תעמולת הזדון נגד צ'אווס

armbruster

New member
מתי לאחרונה ביקרת ב'מדינה

הטוטליטארית' ארה"ב? את בטוחה שהשמאלנות העיוורת שלך לא העבירה אותך על דעתך? האמריקנופוביה שלך מזכירה לי את היודופוביה הנפוצה בעולמות שבהם את חייה.

העיוורון הוא תוצאה של פנאטיות חסרת

מעצורים. ארה"ב היא דמוקרטיה מצויינת שבחרה באופן דמוקרטית לצעוד בדרך שמרנית, היא דתית אך מבחירה, היא חוקקה חוקים שעוברים על זכויות פרט בגלל בעיית הטרור העולמי ובגלל שבזכות לחיים עולה בכל סיטואציה על כל זכות אחרת.

armbruster

New member
ארה"ב היא מדינת חוק דמוקרטית

וכל שונאי הנשיא בוש שאת מזכירה חוגגים בתקשורת ובאקדמיה מבלי שתיפול שערה מראשם. זאת בניגוד למשטרים השמאלנים-פאשיסטיים-קומוניסטיים-איסלאמיים הבנויים על גולאגים, משטרה חשאית וכיתות יורים. 'מסע צלב' בארה"ב? כניראה חלמת חלום רע. את יודעת בכלל מה זה 'מסע צלב'? אני חושש שראית יותר מדי סרטי מתח ואימה בזמן האחרון (תוצרת ארה"ב האימפריאליסטית, אלא מה?).
המדינה שבה את חייה, קנדה, דומה מאוד לארה"ב, ההבדלים שוליים. קנדה היא כמעט כמו ארה"ב קטנה והיא בעלת ברית קרובה לארה"ב ומשתתפת באופן פעיל במלחמה נגד האיסלאמו-פאשיזם באפגניסטאן. תמהני למה היגרת לקנדה הקפיטליסטית-קולוניאליסטית-אימפריאליסטית ולא לקובה או לצפ' קוריאה, לאיראן או לסוריה. זה היה יותר מתאים לדעותייך.

אהלן מטרניך

ועוד עשרות שמות בדוים המגלים את מהותך הפוליטית . זה לא יפה לקרוא למישהו נאצי על כן אמנע מכך. אולם אזכירך כי לא סיימנו את ויכוחנו המופיע באתר העבודה. בו חשפת את עמדותיך הפוליטיות הממשיות. א. תמיכה במטרניך סמל הריאקציה באירופה בין השנים 1812-1848 כאשר אתה מכחיש כי הוא אחראי לפוגרום כנגד היהודים ב1819. ב. תמיכה בלבנים שערכו פרעות ביהודים במלחמת האזרחים לאחר המהפכה הבולשביקית. ג. הסתרה מכוונת של העובדה כי חבריך הנאצים בלטביה גדלים. ד. תמיכהבמשטרו של אדנואר ששרץ בנאצים אותו הכתרת כאיד מגדולי המדינאים. ה. כינת את ראש תנועת שוויון הזכויות השחורה בארצות הברית ניגר. מוכן להמשיך ולחשוף עוד מעמדותיך.

