"תריסר משימות ליצירת ערות ראשונית"

jedi

New member
אוקי. קבל מידע:

קודם כל, אני אתאר בערך ובכלליות (למיטב זכרוני כרגע) מה עבר אצלי בעקבות קריאת ההודעה. קריאה ראשונה (קצת אחרי שההודעה הופיעה בפורום) - הבנתי שאתה משתף באיזשהי תמיהה. קריאה שנייה (אחרי שביקשת ממני להגיב) - הבנתי שאתה שואל משהו, שכנראה קשור להתנהלות בקבוצה, אבל לא ידעתי בדיוק מה. קריאה שלישית (עכשיו) - הבנתי יותר טוב מה אתה שואל, ובעקבות כך גיליתי כמה דברים שאני תיכף אפרט. הדברים שגיליתי: 1. בכל הקריאות חוויתי עומס מידע. בפעמים הקודמות זה היה יותר גרוע, כי גם קראתי את שתי ההודעות הבאות כאילו הן חלק מההודעה הפותחת. 2. השאלה(/ות) מופיעה באמצע הטקסט ולא בסופו, לכן מערכת העיבוד האוטומטית שלי לא זכרה בסוף הטקסט מה הייתה השאלה. רק עכשיו, כשסרקתי את הטקסט באופן יותר מודע, עליתי על זה. (היו לי הרבה נסיונות מהצד השני, שלימדו אותי תמיד לשים את השאלה בסוף הטקסט. כנראה שבגלל זה בכלל עליתי על העניין.) 3. חלקים מסוימים שלי זיהו את ההודעה שלך כ"ביקורת" ויצרו בתוכי תגובת התגוננות. חלקים אחרים שלי צינזרו את תגובת ההתגוננות הזאת. כנראה שזה חלק מזה שלא היגבתי אחרי הקריאה הראשונה. 4. חלק מהדברים שתיארת ניתפסו אצלי כ"באחריות מנהל הקבוצה". זה כנראה צונזר כחלק מצינזור תגובת ההתגוננות. 5. חלק מהדברים שתיארת ניתפסו אצלי כ"אבל הוא טועה, זה כן נעשה!" (או, "הסטנדרט שלו גבוה מדי, זה כן נעשה!"). גם זה צונזר כתגובת התגוננות. כמובן, חלק מהדברים נתגלו מתוך ריפרוף על זיכרונות, ויש סיכוי סביר שהם לא מדויקים. נראה לי, שניסוח פשוט וישיר יותר (שברבדים מסוימים היה, כמובן, משוכלל יותר), היה מאוד מקל עליי להבין את הכוונה שלך.

jedi

New member
ניסיון לתשובה לשאלה המקורית

סרקתי ביסודיות את ההודעה הפותחת את השירשור, וניסיתי למצוא מה בעצם השאלה. אני אעתיק לכאן את מה שמצאתי, ואז אנסה לענות עליה. מדוע לא ניסית לבצע את חמש ההנחיות הבסיסיות והכה-פשוטות, שרוכזו לנוחותך במאמר? ... האם באמת הרגשת שאת/ה מבצע/ת אותן? כן. למען הדיוק, אני אתייחס לכל משימה בנפרד: 1. בצעו את 12 המשימות, בזו אחר זו, כמיטב יכולתכם; מבצע, ואף מעדכן בפינת השיתופים. 2. במידת הצורך עזרו לאחרים בקבוצה לבצע את המשימות כמיטב יכולתם והיעזרו בהם לבצע את המשימות שלכם; ניסיתי להיעזר כשנתקעתי. לא זכור לי שראיתי הזדמנות לעזור (ראיתי בקשות עזרה, אבל לא כאלה שידעתי לענות עליהן). 3. צרו ביחד רשימת-קשיים (כללית, לא של מישהו מסויים) שתלך ותתעדכן עם כל קושי חדש שיתגלה; 4. צרו ביחד רשימת תירוצים להפסקת-העבודה (כללית, לא של מישהו מסויים), שתלך ותתעדכן עם כל תירוץ חדש שיתגלה; 5. צרו ביחד מעקב-מסעות שכולל שלושה מצבורי מסעות: מסעות שמתנהלים כרגע (עם תאריך התחלה), מסעות שהושלמו (עם תאריך התחלה ותאריך סיום) ומסעות שהופסקו (עם תאריך התחלה, תאריך פרישה וסיבת הפסקתם הרשמית). ראיתי שהן נוצרות ומעודכנות ע"י יוצר השירשור, ולכן לא הקדשתי להן מחשבה שנייה (מעבר לעידכון כשאני מסיים משימה).

תודה.

אני מבין מעט יותר כיצד זה אפשרי.

