזרה שעבר זמנה כבר בשנות ה70... מה שקורה זה שכנראה זה שהאנשים במשרד הנ"ל לא קולטים מה אמור להיות תפקידה החינוך הנובע ישירות משה - לחנך, ומאחר ועבודה זו כנראה קשה מדי עבורם הם בוחרים במראית עין (רק שהם שוכחים שזה כל מה שזה - מראית עין). במקום לחנך לשוויון וסובלנות הם מנסים להסתיר את ההבדלים והפערים ע"י תלבושת אחידה כאילו שרק בתלבושת הם מתבטאים, וכאילו שאין לתלמידים חיים מחוץ למסגרת בי"ס ושם לא ייתקלו באותם פערים... במקום לחנך לכבוד ולגרום לעצמם להיות מוערכים כמוסד מכובד הם מנסים לכפות כבוד ע"י כך שהתלמידים יקומו לכבוד המורה (מה הצעד הבא? להתחלק לזוגות ולעמוד ליד הדלת וליד המדרגות לפני היציאה להפסקה?) כאילו שזה מה שיגרום לאנשים להפנים מה זה כבוד ולכבד את המערכת, נו באמת... וכן, כמה מתאים למערכת החינוך להקשות חוקים רק בגלל שהם לא יודעים לאכוף את הקיימים (ולגבי הגוף החסון והשרירי - אני בעד!
)... ובעניין ההקלה על ההורים - האחים שלי והבני דודים שלי לא צריכים לסבול בגלל שיש הורים שמשחקים אותה עשירים למרות שעוד מעט גם המכנסיים שלהם לא יישארו שלהם... ילדים של הורים אחרים לא צריכים לסבול בגלל שהורים לא יודעים לחנך את ילדיהם כראוי...

יערה13

New member
בדיוק!

תגידו לי ומה עם כל הבגדים שכבר קנו בקסטרו/פוקס או כל חנות אחרת ששימשו עד היום לבגדים רגילים? מה עם כל האלפי שקלים שכבר שולמו על הבגדים הללו? ואני כן אומרת שזה מונע ממנו את חופש הבחירה! ביה"ס בוחר לנו מתי להתחיל ללמוד; מתי לסיים ללמוד; איזה שיעורים נלמד; עם אילו מורות נלמד; והוא לא מתחשב בדעתנו הבסיסית ועכשיו הוא גם מנסה לקחת מאיתנו את הזכות לבחירה מה ללבוש, מה הדבר הבא? יקבע לנו מה לאכול? נכון, השנה היה הרבה חוקים כמו "לא לבוא עם חוצות בטן וגופיות", אבל עכשיו במקום לטפל בבעיה במקור השורש (התלמידים) הם עושים מעקפים ושמים לנו תלבושת אחידה. אם היה מורה בכל שכבה שהיה מקדיש מעצמו שעה-שעתיים כדי להסביר לתלמידים למה אי אפשר לבוא בחולצות כאלו ראוותניות אז מילא הייתי מקבלת. ביה"ס מצפה מאיתנו למלא את כל הציפיות כבוגרים אבל הוא לא נותן לנו את הזכויות המינימליות בתור בוגרים! הוא מצפה שנגיע לשיעורים, שנכין שיעורים, שלא נאחר לשיעור, שנתנהג "יפה" אל המורים ועוד. לקום לכבוד המורה?- זה לא מה שיגרום לנו לכבד את המורות שלנו. אני לא מתכוונת לכך שצריך לצאת במרד נגד כל העולם אבל שיכבדו את הזכויות הבסיסיות שלנו.

Aussie Girl

New member
משהו עצוב בכל העניין../images/Emo128.gif

הלכתי עם תלבושת אחידה במשך 3 שנים (*לא* רק חולצה) וזה די מדכא כי שאר היום שלך אתה מבלה מול המחברות בהכנת שיעורי בית והכנה למבחנים ובאיזו שעה מסכנה שנשארת לך פנויה אתה רוצה קצת פרטיות או סתם לראות טלוויזיה. מה שאני מנסה להגיד זה שבסופו של דבר הארון שלך כולל כמה חולצות ומכנסיים לשיש שבת. אומנם זה חוסך להורים אבל זה מוריד מהביטחון העצמי ומהביטיו העצמי שלך! גם לא תמיד מרגישים נוח בתלבושת אחידה (לאו דווקא באיך שהיא יושבת). עברתי בית ספר ועכשיו אחרי אחרי 3 שנים בלי תלבושת אחידה דחפו לנו לביה"ס את החולצות האלה!!! אז נכון שמצד אחד זה נחמד שלא נראה את "הבטן השזופה", ו"הישבן השזוף" בבה"ס, וזה חיסכוני אבל מצד שני אני מנסיון אומרת שזה אכן מדכא איזשהו חלק ממך שדווקא בגיל ההתבגרות כל אחד מנסה להביעה ולבטא!!! נקודה למחשבה: אני גם חושבת שעולה החשש להבעה העצמית בדרכים שליליות ולא בחיוביות. חלקינו יודעים להתבטא במעשים וחלקינו צריכים גם את הבגדים. מי אמר שמי שינסה להתבטא במעשים לא יעשה דברים שליליים?!?! אנא תנו תגובה!

amirbilu

New member
אני דווקא בעד תלבושת אחידה, אבל

אני לא מבין מה הקטע של "פוקס\קסטרו" שכולם מדברים עליהם? אם ילד לא יבוא עם תלבושת אחידה אז הוא חייב לבוא עם חולצה של פוקס? פאקינג שטויות, אז יש תחרות-אז התחרות תהיה אחרי צהריים, זה משנה?