ובחזרה לדיון על הוגו צ'אבס

שלום רב, אני חוזר לפורום אחרי הרבה זמן שלא כתבתי בו - ולצערי התופעות השליליות של גידופים, השמצות, וויכוחים קטנונים על עניינים אישיים ושאר רעות חולות של פורומים פוליטיים ברשת הרימו את רושם. זוהי אולי הזדמנות לקרוא למנהלי הפורום הנכבדים לנקוט במדיניות של אכיפה נוקשה יותר נגד ההשחתות של הפורום. שמתי לב כי הדיון נטה לכל מיני כיוונים היסטורים וויכוחים שאהובים במיוחד על גולשים פוליטיים פסדו-אינטלקטואלים נוסח "למה ארה"ב\ברה"מ נהגה כך וכך במלחה"ע השנייה ואיך זה קשור מבחינה סמיוטית למה שקורה בפוליטיקה הפנים-בנגלדשית במאה ה-21". ובכן, תסלחו לי אם אגיב לגופו של עניין ואכתוב על צ'אבס. כאשר באים להתייחס אל צ'אבס צריך לנקוט במשנה זהירות ובדיוק על העובדות, שלא תמיד ברורות עקב פערי שפה מול ספרדית אשר לא רבים דוברים אותה בישראל ודיסאימפורמציה המופצות ע"י כל מיני בעלי אינטרסים. ולעניינו:
מבחינה כלכלית-חברתית צ'אבס מנהל את המדיניות הקרובה ביותר לדעותיי ורעיונתיי היום. הוא מוצא דרך מצויינת ללכת בין הטיפות, לשמור על מהפכנות אך בלי לשבור את הכלים, לנהל כלכלה מרקסיסטית ולא לרסק את מוסדות המדינה, להילחם בצורה לגיטימית בהון הזר אך לא לנתק את היחסים הבינ"ל. כמו כן מדיניות החוץ שלו נשאה חן בעיני מאוד - חיזוק הקשר עם קובה ובוליביה, ניסיון להעביר את ארגנטינה אל חיק הסוציאליזם האוניברליסטי תוך מתן הלוואות ענק לממשלתה הנבחרת על מנת שתוכל להחזיר את כל הלוואתיה לקרן המטבע הבינלאומית ולבנק העולמי. הקמת רשת הטלוויזיה בלווין הפאן-אמריקאית שנועדה לתת קונטרה להגמוניה האמריקאית בתקשורת ובתרבות שהיא סוג של קולוניאליזם תרבותי.
מבחינת טוהר המידות, ההליך התקין ודמוקרטיה הן במובנה הפורמליסטי והן במובנה המהותי המצב קצת יותר מסובך אך ניתן ליישוב. צ'אבס נבחר בצורה דמוקרטית אך ניסו להפילו, הכניסו אותו לכלא והוא יצא ממנו, ההמונים סייעו לו, ארה"ב התערבה, קבוצות אופוזיציה שממונו ע"י חברות נפט התערבו - יש שם סיבוכים והרבה סימני שאלה שאופיינים למשטרים הלא-יציבים בדרום אמריקה. באופן כללי, כאשר מתיישבים לעשות את "המתמטיקה" ומשווים את המצב למשטרים הדיקטטורים שארה"ב מימנה וממנת בדר"א המצב בוונצואלה טוב. כמו כן יש שמירה על עיתונות חופשית, היציאה מהמדינה לאזרחים שרוצים להגר היא חופשית ושאר מאפיינים חשובים למדינה דמוקרטית.
הצרה היא, שצ'אבס החליט לממש את המימרה הישנה "אוייבו של אוייבי הוא ידידי" וחבר לשלטון המטורף של איראן. אני לא רואה את עצמי כחלק מהמקהלה המזהירה בקרים ולילות כנגד האיום האיראני, אני לא עוקב בדקדקנות אחרי העידכונים הצבאיים מול איראן ובטוח שהיה אפשר לטפל בכל הנושא בצורה טובה יותר ועדיין יש סיכוי למנוע התגרענות איראנית בלי לפתוח במלחמה-רבתי, אך זה לא העניין. המשטר באיראן הוא משטר של טירוף מוחלט. מברית מילה לנשים ועד לאיומים על כל העולם ואישתו - "אם השואה באמת התרחשה אז מדינת היהודים צריכה לקום באוסטריה", "נמחק את ישראל מפני האדמה" ומעל הכל מדינה שהחוק השולט בה הוא השרעיה - ההלכה האיסלאמית. לכל הצדקנים הטוענים כי איראן אינה סכנה לשלום העולם וכי המשטר באיראן הוא לגיטימי רק אציג בפניכם את התסריט הבא - באם בישראל איווט ליברמן היה נבחר לרה"מ, ממנה את אפי (פיין) איתם לשר הביטחון ואת זאב ("הפיגועים זה בדי.אן.איי של הערבים") בוים לשר הממומנה על המיעוטים בישראל, האם הייתם רואים בישראל מדינה בעלת שלטון לגיטימי? האם לאחר החזרת המשטר הצבאי על ערביי ישראל, החלפת בית המשפט העליון בבית דין רבני בראשות שלמה אבינר ומינויו של ברוך מרזל למפקד משטרת ישראל ואיתמר בן-גביר למפקד מג"ב, הייתם חושבים שהמשטר בישראל אינו סכנה לשלום המזה"ת?. צ'אבס עשה בחירה צינית ולא מרקסיסטית, לא סוציאליסטית ולא הומאנית מעל הכל - וזה מה שהופך אותו ללא יותר מפופוליסט שמשתמש ברטוריקה ובכלים סוציאליסטיים לשלהב את ההמונים. הוא לא שונה מפרון במובן הזה.
באם לדעת ארה"ב צ'אבס ומשטרו הם "איום לדמוקרטיה", "סכנה לשלום העולם" ו"בעלי ברית של השטן" הם מוזמנים לנקוט במדיניות בה מדינות נאורות נוהגות כלפי משטרים שכאלו. הדרך הראשונה תהיה להפסיק את הסחר ההדדי עם וונצואלה, שהיא אחת מספקיות הנפט הגדולות ביותר לארה"ב [ד"א צ'אבס עשה תרגיל מבריק ביח"צ ומספק נפט ודלק במחירים זולים במיוחד לתושבי שכונות העוני בחוף המזרחי]. כמו כן מן הראוי שתנקוט באותה צורה כלפי סין - בה מענים אנשים על בסיס יומי, מתקיימות הוצאות להורג המוניות המתודעות ע"י הטלוויזיה, ישנו פיקוח ממשלתי על האינטרנט, משטר חד-מפלגתי, צנזורה על העיתונות ונוהג מזוויע של ניתוחים בהם מוציאים מאופוזיציונרים איברים דוגמאת כליות, לב, גידים וכ' ומוכרים אותם בצורה מזעזעת של סחר איברים לכל המרבה במחיר. אך כידוע לכל ארה"ב תמשיך במדיניות החוץ והביטחון חסרת כל חוט השידרה המוסרי וערכים בסיסיים שנמצאים אפילו בפונדמנטליזם האוונגליסטי-נוצרי, וכלל מדיניות החוץ שלה [פרט לאירועים ספורים] היא צביעות אחת גדולה שכלל מטרתה היא שירות האינטרסים של בעלי ההון האמריקאים.
לסיכום, הייתי מעדיף שצ'אבס ישאר בשלטון, לא בגלל שאני כ"כ אוהב אותו אלא בגלל שהוא המנהיג היחיד בעולם שנותן קונטרה להגמוניה האמריקאית, למרות שלא הייתי מזיל דמעה אם הוא לא היה נבחר מחדש.

