"תריסר משימות ליצירת ערות ראשונית"

תודה על הנסיון לעזור.

אני לא יודע אם קלעת בתרגום שהצעת, אבל למקרה שכן: ש: "האם תתנגד לכך שאעשה את התרגילים של קבוצת הערות במטרה לעבור חוויות מלהיבות בלי קשר לקבוצה?" ת: מדוע שאתנגד? מה זה ענייני? התרגילים שהבאתי הינם פשוטים ביותר, כמו תרגילי-התעמלות בסיסיים. אי אפשר לקרוא להם "המצאה שלי". באופן כללי, אם מישהו מתרגל משהו מהאינטרנט, בלי מדריך, כדאי לנקוט משנה זהירות. ש: "המצאת תרגילים, סבבה - אבל איך תאכוף עלי את סמכותך כמנהיג?" ת: אין לי שום עניין בכך, בשום צורה ורמה שהיא. ש: "שכנע אותי שאתה יכול לאסור עלי להשתמש בתרגילים ש'ך איך שבא לי!" ת: איך אני יכול? אינני יכול ואף אינני רוצה...

מדהים!

"אני מתקשה להאמין שאת/ה באמת רואה עצמך כחלק מקבוצת העבודה שקמה בהקשר למאמר זה, שאחרת, מדוע לא ניסית לבצע את חמש ההנחיות הבסיסיות והכה-פשוטות, שרוכזו לנוחותך במאמר? היו שם גם הנחיות נוספות, אבל אני מתייחס כרגע להנחיות הפשוטות ביותר, שאף מוספרו עבורך. האם באמת הרגשת שאת/ה מבצע/ת אותן?" אנסה לתאר את מה שקרה בתוכי. קראתי את המאמר כמה וכמה פעמים וכך התייחסתי להנחיות הבאות. אם אתם כבר משתתפים בקבוצת-הערנות, אז העסק הינו פשוט מאוד. אתם עושים בסך הכל חמישה דברים: 1. בצעו את 12 המשימות, בזו אחר זו, כמיטב יכולתכם; עושה (השלמתי את המשימה ה-11 עד כה). 2. במידת הצורך עזרו לאחרים בקבוצה לבצע את המשימות כמיטב יכולתם והיעזרו בהם לבצע את המשימות שלכם; עושה. 3. צרו ביחד רשימת-קשיים (כללית, לא של מישהו מסויים) שתלך ותתעדכן עם כל קושי חדש שיתגלה; 4. צרו ביחד רשימת תירוצים להפסקת-העבודה (כללית, לא של מישהו מסויים), שתלך ותתעדכן עם כל תירוץ חדש שיתגלה; 5. צרו ביחד מעקב-מסעות שכולל שלושה מצבורי מסעות: מסעות שמתנהלים כרגע (עם תאריך התחלה), מסעות שהושלמו (עם תאריך התחלה ותאריך סיום) ומסעות שהופסקו (עם תאריך התחלה, תאריך פרישה וסיבת הפסקתם הרשמית). מה שקרה עם זה הוא כזה. דמיינתי שבגלל שמארגנת הקבוצה (Talia E) לקחה על עצמה בהתחלה ליצור את שרשורי קבוצת הערות, אז זה מסיר ממני את האחריות לדאוג ליצירתם. בגלל ששרשורי הערות שהיא יצרה כללו רישום גם היכן נמצא כל אחד, דמיינתי שזה לא באחריותי או משהו כזה. אני כן זוכרת שהבנתי שאני אמורה להוסיף תירוצי הפסקה ורשימת קשיים והוספתי פריטים בכמה שרשורים). כמו כן בגלל הטקסט הזה: "למארגן – איך מארגנים את העסק?! מן הסתם יש דרכים רבות – והכל פתוח. בגדול, אם העבודה היא בתוך פורום מארח, הגיוני לעבוד בשרשור אחד שמוקדש לעניין, אשר נחלק לשלושה חלקים שונים: 1. חלק של הכרות והצטרפות, המאפשר למתרגלים חדשים להצטרף, לחתום על הסכם העבודה המשותף וכולי; 2. חלק של סקרנים / שואלים / מתעניינים, המאפשר לשאול שאלות ולהעלות דיונים מבלי להיות חלק מהקבוצה; 3. חלק של זרימת-המידע של ההתעוררות המשותפת של חברי הקבוצה – חלק זה הוא בעצם החלק החשוב ביותר ויש באפשרותך להחליט אם רצונך להנהיג מדיניות שבה לא עונים שם לאנשים שאינם חלק מהקבוצה, או שאין בעיה שגם הם ישרשרו שם שאלות או הצעות ויקבלו תשובות או תודות (מה יותר יועיל?). דמיינתי שהמארגן אמור לעשות זאת ולא אני. כמו כן, חשבתי שאם אני פותחת את השרשור (במקום המארגנת), אני צריכה ליצור בו את הכל כולל לאתר היכן נמצא כל אחד בעבודתו, מי הפסיק, איזה תירוצים הוסיפו ועוד. כשעשיתי זאת, זה לקח זמן רב מידי לטעמי, אז הפסקתי לעשות זאת. כאשר לא אני פתחתי שרשורים, לא זוכרת אם היו שרשורי קבוצת הערות בהם יכולתי לתת מידע היכן אני במסע, ולא עשיתי זאת. דרך אחרת שלא ראיתי היא שכל אחד היה לוקח אחריות ורושם היכן הוא, מבלי שפותח השרשור היה צריך לעשות זאת (כפי דמיינתי שהוא/היא צריכים). לסיכום, הסיבות שלא ביצעתי את ההנחיות: (1) שיכחה שאני אמורה לעשות את 5 ההנחיות שציטטתי למעלה. (2) דמיון שהמארגנת אמורה ליצור את השרשורים כולל הפריטים בתוכם. וכאשר היא לא עושה זאת, דמיון שאם אני פותחת שרשור אני אמורה ליצור את כולו כולל את כל הפריטים בו (היכן נמצא כל אחד, רשימת קשיים מצטברים וכו')