יערה13

New member
בקשר לפוקס/ קסטרו...

אל תדאג, אם זה לא יהיה חולצות אז זה יהיה נעליים, ילקוטים,קלמרים, שעונים, משקפי-שמש ועוד אלף ואחת דוגמאות. בתי הספר חייבים להבין שמה שהם עושים זה עקיף לגמרי, והבעיה של הראוותנות תימשך עוד הרבה זמן. אני נגד אחידות! כל בן-אדם הוא שונה ומיוחד והוא רשאי להביע את עצמו בבגדים- ראוותניים או לא. השאלה החשובה היא- מה יהיה הדבר הבא? יהיה אסור לנו ללכת עם נעלי פלטפורמה כי כולם צריכים להיות באותו גובה?!? ביה"ס זהו מקום שאני נמצאת בו בערך 8 שעות ביממה- ולאחר מכן אני חוזרת הבייתה לעשות שיעורים/ להתכונן למבחן-בוחן/ לקבל חיזוק בלימודים. כל היום שלי קשור בלימודים! מה שכן בקשר לחולצות בתלבושת האחידה- נכון, הן עולות פחות כסף אבל מה עם הבגדים שכבר יש לנו? מה עם כל אלפי השקלים שבוזבזו לבגדים רגילים?

Bilbi Bat Gerev

New member
אממממ...

טוב אז ככה- השנה החליטו בבית ספרי היקר (לא) על תלבושת אחידה, עכשיו העניין הוא כזה- בהתחלה הייתי מאוד מאוד בעד גם בגלל הקטע שאני מכירה משפחות שממש קשה להם עם כל נושא הביגוד ה"אובר" יקר וגם בגלל הקטע של אחידות חברתית וגם בגלל שאני באמתחושבת שיש בנות שתלבשות חשוף מדיי ופובוקטיבי מדיי וגם בגלל שצריך משמעת בבית הספר כי בסך הכל זה מוסד חינוכי ולבסוף- גם בגלל שזה יחסוך לי לפחות רבע שעה בבוקר
אבל כשהלכתי לקנות את החולצות האחידות (שאגב עולות 14 ש"ח כל אחת) הזדעזעתי, החולצות הגיעו ב3 מידות (1,2,3) ומידה 3 הייתה עלי טובה, אבל על חברה שלי שהיא נראית כמוני רק עם חזה פי 2 יותר גדול החולצה הייתה בטן! מה היא אורה לעשות? לקנות את החולצות של הבנים שהם שק? מה בתי-הספר חשבו לעצמם? אני אומרת שאם כבר תלבושת אחידה אז שיחליטו על צבעים מסויימים ושכל אחד יקנה לו טישרטים בצבעים האלה, שפשוט יהיו חלקים ובלי הסמל של בית הספר עליהם! ובקשר לקטע של אחידות חברתית? זה כל כך לא יעזור כי עדיין אפשר לקנות כנס ב80 ש"ח ולעומת זאת אפשר לקנות מכנס ב300 ש"ח! וכנ"ל עם נעליים.. אז מה שאני אומרת בסך הכל- זה שזה רעיון יפה, אבל הביצוע גרוע וחבל

יערה13

New member
את יודעת מה בתי הספר אמורים לעשות?

לפי משרד החינוך, לבתי הספר אסור(!!!) למכור בגדים עם הסמל של ביה"ס אלא לבחור צבעים לחולצה (נורמליים- כמו תכלת) וזה מה שהתלמידים ילבשו! גם אסור להם לשלוח את ההורים לקנות אצל יצרן. אבל זה ממש לא מה שבתי הספר עושים!

