תתבישו לכם

רחל5

New member
אבל כתבו לך שהדבר נעשה כבר

בדקו כבר את ההקצאה הדרושה לטיפולים בנשים בין גיל 44 ל- 45. תבדילי בין דעת קהל לבין התפשרות על דרישות מול השלטון. עם הקהל אנחנו לא במשא ומתן. בקהל מנסים ליצור אווירה אוהדת, כדי שכשנדבר עם השילטון ידעו שיש לנו אוהדים (גם אם הם לא יודעים בדיוק אם הגבול לטיפולים עובר ב- 44 או ב- 45) הקהל לא יחליט אם לממן או לבטל מימון לטיפולים. מול השלטון הוחלט שאנחנו מבקשים השארת המצב הקיים. אלה חזיתות שונות, המשפיעות זו על זו, אבל זה לא אחד לאחד. לגבי האישה שבת חמישים - היא זכאית לטיפול מתרומת ביצית עד גיל 51. ה"קהל" לא יודע שזה מתרומת ביצית, דרך אגב, וזה אחד העיוותים המרגיזים שבהצגת המקרים הקיצוניים בלבד.

טלי אבג

New member
הבנתי מה שאמרת

אבל אני לא בטוחה שאת צודקת שלא תהיה אהדה של הציבור. אולי לא תהיה הסכמה מקיר לקיר אבל אני בטוחה שאפשר לרכך את ההתנגדות. אם אני מבינה נכון את מצב ארגון "הזכות להורות"- הצוות התחלק ליחידה של ה"תקשורת" שמטרתה לגיס את אהדת הציבור (אולי את פסימית ואת חושבת שאין סיכוי- אבל שווה לנסות). ולצוות של הקשר עם מקבלי ההחלטות- לצוות זה אסור אסור אסור - להיות נסוגים בשום פרט ושום פשרה - כנ"ל הגיל. אבל נכון יהיה מצד צוות התקשורת לראין נשים צעירות יותר(דוגמא) על מנת לקנות את הציבור. עדין אני חושבת שאת צודקת שהאתר אמור ליצג את העמדה וכבר אני רואה שרחל וחן אמרו שהם עובדות על זה. כך שאני בטוחה שנושא זה יתוקן. אבל- אני עדיין בשלי- וזה היה המטרה שלי בהודעה הקודמת- טליה- תדעי שכולם איתך, לכולם חשוב נושא הגיל ואני בטוחה שאף אחד לא זונח או יזנח את הנושא הזה. שיהיה יום טוב וחיים מאושרים, וימים שנדבר על הציפורים והפרחים- ולא על נושאים קיומיים כאלו.

שווערצה

New member
למען הסר כל ספק:

החלטנו, כמטה, להשאר "הסמן הקיצוני" קרי: לא להסכים לשום פשרה , לא בנושא הגיל, לא בכמות הטיפולים שימומנו, לא במספר הילדים, לא בהגבלת המימון לאשה ולא לגבר, ולא בכל נושא אחר. אנחנו דורשים שהמצב הקיים לא ישונה. לא פחות ולא יותר. אני מסייגת את ה"לא יותר" שכן אנו שבים ומזכירים את הצורך להמשיך ולקדם את הטיפול בתרומת הביציות בו החל שר הבריאות לפני הגזירות, ואת הצורך להתייעל אשר כלשעצמו יביא לחסכון בעלויות במובן זה שיאפשרו לערוך מוקדם יותר בדיקות רבות, כמו קרישיות יתר וקריוטיפ, בדיקות שיחסכו מאיתנו טיפולים מיותרים. זו עמדתנו בכל פגישותינו עם חה"כ והשרים ולא משנה כלל מה עמדתו האישית של כל חבר במטה בנושא זה, ומה לדעתו צריך להיות רף הפשרה, אם בכלל. העמדה האישית כלל לא רלבנטית, שכן אנו פועלים כגוף, כמטה מאבק, מקבלים החלטות ופועלים בהתאם להן.

חן123

New member
טליה, סליחה על הבוטות

אבל, מישהוא חייב לך משהוא?. לבוא בטענות זה הכי קל. אם את חושבת שלא ניתן ייצוג מספיק לנושא שלך למה לא הצטרפת למטה המאבק וקידמת את זה? הכי קל לבוא בטענות. תני לי לספר לך סיפור קטן על האנשים האלה שאת כל כך נהנהת להשמיץ אותם. ביום ראשון הטלפון צלצל אצלי בבית בשעה 23:30. ליאור היה על הקו. הוא היה באמצע ישיבה במטה, והתקשרו לבקש ממני עזרה מסויימת. אחרי שסגרתי את הטלפון וחזרתי למיטה, קלטתי שעכשיו, בשעה 23:30 הם יושבים ומקדמים את המטרה הזאת, בשביל כולנו. אף אחד לא משלם להם, אף אחד בעובדה לא יתחשב בהם יותר למחרת כשיגיעו הרוגים. אלה האנשים שאת כל כך רוצה להלחם בהם.

