תרגיל כתיבה - תיאורים!

ויימס

New member
אוקיי,

זה נשמע לי כמו "גבר שכועס שמאיה לא רוצה אותו" יותר מאשר "חברה של מאיה שכועסת שהיא שכבה עם חבר שלה".
לא יכולה להסביר בהכרח למה, אבל אני חושבת שזו תוצאה של שימוש במילים כמו "כלבה", "פרינססה", וההתמקדות בכך שהשיער שלה חלק והיא רזה, זאת אומרת במאפיינים חיצוניים. אבל איזו ברירה הייתה לך? התרגיל הוא הרי על תיאורים.

בלגונה

New member
אישה?

זה ממש הרגיש לי כמו גבר שמגיע לדירה של האקסית שלו. והם ביחסי שנאה-אהבה, בגלל כל התיאורים שנשמעים כאילו הוא מאוהב בה. שיער, גוף...

ויימס

New member
אני מסכימה.

חוץ מזה, נראה לי שהיית צריכה לשרשר לsccher ולא אליי.

ויימס

New member
זה ממש מצחיק אותי, אגב, ש

you tried to find the words to describe this girl without being disrespectful

ומה שמצאת זה
damn, she's a sexy bitch.
a sexy bitch.
damn, girl.

ויימס

New member
כן, כשבלגונה אומרת,

"לפחות שלוש דקות חיכיתי עד שהכלבה פתחה את הדלת" זה ברור שהמשפט מדבר על הומו ספיינס ולא קניס פמיליאריס.

אלודאה

New member
אני מאד מחבבת את זה.

הקטעים בגוף שלישי נשמעים כמו מחשבות. לא הייתי רוצה ספר שלם ככה, אבל זה עובד, בעיני. התיאור ברור מאד, גם של היחס של המספר כלפיה וגם של המקום עצמו.
אני בסבבה לגמרי עם זה. הנה
עבורך

MeSofer

New member
תיאור נטול תיאור.

אדום, כחול... אדום, כחול... אדום כחול...
קרני הביטה באהוד נשען על הניידת. באור הכחול נראו תווי פניו מושלמים כמו פניו של המלאך קצוץ הכנפיים בסדרה שהיא אהבה פעם, מואר ומיוסר, שקוע במחשבות כאילו כובד העולם כולו מוטל על כתפיו. אבל כשהאור האדום שב והאיר את שניהם היא ראתה בעיניו משהו אחר, משהו מאיים, ניצוץ אפל וחמקני שערער אותה לשנייה ואז שב והתמוסס באור הכחול.
אדום , כחול.... אדום, כחול.... אדום, כחול....
&nbsp
"אתם באים?" שאל רון מתוך הניידת.
אהוד התיישב לצידו של רון מלפנים וקרני התכווצה בין החבילות ושקיות הניילון בספסל האחורי.

עכשיו יש יותר תימוכין לכך שאולי לא הבנתי את התרגיל

מוזר לי להעיר על הקטע הזה בטור "טירון", אבל אני אנסה בכל זאת.

בסה"כקטע נחמד ביותר. כפי שהערתי גם ל-shccer, יש כאן תיאור עלילה כלשהי שפחות נדרש מתיאור התרגיל (אולי גם היה כדאי לעשות זאת ממבט ראשון). בהחלט מורגשת האמביוולטיות המזערית ביחס המספרת לדמות והילה מסתורין מסוימת של הדמות. לא הכי ברורה לי המשמעות של הצבעים "אדום/כחול".

הנה איזשהו ניסיון התחלתי התאים לתרגיל (יצא פחות מוצלח מהקטע עצמו, כמובן), ייתכן וצריך להוסיף גם תיאורים לגבי תחושות האדם לגביה (למרות שאם מדובר בבן זוג, אז זה עשוי להיות
די ברור שהיחס שלו חיובי למראה):

אהוד נשען על הניידת. באור הכחול נראו תווי פניו מושלמים כמו פניו של המלאך קצוץ הכנפיים בסדרה שאהבתי פעם, מואר ומיוסר, שקוע במחשבות כאילו כובד העולם כולו מוטל על כתפיו. באור האדום, היה בעיניו משהו אחר, משהו מאיים, ניצוץ אפל וחמקני שמערער לשנייה עד ששב ומתמוסס באור הכחול.

shiningSnow

New member
שוב, מצטרף למה שכתב אדם אחרביחס לפעולות שמתוארות בקטע

תיאור הפרצוף של אהוד הרגיש לי קצת טרחני ונמרח. המשפט הזה: "אור האדום, היה בעיניו משהו אחר, משהו מאיים, ניצוץ אפל וחמקני שמערער לשנייה עד ששב ומתמוסס באור הכחול."
מעולה. הוא הכניס אותי ברגע לאווירה מחשמלת.