שכחתי לציין את הרכיב הזה

שמשום מה, העדפתי לראות את זה שהמארגנת אחראית על השרשור, ולהתעלם/לעוות או משהו כזה (לא בדיוק ברור לי) מהמידע הזה: "בכל הנוגע לניהול השרשורים עצמם, חלקו את זרימת המידע של המשתתפים במסע (אלה שאינם משתתפים, אלא שואלים שאלות, מתעניינים וכולי, יהיו חלק מזרימת-מידע נפרדת) לחמישה חלקים: 1. דיווח מי נמצא איפה (כמה משתתפים כרגע במסע ואיפה נמצא כל אחד); 2. בקשת עזרה למעבר ממקום למקום; 3. שיתוף בחוויות, למעט תצפיות-על-עצמנו; 4. תצפיות-על-עצמנו (להפריד בין תצפיות שבוצעו בהווה לבין תצפיות שבוצעו על העבר); 5. דיונים חופשיים בכל נושא שהוא."

אכן, מדהים, תודה!

זה מאוד מעניין. אשמח אם תעקבי אחר אי-ההבנה של אחרים ותנסי לסייע כמיטב יכולתך לנסיון התקשורת הזה בינינו. עקב הבלבול הרב שבו כולנו שרויים (כל הזמן), אני אנסה להזכיר שוב את הנקודות העיקריות הרלוונטיות, בהקשר לסיטואציה זאת: - כתבתי מאמר שמביא כמה תרגילים מעניינים ומאגד אותם בתרגיל שאפשר לכנותו "קבוצת הערות"; - כמה גולשים בפורום התאגדו לעבודה לפי מאמר זה, אבל הם לא ביצעו את ההנחיות הכתובות בו, אלא באופן חלקי, מוזר ומכני מאוד (תלוש כזה); - עד כה לא הייתי מעורב וגם בהמשך לא אהיה מעורב (למעט היכן שיהיה צורך, כפי שכתבתי במאמר, להמשיך את העבודה לשלב נוסף שלה, עתידי), אבל עכשיו הצצתי למה שקורה והבחנתי בחלק מהדברים המוזרים הללו והבאתי אותם לתשומת לב הגולשים תוך הפניית שאלות אליהם - ומתחילה להיווצר תקשורת כלשהי...