טליה 44

New member
כן חן, אתם חייבים לי ../images/Emo70.gif

לא לי כטליה,אלא לאותן נשים בנות 44 +- שהתחייבתם ליצג באופן שווה לכלל הנשים שנאבקות לזכות להורות. כך שאם אני מוצאת ומציגה לכם טיעונים למה המאבק לא נראה על פניו הוגן-אתם חייבים לי הסבר והתייחסות. אני לא חייבת להיות פעילה במטה כדי לפעול. עשיתי והרבה עוד לפני כל הויכוח היום כמו שעושים רבים אחרים שלא עובדים ישירות בצוותים. יש עשרות אלפי מטופלי פריון בארץ. כולם פעילים בצוותים שלכם? אני לא חושבת. ואם כך-אסור להם להביע דעה כי הם לא עונדים תג יחידה? תסלחי לי על הבוטות בתשובה אבל לא חיפשתי להלחם במישהו כי בא לי. באתי לציין שנעשה עוול מסויים.

טליה 44

New member
שווערצה זה לא נכון ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

לגבי המייצגת והשאר במסר.

kasa

New member
האם יש בקרב חברי המטה מטופלת

אחת בגילאים הללו (44 +-) על-מנת שתוכל לייצג נאמנה את האינטרסים של גילאים אלו ?

חן123

New member
מצטערת, אבל לא מסכימה

אף אחד לא חייב לך כלום. מותר לך להביע דעה, לאף אחד לא הייתה בעיה עם הדעה, אלה עם הסגנון, והאיומים "אני אלחם נגדכם". בוודאי שמותר לך להלחם בגזרות בכל דרך שניראת לך, ועדיין, אם יש לך תלונות לארגון המסויים הזה, ניראה לי נכון להצטרף אליו, ולנסות להשפיע מבפנים. ועוד דבר, אני לא דואגת רק לעצמי. הילד שלי הגיע בחודש של צילום רחם וקדם לו הריון טבעי. אין לי שום סיבה לא להצליח להכנס להריון נוסף ללא כל טיפול, כך שאני חפה מאינטרסים. הסיבה שאני כאן היא אמונה בצדקת המאבק. אני מקווה מאוד שכל הגזרות יבוטלו, ומאחלת לך הצלחה בטיפולים חן

את מאוד טועה, אני לא חייבת לך כלום

אני עושה כל מה שאני עושה בהתנדבות גמורה, על חשבון זמני הפנוי ועם בן זוגי, על חשבון שעות עבודה שאני חייבת להשלים אח"כ, על חשבוני הכלכלי (סלולרי עובד ללא הפסקה, טלפונים מהבית, דלק ועוד ועוד הוצאות). גם אני הייתי בישיבה הזו שחן מדברת עליה ביום ראשון עד אחרי חצות. אז אני לא מבקשת הכרת תודה, או אישזהו קרדיט, וגם ממש לא אכפת לי לקבל הערות והארות בונות ומפרות. כן מפריע לי, פוגע בי באופן אישי ומעליב אותי הטון שבו את נוקטת. את חייבת לי התנצלות, על הדרך המגעילה בה את מתנסחת . את זה אני אומרת בתור "זוהרה" הפרטית ולא חברת מטה. יש לך בעיה אם איך שאנחנו עובדים, את מוזמנת להצטרף ולהשפיע מבפנים. קצתי באופן אישי מההערות המגעילות שלך, הדורשניות, התובעניות, וזה עדיין לא משנה כלום לעובדה שאמשיך לייצג אותך בשם מטה המאבק. כל טוב, והלוואי ותצליחי בטיפולים במהרה.

neta2

New member
טליה, אופן תגובתך מאד צרם לי

אנשי המעש , התנדבו, לא נבחרו ע"י ציבור המטופלים. זה לא ממשלה שבאים בטענות אליה כאשר תפקודה או מעשיה לא נראים לנו, אלו הם אנשים עובדים, שהתנדבו ללחום למעננו ועושים כל שביכולם על מנת למנוע את רוע הגזירה. איך את יכולה לבוא בטענות לקבוצה קטנה של אנשים שהתנדבה ? מאיפה האומץ? מאין החוצפה? סלחי לי, עם כל הכבוד, ועם כל הכאב ולמרות שאני מבינה את טענותייך ומקבלת זאת, אין לך שום זכות להתנפל כך. ובכלל אנשים: אם אתם לא תתנדבו להרים את עכוזכם למשימה - אנא אל תבואו בטענות . סתם בשביל הנימוס אפילו.

טלי אבג

New member
וואלה KASA אז יש משהו

שאנחנו מסכימות בו
. ואללה --- ימות המשיח סתם....... התלהבתי מזה שאמרת שאמרתי דברים יפים. יולו.

kasa

New member
ימות המשיח ?../images/Emo12.gif לא צריך להיסחף...

