תרגיל כתיבה - תיאורים!

תודה על הביקורת

אני רק אציין הערה (קטנונית למדי) שאני פחות רואה את המספר מתאר אותה כ"מכוערת" דווקא. אכן ייתכן שהמראה שלה פחות מושך, אבל, לדעתי, יותר אמורה להעסיק אותו העובדה שהיא נראית רע (מבחינת של "לא בקו הבריאות").
&nbsp
בקשר להערה שלך, את צודקת וזה אכן נראה מסורבל. קצת התקשתי להפריד (אני פחות יודע איך לפצל את ההתחלה), הנה מה שיצא לי:
&nbsp
היא נראתה כאלו נפטרה לפני ימים רבים ורק כעת האל נזכר שגם לפני "תחיית המתים" יש מישהי שמגיעה לה הזדמנות נוספת.
למרות זאת, נשאר לה אותו החיוך המדבק. אותו החיוך אשר מקנה תחושה של חמימות נעימה אפילו בזמנים הקשים ביותר.

בלגונה

New member
יותר טוב ככה.

אבל לדעתי, אם אתה רוצה לתאר אותה כחולה, ולא כמכוערת- אז צריך לשנות משהו במשפט הראשון. כי אין אפשרות להבין ממנו שהיא נראית חולה...

בתגובה אחרת הוצאתי ניסוח אחר שאמנם זה הולך לכיוון אחר קצת מ"מראה חולה", אבל זה נראה לי יותר בהיר (שיניתי את הנוסח שהיה כאן בהתאם להודעה הקודמת שלי):
&nbsp
בבירור הזמן נתן בה את אותותיו. למרות זאת, נשאר לה אותו החיוך המדבק. אותו החיוך אשר מקנה תחושה של חמימות נעימה אפילו בזמנים הקשים ביותר.
&nbsp
אגב, כאן אני גם רואה אותו מסתכל עליה כ"מכוערת" במידה מסוימת.

ויימס

New member
נראה לי שלא הבנתי.

אני חשבתי שהוא מסתכל על גופה, שתחיית המתים זה דבר שקיים ואמיתי/ צפוי לקרות בעולם הזה, וחשבתי שזה נורא מוזר וקריפי שהוא מתלהב מהחיוך של פאקינג גופה.
זה לא מה שקורה פה באמת, נכון?

תודה על הביקורת

לא מה שהתכוונתי שיקרה פה, אבל אני אישית מרוצה בסה"כ מהפרשנות (ומכל שאר הפרשנויות שניתנו). מאוד מתבקש להגיד "הקורא/ת בוחר/ת את מה שמסופר", אבל בסה"כ אני יודע על עצמי לפחות שאני די מתאכזב כשאני מגלה (לעתים קרובות) שמה שהבנתי מהסיפור שונה ממה שהכותב התכוון או מפרשנויות מקובלות.
&nbsp
כך או כך, מה שאני התכוונתי זה שהיא נראית כמו גוויה מהלכת, שהוא אוהב אותה (בקטע רומנטי) ומאוד מעריך אותה כאדם.
&nbsp
באזכור של "תחיית המתים" פחות התכוונתי לכך שזה דבר אמיתי (אולי הייתי צריך לכתוב מעין סיוג לפני כמו "לו היה") אלא לעובדה שהוא רואה אותה כאדם נעלה מאחרים - אם בשביל לקום מהמתים לאחר "מלחמת גוג ומגוג" צריך להיות אדם נעלה מבחינה מוסרית (ודתית, אבל, לדעתי, הוא פחות מתעניין בזה) , אז על אחת כמה וכמה כאן יש משהו מעבר לזה (מהתפיסה של המספר, כמובן
).
&nbsp
בבירור יש איזו פאשלה נוספת באיזכור של "תחיית המתים" בכך שאני מתאר לעצמי שאלה שיקומו ע"פ האמונה לא ייראו כמו זומבים, אלא יעברו מעין ניתוח קוסמטי לפני. לפחות אני מקווה שככה מתוכנן...

אלודאה

New member
:D

באופן משעשע, אני הבנתי בדיוק כמו ויימס. מוחות וכו'.
אז, מה הגרסה הסופית להערות?

האמת שאני לא יודע

אני אישית מעדיף את הכיוון הראשוני שלי שכתבתי בתגובה לבלגונה:

היא נראתה כאלו נפטרה לפני ימים רבים ורק כעת האל נזכר שגם לפני "תחיית המתים" יש מישהי שמגיעה לה הזדמנות נוספת.
למרות זאת, נשאר לה אותו החיוך המדבק. אותו החיוך אשר מקנה תחושה של חמימות נעימה אפילו בזמנים הקשים ביותר.