armbruster

New member
לא כ"כ ברור מה אתה רוצה

גם בעד, גם נגד, גם נמנע. בסוף תחטוף מכל הצדדים.

על המורכבות

אני מתנצל שהעמדה שאני מציג היא יותר מורכבת משחור ולבן ודורשת חשיבה. את הסיכונים שבהצגת עמדה פוליטית מורכבת אני לוקח על עצמי.

האזרח נמרוד

לאזרח נמרוד. בדרך כלל אין לי שום הסכמה עם מפצח הנשק,שכן הוא תומך עקבי מאוד של האימפריאליזם האמריקאי, מהפכן נגד מודע ביותר, אולם הפעם אני מסכים לגמרי עם שאלתו מה אתה רוצה? או היכן בדיוק אתה עומד. יש לי תחושה מוזרה דרך אגב ששלשותנו כבר התווכחנו במקום אחר, התסייע לי להזכר? אתה מתחיל בהצהרה רפורמיסטית מובהקת חסרת פשר. הוגו צ'אווס הוא לרוחך משום שלהשקפת עולמך הוא מצליח לקיים כלכלה מרקסיסטית מבלי לרסק את מוסדות המדינה הבורגנית. כיצד ניתן לנהל כלכלה מרקסיסטית במסגרת מדינה בורגנית כנראה רק לך פתרונות. בוונצואלה יש הלאמות ויש עובדים שתפסו מפעלים, אך בעלי ההון כמעמד כלכלי-חברתי עדיין חולשים על חלק ניכר מאמצעי הייצור ומבלי לשבור את המדינה הבורגנית ולחליפה במנגנון של מדינת עובדים , וונצואלה עדיין מדינה קפיטליסטית עם ממשלה שמאלית כאשר קיימים בה שמי אופני ייצור העומדיםבסתירה זה לזה. מבלי לשבור את מנגנון המדינה הבורגנית ולהפקיע את כל ההון הגדול, היא באופן מהותי במצבה של צ'ילה בזמן אינדה, אף כי צ'אווס יותר מודע לסכנות של הפיכה צבאית ופלישה צבאית מקולומביה המשחקת באמריקה הלטינית את התפקיד של ישראל במזרח התיכון . מצב כזה אינו יכול להמשיך לשנים רבות משום שאו שהתהליך המהפכני יושלם, או שהתהליך ההפוך יגבר והבורגנות בתמיכת ארצות הברית תסלק את הממשלה. בימים אלו ההמונים עם צ'אווס אך עם התהליך .המהפכני לא יושלם תתחיל מוקדם או מאוחר דמורליזציה. מכאן אתה עובר לביקורת על עמדתו לגבי איראן. אין ספק כי המשטר האיראני הוא משטר פוליטי נאלח, אך כמותו יש רבים. אזכיר למשל את סעודיה ואת פקיסטן שכבר חמושה בנשק אטומי שארצות הברית סיפקה לה. מרבית תושבי העולם רואים בישראל את הסכנה המהותית לשלום המזרח התיכון עוד יותר מאשר את איראן. אחר הכל איראן מולם לא פלשה וכבשה מדינה אחרת. אולם מה פרושה של עמדתך כי המשטר באיראן לא לגיטימי? כי מותר לארצות הברית האימפריאליזם המשחק את השריף העולמי לנסות ולהפילה בכוח על ידי פעולה צבאית, תוך שימוש בישראל כדי להפיל משטר זה? אם לא כך אתה מתכוון, כדאי שתבהיר עצמך, משום שכך זה נשמע. זכותו של צ'אווס לקיים יחסי מסחר ובמיוחד נפט עם איראן, כשם שלחתום עמה כל חוזה הגנה משותף כנגד ארצות הברית משום ששני המשטרים נמצאים ברשימת החיסול של שליטי ארצות הברית. הבעיה הנה כי צ'אווס שגה כאשר בו זמנית הוא לא פנה מעל ראשי המשטר למעמד העובדים לנשים למיעוט הלאומי