תרגיל כתיבה - תיאורים!

shccer

New member
תיאורים זה דבר סובייקטיבי

למילים יש מטען ודימוי שבא איתם.
לדרך בה מתארים משהוא יש השפעה על מה מרגישים כלפיו.
אני יכול לתאר את אותו בית כ"בית קט וצנוע" או כ"חורבה קטנה ומסכנה"
אני יכול לתאר את אותו שולחן כ"שולחן עתיק שנותן תחושה של חשיבות" או כ"שולחן ישן ומתפורר" או כ"שולחן" ולכל תיאור כזה יהיה יחס אחר שהוא מייצר למושא המתואר. אותו דבר כשמתארים אנשים.
יש בקטעים שהועלו כמה דוגמאות לא רעות בכלל

ויימס

New member
אתה לא מבין איזה גלגול עיניים דפקתי עכשיו.

איך משהו ממה שאמרת הוא תשובה למה שאני אמרתי?
כאילו, כן, נכון, אתה יכול לתאר את אותו בית כX או כ Y, אבל איך זה קשור למען השיימוס?

shccer

New member
זה משהו שאמרתי?

הגבת בצורה קצת אובר עוקצנית למה שאמרתי. זה היה קצת לא נעים...
עכשיו לגבי גלגול העיניים הזה, יכול להיות שלא הבנתי את השאלה שלך, אבל
"איך אנחנו אמורים לכתוב תיאור שמעביר מערכת יחסים ומצב רוח של דמות מבלי לדבר על הדמויות ומערכת היחסים ביניהן?"
תשתמשי בתיאורים שמעבירים את התחושות של המספר כלפי האדם שהוא מתאר.
מישהו שמתאר מישהי ש"שערה מתנופף ברוח, וחיוכה הקליל גורם למציאות עצמה לעצור לרגע, ולהמשיך מעט שלווה יותר" כנראה נמשך/ מאוהב במי שהוא מתאר.

ויימס

New member
סורי

"תשתמשי בתיאורים שמעבירים את התחושות של המספר כלפי האדם שהוא מתאר."
יענו show don't tell. מממ אוקיי.

אני חושבת שהכוונה היא שתיאור טוב לא אמור לתאר

משהו ספציפי אלא את האווירה. כשהגיבור נכנס לתוך חדר לא מוכר, את לא אמורה לתאר את שולחן העץ ואת רצפת השיש, אלא לתת תיאור שיתן תחושה כללית של המקום.

ניחוש פרוע

(אני עושה את זה לפעמים במבחנים ולפעמים זה עובד אז למה לא)
אני חושבת שהיא התכוונה שאת יכולה לתאר את ג'וני דפ כ"התגלמות הגבריות והסקסיות, אליל מין עלי-אדמות" ואז מערכת היחסים שלך היא הערצה מתפאנגרלת-עד-מביכה. ואת יכולה לתאר אותו כ"meh, אפשר לחשוב, והאיפור שלו בסרטים של טים ברטון ממש מגוחך אגב" ואז מערכת היחסים שלך היא קנאה.
וכו'.
עכשיו תבוא אלדואה ותגיד: חתול, מה את מבינה מהחיים שלך? קישטה, שו!
אני מסכימה איתך אבל שהתיאור מנוירוטרנסמיטור לא עושה את הדברים האלה. בכלל אין שם דמויות.
וכן, תיאור טוב אמור לתאר. להעביר מערכות יחסים אפשר בטריליון דרכים, להעביר איך דברים *נראים* אפשר רק בעזרת תיאורים, והאתגר הוא לעשות אותם מצד אחד ברורים, מצד שני מעניינים ולא חופרים. זה מה שצריך לתרגל בהם לדעתי.

ויימס

New member
אז זהו! שעכשיו יש לו סרט חדש- והוא לא מלא באיפור לבן שם!

את מתרגשת חתול?

ויימס

New member
אוקיי, אני מניחה.

במסדרון עמד ריח של מקום עבודה. המשרד שלה נראה כמו ההיפך מחוף בטהיטי. כשהתיישבתי על הכסא מולה, חשבתי שחבל שאין לה שיער כחול. אם כבר הייתה לה תסרוקת מגוחכת, לפחות שהיה לה שיער כחול.

ככה?

MeSofer

New member
לדעתי- בדיוק ככה!

והיות שכבר הפגנתי את כישורי הבנת הנקרא הלוקים שלי מוקדם יותר בשרשור זה (שנאמר המתחיל במצווה וגו'): האם המספר/ת נמצא/ת במקרה בראיון עבודה או מתחיל/ה עבודה חדשה? זו האסוציאציה המיידית שלי.
&nbsp

ויימס

New member
ובכן,

it's job related.
חשבתי שזה יותר כמו "היא מגיעה למשרד אחר בחברה שבה היא עובדת, ופוגשת בפעם הראשונה, בענייני עבודה, מישהי שכבר יצא לה להחליף איתה מיילים."

MeSofer

New member
אוקיי

זה בהחלט מעביר את הרגשת הראשוניות, וזה המון בהתחשב בכך שבאמת אין כאן דבר מעבר לתיאור. כבוד.

אלודאה

New member
התייחסות + התייחסות

התייחסות א' - כתבתי בהקדמה. התיאור של נוירומנסר נותן לך אווירה, תיאור, ומקום שבו הסיפור מתרחש. במאה המילים הראשונות של הסיפור הוא גם נותן לך את הדמות ואת ההיסטוריה שלה במשפטים דומים מאד.
&nbsp
התייחסות ב' - אני מתנגדת להשמצת נשים עם שיער כחול!
&nbsp
התייחסות ג' (והרצינית) -
מה ניסית לתאר כאן? כי מה שיש לנו זה איש שנכנס לחדר ומתאר את מי שמולו *בלי להעביר מה הוא מרגיש כלפיה". הוא מזלזל בה? הוא שמח לפגוש אותה? מה הסיטואציה שבה הם נפגשים?
"ההיפך מחוף בטהיטי" לא מתאר מספיק, בטח שלא את התחושות שלו כלפי החדר. הוא עצבני? הוא רוצה לצאת לחופש? הוא... מה?

ויימס

New member
ועל כך נאמר

be careful what you wish for, you just might get it

מבחינת הדברים שלא הבנת- ראי את התגובות של מי סופר ואדם אחר, הם הבינו פחות או יותר בסדר.

"ההיפך מחוף בטהיטי" לא מתאר מספיק.
מה זאת אומרת? it's a magical place.

ממש חביב

לא ממש ברור מה זה "ריח של מקום עבודה", אבל בתוספת "נראה כמו ההיפך מחוף בטהיטי" מעביר לי אישית מעין בוז למקום ותחושת מחנק ועבדות.
&nbsp
"אם כבר הייתה לה תסרוקת מגוחכת, לפחות שהיה לה שיער כחול." סגנון סקרסטי-אדיש משעשע שממה שאני רואה, לא מעביר הרבה פרט לאישזהו חוסר כבוד קטן (אפילו לא על בסיס אישי). נראה שיש כאן פגישה ראשונית, אבל זה פחות ברור מהקטע עצמו מה טיב הפגישה (אם זה קולגה שיצא להחליף איתו מיילים, אז אפשר לציין משהו בקשר לזה, אבל אני לא יודע אם זה הכרחי).

ויימס

New member

אתה צודק בנוגע לחוף בטהיטי, אתה צודק שזו פגישה ראשונית. ויש חוסר כבוד קטן לא על בסיס אישי.

למעלה