לא, ומכמה סיבות:

1. זה לא מה שיצמצם את הפערים בין השכבות החלשות לחזקות יותר, אם לא תהיה תחרותיות בשעות הלימודים, היא תהיה במועד מאוחר יותר, פשוט ידחו אותה, לא יותר. 2.כמו שאפשר לקנות חולצה או מכנס במאות שקלים אפשר לקנות חולצה ומכנס אחרים בלא פחות מ50 ש"ח, הבעיה היא שהנוער של היום ננעל על מותגים שיכולים להגיע לאלפי שקלים, כך שזאת לא הדרך היחידה להקל על ההורים, מלבד לזאת שהקלה על הההורים יכולה להתבטא בעוד עשרות דברים אחרים, לא דווקא בלבוש. 3. לאחר כל הסיבות האלה, אני בטוח שמישהו גם יוסיף את הטענה שכאשר אני נמצא בבית הספר או מחוץ לו בשעות הלימודים אני צריך לסמל את בית הספר בצורה כלשהי, וזו הדרך. אז תנו לי להודיע לכם משהו; כדי לסמל את בית הספר גם הצוות החינוכי יאלץ להתחייב לבוא עם תלבושת, כך שכל עוד הצוות החינוכי הוא ללא תלבושת, התירוץ הזה פשוט לא עובד. 4. עם כל הכבוד למערכת החינוך, היא כבר לא מערכת, אלא גוף ממוסחר ענק שהחל מכלום, והגיע ל....-כלום. 5. נניח ש-"מערכת החינוך" היא באמת גוף חינוכי בלתי ממוסחר, כל עוד ממשלת ישראל מחייבת אותי להגיע לבי"ס על מנת ללמוד, כאש בעת ובעונה אחת מדינת ישראל היא כביכול מדינה "דמוקרטית", עקרונית, הדמוקרטיה אמור לשלוט גם במערכת החינוך, שכן זהו גוף ממשלתי שאני מחוייב להצטרף אליו, במידה והייתי לומד מרצוני ולא הייתי מחוייב, בתי הספר היו יכולים גם לחייב אותי ללכת על ארבע אילו היו רוצים, אבל לא! הדמוקרטיה וחופש הביטוי והבחירה אמורים כרגע לשלוט בכל המוסדות שמנוהלות בסופו של דבר על ידי הממשלה ולא, אנו לא באמת נמצאים במדינה דמוקרטית.

אהה, דרך אגב...

מערכת החינוך כן יכולה לעומת זאת לחייב אותנו להגיע לבית הספא על פי דו ממחה מסויים שנוגע ללבוש, שכן במידה מסוימת היא לא בהכרח פוגעת בחופש הבחירה שלנו.

jennyFK

New member
../images/Emo41.gif דוגמה חשובה!!! ../images/Emo41.gif

בבית ספר שאני לומדת בו אף אחד לא צריך לקנות חולצה ב200 שקל כי אחרת הוא לא יהיה בחבר'ה, מי שאצלנו לא בחבר'ה זה נובע מסיבות אחרות חלקן 'מוצדקות' (הבן אדם מתרחק מכולם בכוונה) וחלקן לא. אבל עדיין זה לא בגלל הבגדים. אצלנו בבית ספר כמעט ואין בעיות של סמים (היה מקרה אחד מאוד לא חמור לפני שנה שזעזע את כל המערכת כאילו הם בחיים לא ראו מריחואנה, דבר שהוא דיי הגיוני). אין בעיות אלימות מיוחדות ובד"כ אם יש זה בגלל כיתה מיוחדת של ילדים מפנמיה שהגיע לשם בין השאר בגלל בעיות אלימות או בכיתות הנמוכות ואז ישר מטפלים בזה. הממוצעים של הבית ספר מעולים, אין מילה אחרת לזה. בכל המקצועות. ואם אתם עכשיו חושבים שאני אגיד שזה בגלל שיש לנו תלבושת אחידה אתם כמובן טועים. אצלנו לא רק שאין תלבושת אחידה, מגיעים אצלנו יחפים ועם חולצות קרועות לפעמים. אצלנו המורים יודעים שלהנהיג תלבושת אחידה כדי לפתור בעיות חברתיות או לימודיות זה כמו לתת כדור נגד כאבים לחולה סרטן. אולי לא יכאב לו אבל זה בהחלט לא יעזור לו להירפא. אותנו מחנכים מהגן לקבל את השונה, ושלא כולם חייבים להיות אותו הדבר שהדברים הבאמת חשובים בבית ספר זה לא מה שאנחנו לובשים. זאת הדרך! לחנך. תלבושת אחידה זאת פגיעה בחופש בלי שום מטרה. בית ספר הוא לא צבא. המדים התחילו בכלל כמשהו שקשור להסוואה ולזיהוי (תחשבו שכל אחד לבוש איך שבא לו, יש קרב ופתאום אתם רואים מישהו עם הגב אליכם ולא יודעים עם זה אויב ואתם צריכים לירות בו או מישהו מהיחידה שלהם ואתם צריכים לחפות עליו). יש דרכים הרבה יותר טובות ליצור גאווה בבית ספר בלי תלבושת אחידה. אצלנו פעמיים בשנה יוצאות חולצות של בית הספר שהתלמידים בוחרים מה יהיה אליהם ורק במקרים קיצוניים ההנהלה מתערבת. כל אחד מזמין חולצה בצבע וגודל שהוא רוצה ומשלם עליה. בנוסף פעיליות ספורט בתחרות בין כיתות או ביםן בתי ספר גם כן מאוד תורמת לתחושת הגאווה של התלמידים. זאת הדרך! לא כפייה.

למעלה