מדהים!
"אני מתקשה להאמין שאת/ה באמת רואה עצמך כחלק מקבוצת העבודה שקמה בהקשר למאמר זה, שאחרת, מדוע לא ניסית לבצע את חמש ההנחיות הבסיסיות והכה-פשוטות, שרוכזו לנוחותך במאמר? היו שם גם הנחיות נוספות, אבל אני מתייחס כרגע להנחיות הפשוטות ביותר, שאף מוספרו עבורך. האם באמת הרגשת שאת/ה מבצע/ת אותן?" אנסה לתאר את מה שקרה בתוכי. קראתי את המאמר כמה וכמה פעמים וכך התייחסתי להנחיות הבאות. אם אתם כבר משתתפים בקבוצת-הערנות, אז העסק הינו פשוט מאוד. אתם עושים בסך הכל חמישה דברים: 1. בצעו את 12 המשימות, בזו אחר זו, כמיטב יכולתכם; עושה (השלמתי את המשימה ה-11 עד כה). 2. במידת הצורך עזרו לאחרים בקבוצה לבצע את המשימות כמיטב יכולתם והיעזרו בהם לבצע את המשימות שלכם; עושה. 3. צרו ביחד רשימת-קשיים (כללית, לא של מישהו מסויים) שתלך ותתעדכן עם כל קושי חדש שיתגלה; 4. צרו ביחד רשימת תירוצים להפסקת-העבודה (כללית, לא של מישהו מסויים), שתלך ותתעדכן עם כל תירוץ חדש שיתגלה; 5. צרו ביחד מעקב-מסעות שכולל שלושה מצבורי מסעות: מסעות שמתנהלים כרגע (עם תאריך התחלה), מסעות שהושלמו (עם תאריך התחלה ותאריך סיום) ומסעות שהופסקו (עם תאריך התחלה, תאריך פרישה וסיבת הפסקתם הרשמית). מה שקרה עם זה הוא כזה. דמיינתי שבגלל שמארגנת הקבוצה (Talia E) לקחה על עצמה בהתחלה ליצור את שרשורי קבוצת הערות, אז זה מסיר ממני את האחריות לדאוג ליצירתם. בגלל ששרשורי הערות שהיא יצרה כללו רישום גם היכן נמצא כל אחד, דמיינתי שזה לא באחריותי או משהו כזה. אני כן זוכרת שהבנתי שאני אמורה להוסיף תירוצי הפסקה ורשימת קשיים והוספתי פריטים בכמה שרשורים). כמו כן בגלל הטקסט הזה: "למארגן – איך מארגנים את העסק?! מן הסתם יש דרכים רבות – והכל פתוח. בגדול, אם העבודה היא בתוך פורום מארח, הגיוני לעבוד בשרשור אחד שמוקדש לעניין, אשר נחלק לשלושה חלקים שונים: 1. חלק של הכרות והצטרפות, המאפשר למתרגלים חדשים להצטרף, לחתום על הסכם העבודה המשותף וכולי; 2. חלק של סקרנים / שואלים / מתעניינים, המאפשר לשאול שאלות ולהעלות דיונים מבלי להיות חלק מהקבוצה; 3. חלק של זרימת-המידע של ההתעוררות המשותפת של חברי הקבוצה – חלק זה הוא בעצם החלק החשוב ביותר ויש באפשרותך להחליט אם רצונך להנהיג מדיניות שבה לא עונים שם לאנשים שאינם חלק מהקבוצה, או שאין בעיה שגם הם ישרשרו שם שאלות או הצעות ויקבלו תשובות או תודות (מה יותר יועיל?). דמיינתי שהמארגן אמור לעשות זאת ולא אני. כמו כן, חשבתי שאם אני פותחת את השרשור (במקום המארגנת), אני צריכה ליצור בו את הכל כולל לאתר היכן נמצא כל אחד בעבודתו, מי הפסיק, איזה תירוצים הוסיפו ועוד. כשעשיתי זאת, זה לקח זמן רב מידי לטעמי, אז הפסקתי לעשות זאת. כאשר לא אני פתחתי שרשורים, לא זוכרת אם היו שרשורי קבוצת הערות בהם יכולתי לתת מידע היכן אני במסע, ולא עשיתי זאת. דרך אחרת שלא ראיתי היא שכל אחד היה לוקח אחריות ורושם היכן הוא, מבלי שפותח השרשור היה צריך לעשות זאת (כפי דמיינתי שהוא/היא צריכים). לסיכום, הסיבות שלא ביצעתי את ההנחיות: (1) שיכחה שאני אמורה לעשות את 5 ההנחיות שציטטתי למעלה. (2) דמיון שהמארגנת אמורה ליצור את השרשורים כולל הפריטים בתוכם. וכאשר היא לא עושה זאת, דמיון שאם אני פותחת שרשור אני אמורה ליצור את כולו כולל את כל הפריטים בו (היכן נמצא כל אחד, רשימת קשיים מצטברים וכו')