תודה! אעקוב אחרי התקשורת עם האחרים.

לגבי לעזור, מקווה שאצליח לנסות לפחות!

כמעט לא שמתי לב לזה

והנחתי שכל הדברים האלה הם לא באחריותי בגלל שאני לא מארגן הקבוצה.

ועכשיו?

ועכשיו, כשאתה קורא שוב את המאמר, זה נראה לך חשוב? אתה מרגיש שהמלים "צרו ביחד מעקב-מסעות שכולל..." מכוונות אליך? מה דעתך על המצב הנוכחי שנוצר - מה יש לך לציין ביחס אליו, מה אתה רואה? אם תעבור שאלה-שאלה ופשוט תענה עליה במנותק מכל דבר אחר, יתכן שלא תתקשר איתי, כלומר שלא נתקשר ממש. כדי לתקשר ממש, נסה להבין את הצורך בשאלות אלה - ונסה להסביר לי איפה אנחנו עומדים, מה קורה לך, מה אתה מבין עכשיו... משהו כזה בכל אופן. המטרה שלי, ברגע זה ממש, היא לנסות להבין מה עובר עליך. נסה להבין זאת מנקודת מבטי. כרגע עדיין אינני מבין מה עובר עליך, למרות שאני כבר כן מבין מה עבר עליך, הודות לתשובתך. אתה מבין שאני מנסה לתקשר איתך, להבין מה עובר עליך? תראה את נקודת מבטו של מוישה. הוא כתב איזה שהן הוראות לבניית מכונת כביסה בשלושה (שלושה אנשים בונים אותה יחדיו). הוא כתב שם: "1. עליכם להביא את כל החפצים פנימה; 2. עליכם להרטיב אותם היטב; 3. עליכם להצמיד אותם ביחד." עיון קצר בפרוטוקול העבודה מראה שהם לא הרטיבו אותם ולא הצמידו אותם - וגם לא הביאו את כל החפצים פנימה (אלא רק בסוף, ברגע האחרון, בגלל שמישהו פתאום אמר "רגע, לא כל החפצים בפנים, איזה קטע"). עכשיו אני פונה בשאלה אל שלושת הקוראים של הוראות השימוש: "תגידו, למה לא הרטבתם והצמדתם אותם כפי שכתוב?" התשובה של אחד משלושתם היתה: "וואלה, כמעט לא שמתי לב לזה - והנחתי שכל הדברים האלה הם לא באחריותי בגלל שאני לא מארגן את הפעילות." עכשיו, אני מבין מה היה, אבל אינני מבין אם כרגע הוא "בפוקוס", כלומר מה הוא כרגע מבין ורואה... יש שם עוד כל מיני חלקים בהוראות השימוש ולא ברור לי בכלל מה הוא קורא ואיך הוא תופס את זה, מפני שאולי עדיין משהו מוזר שם. אינני יודע אם זה עדיין "עובד".

הבהרה

"מויש'ה" הוא דוגמה דמיונית, אבל בו-זמנית היא מייצגת (חלקית) את המקרה שלפנינו. שתי השכבות הללו, הדמיונית והאמיתית, קיימות במקביל (וכל אחת עומדת בפני עצמה ואיננה תואמת לגמרי לשניה) - ועברתי מ"מויש'ה" אל עצמי כדי לחזור לענייננו, בנקודת ההשקה הרלוונטית של המשל למציאות.

fire snake

New member
בן -

כשיוצרים קבוצה, נחוץ להאציל סמכויות באופן ברור, ולהגיד לכל אחד מה התפקידים המוטלים עליו - כי ברירת המחדל המקובלת היא שלא מוטל עליו כלום - אלא אם נאמר אחרת.

.