תשובה

רציתי לדעת לכל הפחות (ציטוטים מתוך ההודעה המקורית): "מדוע לא ניסית לתקשר עם חברי הקבוצה האחרים בנוגע לעניין זה, או בנוגע לעניינים אחרים." וגם: "מדוע לא ניסית לבצע את חמש ההנחיות הבסיסיות והכה-פשוטות, שרוכזו לנוחותך במאמר?" וכמו כן: "אני מתייחס כרגע להנחיות הפשוטות ביותר, שאף מוספרו עבורך. האם באמת הרגשת שאת/ה מבצע/ת אותן?" וכמובן, ציינתי מספר דברים מעניינים מאוד בהודעה, מנקודת מבטי. דברים שהינם לא פחות מאשר מסתוריים מאוד. קיוויתי שלפחות חלק מהמסתורין יוסר וכמו כן כל דבר מהנה, נפלא, נעים, מחכים ומרומם נוסף שעשוי לנבוע מתקשורת זו.

o fri

New member
אני אנסה לענות על

אני אנסה לענות על השאלות: אני מתקשה להאמין שאת/ה באמת רואה עצמך כחלק מקבוצת העבודה שקמה בהקשר למאמר זה, שאחרת, מדוע לא ניסית לבצע את חמש ההנחיות הבסיסיות והכה-פשוטות, שרוכזו לנוחותך במאמר? היו שם גם הנחיות נוספות, אבל אני מתייחס כרגע להנחיות הפשוטות ביותר, שאף מוספרו עבורך. האם באמת הרגשת שאת/ה מבצע/ת אותן? אנסה פשוט לתאר מה שקרה אצלי: אני ראיתי ורואה עצמי כחלק מקבוצת העבודה שקמה בהקשר למאמר, למרות שאופן הפעולה שלי עם חמשת ההנחיות האלו היה רק מתוך מה שזכרתי מהן. מאיזו שהיא סיבה לא קראתי שוב את המאמר, ואת ההנחיות הללו כבר דיי הרבה זמן, ומתוך נוחות ועצלות אולי (אני לא באמת יודעת למה, אבל אשמח לעזרה בהבנה זו) פעלתי רק לפי הזכרון המעוות של הדברים. החלק היחידי שקראתי וניסיתי באמת לעשות כלשונו וכדברו הוא החלק של ההנחיות. כשפתחתי את השרשור האחרון של קבוצת הערות הכוונה שלי היתה שאת החלקים הבאים: כמה מסעות מתנהלים כרגע? כמה מסעות הושלמו? כמה מסעות הופסקו? הדיווח של מי-נמצא-איפה. פירוט של המשתתפים ומצבם. האנשים ימלאו בעצמם, כדי שלא אצטרך ללכת ולחפש בכל השרשורים הקודמים. לאחר שעשיתי כן פשוט לא לקחתי אחריות על עניין זה יותר. הרגשתי כאילו אני מסרתי את הכדור לידיים של כל אחד מהמשתתפים וזהו. עכשיו בהסתכלות לאחור הייתי ממשיכה ומנסה לתקשר עם האנשים כדי שיגיבו במקומות המתאימים בשרשור. אעשה זאת כעת.

o fri

New member
כלומר

"החלק היחידי שקראתי וניסיתי באמת לעשות כלשונו וכדברו הוא החלק של ההנחיות" = החלק של המשימות.

o fri

New member
עכשיו בהסתכלות לאחור הייתי ממשיכה

"עכשיו בהסתכלות לאחור הייתי ממשיכה ומנסה לתקשר עם האנשים כדי שיגיבו במקומות המתאימים בשרשור. אעשה זאת כעת." - רוצה להוסיף שאני יכולה ללכת לשרשורים קודמים ולחפש שם, וזה יהיה אף יותר קל, אבל כמו שאני מבינה את הכוונה של העבודה הזו- כדאי עדיף ואמין יותר אם האנשים יכנסו לשרשור וירשמו עצמם.

תודה + מעניין.