MeSofer

New member
האורות הכחולים והאדומים הם האורות המהבהבים של ניידת המשטרה,

ובעברית: צ'קלקה.
מודה שזה לא מאוד ברור :)

ויימס

New member
Very nice!

מי אתה אהוד, מלאך או שטן?

בהתחלה חשבתי שקרני עובדת איתו, עכשיו אני חושבת שהם עוצרים אותה. היא הומלסית? (אני חשבתי על זה בגלל החבילות ושקיות הניילון)

MeSofer

New member
תודה :)

האמת היא שהיא באמת עובדת איתו והיא באמת אמביוולנטית לגביו.
השקיות והחבילות מאחורה זה רק כדי שימשיך להיות לה לא נוח גם כשהיא כבר נכנסת לניידת... אני אשנה את זה כשאני אתחיל one of these days לכתוב את הסיפור הזה שמתרוצץ לי בראש.

אלודאה

New member
המם...

זה אחלה, באמת. אני מאד אוהבת דברים ברורים שמכניסים מיד לתמונה.
קרני הביטה באהוד נשען על הניידת. באור הכחול נראו תווי פניו מושלמים כמו פניו של המלאך קצוץ הכנפיים בסדרה שהיא אהבה פעם, מואר ומיוסר, שקוע במחשבות כאילו כובד העולם כולו מוטל על כתפיו. זה כבר קלישאה. מאלך, פנים מושלמים, מיוסר, וכו'. זה גם לא ממש מתאר משהו, כי אני אתאר לעצמי פנים מושלמים בצורה שונה לגמרי ממה שיש לך בראש כרגע. אפשר לחתוך מהקטע של "שהיא אהבה פעם", כי זה מספיק על מנת ליצור את תחושת ה"או מיי גוד! הוא נראה בדיוק כמ והשחקן ההוא מהסדרה ההיא, ואני מ-א-ו-ה-ב-ת" שמותר גם לנשים מעל גיל 12 לחוות.
אבל כשהאור האדום שב והאיר את שניהם היא ראתה בעיניו משהו אחר, משהו מאיים, ניצוץ אפל וחמקני שערער אותה לשנייה ואז שב והתמוסס באור הכחול. שוב, קלישאה. משהו מאיים, ניצוץ אפל וכו' - לא יוצר תמונה אמיתית. תחשבי רגע, הרי מה שאת מתארת היא אשה שמסתכלת בעיניים של מישהו אחר. אין באמת ניצוצות אפלים בעיניים של אנשים, יש לכל היותר השתקפות. היא יכולה, למשל, לראות את ההשתקפות שלה בעיניים שלו (קצת מותח את הגבול, אבל לא משנה), ולתהות אם היא מעוותת בעיניו. או, אם יש לו משקפי שמש, היא יכולה להסתכל על ההשתקפות המעוותת שלה במשקפי השמש ולתהות מה זה אומר עליה. או, אם את רוצה להעביר את תחושת ה"הוא בנאדם שאת לא רוצה להתעסק איתו", אפשר ללכת לכיוון של לתאר את החיוך שלו שנראה לה ידידותי ברגע אחד אבל כמו חשיפת שיניים לפני שטורף מתנפל על הטרף שלו ברגע אחר.
-
מכאן זה לא חלק מהתיאור, ולכן אני לא מתייחסת.
&nbsp
"אתם באים?" שאל רון מתוך הניידת.
אהוד התיישב לצידו של רון מלפנים וקרני התכווצה בין החבילות ושקיות הניילון בספסל האחורי.

ויימס

New member
אני רוצה לשכתב את הקטע שלי בהשפעת הקטע שלך, טוב?

בריג'יט נהגה לצבוע את השיער שלה בכל שבוע בצבע אחר: כתום, כחול, כתום, כחול. עם הצבע הכתום היא נראתה כמו מרגלת סובייטית שעומדת לבצע גלגלון ולירות בך, אבל עם הצבע הכחול היא נראתה כמו גיבורת על מאנימציה יפנית. לסיכומו של עניין, לא בטחתי בה.

(טוב, לא, אני במצב רוח שטותי. I regret nothing)

למעלה