אבל הוא מסתבר כמסורבל ומבלבל, אז... אני אקח את הרעיון השני שכתבתי בתגובה לשלנוצץ:

בבירור הזמן נתן בה את אותותיו, אבל עדיין נשאר לה אותו חיוך מימים עברו אשר מקנה תחושה של חמימות נעימה אפילו בזמנים הקשים ביותר.

תודה על הביקורת

ויימס

New member
לי הכי מפריע,

שהמספר אדיש לחלוטין לכך שבן הזוג שלו הרג את העז שעמה הוא בגד בו. זה אמור לעורר בו רגש כלשהו, לא? גם אם זה היה רק סטוץ ולא קשר רומנטי?

כן

דמיינתי את זה כרוטינה כזאת של הדמות הזאת הורגת עז שהוא חושד בה (ואפילו לא תמיד באמת היה משהו). יש אפילו חולצה מיוחדת!

shccer

New member
אוף. למה תפוז נותנים לערוך הודעות אבל לא נותנים למחוק?

shccer

New member
קטע תיאור.

דלת הכניסה של הכלבה הייתה בצבע חום כהה. עליה, באותיות ורוד מרקר, היה כתוב "כאן גרה בכיף מאיה" כאילו למישהו אכפת. האותיות של השם שלה היו גדולות יותר, כדי שחס וחלילה לא יהיה גבר שלא ידע ששם היא גרה.
לקח עוד שלוש צלצולים בפעמון עד שהפרינססה החליטה לפתוח את הדלת.
היא נראתה בת 19. העור המושלם שלה מחזיר אור מרוב שהוא לבן וחלק, והשיער המחורבן שלה היה חלק להחריד. היא בטח עמדה שלוש שעות כל יום והברישה את השיער שלה. היא הייתה רזה, מאוד רזה, על גבול האנורקסית.
הבית שלה היה קטן ומטונף, והקירות היו מלאים בתמונות שניסו להביע תחכום, אבל היו ריקים מתוכן.

לא בטוח אם הבנתי מספיק את התרגיל בשביל לבקר

הקטע חביב והתחושות של המספר מועברות היטב, אבל נראה אבל שיש כאן דברים שהם מעבר לתיאור. לצורך העניין, "לקח עוד שלוש צלצולים בפעמון עד שהפרינססה החליטה לפתוח את הדלת." הוא כבר תיאור עלילה. אולי אפשר להשאיר רק את ה"היא נראתה בת 19. העור המושלם שלה מחזיר אור מרוב שהוא לבן וחלק, והשיער המחורבן שלה היה חלק להחריד. היא בטח עמדה שלוש שעות כל יום והברישה את השיער שלה. היא הייתה רזה, מאוד רזה, על גבול האנורקסית."

כפי שאני מבין, הקטע מתאר היטב סלידה שיש למספר כלפי הבחורה (אקסית?), ונחמד לראות שלמרות התמונה שהמספר מצייר עולה תחושה שהדמות היא למעשה יפה מאוד.
עדיין חסר הצגה של יחס הדמות כלפי המספר: האם הסלידה הדדית? האם היא דווקא רואה אותו כידיד?

למעשה, גם אני בהתחלה ניסיתי לעשות קטע אשר מבוסס על סלידה (הדדית), אבל לא ממש הצלחתי ככה שקשה לתת לך הצעה לשיפור. מה שכן, במהלך הניסיון ניסיתי לעיין בתיאורים מהספורים שונים בפורום שאולי אפשר להסתמך עליהם, למשל בקישורים הבאים (אלא כמה דוגמאות שמצאתי וייתכן מאוד שיש כאלה שיותר מתאימים):
[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=438&MessageId=170764642[/URL]
[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=438&MessageId=33200581 [/URL];

shiningSnow

New member
אני מצטרף לתהיה של אדם אחר

בסיפור שלך מתוארות פעולות. האם הן נכנסות תח תיאור או שהן כבר עלילה? (תיאור עלילה? וואו. תרגיל באמת מבלבל...)
חוץ מזה מעולה

ויימס

New member

ובכן, אני מבינה שהוא שונא אותה.
לקח לי קצת זמן להבין שזו אישה. בהתחלה חשבתי שזו כלבה שקוראים לה מאיה, ויש לה דלת כזו קטנה, כמו שלכלבים יש לפעמים בסרטים אמריקאים. ועל הדלת כתוב "כאן גרה בכיף מאיה", וחשבתי שזה מוזר לשים שלט כזה על דלת של כלבה.
ותהיתי האם האנשים שגרים איתה הם מאלו שממש אובססיביים לגבי החיות שלהם וזה.

