תתבישו לכם

קלקסנית

New member
הסיכוי כמעט אפסי

לעבור הריון בהצלחה מביצית האישה.יש עוד פרמטרים חוץ מFSH ועוברים. אני מאחלת לך הצלחה .

E נס

New member
הוא לא אפסי הוא נמוך מאוד../images/Emo11.gif

הירידה נובעת מאיכות הביציות, שכבר מועדות לפגמים כרומוזומליים ואחרים. [רק הסיכון לדאון סינדרום עומד בגיל זה על 1 ל-50] אז למה לא לתמוך בחוק להסדרת הביציות שיפתור בעיה להמון נשים שחלק גדול מהן צעירות [3000 נשים מחכות בתור] מי יודע? טליה - אולי גם את עשויה להנות מהסדרת חוק כזה...

טליה 44

New member
קלקסנית וכל השאר שמעקמות אף

על שאישה בגילי רוצה להרות מביציות שלה;
מגיל 44 עד גיל 45 אשה שזכאית לטיפולים תקבל רק עוד 4 טיפולים סה"כ וזהו.
אני וכמה נשים שאני מייצגת עומדות בכל פרמטר של בחינת כשירות לטיפול- FSH יותר מתקין,פעילות שחלתית מצויינת,מספר עוברים רב ואיכותם טובה.
בהשוואה,קחו מקרה של אשה בת 30 שביציותיה מוגדרות בכל טיפול כלא טובות ואין לה עוברים להחזרה או בודדים ובאיכות גרועה,עברה 8,9,10 טיפולים-מישהו יגביל אותה מלהמשיך עוד 20? עכשיו תשוו את הסיכויים שלי לעומת אותה אשה,העלות שלי למדינה לעומת העלות שלה,ואז דברו איתי על סיכויים ותחליטו בשבילי אם ללכת לתרומת ביצית או לא

שווערצה

New member
התשובה היא כן.מישהו יגביל אותה.

כפי שהובהר כבר למעלה - במצב דהיום (לפני הגזירות) קיימת הגבלה גם על אותה אשה בת שלושים והיא קבועה בתקנות משרד הבריאות. היום לא מאשרים טיפולים לאישה שלא נשאבו ממנה ביציות במשך שלושה טיפולים רצופים, או שנשאבו ביציות אך לא היו הפריות/עוברים ראויים להחזרה במשך שלושה טיפולים רצופים, או לא נמצא זרע במשך שלושה טיפולים רצופים. אני לא חוזרת בי מעמדתי כי אנחנו לא נסיר את סוגיית הגיל מסדר היום אבל ההשוואה שלך לאותה אשה בת 30 - לא במקומה. "העלות שלה", של אותה אשה בת 30, למדינה היא 0 שכן המדינה לא מאשרת לה טיפולים...

טליה 44

New member
שווערצה זה לא מדוייק

ואני כותבת על סמך מקרים שאני מכירה- גם אם בשתי שאיבות לא היו ביציות או עוברים ובשלישית היה עובר אחד שהוחזר למרות שהוא מוגדר גרוע ובעל סיכויים אפסיים-האשה הזו תהיה שוב זכאית לסבב של טיפולים (3).ויש הרבה מאד מקרים כאלה. אז שוב,הסיכוי שלי לעומתה גבוה בהרבה, אבל אני אהיה הראשונה להפגע מהגזרות ולא אותה ההיא. והסוגיה הזו מועלית על ידי שוב ושוב רק בגלל ההתקפות מבית על הסיכוי שלי והזכאות שלי לנסות להרות מביציות שלי.