ימות המשיח יגיעו כשיבוטלו הגזירות הללו נראה לי שיש עוד כמה דברים שאנחנו מסכימות לגביהם.

kasa

New member
טלי, אמרת דברים יפים ../images/Emo45.gif

ואני מאוד מסכימה ומחזקת את דבריך. מאוד קשה להשיג בציבור אהדה לעניין הגיל. הבורות בעניין הטיפולים היא רבה, ועם זאת - הרבה יותר קל להשיג בציבור אהדה ולשכנע (גם אישי ציבור וגם אנשים מן השורה) בחיוניות הטיפולים כאשר מדובר בבחורה צעירה עם בעיות פוריות. סיטואציה כזו היא כמעט בלתי נתפסת בציבור. חלק ניכר מהציבור חושב שבעיות הפוריות שייכות לגילאי 40 ומעלה, ועל כן זה כבר באחריות האשה, שבחרה, מרצונה הטוב והחופשי להביא ילד בגיל "מופלג" שכזה, ואין שום סיבה שהמדינה תישא במימון זה (אוף, כמה פעמים שמעתי טיעון שכזה...). כאשר מוצגות עדויות של בחורות צעירות - אזי לציבור קל יותר להבין שעקרות היא מחלה ככל מחלה, ונכות ככל נכות אחרת, שלא מאפיינת רק גילאים "מופלגים", כפי שנתפס בציבור לרוב. אין זה אומר שקיימת התפשרות בעניין הגיל. זה רק אומר שלא הולכים ומנפנפים מול השור הזועם (והמקצץ) בסדין אדום.... בכדי להשיג אהדה - יש לנסות ליצור קונצנזוס. וזאת ניתן ליצור ע"י הצגת מקרים שמרבית האנשים לא מכירים, ופצאום מתחוור להם שגם אצלם זה יכול לקרות... המון אנשים מגלים אמפטיה אדירה כלפי בחורה בת 25 שלא מצליחה להרות מאשר כלפי בחורה בת 45... עניין של תפיסה שגויה וחוסר מודעות לנושא. אני לא מסכימה איתך, טליה, שאין בציבור אהדה לעניין הטיפולים. אני שומעת המון אהדה. המון הבנה, ואהדה. וגם מרבית התגובות באינטרנט הן אוהדות. מעטים אינם אוהדים. הרוב הגדול הוא אוהד. מאוד. ולו רק בשל העובדה שהצרה הזאת יכולה יום אחד לדפוק לפיתחו... יש בציבור אהדה פחותה כאשר מדובר בטיפולי פוריות לנשים מבוגרות. זה נכון. אז גם בעיניי אין הכרח לנפנף בסדין אדום, ואפשר גם בצינעה לנסות לא לוותר על הקיים. בכל אופן, אני חושבת שתגובתך כלפי חברי המטה, שעושים עבודתם בהתנדבות גמורה חסרת פרופורציות. והאיומים בדבר פגיעה - בהחלט קטנוניים ולא ראויים. כל פגיעה בהם/בנו - תפגע גם בך, מן הסתם. וחבל.

קלקסנית

New member
אני צוחקת מהתגובה של טליה

בהקשר לתגובה אחרת שלה בתחילת המאבק. ואני הייתי מעדיפה שחוק הביציות יעבור כי לעבור טיפולים כאלה בגיל 45 זה כבר עסק יקר מאוד...

לי מ ו ר

New member
כל דבר אפשר לומר

רק השאלה היא איך. יושבים במטה אנשים מדהימים, אנשים שמקדישים כל דקה פנויה שלהם למען המאבק. הם לא נבחרו לעשות זאת הם בחרו בדרך זו. הבחירה לפעול ניתנה וניתנת לכל אחד ואחת פה. יש מטה הוא נפגש גם בשעות הקטנות של הלילה, את יכולה להיות בו גם. במרבית ההודעות שקראתי לגבי מטופלות בסביבות 44, נדרש שוב ושוב להכניס את נושא תרומת הביצית ולקדם אותו. יכולתי לעשות חיפוש ולשים שני קישורים לפחות אבל אין לי זמן. את יכולה לחפש בפוריות, ופה. את רוצה לפעול, מצויין. אבל למה לנסות ללכת נגדי, ונגד כל מטופלי הפוריות האחרים. עשיתי לך משהו אישי? חברי המטה מכירים אותך אישית, ועושים משהו אישי נגדך? לא
הם פועלים על סמך הנתונים שמגיעים אליהם. אם יש לך מה לומר, וחשוב לך שישמעו את דעתך, את יכולה למצוא מילים יפות יותר,להגיע לכך. כמו המשפט, שאתה צועק אני שומע, כשאתה מדבר אני מבין. קחי את המשפט הזה, ותנסי לחשוב מה היה קורה אם היית כותבת שבתור מטופלת בת 44, עם תגובה שחלתית טובה, היית רוצה לדעת מדוע מציעים כבר תרומת ביצית. אני יכולה להבטיח לך שהתגובות היו שונות לחלוטין
לא אגזים ואומר שלאחר השתלחות כזו, באנשים שהתנדבו דורשת התנצלות אמיתית.

למעלה