1. תודה!
2. מעניין: "האנשים ימלאו בעצמם, כדי שלא אצטרך ללכת ולחפש בכל השרשורים הקודמים. לאחר שעשיתי כן פשוט לא לקחתי אחריות על עניין זה יותר. הרגשתי כאילו אני מסרתי את הכדור לידיים של כל אחד מהמשתתפים וזהו. עכשיו בהסתכלות לאחור הייתי ממשיכה ומנסה לתקשר עם האנשים כדי שיגיבו במקומות המתאימים בשרשור. אעשה זאת כעת." יש לי שלוש שאלות בעניין זה...
1. האם באמת ציפית שכל משתתפי קבוצת הערות, כל אחד ואחד מהם, ייכנס להודעה המתאימה בשרשור ויכתוב שם את מקומו?
תראי, שנינו לא יודעים כרגע בכמה אנשים מדובר (כך שבטח לא היתה לך אפשרות לתקשר איתם, אם אינך יודעת מי הם... אני צודק?), אבל נניח שיש 10 אנשים שהינם חלק מ"קבוצת הערות". סבבה. אז האם באמת ציפית (והנחת שכך יהיה - וחיכית לזה) שכל אחד ואחד מה-10 ייכנס לפורום מיוזמתו (!), ימצא את השרשור העדכני (!!), יאתר הודעה כלשהי בשם "מעקב מסעות" (!!!) וישרשר אליה את מצבו ומקומו? 2. ציפית זאת גם מאלה שכבר מזמן לא נכנסים לפורום, או כאלה שנמצאים עכשיו בחו"ל, או כאלה שבמודע בוחרים לעשות הפסקה של שנה-שנתיים עם כך וכולי? 3. נניח שזה היה אפשרי (שכל אחד מהם יכנס ויכתוב את מיקומו!
). במקרה כזה: א. תוך כמה זמן ציפית (הרגשת) שזה יקרה מרגע שהכנסת את ההודעה? שלושה ימים? שבוע? יומיים? (כלומר, תוך כמה זמן ציפית שכ-ו-ל-ם יגיבו, מרגע שהשרשור הוקם?) ב. איך ציפית לדעת שזה אכן "הסוף", כלומר, שאחרי 10 תגובות נניח, שבהן כל אחד מהם הזכיר לאחרים היכן הוא נמצא כרגע, אז אין אף חבר נוסף בקבוצה? ג. האם זה היה נוח? להיכנס כך ולראות 10 תגובות על מיקומים, לעומת רשימה אחת שמרוכזת בתוך הודעה אחת?

../images/Emo41.gif בינתיים...

בינתיים, מתוך מה שעולה מהתשובות שקראתי, דומה שטעיתי באופן הניסוח בעת כתיבת המאמר ולא לקחתי בחשבון את אופן הקריאה של רובנו. כתוצאה מכך, המאמר הינו אולי בלתי-מעשי לעבודה עצמית. אם הנחיה כה פשוטה כגון "צור מעקב-מסעות שכולל שלושה מצבורי מסעות: מסעות שמתנהלים כרגע (עם תאריך התחלה), מסעות שהושלמו (עם תאריך התחלה ותאריך סיום) ומסעות שהופסקו (עם תאריך התחלה, תאריך פרישה וסיבת הפסקתם הרשמית)" פוספסה על-ידי כל הגולשים שניסו לעבוד עם המאמר הזה, באופן כזה שרובם לא ניסו כלל לעשותה, יש צורך במאמר שונה (שאינני הוא יודע אם הוא אפשרי ליצירה) או לחלופין במנחה כלשהו לעבודה צנועה ושולית זו שהוצגה במאמר תחת השם "ערות". כרגע אינני יודע זאת. רב הנעלם על הנגלה. אמשיך לעקוב זמן מה ואנסה להבין ולהרגיש מה קורה כאן...

אולי

מישהו יתנדב לכתוב מאמר, שיסביר איך לעבוד עם המאמר
לי, בסך הכל, כל מה שמתרחש פה (אני עוקב לפעמים) נראה הרבה יותר טוב ממה שהיה יכול להיות אם כמה מהמשתתפים היו פותחים "קבוצת עירות" ע"פ כל ההנחיות מהמאמר. אם המצב אכן היה כך, הייתה אולי נוצרת האשלייה שגם שאר המשתתפים הבינו את המאמר. באופן שבו הדברים התרחשו ומתרחשים, לא רק שזה נותן המון מידע על המשתתפים ועל אופן העבודה עם המאמר (שבמקרה אחר היה פשוט יכול להיות מפוספס וחוסר הבהירות היה נשאר "מאחורי הקלעים"), אלא שזה כבר מראה כמה המשתתפים אינם עירניים (כפי שאני מבין זאת, כמובן) וכמה עליהם להיות יותר עירניים כדיי לעבוד באופן פשוט ומדוייק עם המאמר. אם היית אומר לי שכיוונת לכך מראש, לא הייתי מופתע. מאמר ארוך, מדוייק, עם הרבה דברים בהירים ומדוייקים - איך אפשר שלא להתבלבל ולעבוד איתו בצורה שמשקפת את חוסר המודעות של מי שמשתתף? אני מדמיין שחלק מהמשתתפים "מבואסים" ומרגישים לא בסדר עם איך שהם עבדו, במקום לשמוח על כך שהם גילו עוד נקודות של ישנוניות ובטח הרבה דברים אחרים אצל עצמם.

למעלה