שווערצה

New member
מה שכתבתי - מדוייק מאוד

אבל אם את רוצה לדון בדוגמא שלך - בבקשה יש מעט מאוד נשים במצבך (גיל 44 רזרבה שחלתית גבוה ביציות תקינות וכו', שכל הפרמטרים המשפיעים על סיכויי ילודה לא חלים עליהן), ויש הרבה נשים בגילך שהרזרבה השחלתית שלהן נמוכה וסיכויים ללדת גם אם הרו, ועוד עובר תקין, נמוכים מאוד עד אפסיים כפי שכתבו לך חברותייך. מצד שני יש הרבה נשים שיש להן בעיה באיכות הביציות/העוברים, אך החלפת פרוטוקולים, מתן סטרואידים, זריקות אחרות, מדכאים שונים וכו' - מצליחה לשפר את איכות ביציותיהן ולהשיג היריון. במקרה שהושג הריון יש להן סיכוי גבוה יותר, משמעותית, ללידת עובר תקין. מספר הילדים שיוולדו מטיפולים אלו גבוה מאלו שנולדים לבנות 44. אז שנעשה חישובי עלות/תועלת? לא ממש כדאי לך. אם תמשיכי כך את עוד עלולה לשכנע גם אותי שאין טעם להשקיע אנרגיה רבה מדי במאבק על הגיל, כי מעטות הן אלו שסובלות ממנו... (והסירי דאגה מליבך - גם אז אני לא אבקש שיוסר נושא הגיל מסדר היום של המטה)

E נס

New member
שווערצה בדבר אחד את לא צודקת

ברגע שהושג הריון בגיל 44 + והעובר בריא - סיכוייה של המבוגרת לא נופלים מאלו של הצעירה. קראתי פה בפורומים על הריונות קשים וסבוכים ביותר של ילדות צעירות בנות 25. ולעומת זאת אני יכולה לספר לך על ההריון שלי בגיל 42 שהיה כל כך משעמם, ששכחתי שאי פעם הייתי בהריון. לאמירה זו שלי יש גם סימוכין מרופא פריון מאוד רציני שהתייחס בפניי לעניין הריון בגיל מבוגר.

שווערצה

New member
הדגש הוא על המילים "ברגע"

הדברים שלי התייחסו למה שקורה עד אותו רגע... כלומר: הסיכוי שיושג הריון ויהיה עובר בריא. ואם את רוצה לדבר במספרים, הרי רק 2% מכלל ההריונות אותן מצליחות בנות 42 ומעלה להשיג מסתיימים בלידות. בהערכה גסה, על סמך חישובים שעשינו, יש מדי שנה כ- 2000 מחזורי טיפול בנשים מעל גיל 44 שמסתיימים ב- 40 לידות (מבלי להתייחס לשאלה האם העובר שנולד סובל מפגמים או לא).

טליה 44

New member
2000 מחזורי טיפול כשמאפשרים

4 טיפולים בשנה אומר 500 מטופלות מעל גיל 44. את בטוחה במספר הזה? ואגב,אני מקווה שאת אינך מייחסת את מיעוט המטופלות לטיעון אפשרי שלא שווה להלחם עבור נשים אלה, שכן מה שעובר זוג כזה עד שמגיע הילד המיוחל ורמות החרדה הקיימות בגלל שיודעים שמדובר בסוף הדרך-זה משהו שכנראה הרבה פה לא קולטים. לגבי תקינות הריונות למי שכבר השיגה הריון בגיל זה (וכאמור היתה בעלת סיכויים ריאלים להקלט להריון) שוב הנתון שציינת לא מדוייק- על פי הרופאים הבאים:לב רן,בר חווה,פיש,משיח הסיכוי נע בין 6 אחוז ל-14 אחוז (היו מחמירים יותר ופחות) על פי דברים שנאמרו לנשים שאני מכירה בפגישה עם רופאים אלה.

וכן, בגיל 30 אם ביציותייך לא תקינות

מבררים היטב למה, ויש גם נשים צעירות מאוד בטיפולי תרומת ביצית. אני אגלה לך בסוד, פשוט לא מדברים על זה הרבה... שששששששששששששש..... ואני אמשיך לייצג אותך במלוא העוז, המרץ והאנרגיה כפי שעשיתי עד כה. למרות שבאופן אישי לחלוטין, אני ממש מסתייגת מדרך ההתנהלות שלך, הניסוחים המרירים והבוטים, ועזות המצח כלפי מתנדבי המטה. שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שבה תבחרי,

