למען הגילוי הנאות - גיל 44 ואחרים
חברה יקרים, אני כידוע ממעט להיכנס ולהטביע כאן את חותמי, אך הדברים הקשים שנאמרים כאן, מחייבים תגובה אמיתית, כנה, וישירה. ראשית, טליה, אני מבין לכאבך, והרי מתוך תסכול אמיתי שפוגעים בנו בציפור נפשנו, נכנסנו חדורי אמונה ומוטיבציה לפעילות, ולך יש את כל הזכות לדרוש מימוש זכותך, ואם לא מייצגים אותך נאמנה - הרי שזכותך וחובתך לאמר זאת בריש גלי. אין מקום לעליהום נגד טליה, וכאבה שלה הוא כאב אמיתי וליבי איתך. למען הגילוי הנאות: חובתנו כעמותה או קבוצה (לא משנה כרגע ההגדרה אלא המהות) לייצג נאמנה ועל הצד הטוב ביותר את האנשים שאותם אנו מתיימרים לייצג. לצערנו, צריך להודות, אנו - האנשים הפעילים ממש במטה - מעטים, ויכולתנו להיאבק מוגבלת - למרות שאנו מגיעים לתוצאות מדהימות לדעתי, ולפיכך, אנחנו מעלים טענות שהן בלב הקונצנזוס, ואמורות להביא תוצאה חיובית לכולנו ואנו מנקזים את הטיעונים באופן תמציתי ומשכנע באופן הכי יעיל שניתן. זה נכון שנושא הגיל איננו מועלה כראש הטענות שלנו, אלא יותר הזכות להורות כשלעצמה והיבטים עקרוניים ומוסריים. הגיל לא עלה בפני עצמו כטענה עיקרית, אך מצד שני מעולם לא טענו כי אנו תומכים בהגבלה זו, וחלילה שנעשה כן. להיפך הוא הנכון.אנחנו פועלים לקיצוץ כל הגזירות, בהגדרה. אין לנו זכות לוותר על זכותה של אישה או גבר, ואין לנו מנדט שכזה. מנגד, איננו מבליטים את הנושא, ולדעתי טוב שכך, כלומר: ייתכן ונצליח במאבק לגמרי ונמחוק את כל הגזירות, וייתכן רק באופן חלקי, המטרה שלנו היא שלא להתעמת בנושאים רפואיים ומקצועיים אלא להנשא על גל הקונצנזוס וההגיון ומעליהם להוביל בטיעון המוסרי. לשון אחר - אכן נכון שאיננו מבליטים את טענותיכם. אך המסר העיקרי שלנו הוא שאנו טוענים שלכולם יש זכות להורות, ללא הגבלה, ואנו מעלים טיעונים עקרוניים שרלבנטיים לטעמי לכל השכבות והגילאים - עד גבול סביר כמובן. במידה ואת סבורה כי עדיין הפעילות הזו איננה עוזרת לך, את בהחלט מוזמנת - וזו אף חובתך כלפי עצמך - להעלות טיעונייך בפני כל מי שתמצאי לנכון. איננו נגדך, ואת אני מניח אינך נגדנו, אלא חלק מאיתנו, במאבק על אותו עיקרון, במאבק על אותה סירה. צר לי על הנימות המתריסות שעלו פה מכל עבר, וכאבך הוא אמיתי ומוצדק. המטה איתך, לא נגדך, ולעולם לא יוותר על זכויותייך. אם את סבורה שיש מקום לפעילות נוספת שלך, בשמחה והלואי ותצליחי יותר מאיתנו. אני בטוח שהתכוונת לטוב, וביקשת לעורר מודעות לזכויותייך שלך ושל דומות לך, ולכן אני ורבים אחרים נתמוך בך ולעולם לא נצא נגדך. נסכם, ש"האויב" של כולנו הוא הגזירות של האוצר, ולא אנו נגד עצמנו. בואו נשים סוף לזריקת הבוץ הפנימית הזו. נסכם, שלאף אחד ואחת לא הייתה כוונה רעה לפגוע או להפחית מזכות האחר, ומשכך, הבנו אחד את השני, ונמשיך ביחד, בהערכה, הסכמה וכבוד הדדיים. תודה לכולם על ההסכמה ועל תשומת הלב, משה (הידוע בכינוי "היועץ המשפטי" בהגדרה, היועץ הכלכלי בתקן, ראש המטה במיל/בדימוס, ראש גדול בנסיבות הקיימות, והרבה כאב ראש בפועל).