תרגיל - עלילה - 2

Yuli Gama

New member
ניסיון - דיאלוג בחדר

חדר. גבר ואישה יושבים זה מול זה בכורסאות רכות. הוא מביט לכיוונה ואילו היא מביטה הצידה, לעבר הקיר. "למה באת?" הוא שואל לבסוף. "אני...", היא מתחילה לענות ואז משנה נושא " אתה נירא סחוט, הכל בסדר אתך?". "זה לא הדאיג אותך במשך עשר השנים האחרונות וקצת קשה לי להאמין שזה מדאיג אותך עכשיו." חתך. " באת בגללו, לא?" היא שותקת מביטה הצידה, ואז לוקחת נשימה עמוקה ומישרת איתו מבט. "איפה הוא?" שואלת. "ככה ישר?" חיוך מר עולה על שפתיו של הגבר. "לא 'איך הוא', 'אם הצליח להשתלב', 'עם מצא חברים'. ככה, ישר לעסקים?" הוא מניד את ראשו מתפלא. "אני מבין שלא אכפת לך ממני, אבל ממנו? מבשר מבשרך?" עיניה היפות מצטמצמות באזהרה. "שלא תעיז לבקר אותי" היא מזהירה. "אל תשכח ממי הילד קיבל את היכולות שלו". כתפיו של הגבר שוקעות, והפעם תורו להסיט מבט. "תאמיני או לא, אבל אם הייתי יודע שזה יעבור אליו, הייתי מתעקש שתיולד לנו בת. הייתי בטוח שהתכונה לא תבוא לביטוי עוד לפחות שלושה דורות" "דנו בזה כאשר התגרשנו" היא אומרת, וקמה מכיסאה. "עכשיו, איפה הילד?"

goshdarnit

New member
יפה מאוד מאוד.

האם למישהו נרא שמסובך מדי לקורא לקרוא רצף כזה של פתיחות? עשית את התרגיל באופן כזה שהפתיחות הוסיפו לעומק של הדמויות (יש הרבה מאחוריהן). שמת לב? אתם שמתם לב? יפה מאוד. יולי, תמשיכי את הדיאלוג הזה. כמות זהה של פתיחות.

Bajoran Preist

New member
אני רוצה לנסות

רקע: שעת אחר הצהריים, יום סגרירי באחד מרחובות ניו יורק. אין הרבה אנשים בחוץ, ומייק, בחור אפור למראה, יושב על מדרגה ומשחק עם יויו. מייק ישב, משועמם, משחק עם היויו שלו, כשלפתע שמע קולות צעדים ממרחק. הצעדים הלכו והתקרבו, כאשר הבחין מייק ממרחק באדם לבוש מעיל שחור עצום שהסתיר את תווי גופו. מייק קפץ על שתי רגליו במהירות ונחישות וקרא בקול: "היי, אתה! מה אתה חושב שאתה עושה?! אנשים מנסים לנוח כאן, ואתה רץ כמו מטורף?! עצור מיד!" האיש במעיל השחור האט את ריצתו, עד אשר עצר לגמרי מספר מטרים ממייק, הממשיך לנענע את היויו הלוך וחזור בעמידה. הוא ייצב את תנוחתו בצורה מאיימת ומתגוננת אל מול מייק. בדיוק כאשר עמד מייק לחדש את נזיפתו בלבוש השחורים, השתומם האיש בתמיהה, ואמר, "מייק, זה אתה?" מייק לא האמין שלא זיהה את האיש מיד, אך סלח לעצמו בשל המעיל השחור העצום. "ג'ו, אחי, אני לא יכול האמין!" חיוך רחב התפשט על פניו, ואז אמר, "רגע, מה אתה עושה פה? אמא ואבא לא כלאו אותך בבית לתמיד?". "הם כן", השיב ג'ו, "אבל הם לא הביאו דבר אחד בחשבון- אותך". "אותי?", התפלא מייק. "כן, הידיעה שאתה אי שם בחוץ דיברנה אותי כל הזמן לנסות לברוח", אמר השיב ג'ו בנימה מרגיעה. "אבל מה בקשר לאמא ואבא?", תהה ג'ו. "הו, אל תדאג בקשר אליהם, הם מתים", הכריז ג'ו בלי להניד עפעף. מייק נתקף הלם, פסע צעד אחד אחורה במהירות, מניח ליויו להתנודד באוויר בלי הכוונה. "מתים?", הזעזוע על פניו היה עמוק. "איך?". "אני רצחתי אותם, כמובן", הפטיר ג'ו. "אני לא מאמין לך!", התריס מייק. "אז אולי זה ישכנע אותך?" שאל ג'ו בעודו מוציא מאחד מכיסי מעילו השחור אגודל קטוע. מייק חשב שהוא הולך להקיא. "אתה....אתה פשוט מנוול...מלוכלך...". ג'ו רק צחק בקול גדול, חסר שליטה. "איך יכולת לעשות לי את זה, ג'ו, אני רציתי להרוג אותם בעצמי !" ג'ו פסק מצחוקו, מהסס. "לא הייתה לי ברירה, מייק, לא הייתה לי ברירה". מתח ואימה עלו על פניו של ג'ו, כאילו נזכר במשהו אותו ניסה להדחיק. "מייק, מזל שפגשתי אותך עכשיו, כך שאני יכול להזהיר אותך. עכשיו כשאמא ואבא מתים, הבבונים יבואו אחרינו!". עכשיו היה תורו של מייק לצחוק בקול גדול. "מה אתה צוחק?!", השתומם ג'ו. הבבונים ירדפו אותנו עד חורמה! "ייתכן ג'ו, ייתכן", אמר מייק, בעודו לוחץ על כפתור סודי על גבי היויו שלו. "אבל יש משהו שאתה לא יודע!", צעק מייק בעוד מבטו המפוחד של ג'ו מעמיק. "הבבונים שלי עכשיו", הודיע מייק בשקט בעוד בבונים החלו מבצבצים מכל עבר.

goshdarnit

New member
יפה.

90% מהפתיחות הם סוג מאוד סציפי של פתיחה שנקרא 'גילוי': דבר אחד הם לא הביאו בחשבון... אותך. אל תדאג, הם מתים. וכן הלאה. את התרגיל עשית, קיבלת 100. יש לי משימה בשבילך, אם תסכים. לפעמים אפשר לפרק גילוי אחד להרבה מיני-גילויים קטנים. כך מקבלים תשואה מירבית. זה מה שעשית פה, אתה נתת לי אותם שלב שלב. בוא ננסה את זה שוב. מישהו מגלה שאישתו היא למעשה חייזר (או תבחר משהו אחר אם אתה רוצה). אפשר לעשות את זה במכה אחת: הוא מגיע הביתה ורואה אותה עם הכנפיים, נגיד. אבל אפשר לעשות את זה בשלבים. מה הרמז הראשון שהוא מגלה? (וכמובן שזו פתיחה, כי זה יכול להיות הרבה דברים.) מה הדבר השני שהוא מגלה? מה השלישי? האם כולם מובילים לאותו כיוון? האם כל אחד מוביל לכיוון הפוך? כמה גילויים תצליח לסחוט? שלושה? עשרה? עשרים? יותר? רוצה לנסות? אגב, אם מישהו אחר רוצה לנסות, בבקשה.

למעלה