לא יצרתי קבוצה! אני גם לא מתכוון ליצור קבוצה. זהו תרגיל עצמאי לגמרי - באמת קשה מאוד לעשות תרגילים באופן עצמאי. המאמר הביא מספר משימות ברורות לכל גולש שירצה לנסותן - אם הוא לא עושה אותן, אז הוא לא עושה אותן, אין כל קשר לגולשים אחרים (למרות שהוא אמור לנסות לשתף עמם פעולה, לפי הנחיות המאמר). אני מקווה שאצליח לעזור קצת בשרשור הזה. העובדה שהתרגיל כונה "קבוצת הערות", לא אומר שיש שם קבוצה כלשהי במובן אליו התכוונת, שיכולים להיווצר בתוכה תפקידים כאלה או אחרים - ממש ממש לא. בסך הכל אלה הן הנחיות פשוטות שהובאו במאמר פשוט - אפשר לעשות אותן או לא לעשות אותן. זהו כו-לה תרגיל.

fire snake

New member
טוב, לא יצרת קבוצה - אבל נתת הנחיות

איך לעבוד בקבוצה שיש לה מארגן\ים. כדי לעבוד בקבוצה, צריך ליצור קבוצה, לא? אם מנסים לעבוד בקבוצה בלי ליצור אותה קודם, ובלי שברור מי צריך לעשות מה לשם כך - אכן, יוצא בלגן. לא כל כך ענייני, מאחר שאני בחוץ... סתם נתפסתי לויכוח הסמאנטי.

"זהו תרגיל עצמאי לגמרי"

הכוונה היא שזהו תרגיל שבו כל אחד אחראי על עצמו. הוא מנסה כמיטב יכולתו לבצע את ההנחיות שהוא קיבל במסגרת התרגיל החביב הזה. זה באמת רק תרגיל, אבל עדיין, הוא מורכב מכל מיני עשיות (תרגולים), שמי שרוצה פשוט יכול לקחת על עצמו, אם רוצה, לכמה זמן שרוצה... אף קבוצה לא קיבלה הנחיות כלשהן. לא פניתי אל שום קבוצה במאמר (
), אלא אך ורק אל הגולש הבודד, המתרגל הבודד, קורא-המאמר, שרוצה לתרגל. לפיכך, אין מישהו שאפשר לגלגל אליו את האחריות... ובכלל, "אחריות" זה משהו שאפשר רק לקחת או לא לקחת, אי אפשר להעביר אותה לאחרים (טכנית)...

עברתי שוב על המאמר

הבנתי שכל מה שכתוב מתחת לכותרת המשנה "אז איך עובדים בקבוצה?" נותן הנחיות עבודה שמיועדות לכל מי שעושה את התרגיל בתוך הקבוצה.

jedi

New member
קראתי.

לא ברור לי איזו תגובה אתה רוצה, אם אתה בכלל רוצה תגובה.

לפני תשובה

כרגע עדיין אינני מבין איך אפשר לחשוב כך, מההודעה שכתבתי.
הזמן של כולנו יקר מאוד, אבל אולי למי מהקוראים של הודעה זו ממש שאותה אני כותב עכשיו (לאו דווקא אתה, jedi, אינני רוצה לגזול מזמנך, אם אין לך נטיה לעשות זאת:) יש נטיה וחשק לנסות להסביר איך אפשר לקרוא את הודעתי הפותחת בשרשור זה ולחשוב שאולי אינני רוצה בכלל תגובה ותשובות? למי שאכן כך המצב אצלו: א. תודה; ב. מנקודת מבטי, הצגתי מצב מוזר מאוד שנוצר וביקשתי הבהרות, בשאלי מספר שאלות בקשר אליו. מצב זה בין היתר כנראה גם מונע כרגע יצירתה של "קבוצת עבודה לפי המאמר", שכביכול קמה כבר, אבל מסתבר שבעצם עוד לא.
לשאלתך, Jedi, אענה אחרי שאצליח להבין קצת יותר איך אפשר לקרוא כך את ההודעה המקורית אליה הגבת.

למעלה