האזארי , על מנת להפיל את המשטר במהפכה סוציאליסטית, שכן בני הברית הטבעיים של התהליך המהפכני בוונצואלה, הם המוני העם המדוכא ולא המשטר . אולם דומני שלא לכך כוונתך, אלא כי אתה מתנגד לכל הסכם בין צ'אווס ובין המשטר באיראן. גישה שללא כל ספק רק תחליש את המשטר בוונצואלה. שאלה זו מזכירה את ההבדל בין המדיניות של לנין ביחס לגרמניה בברסט ליטובסק,שם הוא פנה להמוני גרמניה כנגד המשטר עמו הוא ביקש לחתום הסכם שלום, למדיניות של סטלין שעשה את החוזה הידוע עם היטלר, שהלל את המשטר הנאצי. סטלין היה רשאי כמובן מבחינת האינטרס הליגיטמי לחתום חוזה אי התקפה עם המערב או עם גרמניה, כדי לא לעמוד במלחמה בשתי חזיתות, ומאחר והמערב סירב עד שהיטלר לא תקף את בריטניה ואת ברית המועצות היה זה נכון לחתום הסכם עם היטלר, אך הדרך בה הציג את משטרו של היטלר ראוי לכל ביקורת, שכן היה זה קו שהכניע את מעמד העובדים לנאצים. צ'אווס חזר מבחינה זו על שגיאתו של סטלין. מכאן אתה מזמין את האימפריאליזם האמריקאי להפסיק את הסחר ההדדי עם צ'אווס, דהינו כי ארצות הברית תטיל חרם על וונצואלה כפי שהיא עושה על קובה..זאת הזמנה לסייע להפיל את משטרו של צ'אווס. אתה גם תומך בצעדים דומים של ארצות הברית כלפי מתחרתה האימפריאליסטית החדשה-סין, כאשר אתה מציין ובצדק את ההפרות הבוטות שלה של זכויות האדם, תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה כי ארצות הברית היא המפרה הגדולה ביותר בעולם של זכויות האדם למשל בעיראק או באפגניסטן, בבתי הכלא החשאיים של הסי.איי. איי. בהאזנות הסתר על חלק ניכר מאזרחי ארצות הברית, בתמיכתה בפשעי הגנרלים הישראלים ועוד. לא ברור לי כלל מדוע אתה צריך לתמוך בקאובוי האמריקני במקום להתנגד לשתי המדינות האימפריאליסטיות כאחת. ולקרוא להפילן במהפכה של העובדים. נראה כי אם התחלת בתמיכה ביקורתית בצ'אווס החלפת עמדה זו בחלק זה של כתיבתך לתמיכה ביקורתית באימפריאליזם האמריקאי כאשר אתה מודע כמובן כי כל מדיניותה משרתת את התאגידים הגדולים. ובסיום דבריך, אתה נוקט עמדה עוד יותר מוזרה. אם לא תזיל דמעה אם לא יבחר מחדש, מהי עמדתך לגבי הבחירות שתערכנה בחודש הבא. האם אתה תקרא לבחור בצ'אווס או באופוזיציה הבורגנית? נראה לי כי בעמדתך המוצהרת תיתפס כאויב של תומכי צ'אווס וידיד מפוקפק בעיני האופוזיציה הבורגנית. התנועה המרקסיסטית בה אני חבר תקרא ותעשה הכול שצ'אווס יבחר תוך העלאת הדרישה כי ישלים את התהליך המהפכני. יש אויבים גלויים למהפכה של וונצואלה ויש לה גם אויבים הפועלים כאגף רפורמיסטי בתנועת ההמונים ובבירוקרטיה של המדינה. לי נראה כי עמדתך הפוליטית לא שונה במהותה מהאגף הרפורמיסטי. אם אצטרך להגדיר את עמדתך הרי זו עמדה קונטר מהפכנית בלבוש דמוקרטי.

למעלה