בלגונה

New member
גם אני חשבתי שמאיה היא כלבה

ושאתה מתאר את המלונה שלה (לפחות בשני המשפטים הראשונים).
וזה לא במקרה שגם אני וגם ווימס חשבנו את זה. תקרא לרגע את ההתחלה: "דלת הכניסה של הכלבה הייתה בצבע חום כהה. עליה, באותיות ורוד מרקר, היה כתוב "כאן גרה בכיף מאיה" כאילו למישהו אכפת."
אי-אפשר להבין שזה כתוב בגוף ראשון- כי מי מדבר ככה בגוף ראשון? זה נשמע כמו מספר בגוף שלישי. אם זה היה בגוף ראשון, זה היה צריך להיות משהו כמו :"- "כאן גרה בכיף מאיה". איך שאני שונא את השלט המגוחך הזה, עם האותיות הורודות והצעקניות האלה. לפחות שלוש דקות חיכיתי עד שהכלבה פתחה את הדלת..."
חוץ מזה יש כאן התרחשות, ותיאורי בית- שלא ממש קשורים לתרגיל.

shccer

New member
אתן צודקות

כשכתבתי את זה זה גם הפריע לי.
בהתחלה זה היה אמור להיות "זנזונת" במקום כלבה, אבל זה הרגיש לי יותר מדי לא מכבד נשים בשביל שאני אכתוב את זה, אז ניסיתי למצוא קללה אחרת כתחליף. אני מניח שזה תחליף לא משהו
לגבי הגוף, נראה לי שהבלבול הוא יותר על זה שכתוב שם כלבה מעל כל דבר אחר, זה סוג של בכוונה משהו בין גוף ראשון לגוף שלישי.
העירו לי כבר כמה אנשים על ההתרחשות, אז אני אוריד אותה, אבל לגבי התיאור בית, הייתי תחת הרושם שהתיאור אמור להיות של הדמות ושל החדר שבו היא נמצאת.
אז... ניסיון שני

דלת הכניסה של הזנזונת הייתה בצבע חום כהה. עליה, באותיות ורוד מרקר, היה כתוב "כאן גרה בכיף מאיה" כאילו למישהו אכפת. האותיות של השם שלה היו גדולות יותר, כדי שחס וחלילה לא יהיה גבר שלא ידע ששם היא גרה.
היא נראתה בת 19. העור המושלם שלה מחזיר אור מרוב שהוא לבן וחלק, והשיער המחורבן שלה היה חלק להחריד. היא בטח עמדה שלוש שעות כל יום והברישה את השיער שלה. היא הייתה רזה, מאוד רזה, על גבול האנורקסית.
הבית שלה היה קטן ומטונף, והקירות היו מלאים בתמונות שניסו להביע תחכום, אבל היו ריקים מתוכן.

ויימס

New member
it's worse XD

'זנזונת' זו כזו מילה מגוחכת, זה כאילו היא קיימת רק בתרגומים לעברית של סרטים אמריקאים משנות ה 50.
השאלה היא כזו- האם אתה רוצה להעביר שהוא שונא אותה? כי אם כן, הקללה לא נחוצה, זה עובר גם ככה.
אם זה חשוב לך להראות שהוא סקסיסט, שוביניסט וכו', אז... דרך אחרת?

(אגב, אם היית אומר 'דלת הכניסה של הזונה' כנראה הייתי חושבת שהיא באמת זונה. משהו במשפט הזה דיווחי וזה לא נקלט לי שהוא מקלל אותה.)

בלגונה

New member
לא הבנת אותי

לא הייתה לי בעיה עם השימוש במילה כלבה. הבעיה היא, שאתה מנסה לכתוב גוף ראשון, כשבעצם אתה כותב בגוף שלישי. גוף ראשון אמור להיות הרבה יותר אישי- כאילו לקוח מיומן או משהו כזה. אתה לא יכול לתאר את הפנים של הנערה ואת דלת הכניסה בצורה כזאת אם אתה כותב בגוף ראשון. בכלל-גוף ראשון הוא בעייתי לתיאורים. כי תחשוב על מצב שבו אתה מגיע אל הדירה של האקסית שלך. אתה לא מתחיל לתאר לעצמך בראש: " היה לה שלט עם כיתוב ורוד צעקני, והדלת היתה כהה". ז"א- אתה פאקינג יודע את כל זה. אתה היית ליד הדלת הזאת המון פעמים. למי אתה בדיוק מתאר איך הדלת נראית? למי אתה מתאר איך הבחורה ניראית? -לעצמך?-זה לא הגיוני!
קיצר הבנת את הכוונה שלי? תבחר או לכתוב בגוף שלישי- ואז כבר הכל מוכן לך, רק צריך להוריד את הקללות והציניות כלפי הבחורה. או לכתוב בגוף ראשון- ואז תקלל כמה שבא לך, אבל אתה צריך לשנות לחלוטין את הפסקה.

shccer

New member
אוף, זה לא עבר כמו שרציתי

המספר זה לא הוא זה היא, והדמות זה מי שחבר שלה בגד בה איתה... לגבי המשפט, אני אחשוב על זה

למעלה