E נס

New member
טליה את מחפשת "צדק" במקום הלא נכון

את כל הזמן משווה עצמך לאשה בת 30. האם אינך יודעת שביציות של אשה בת 30 טובות לאין ערוך מאשר ביציות של נשים מעל גיל 40. הכל יכול להיות נפלא אצלך. ה-FSH [שבאמת הינו מדהים] איכות העוברים ומספר הביציות. אבל המבחן האמיתי הינו השתרשות של הריון תקין שבסופו ילד בריא. כנראה שמי שקבע שטיפולים יינתנו עד גיל 45 לפי החוק הישן [והיו קופות שהגבילו עד 43] קרא אי אילו מאמרים וסטטיסטיקות בחייו המקצועיים. אנחנו לא בדיוק שומעים על אחוזים גבוהים של הריונות מביציות האשה בגילאים אלו. אף אחד לא שולח אותך לתרומה, את אדם ריבוני שעושה ככל העולה על דעתו. אבל אם המצע של הזכות להורות לא מתאים לך, למה את רואה אותו כמייצג אותך? בחרי/הקימי גוף אחר שייצג אותך טוב יותר. אם המצע של גוף מסוים לא מתאים לי, אני לא רואה אותו כמייצג אותי, ובוחרת לי דרכי פעולה אחרות.

תותי225

New member
תתביישי לך את בעצמך

גברת מרירה וכעסנית. את לא מאיימת על אף אחד. אולי במקום להתעסק עם אנרגיות שליליות תתרכזי בדברים החשובים באמת (כמו להתרכז בטיפולים, בבעל, באהבה בילד שאת רוצה שיוולד לך) ולא לאיים בנזק למאבקנו. כולנו רוצים ילד-אם את כל כך נגד התוכן-אז הצטרפי והשמיעי את עצמך. כתבתי לך גם מסר. יום מקסים, תותי

טליה 44

New member
תותי יקירתי

תודה על המסר המלבב... אין ספק שאיומים כמו ששלחת לי במסר רק יקדמו את האינטרסים שלי
הדברים תועדו.

neta2

New member
די עם זה טליה.. די עם

האיומים . נו באמת.. את בת 44 לא? אז חדלי מלאיים, למרות שזה לא מפחיד אף אחד, זה בעיקר לא נעים. האיומים, התוקפנות.. כאילו מישהו הרע לך בכוונה. די! קחי חלק במאבק ותתרמי בכיוון שלך.

טליה 44

New member
נטע,סליחה

את לא ראית מה היא כתבה לי. האיומים היו מצידה, קטנוניים ולא שווים תגובה. אם היית מכירה אותי היית יודעת ש"איומים ותקופנות",או שלל המחמאות האחרות שזכיתי להם אינם מאפיינים אותי. יש דברים בהתנהלות הכללית שאת לא מודעת להם והם הוו את המקור לכל התכתובת הארוכה הזו ולטענות שהעלתי. היה לזה בסיס ולא כי קמתי אתמול בבוקר על צד שמאל. ואגב, איך עניין הגיל השתרבב להערה שלך?

neta2

New member
הגיל - הוא לב לבו של כל העניין לא?

לא משנה בכלל מי התחיל ולמה.. בכל השרשור הארוך הזה ענו לך לא אחת שהמאבק כולל גם את עניין הגיל, ושנאבק גם על הנושא הזה, ואת בוחרת להתעלם. את רוצה לפעול בעצמך? לכי על זה, אני רק סבורה שלבד לא יהיה לך את הכח שיש לקבוצה מאורגנת. בואי נשים את כל האיומים בצד, הצטרפי למאבק וקחי חלק פעיל.

זי מספיק

כוונתי לא לסתום פיות אבל אנחנו מסתובבים סביב אותו נושא כבר יותר מ- 24 שעות במעגלים ומתעסקים בקטנות. המאבק ריכה להיות נגד הגזרה נקודה שהיא פוגעת בכולם. נטה אני מבין את רישותיך ומזדהה איתך. אבל במקום להיות חזית מאוחדת אנחנו מקרינים כלפי חוץ פילוג וזה אלול להחליש אותנו. חבל על הזמן והאנרגיות בסוגיה הזאת. אנחנו צריכים להתחיל לפעול. התקציב נכנסה לדיונים עתמול ואנחנו צריכים להרים קול במאבקינו לבמקום זה אנחנו רבים. מלח

למעלה